Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- A legvékonyabb címére hajt az Infinix?
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
-
Bemutatta második generációs hajlítható telefonjait a Tecno
ma A Phantom V Flip2 és V Fold2 szeptember 23-tól kaphatók, de sajnos elkerülik az európai régiót.
-
Árakat emel a Unity
it Vége az úgynevezett „runtime fee” árképzési stratégiának, ezzel párhuzamosan pedig árakat emel a Unity Software.
-
Assassin's Creed Shadows - Fókuszban a játék világa
gp A franchise legújabb részének premierjére még kicsit várnunk kell, november közepén várható a premier.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Domino Day
1 GB -
válasz Bogyi007 #138148 üzenetére
Mikor én voda számom átvittem Telekomhoz, akkor voltak gondok.
Hasonlóan jártam mint te... 3x fizettek (kötbér) mire jó lett.
Nem voltak a helyzet magaslatán.Aztán mikor jó volt a szám, netet nem lehetett bekapcsolni rajta... Az miatt a T-hez is be kellett mennem... Kártyát is cserélték meg mindent kipróbáltak.
Vicc volt az egész.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄LG V30+ ThinQ Blue►SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nfsu17
veterán
válasz MaxxDamage #138204 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy Bogyinak sikerült-e végül.
Átjönnék Y-ről, de lehet egyszerűbb két simet megtartani -
Soulfly842
addikt
Érdemes tudni, hogy ha a feltöltőkártyás előfizetésünk hívószámát hordozzuk el, akkor a fennmaradó egyenlegünk visszatérítését 30 napon belül kérhetjük az átadó szolgáltatótól. Lényeges, hogy a visszatérítés díjköteles lehet, ha ezt előfizetői szerződésünk rögzítette. Ugyanakkor fontos kitétel, hogy ebben az esetben ennek a díjnak arányosnak és összemérhetőnek kell lennie a visszatérítés során – a szolgáltatónál – jelentkező költségekkel.
[link]Legjobb tudomásom szerint a T-nél ilyen eljárási ktg nincs.
Igen ám, de 10+ év telkós múlttal, úgy hogy szolgáltatókat láttam belülről is, s Heves megyében Egerben él - pusztán a feltöltés hiánya nem váltanék, csak akkor, ha a telefon csak otthon van, s ott nem működik a hálózat (inkább pl. ellottóznám inkább az egyenleget. Lakott területeken kívül, vagy erdős, lankás részeken, belterületen van velük azért gond az ilyen területeken bőven a Vodával. Régen is huncutkodtak, amikor hangoztatták a területi lefedettséget: 9x százalékos lefedettség (a lakott területekhez képest...), vagy a legszélesesebben lefedett (európában...); még a másik két szolgáltató országos lefedettségi adatokat osztott meg. Rengeteg vodás váltott, mert beltéren instabil, kiszámíthatatlan a beltéri lefedettség. Ez szerintem Borsod/Heves/Szabolcs/Hajdúban kifejezetten igaz.
Arra meg nincs garancia, hogy továbbra is így lesz (értsd, hogy az adategyeztetés hosszabbítja a kártyát)
-
4Grider
nagyúr
válasz Soulfly842 #138207 üzenetére
"Arra meg nincs garancia, hogy továbbra is így lesz (értsd, hogy az adategyeztetés hosszabbítja a kártyát)"
Gondolod, hogy amit fél éve bevezettek az ÁSZF-be, azt egy fél év múlva majd kiveszik? -
Soulfly842
addikt
válasz 4Grider #138208 üzenetére
Miért lenne máshogy? Ha nem is egyből, de 1-2 év múlva vígan és nevetve meglehet. Elég megnézni, hogy a Digi-árazáspolitikája mennyit változott az utóbbi időkben (a felvásárlás óta). Hány meg hány mézes-madzagot láttam én már a Telcóban, amit aztán vígan és dalolva módosítottak akár már idejekorán is... Elég egy újabb legyűjtés arra, hogy az alacsony/ritkán feltöltők aránya mennyit transzformálódott ezzel, s a mézesmadzaggal mennyi a nyert ügyfél... könnyen meglehet, hogy nem lesz balanszban, az inaktív, soha fel nem töltőket, értsd árbevételt nem termelő felhasználók kb. annyit érnek majd az ő szemükben, mint a lemorzsolódott ügyfelek (értsd semmit). Hosszú távon abból is bevételt akarnak majd termelni.
ÁSZF-ek jönnek-mennek... vígan és dalolva módosíthatóak: főleg egy feltöltőkártyás esetében.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz scott_free #138182 üzenetére
Valami maffiaférget vettek hajléktalanok neveire többszáz SIM-et, nyilván teljesem legális ügyleteikhez (nem). Ezután vezették be a kötelező adategyeztetést. Mindig szép látni, mikor az alja réteg ilyen szép kihatással van a mindenkire is.
-
scott_free
senior tag
válasz totron #138210 üzenetére
200.000 db (!) SIM-et vettek, amiket aztán a francia/belga ISIS-es terroristáknál is megtaláltak, utána bukott ki a sztori. Maradjunk annyiban, hogy a töredékének is szemet kellett volna szúrnia, ha nem lett volna felsőbb (értsd: titkosszolgálati/kormányzati) engedély rá.
-
adam1400
tag
telekom appba hozzá lehet adni a céges cég nevén lévő számot is? mert 2x probaltam az sms megjött de azt irja próbáljam később
-
Soulfly842
addikt
válasz scott_free #138212 üzenetére
Már a címmel összevetve is csúsztatás, ahogy megfogalmazod (bár ez nem akaratlagos vszínűleg).
"A magyar hatóságok a belgáktól tudták meg, hogy valaki 200 ezer SIM kártyát vásárolt hamis névre Magyarországon, és ezeknek egy része terroristákhoz került"Már önmagában a cikk is csúsztatás - amolyan jó 444-esen -, mert nem egyszerre vásároltak ennyit hanem (hosszú) évek folyamata volt.
A legtöbb céges kártyánál ezt nem teszik lehetővé. Eleve sok esetben már a cég sem engedi, s a digitális önkiszolgáló felületekre vonatkozó tiltás is kérnek eleve a sim kártyára biztonsági okokból.
[ Szerkesztve ]
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz MaxxDamage #138204 üzenetére
Nekem nem volt gond vele. A középső fiam volt a vodánál, bementünk, átirattam a nevemre (az előfizetést, a gyerek eddig is az enyémen volt) aztán szóltam, hogy elvinném a számot. Mondjuk innentől az addig kedves vodás kislány bedobta a durcit, de a lényeg, hogy simán átvittem a Telekomhoz a számot a jó kis családi mini flottámba, nem volt semmi fennakadás.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad
-
Avayasoft
tag
válasz scott_free #138212 üzenetére
Pár ember miatt több millót szívatni... Annyi kellett volna, hogy egy magánszemély nevén max 10 sim lehet. Vagy aki többet akar, annak éves adategyeztetés.
-
Soulfly842
addikt
válasz Avayasoft #138216 üzenetére
Én speciel eszméletlen sok embert láttam, akik a fent említett simeket használják sok-sok éve és nem is voltak ezzel tisztában. Kéztől vett kártyák, mobilos üzletek, stb-stb... már ősidőkben is sok ilyen kártya volt forgalomban.
Ez viszont tökéletesen jól mutatja, hogy régen ez nem is volt köztudatban a feltöltőkártyásoknál, hogy az is valaki más nevén van (nem is értették a kérdést az emberek, hogy névre lett-e vásárolva a kártya, amikor vették anno... ). A régi időkben csak annyit tudtak, hogy valahonnan van ez a kártya és az enyém.
Annyi biztos, hogy semmilyen transzparencia nem volt és az ilyen vett és adott sim kártyák tömegén voltak szürke/fekete ügyletek, visszaélés elkövetések, illetve bűnözésre is használva.
Mindezek okán megértem, hogy valamit kezdeni kellett ezzel a helyzettel és, hogy az önmagában kevés volt, hogy innentől mindenkinek 10 kártya a nevén... Mit kezdünk azzal a két emberrel, akiknek a nevén több száz K kártya volt... ezeknek egy jelentős (!) részét akár már egy évtizede, vagy sok éve is olyan használta, aki hétköznapi kártyaként, teljesen valid dolgokra használta. Ezekkel mi lett volna adategyeztetés nélkül? Lecsapják kéretlenül az általa sok éve használ kártyát...? a kéztől kézbe vándorlást, a sufni kereskedelmet, stb-t azt biztos, hogy lezárta az adategyeztetés, s bekerült a köztudatba is, hogy ezeknek a kártyák mind-mind az adott személy (a kártya használója, vagy családtag) nevére kell, hogy szóljanak.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Soulfly842 #138219 üzenetére
Mondjuk érdekes módon, jó néhány országot ez nem zavar. Ugorj ki Horvátországba, vegyél bármelyik trafikban vagy benzinkúton egy Telekom/A1/Telemach kártyát, tedd be a telefonodba és azonnal használhatod. És ezzel messze nincsenek egyedül a horvátok.
-
4Grider
nagyúr
válasz Soulfly842 #138221 üzenetére
Maximum 30 napig szoktunk használni egy-egy sim-et a horvátoknál, tehát addig biztosan használhatóak mindenféle regisztráció nélkül. (Az aktiválás az első hívással vagy nethasználattal megtörténik.) Gondolkodni képes terroristák azért legalább havonta váltják a hívószámukat, sőt a készülékeket is...
A quick kártyákról mennyi ideig tudsz hívást kezdeményezni és netezni adategyeztetés nélkül?[ Szerkesztve ]
-
válasz Öcsielvtárs #138215 üzenetére
Ha jól emlékszem, mikor én átvittem, akkor még ez az
adategyeztetés
story sem volt még.
Az mióta is van jelen hazánkba?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄LG V30+ ThinQ Blue►SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
totron
addikt
Prepaid SIM csere lenne, de nincs már meg a szerződés, személyi elég? Saját néven van.
-
Cs1csó
félisten
válasz 4Grider #138222 üzenetére
sőt:
Nem azzal van a gond ha vesz valaki egy kártyát hanem amikor vettek több ezret egy tranzakcióval.
Megjegyzem ez a titkosszolgálatoknak ez még jó is. Egy filmben volt, hogy úgy tudták lehallgatni a terroristák hívását, hogy hiába váltottak kártyát vagy telefont mivel a SIM-ek sorazáma egymást követő volt (hiszen nagyobb tételben szerezték meg a kártyákat) ezért adott sorozat minden számban növekvő kártyáját már várták hogy feltűnjön az éterben.
Amúgy akik komolyan gondolják HÍVÁSONKÉNT cserélik a kártyát és a telefong is, de minimum a kártyát.
Magyarán, ezzel is csak az átlagembert szivatják. -
vence
tag
Megint jó az adatforgalom mérése ...
a t-nél!A Domino Day-es 1GB 0,9-ről indult!
Ez most hogy lehet ?!
Aktiválás után (délben) a mobiladat ki is volt kapcsolva és csak akkor kapcsoltam be, amikor a T-appban megnéztem, h hogy állok.Egyébként is mi indokolja, hogy 0,1 gigánként mutassák az egyenleget?
Nem gondolom, h ez véletlenül lett így és egyáltalán nem korrekt.Ennek így túl sok értelme nincs!
-
AnonymusX
senior tag
válasz vence #138229 üzenetére
Legközelebb maradj végig Wi-Fi-n és látni fogod, hogy megkapod a teljes adatmennyiséget.
Mellékesen megjegyezném, hogy a Gateway (GW), ami a telefonodat kezeli, meghatározott egységenként foglal le a rendelkezésre álló adatkeretedből. Simán lehet ez 100 MB egység. Ha ebből te végül 50 MB-ot forgalmazol el és lecsatlakozol a hálózatról, akkor a GW természetesen visszajelenti a kvótakezelő rendszernek, hogy 50 MB-t fennmaradt a kért egységből, így az jóváíródik.
Viszont amíg van sessionöd, addig a pontos elfogyasztott adatmennyiséged nem lesz visszajelezve.
[ Szerkesztve ]
-
vence
tag
válasz AnonymusX #138233 üzenetére
Ezzel csak annyi a problémám, hogy az előző alkalommal még csak
20+ MB "tűnt el".
Korábban pedig sosem láttam ilyesmit ...Egyébként bocs, de az eddigeik alapján úgy nem lehet, ahogy írod ...
csak akkor ha leginkább kamu adatokat mutatnának a felhasználóknak!----------------------
Egyébként, aki nem fogja fel h miért lett beírva,
nyugodtan megtarthatja az építő megjegyzéseit otthonra!
Köszi! -
Landsmann
addikt
válasz Avayasoft #138235 üzenetére
Szerintem kamu volt ez a történet. A statisztikai adatokból sem tűnik ki a kiugrás. Ez csak indok volt, hogy ezt az idióta adategyeztetélst bevezethessék. Magyarán pártunk és qurmányunk ezen adatokkal is naprakészen rendelkezzen, merthogy mindenkiről mindent tudni akarnak.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
ledgeri
nagyúr
válasz Soulfly842 #138207 üzenetére
Szóval azt mondod, 10+ év telkós tapasztalattal, hogy azért ne alapozzunk a mai állapotra, mert bármikor változhat.
Persze az kimarad, hogy holnap bejelentheti bármelyik, hogy ugyanezt meglépi akinél nincs, vagy minden 200forint/perc vagy SMS lesz... De akkor sem kell ezzel foglalkozni, mert bármi változhat máskép...
Tejet se menjek venni, mert oda úton elüthetnek, szóval minek elindulni.
Picit értelmetlen!
A lefedettséges dolog az rendben van, tény hogy akkor eszembe sem jutott, de aki ilyen alap gondolattal vág bele, az már -gondolnám- referál ezzel kapcsolatban.#138215 Öcsielvtárs -a poénra!!!
#138226 Cs1csó Ha tegnap beszéltünk, és te is cserélsz meg én is, akkor honnan tudjuk, hogy ha beszélnénk megint, ki mikor ér el kit, mint?
#138229 vence A legvégén ha 0,0-át ír ki és még van net, akkor lehet, hogy kevés számjegyre nem kerekít, hanem csak karaktert csap. Így a megkezdett 1-ből (mivel ez 1000 vagy 1024MB) 0,9 jelenthet 999MB-ot, és nem 850-949 közöttit.
Így ha a végén 0.0-át láthatsz működő nettel, akkor az még lehet 99mb, és nem csak 49, vagy direkt 0.[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
farkas63
aktív tag
Most kaptam meg az email-t amit a telekom kuldott, hogy marcius 1.-tol 15% dijkorrekciot emelnek es a szerzodesben levo ugyfeluk nem mondhat fel mivel alitolag 2022 juliusaban mar kikuldtek a tajekoztatot errol.
de kerem szepen, hogy a francba lehet kikuldeni olyan tajekoztatot amiben leirjak, hogy 2 ev mulva arat fognak emelni, ez most komoly???!!!!! Valaki emlekszik arra a tajekoztatora, hogy 2024 is szerepelt benne? Mert 2023 nyara szerepelt de 2024-re en nek emlekszem. -
ledgeri
nagyúr
válasz farkas63 #138240 üzenetére
Ha kiküldték, hogy "ezentúl évente emelés, előző év alapján" akkor neked ezt észben kell tartani. Más az, hogy ha valaki később csatlakozott... de akkor meg ASZF:.. és a hivtkozás így picit necces!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Cs1csó
félisten
válasz ledgeri #138239 üzenetére
Mert olyan mint ha már tudná a hatóság előre, hogy milyen új SIM lesz a telefonban mert pl. a 1111123-as-tól a 1111129-ig sorban mind a 6 SIM náluk van. Tehát amikor kukázza a 1111125-öst akkor tudod, hogy jön a 11111126-os mert kb. egymás után ami jön pattintják ki és teszik be.
(a Homeland c. sorozatban volt ez benne ha jól emlékszem , amikor a Pakisztáni USA nagykövetség elleni támadásnál kommunikáltak egymással a támadók) -
ledgeri
nagyúr
válasz Cs1csó #138243 üzenetére
Ok, de mondom, én hívlak téged. Te is dobtad, én is dobtam. De én honnan tudom, hogy min érsz el majd ha te keresnél, vagy fordítva? Ok, hogy nálad is 10-1000 teló meg sim, meg nálam is. Csak hogy -oké mai fejjel- nem job azt használni, amin megbeszélnénk, hogy mit beszélünk?
-
Cs1csó
félisten
válasz ledgeri #138244 üzenetére
Ezt a részét nem értem, a hatóság figyeli az "éterben" feltűnő SIM-eket a sorszáma alapján tehát olyan mint ha tudnál a terroristák telefonszámát mielőtt azok még az első hívást elindítanák arról a kártyáról.
Egyszerűbben van mondjuk 50 telefonszám ami ha feltűnik rögzítik a hívást, ezt úgy, hogy ezekről a számokról lehet korábban még nem is indítottak hívást. -
legenda
-
p2pp
őstag
3km a legközelebbi bázisállomás Cellmapper szerint, amin mindhárman rajta vannak.
Azt, h ki hogyan rajzolja be azt a pacát a térképre, az már más kérdés.
Amin a Yettel Band 1,3 a másik kettő pedig B20-al képviselteti magát.
Arra a Répáshutai Bázisra is ráférne egy kis modernizálás.
Pl. B1,3,8,28-al.
Helyszinen kellene mindhármat kipróbálni. Ha lehet.Iphone 14 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
ledgeri
nagyúr
válasz Cs1csó #138245 üzenetére
Nem a hatósági része, oldala érdekel, hanem a "Amúgy akik komolyan gondolják HÍVÁSONKÉNT cserélik a kártyát és a telefong is, de minimum a kártyát." alanyainak helyében lezajlódó szitu...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Intel i7 7700K
- HP Elite X2 G8 (A31PSE8) - ÚJ - 13,3" üzleti notebook/tablet - i5, Touch, 450nit, WWAN Mobilnet
- HP Envy x360 14-fc0156ng - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Intel Core U5, 16GB, 512SSD, TOUCH
- Sony Xperia 5 III ELADÓ!!!
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen