Hirdetés
Hirdetés
-
Asus X515UA TDP "Tortúra"
lo Idén január óta boldog tulaja vagyok egy Asus X515UA típusú notebook-nak mely a következő specifikácókkal...
-
Kétféle verzióban jön az Addlink PCI Express 5.0-s SSD-je
ph A belépőszintű megoldás 1-től 4 TB-ig fedi le az igényeket, és PS5-kompatibilis hűtőbordával vagy anélkül egyaránt listázzák.
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masato
tag
Már régebben írtam, hogy évekig Maratont használtam, de mivel már sok ideje stagnál a szolgáltatás, elnéztem eSIM irányba.
Átnyergeltem a MobiMatter csomagjára, ami már 35 GB adatot ad 1 évre, $40-ért. Ez jóval kedvezőbb, mint a Maraton.
A legnagyobb hátrányának a lassúságot véltem, mivel a Vodafone hálózatára megy fel itthon. Valamelyik kolléga itt, a fórumon ki is próbálta és szintén nem volt nagy szám a performansz.
Egy hibát azonban elkövettünk: kézzel felmegy a Telekomra és a Yettelre is. Az utóbbit próbáltam ma délután a X./XVII. kerületben és így egyáltalán nem volt lassú, még 5G-re is felkapaszkodik.
Két másik hátránya van, hogy Lengyelországon keresztül lép ki a netre (lengyel IP), meg hívás közben nincs net. Ezzel együtt tudok élni és biztos, hogy újra veszek csomagot, ha elfogy, hacsak nem indít a Telekom valami hasonlót, bár ez ma már kétséges.
-
Masato
tag
Cloudflare teszt
-
-
megema
őstag
Sziasztok!
Nem tapasztaltok 5G problémákat Budapesten? Több telekomos ismerős is arra panaszkodik velem együtt, hogy használhatatlan sávszélt produkál a készülékük 5G-n, teljesen ki kellett kapcsolnunk és 4G-re visszaállni. Repülő mód be-ki kapcsolás után rendbe jön, de csak ideig-óráig. Vegyesen Apple/Samsung új modellek.
-
KZP
őstag
válasz megema #139756 üzenetére
Én az alsóbb kerületekben mozgok napközben elég sokat, vannak olyan helyek, ahol az 5G szinte használhatatlan. Mutatja a telefon (S23U), hogy 5G-n van, de vagy lassú, vagy egyáltalán nem megy az adatforgalom. Kevés ilyen hely van azért szerencsére. A múltkor kíváncsiságból mértem egy adatsebességet 4G-n és 5G-n. A 4G nyert.
-
zelikocc
senior tag
Igen ez sajnos a Telekom elhibázott idióta stratégiájának az eredménye, hogy 700 MHz-en kell “5G”-t építeni…
Gyakorlatilag az történik laikus nyelvre lefordítva, hogy van egy nagyon nagy 4G kapacitás több frekvencián is -> Ahelyett, hogy egyből szintén nagy kapacitású 5G-t (lefedettségi térképükön sötétebb magenta szín) építettek volna ki mindenhol, inkább rányomták egy szűk kicsi kapacitású, de nagy lefedettségű frekvenciára (700 MHz - lefedettségi térképükön a világos magenta szín) az 5G-t, így lehet verni a mellüket, hogy jaj milyen nagy az 5G lefedettségük, de közben sokkal kisebb a kapacitása, mint a 4G hálózatuknak.
Ezzel csak az a baj, hogy a telefonok gyárilag úgy vannak beállítva, hogy mindig az elérhető “legnagyobb G-re” csatlakoznak, tehát a telefon jóhiszeműen felfelé fog váltani az 5G-re, mit sem sejtve arról, hogy valójában lefelé vált kapacitásban.Itt kezdődik a gond: az összes környékbeli 5G-s telefon azon a picike kapacitású 5G frekvencián fog lógni, melynek eredménye képpen úgy bedugul a hálózat, hogy a terheléstől sok esetben használhatatlanná válik.
Na ezért van az, hogy ha ilyenkor kikapcsoljuk az 5G-t, akkor sokkal jobb lesz a net sebessége 4G-vel, mivel ott sokkal nagyobb kapacitás van.
Ezt a 700 MHz-es 5G-t hívják kamu 5G-nek, mert azon kívül, hogy 5G-t ír ki a telefon, semmiben sem különbözik a 4G-től, sőt, a legtöbb esetben az imént említett probléma miatt még rosszabb is sokkal.Egyes külföldi szolgáltatók egyébként 5G+ nak jelzik a telefonokon a 3 GHz feletti 5G-t, mivel az az “igazi” gigabites 5G, így látni, mikor csatlakozik olyanra a telefon.
Itt is nagy haszna lenne, mert egyébként pl. BP belvárosban egész jól le van fedve az igazi 5G-vel, mint ahogyan a lefedettségi térkép is mutatja a sötét magenta színnel.Ez egy rohadt nagy idiótaság a T-s döntéshozók részéről, hogy csak a “látszatra” akartak adni, csak írja ki a telefon, hogy 5G, az nem számít hogy szar.
Nem fér a fejembe, hogy miért nem lehetett volna a 700 mellé az 1800 vagy akár a 2100 MHz frekvenciát is “hozzátenni” az 5G-hez, hogy akkor már egyből normális minőségű 5G legyen és ne csak a szenvedés. Mindkét frekin van szabad, kihasználatlan kapacitásuk, így teljes érthetetlen az egész.
Csak a látszat…Ilyen körülményekkel azt is lehet mondani, hogy az 5G lefedettségi térképen a világos magenta szín minősége kb a 3G-vel vetekszik.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Ugyanezt tapasztaltam tavaly nyáron, amikor felengedtek mindenkit az 5G-re. Állandóan a repülőmódot kellett kapcsolgatni, aztán én is hagytam 4G-n. Mostanra Domino-t használok elég az, adatkártyám a Yettel-től van, az nekem még nem problémázott, ha lassú is volt valahol, de működött és nekem ez a lényeg.
Más: domino-nál normális, hogy nincs VoLTE? Biztos, hogy már volt téma, de egyszerűen nem találom. Ha ez normális, akkor a régi rendszer miatt van?
üdv, adika4444
-
Landsmann
addikt
válasz zelikocc #139760 üzenetére
Esetleg megoldás a telefonban az n28 letiltása. Ezzel maga az 5G nincs tiltva, ha n78-as területen van a telefon, akkor ott jobb eredményt lehet elérni. Így nem kell kapcsolgatni az üzemmódokat de mégis jobb sebesség érhető el. A B28 attól még elérhető marad, legalábbis a Xiaomiknál így van.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Indian74
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem ez ügyben valaki segiteni???
Van nekünk kedvezményem, 3 otthoni 4 telefon elöfizetes vagyis magenta csomagba vagyunk már évek óta, akkor most mennyi % kedvezmény illet meg minket???[ Szerkesztve ]
NAGYPAPA
-
dr9
junior tag
A telekom 5G NSA (4G+5G) ... az n28 csak egy kicsi extra sebességet kéne adjon, nem kevesebbet..., ha csak n28 lenne, a háló már rég halott lenne olyan helyeken, mert az a kapacitás csak egy kisebb falura lenne elég. Az "5G+" az NRCA lenne, amit amúgy nem lenn annyira nehéz bevezetni, hisz elvileg a telekomnak sok helyen van egyszerre n28, n1 és n78. Viszont vannak olyan szolgáltatók, ahol ilyen nincs, és nem is jelenik meg a telefonon, hanem csak marketig az "5G+" n78-nál, pl. orange ro
cosmoT
-
-
p2pp
őstag
De az emberek nem hülyék.
A kamu 5G miatt sokan elmentek már tőlük és még sokan el is fognak.
Itt 4G sincs, de amíg nyáron volt a kamu nagy beetetés.
Etetőhajóval beetették a sok embert.
Ja lett is jó nagy xar 5G a kijelzőn.
Speedtest el sem indult.
De ha mégis akkor az 1/1 meglett!!!
Itt totál kuka használhatalan Xar katyvasz lett belőle.
Lidl-ben használhatatlan! Melóban száguld 0,15/0,15-el!
(Be)Etetés vége után meg fizessél a semmire pluszban, ráadásul nagy rakás Xar is!
Most a Netfone 5G olyan laza 100-al megy. Simán használható.
Számomra bőven elég. Nincs plusz havidíj.
Ja a Yettel lenyomja persze a 950-es letöltéssel.
Már ahol van. De cserébe 2,5x annyi lenne a havidíj!!!
Sebaj előre megyünk aha!Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
dr9
junior tag
Ez helytől függ, sok helyen a voda nagyon sz*r. A yettelnél annyi, hogy ott legalább nincs n78, és n1 is csak budapesten lefedettségnek. Ha nyugatabbra mész, ott is n28-al találkozol sokszor inkább, ritka, hogy ne. Keletebbre meg ne is írjam, mert ott csak 1 szolgáltató ad "igazi 5G-t" de az is csak 1-1 helyen.
Az n28-al alapból nem lenne baj, ha NSA, és jól van konfigurálva, mert akkor a felhasználó egyszerre két alsó sávot tud használni, így jobb sebességet elérve. Csak gondolom nem mindenhol van a legjobban megoldva, és ez max ~175mbps hozna, tehát ez nem 5G sebesség, de akkor is összefog kettő alsó sávot.
Sajna 20_n28-on kívül más alsó sáv kombináció ritka. Még lenne a 8_n28, és épp ezért lenne jó, ha a telekom elkezdené a B8-at legalább nyugaton, ahol a Yettel a host, és nem tud 20_n28-at.
Viszont a helyzet máshol se annyival jobb, csak az árak lennének jobbak....cosmoT
-
Indian74
senior tag
Igen köszönöm segítséged meg is néztem és ez számomra a furcsa hogy 2023-11 hónapban még fent volt a 30 % kedvezmény de most megnéztem visszamenőleg a számlákat és december től márciusig már nem szerepel. Ez számomra furcsa hogy van négy darab mobil előfizetése amihez adnak 3 előfizetéshez 50 % kedvezményt. De az otthoni három szolgáltatáshoz már nem jár.
Azóta mi változott meg miért nem kapom azt a kedvezményt amit a szolgáltató megígért vagy azóta megváltozott valami nem értesítik az embert sms-ben e-mailben hogy már nem jár az adott otthoni szolgáltatáshoz ez a kedvezmény???
De ez furcsa számomra mert én két évet írtam rá hűség nyilatkozatban......NAGYPAPA
-
csaszi75
senior tag
válasz zelikocc #139774 üzenetére
A Yettel kényszerpályán mozog.. Csakis ez az egy lehetősége van életben maradni, hogy nyomja az 5G-t, mivel nincs vezetékes lába.. Nem tud jól értékesíteni..
A Telekom és a Vodafone keresztértékesít vezetékes szolgáltatással.. Évekkel ezelőtt még a Telenor korszakban kellett volna megvenniük az Invitel/Digi párost..
Érdemes ránézni az NMHH mobilpiaci gyorsjelentéseire.. igaz csak a 2023. II. negyedéve van meg, de látványosan szűkül a Yettel.
Az araboknak nagyot kellene dobniuk, hogy nagyot szakítsanak. Arra leszek kíváncsi, hogy meddig maradnak a Yettelben.. s mennyi idő után értékesítik majd tovább a részüket..? (Ha tippelnem kellene, akkor kínai befektető lesz a következő..)[ Szerkesztve ]
-
legenda
Az előfizetők nagyon kis részét érdekli csak az 5G, a gyakorlatban pedig még kevesebben foglalkoznak azzal, szolgáltatót váltani meg ettől komolyabb dolgok miatt is alig szoktak. A szolgáltatók számára jelentéktelen az a réteg, aki ilyenek miatt vált.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
csabyka666
addikt
Üdv mindenki!
Valami gond van a telekomos mobilnettel? Nem tölt be a MOL Move, a Lidl Plus, a PH app...FB persze működik. Wifiről minden megy. Adatkeretem is van még.
Zala megye, ha ez fontos.Köszi!
Szerk.: újraindítás után jó lett, ilyet se láttam még...
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
donjohnson
addikt
válasz csabyka666 #139785 üzenetére
dns-szerver hiba. elég gyakori hiba pedig internetszolgáltatóknál.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
p2pp
őstag
Igazából nekem is mindegy van e csak használható legyen!
Én lennék a legboldogabb, ha nem 0,15/0,15 meg 1/1
lenne és totál használhatalan! Nálunk!
Remélem máshol nincs ilyen!
Mi egyedi eset vagyunk kis nokedli 30.000-es kisváros igaz.
Jeleztük többen is Évek óta, de semmi sem töténik sajnos!
Biztos több helyen ez fordítva van.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
zelikocc
senior tag
A yettelnél annyi, hogy ott legalább nincs n78, és n1 is csak budapesten lefedettségnek. Ha nyugatabbra mész, ott is n28-al találkozol sokszor inkább, ritka, hogy ne.
? szerintem összekeverted az n78-at és az n28-at
épp ezért lenne jó, ha a telekom elkezdené a B8-at legalább nyugaton
Ezzel csak az a probléma, hogy a Telekomnak összesen 10 MHz blokkja van 900 MHz-en, míg a Yettelnek 15 MHz és ugye 2G is kell...
Míg a Yettel megtudja oldani, hogy 10 MHz 4G és 5 MHz 2G, addig a Telekom csak 5 MHz B8-at tudna adni, aminek lássuk be, nem sok értelme van.
Kizárólag a CA-ért és ~50 Mbit/s kapacitásért nem biztos hogy megéri plusz egy új sávért a befektetés -
KrAt
veterán
Sziasztok!
A közeljövőben szeretném majd a 2+ éves i13-amat lecserélni, opcionális utód a 15-16 széria valamely tagja.
Ezidáig nem követtem az eseményeket (és nem is a varázsgömbre vágyom, tudom, az esélytelen), de mit lehet tudni az árak általános alakulásáról? Esélyes, hogy a 16os széria érkezésével a 15 számottevően csökken, vagy szokott lenni valami leárazás-féleség általánosságban? (feleségem S23-át nemrégiben egész korrekt leárazással vettük)
Ha f@sságot kérdezek, bocsi, eddig, ha kattant az agyam, megvettem, most előrelátóbban próbálok gondolkozni
-
tag
válasz csaszi75 #139790 üzenetére
Jó helyen kérdezte, mert a Samsung Galaxy S23 Ultra mobiltelefont 400.000 HUF alatt odaadta nekem a Telekom 2024.02.07-én; a mobiltelefonban 512 GB tárhely van (396.289 forintba került a mobiltelefon és 22 havi részletre megkaptam, pedig hitelképtelen vagyok*1*).
*1*Ennél arra gondolok, hogy még egy 100.000 forintos mobiltelefonra se adna nekem kölcsön a bank, mert 0 nap munkaviszonyom van.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Domino Day
600 MB és 60 perc
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Thrustmaster ts-xw bázis
- Új Lenovo 13w Yoga x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 5 5625U 16/512 WUXGA +Toll
- Leárazva! Új Dell XPS 13 9315 Prémium Érintős Profi Ultrabook 13,4" -60% i7-1250U 16/512 4K+ Iris Xe
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- PlayStation 4 Slim 500GB, SW:11.00! gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen