Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Netfone
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
-
A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
ma Egyre több készüléken tesztelik a HyperOS 2.0-t, közel lehet a publikus start.
-
Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
ph A maximum 2,5 GB/s-os iramot diktáló megoldás 2-től 8 TB-ig skálázódik, és tetszetős a körítése.
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
Üdv!
Tegnap vettem egy Huawei tablet-et, és egy időben váltottam netcsomagot is, RelaxNet XL-ről Net&Roll M-re. A kérdésem annyi volna, hogy mivel ez már 21Mbps-ot tud, a modem, amit meg a RN XL mellé kaptam anno csak 7,2-t, ha bemegyek és kérek egy újat, akkor fizetnem kell, vagy adnak ingyen?
Köszönöm!
Üdv, Balázs
-
313313
addikt
válasz erdoke #26503 üzenetére
Nyilván megvan mindennek a maga menete...
Tapasztalatból mondom, van mikor a szakszerviz ül hetekig (2-3) a telefonon, mire csinálnak is vele valamit...
Az viszont tény, hogy garancia és garancia közt ég és föld a különbség.
Arról se kell elfelejtkezni, hogy a vevőnek szinte semmi joga sincs, vásárlást követő 3-8 nap max, bár ha személyesen veszed és rossz a készülék, már akkor se kötelesek egyből cserélni. Sajnos ilyen világba/országba élünk, hogy a vevőnek szinte semmi joga nincsHP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
zoli62
addikt
Ezzel kapcsolatban, amit én mindig is hangsúlyozok, a mai fejlett okostelefonok világában főleg a T-Mobile-nál jellemző, hogy a gyártói szoftverek erősen tesre vannak szabva, azaz butítva vannak. Ezért van igazság abban, hogy ennek a ténynek a tudatában a szolgáltató által forgalmazott telefonok némileg túárazottak a gyártó által árusított készülékekhez viszonyítva. Ennek oka a mindenkori üzletpolitika. Amíg a szolgáltatók nem csak szolháltatásokat árulnak, janem készülékeket is, igyekeznek átmárkázni azokat. Ez a piaci trendek alakulásával idővel valószínüleg változni fog.Azaz remélhetőleg elérjük azt a modellt is,amikor csak szolgáltatásokat fognak értékesíteni.
-
legenda
válasz zoli62 #26507 üzenetére
mindig ezt a butítást írod, de nem nagyon találkozom ilyesmivel, inkább csak szolgáltatós csengőhang, üzihang, meg ilyesmi kerül bele!
írhatnál valami konkrétumot, amit ki is tudok próbálni!
ios esetén fillérre azt és akkor kapja meg a készülék, amit a gyártói, android esetén van némi csúszás, mert beteszik a fent említett többletet, meg néhány szolgáltatós beállítást, és ennyi!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
DS39
nagyúr
Mobilnet díjcsomagváltás hogy is megy ténylegesen, ha jelenleg van aktív mobilnet díjcsomagom? Elég ellentmondásos infókat olvastam a My T-Mobile-ban ezzel kapcsolatban
Díjmentesen válthat másik díjcsomagra, amely azonnal érvénybe lép.
Díjcsomagot havonta egy alkalommal válthat, mely maximum 30 napon belül, részarányos havidíj számítással érvénybe lép.
A 30 napos időszakban történő adat díjcsomag váltás esetén az időszaki díjak egészét kiszámlázzuk
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
A változtatás telefonos-, illetve önkiszolgáló ügyfélszolgálatainkon díjmentes.
Attól függ milyen volt eddig, ha ezek közül valamelyik, akkor az egyedi fordulónap szerinti havidíjas (azaz a nem elsejétől számlázza az új havi ciklust, a többi igen):
Go!Net S
Go!Net M
Go!Net L
Net&Roll M
Net&Roll L
Net&Roll 4GRelaxNet M
RelaxNet L
Aranytárskártya RelaxNet M
Aranytárskártya RelaxNet L
ikon Net 2 GBHa akkor váltasz, amikor hónap vége van (pár nappal előtte), akkor nem számlázzák ki a következő havit, hanem már az újról kapsz számlát. Az egyedi fordulónap szerinti havidíjasnál a szolgáltatót kérdezz meg mettől-meddig tart a ciklus és úgy állítsd át.
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
-
Sztbeni
őstag
A Domino Web mobilinternet kezdőcsomag mennyibe kerül egy T boltban (nem webshopban)? És mennyi egyenleg van rajta?
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
alexander12
aktív tag
Sziasztok. Nem tudja esetleg valaki bennfentes hogy lesz-e a T-nél optimus G
kíváncsi, OP8T
-
.bruszli.
aktív tag
válasz Sztbeni #26516 üzenetére
Ha jól emlékszem 2990 ft és abból 2000 ft a leforgalmazható egyenleg ( úgy rémlik,hogy a kezdőcsomag ugyan annyiba kerül üzletben is,mint a webshopban...csak a stickkel együtt volt 10% kedvezmény + 1 GB ajándék adatforgalom )
...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
.bruszli.
aktív tag
válasz Sztbeni #26519 üzenetére
Ott megoldják helyben,sőt azt mondta az ügyintéző hölgy,hogy akár a webshopról rendelt csomagot is bevihetem és élesítik ( ha bonyolult lenne és nem sikerül ) illetve a SIM kártyát is kicserélik ingyen,ha micro SIM kellene. Én végülis stickkel rendeltem webshopról,csak előtte rákérdeztem személyesen,hogy is működik.
...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
1430
senior tag
Akkor amiket írtál, rád nem érvényesek, mert az havidíjasra vonatkozik, illetve amit idéztél, az díjcsomagváltás, itt meg nem váltasz díjcsomagot.
Mint írták is, az S-re már nem tudsz visszaváltani (mert lezárt csomag), de ha ez megfelel, akkor átválthatsz L-re: levonódik az időszaki díja (feltételek esetén csak a promóciós), és ha elfogyott az S-ből még esetlegesen meglévő keret, akkor kezded használni az 500 MB-ot.Sztbeni & .bruszli.
A WebShop-on rendelt SIM-hez sem kell adategyeztetés, mert már szerződéssel viszik ki, de ha csak SIM kell, akkor érdemes üzletben venni, mert a számla kiállításától indul az 1 hétre járó 1GB ajándék adatforgalom.
A Quick-es verziót kell telefonon aktiváltatni, melyet rendszerint elektrotechnikai üzletekben lehet kapni.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
alexander12
aktív tag
sziasztok. Olyan kérdésem lenne,hogy van egy aranykártyás paletta 100-as díjcsomagom, amire készüléket vásároltam kedvezményesen 2 évre, ez októberben jár le. Van mellette egy fun aranytárskártya díjcsomagom is amire egy másik készüléket vettem a lányomnak, szintén 2 évre. Ez most május 5-tel jár le. Mikor vehetek új telefont készülékváltással?
kíváncsi, OP8T
-
zenwalk
senior tag
-
Soulfly842
addikt
válasz zenwalk #26524 üzenetére
Hűségidő lejárta előtt egy hónappal kiemeltségi szint szerint vásárolhatsz már készüléket, három hónappal előtte (ha arany/platina kártyás a szám). A Fun aranytárskártyának elég kicsi a havi forgalma, hacsak nem volt rá sűrűn pluszba töltve, akkor sanszos, hogy nem aranykártyás.
A paletta új típusú paletta már, vagy a régi típusú? (2012 januárja előtt/után lett aktiválva?)
Azért is kérdezem, mert arra speciális árlista érvényesíthető elég komoly készülékkedvezményekkel... Ennek publikus árlistája viszont nincs. Célszerű a palettás speciális árakról (hangsúlyozva, hogy ne sima 'minőségi készülékcserére' vonatkozót) telefonos/személyes ügyfélszolgálaton érdeklődni majd, ha aktuálissá válik.
-
Soulfly842
addikt
Az EU-nál panaszkodnak a mobilszolgáltatók az Apple miatt
Ehhez igazán hozzátehetnék egy közös hadjáratba az egyedi garanciális kitételeket is, nem? Hogy sokszor szembe megy országok, eu jogszabályok garanciális eljárásaival, előírásaival. Az egy év jótállásról nem is beszélve.
-
alexander12
aktív tag
válasz Soulfly842 #26525 üzenetére
Azt hol tudom megnézni,hogy milyen a palettám, új vagy régi ?
kíváncsi, OP8T
-
Soulfly842
addikt
válasz alexander12 #26527 üzenetére
A régi palettába korlátlan a beszélgetés a vezetékes telefonról Magyar Telekom vezetékes irányba, ill. T-mobile irányba (ezt nagyon jól kihasználják néhányan mind a mai napig ), de egyéb vezetékes díjazott tétel volt (ez hűségidő nélkül is azonos feltételekkel, árazással élt). Az újnál 5000 Perc van vezetékes irányba (belföldön minden normál díjazású vezetékes telefonszám felé indított hívásra él ez és eltörölték a régi: "a hívások hatvanadik percéig" szabályt) és 200 perc havi szinten T-mobile irányba.
Az új palettában viszont aktiválható a nagyobb sávszélességű internet, hiszen időközben volt egy 'portfólió bővülés' 5 MB/s-ből lett ugye 10 MB, 15-ből 20. A mobil elem ezen felül kap egy ingyenes mobilinternetet is (100/500 MB, attól függően, hogy melyik paletta díjcsomagot aktiválja az ügyfél).
Amiből talán a legjobban kivehető, h. megnézed van-e ilyen ingyenes internet a havi számlán, ill. ha jól emlékszek a régi palettánál máshogy jelölték a díjcsomag elnevezését is.
pl.:
régi:
paletta 100
új:
paletta 100sHa a régi van és nem használtátok ki a régi előnyeit, ill. ha szükség lenne azonos áron a nagyobb sávszélre, akkor váltsatok, mert a régire nem él a speciális készülékkedvezmény.
Apropó... a régiben még volt egy extra ha valakinek a vezetékes telefonon felül volt 4 mobilja, mindegyik paletta 'lebeszélhető havidíjjal' (paletta díjcsomaggal), akkor arra létezett ingyenes családbarát
[ Szerkesztve ]
-
alexander12
aktív tag
válasz Soulfly842 #26529 üzenetére
köszi, akkor az új van.tulajdonképp a régi volt de egyszer megcsúsztam a számla befizetéssel és akkor kikapcsolták és elég sokat variáltak mire vissza tudták kapcsolni, pont azért mert közben változott, és a régire már nem tudták.
[ Szerkesztve ]
kíváncsi, OP8T
-
legenda
válasz Soulfly842 #26526 üzenetére
nem akkora kuriózum már az apple termék, hogy annyira behódoljon például a t-mobile is, mint korábban, remélem idővel elfekszik itt is a gyártó, mint néhány határozottabb és bátrabb országban!
az 1 év garancia nevetséges, a vásárlók irányába az lenne az első lépés, hogy 2 év legyen, azt meg - például - te látod jobban, hogy a szolgáltatók irányába milyen feltételekt támaszt, de amilyen - régebbi - infóim vannak, nem túl rózsás a helyzet, szóval ott is lenne mit kompromisszumosabbá tenni, engeni kell majd a gyártónak néhány feltétel tekintetében!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
zoli62
addikt
Például, a Nokia N97-es telefon T-Monile-os változatában hiányzott a OTA frissítés menüpont, ami a gyáriban benne volt. Samsung Galaxy S Advance-nél a gyári készülékhez hiányzik a Google fiókba mentett névjegyzék exportálásának lehetősége a telefon memóriójába, múltkor néztem egy T-Mobile-os S3-at, és csak egy Origo nevezetű alkalmazást találtam böngésző gyanánt, amelyen viszont nem lehetett más címet beírni, stb. stb.
Na látod, a többi készüléknél is ugyanaz az eredeti gyári állapot kellene, mint az Apple készülékek esetében. A témával kapcsolatban itt egy friss cikk. [link]
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz zoli62 #26532 üzenetére
volt t-mobile n97 telefonom, és nem hiányzott az ota frissítés lehetősége, bár anno jobban belenyúlhattak symbian alatt, de akkoriban a voda ilyen szempontból problémásabb volt.
galaxy s advance telefonom nem volt, galaxy s és s2 volt, de adott rendszeren beállítás kérdése, hogy mi legyen használva, és a mentés alapban megtörténik.
az s3 - és a többi android készülék esetén - van egy origo ikon, nálám az xperia z alatt is, de az a függetleneknél is beállításra kerül, amint beolvassa a szolgáltatós konfigurációt a sim kártyáról, viszont attól van böngésző külön is, és működik is normálisan!
az apple cikk másról szól inkább, forgalmazási feltételek...stb.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz erdoke #26534 üzenetére
árazás alapján, akár...
melyik telefonos gyártó ad még csak 1 évet? nem sok van, 2 év a jellemző!
iphone 1 év használat után izgulj, hogy ne hibásodjon meg, vagy cseréld újra - én így tettem, nem rizikózom, csak nem iphone lett az utód.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Soulfly842
addikt
válasz zoli62 #26532 üzenetére
Te valamit nem jól néztél, mert minden továbbiak nélkül lehet más címet, más kezdőoldalt is beírni, beállítani
Egyébként a böngészők repertoárja végeláthatatlan. A legtöbben inkább használnak egy operát, egy most már rohamléptekben - mobilon is fejlődő - firefoxot, vagy egy dolphin browsert, vagy egyebet alapértelmezett böngészőként. Itt már azért nincsenek olyan butítások, mint a live menük idején pl. egy másik alternatív szolgáltatónál
-
-
n00n
őstag
Adott egy telefon amire két év garancia volt. Még a garancia időn belül volt szervizben, panelt kellett cserélni rajta, illetve megkapta az legújabb ROM-ot. Ilyenkor újraindul a garancia vagy csak meghosszabbodik a szervizben töltött idővel? Mert a napokban elszállt rajta a hangszóró és, ha újraindul, akkor még garanciálisan tudnám javítatni.
-
zoli62
addikt
válasz Varszegig #26537 üzenetére
Lehet hogy SIM-ről tölti be, bár onnan általábn a kimondorttan T-Mobile által is propagált applikávcókat szokta. egy külön mappába tenni (lottó mastercard, stb.) Nem volt sok időm, attól függetlenül a kezdőképernyőre látható Origo alkalmazás összes menüjét végignéztem, és nem volt olyan, hogy új cím beírása. Egyébként a 1430 technikai ügyfélszolgálata is azt mondta, hogy ez az alkalmazás csak az Origos hírek megjelenítésére szolgál. Amennyire viszont időm volt nézegetni, az alkalmazások között más, böngésző nevű gyári programot nem találtam, utólag telepített Chrome-ot viszont igen.
-
zoli62
addikt
válasz Soulfly842 #26536 üzenetére
Azon az S3-on, amit egy kis időm volt nézni, a kezdőképernyőn látható Origo programon csak híreket lehetett olvasni, címbeírási lehetőséget nem találtam, pedig többször megnéztem a menüjét Ezenkívül találtam rajta Cgrome-ot is, de ezt nyilván utólag telepíthették.
-
zoli62
addikt
z N97-et valószínüleg az első szériában vetted. Egy T-Mobile-os ismerős kolléga is szintén akkor vette, még 2009 jűniusban, neki még nem volt rajta web'n walk sem és nem hiányzott semmi. Én viszont augusztusban vettem, és azon már az alkalmazások között hiányzott a zöld nyilacskával jelzett programfrissítés. Egyébként ezt hiányosságot akkor a T-Mobile tesztcsoporja el is ismerte, és mivel a telefon nem az elvárt módon működött, korrekt módon felajánlották a telefon vissuzaásárlását, csak én nem éltem vele.
Azl hwsw-s cikkben szerintem pont arról is szó van, hogy az Apple nem csak a készülékek forgalmazásában, árában, és a garanciális feltételeiben, hanem a szoftverek testreszabásában is megköti a szolgáltatók kezét
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Honnan tudom meg hogy egy telefon előfizetéssel lett e véve?
1 számlapapír +egy garanciapapír nálam van.
Illetve Tmobile akkor is fog tiltani telefonokat ha egybe lett kifizetve de előfizetéssel lett véve? -
blueye
veterán
válasz Winchester95 #26544 üzenetére
A számlából nem derül ki???
-
Winchester95
őstag
-
Cipituning
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék venni egy új micro sim kártyát a T-Mobile-tól, ezt hogyan tudom megoldani? Voltam bent a helyi T-Pont-nál és ott azt mondták leghamarabb 2 hét(!) múlva lesz... ezért marad a webshop, amit egyébként nem bánok, hiszen itt olcsóbb is, és még házhoz is hozzák. A baj csak az, hogy amikor a megrendelést csináltam, sehol nem lehetett beállítani, hogy micro sim-et szeretnék, ezért egyelőre nem rendeltem meg. Mit lehet ilyenkor tenni? Hol lehet ezt beállítani, vagy mit kell csinálni? Előre is köszi a segítséget!
-
Cipituning
csendes tag
válasz sarkanyolo2 #26548 üzenetére
-
Soulfly842
addikt
válasz Winchester95 #26546 üzenetére
Le. Az havidíjas. Mix típusú szerződés, vagy fun aranytárskártya. Teljesen mindegy, h. egybe fizette, vagy egy összegben, abból nem derül ki, h. melyik, mivel elsőnek van egy szumma összeg, majd a számla mellékleteként a részletfizetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- BestBuy ruhás topik
- Hőszivattyu medencefűtés
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Canon IP7250, MG5450, MG5550, MG6450, MX925, IP8750, MG6350, MG7150, MX725