Hirdetés
- Google Pixel topik
- Asus Zenfone 9 - zsebbe való
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyre ígéretesebb a Galaxy A56
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Hirdetés
-
Kétféle verzióban jön az Addlink PCI Express 5.0-s SSD-je
ph A belépőszintű megoldás 1-től 4 TB-ig fedi le az igényeket, és PS5-kompatibilis hűtőbordával vagy anélkül egyaránt listázzák.
-
Asus X515UA TDP "Tortúra"
lo Idén január óta boldog tulaja vagyok egy Asus X515UA típusú notebook-nak mely a következő specifikácókkal...
-
Így hódítaná vissza a fiatalokat a Facebook
it A fiatal felnőtteket veszik célba a közösségi és a videós újításokkal.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
addikt
Sziasztok!
Bocsánat, ha láma a kérdésem, de egy elég fura dolgot tapasztaltam.
Olyan "rendszerhiba" előfordulhat, hogy valakinek úgy van nem fogadott hívása tőlem, hogy valójában soha nem hívtam és még a számával sem találkoztam soha?
Az előbb felhívott egy nő, hogy nem fogadott hívása volt tőlem pár perccel korábban. Furcsálltam a dolgot, de korrekt módon beszélt, semmi telefonbetyárkodásos kamu sztori, stb, sőt még néhány keresztkérdésemre is válaszolt, tehát még azt sem mondanám, hogy applikációból érkező kamuhívás lett volna, ráadásul az online tudakozóban is elérhető a száma.
Telefonbetyárnak nem túl logikus, hiszen maximum a saját idejét pazarolta és elég meggyőzően állította, amit.
Ami biztos, hogy én soha nem hívtam.Létezhet ilyen, vagy valamit én néztem be? Van erre valami racionális magyarázat?
Köszi előre is, ha van valakinek ötlete...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
AnonymusX
senior tag
válasz EmberXY #136603 üzenetére
Szia!
Ilyen előfordult már, lehet pont ebben a topikban írták. Az van, hogy vannak olyan VoIP szolgáltatók, amelyek a megjeleníteni kívánt számot nem ellenőrzik, bármit beírhat a VoIP előfizetője, hogy milyen számot lásson a hívott fél.
Valószínűleg a Te számodat használták erre.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz EmberXY #136605 üzenetére
Olyan is lehet, hogy felhívnak téged az OTP Banktól és a szám az OTP-s lesz, de valójában csalók hívnak (más bank hívás is lehet, csak most az OTP jutott eszembe).
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
EmberXY
addikt
válasz FLD1987 #136606 üzenetére
Igen, azóta utánaolvastam ennek.
Nem örülnék, ha a telefonszámomat ilyesmire használnák, de gondolom egy ilyen ügyben gyorsan tisztázható lennék.
Időnként pár havonta be szokott találni 1-1 telefonbetyár hívás, lehet, hogy van egy jóakarom valahol, de azért ez a visszaéléses dolog már kezd egy kicsit durva lenni, ha még egyszer előfordulna, akkor szerintem feljelentést fogok tenni.Up the Irons!
-
4Grider
nagyúr
válasz EmberXY #136607 üzenetére
Amit vagy nem fogadnak be, mondván nem merít ki törvényi tényállást, vagy befogadnak, mert rá tudnak valamit húzni, aztán 1-2 hónap múlva lezárnak, mert internet felől érkezett hívásnak a forrását nem fogják tudni kideríteni, ha a visszaélést elkövetőnek van némi esze.
-
Sordoran
addikt
válasz EmberXY #136603 üzenetére
Ugyanez volt velem a nyáron, a harmadik ilyen visszahívásnál kérdeztem meg, mégis ki kereste az én számomról, akkor derült ki, hogy OTP csalók próbálkoztak. Igen, külföldi Voip szolgáltatón keresztül tudják a számod "használni" (valójában csak úgy látszik mintha arról hívnának). Amit én tettem, és azóta (tudomásom szerint) nem fordult elő ilyen az én számommal:
- Bejelentettem a Telekomnak, pár nappal később technikus keresett, és rakott egy korlátozást a számomra, hogy külföldről tiltják. Ha itthon vagy ez nem probléma, de ha közben kimész külföldre akkor nem fogsz tudni haza telefonálni. Ezt egy hétig tartották fenn, én itthonról semmit nem vettem ebből észre, 1 hónappal később mikor kimentem pár napra Romániába semmi problémám nem volt.
- A Telekom kérte, tegyek feljelentést a rendőrségnél. Ezt ügyfélkapu segítségével online megtettem, másnap felhívtak a rendőrségtől hogy egyeztessük a történteket. 1-2 héten belül az eljárást megszüntették, mivel nem történt (tudomásom szerint) tényleges átverés, megkárosítás, bűncselekmény. Viszont legalább van nyoma, hogy ha egy ügyben előkerülne a számom, akkor hamar tudom tisztázni magam.
Azóta nem hívtak "vissza", szóval reményeim szerint ez megoldotta a problémát. Viszont van akinél ez odaáig fajult, hogy számot kellett váltania. Javaslom te is hívd fel Telekomot, és ha lehetőség engedi majd ők korlátozzák, és akkor nem fogják tudni használni a számod. Gondolom ha pár napig mindig visszapattan a te számoddal próbált hívás akkor mennek tovább másik számmal, de legalább neked nem lesz problémád vele.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
EmberXY
addikt
válasz Sordoran #136609 üzenetére
+ 4Grider:
Köszönöm a tippeket.
Mivel eddig még csak egyszer fordult ez elő, ezért én inkább valami "jóakarónak" tudom ezt be, de ha még egyszer megtörténne, akkor tényleg lépni kell valamit.
A telekomos tiltás jól hangzik, külföldön nagyon ritkán vagyok, így engem az a megoldás egyáltalán nem zavarna.
A feljelentéssel kapcsolatban magam is szkeptikus vagyok, hiszen ennél sokkal fajsúlyosabb ügyekben is sokszor eredménytelen a dolog, sőt inkább még a feljelentőnek rabolják az idejét a bürökráciával, stb.Az eddigi betyárkodásokon amik betaláltak, hallatszott, hogy direkt szórakoznak, ezeket a számokat rendre letiltottam, szerencsére tényleg csak pár havonta 1-2 talál be, sajnos a számom, mielőtt hozzám került, valami nagyon népszerű embernél volt, és talán túl korán is adták ki megint, mert ahogy megvettem a SIM kártyát (akkor még feltöltőkártyásként, már több mint 10 éve), már rögtön keresett az illető családja is, stb, ezt a Telekom is elismerte, de mivel annyira tetszett a szám, nem akartam lecserélni, pedig ígértek fűt-fát...
Szóval vagy a korábbi gazdájánál, vagy annak kontakt körében bukkan fel időnként esetleg egy mentésből a szám és így találnak be, vagy valami jóakaróm direkt szórakozik időnként, de ebben a kis sűrűségben ezt bőven elviselem. Na de hogy már vissza is éljenek a számommal, ezt már kicsit soknak tartom.
Szóval egyelőre várok, hogy lesz-e még egy ilyen, ebből az egyből még úgyse lenne semmilyen ügy.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Landsmann
addikt
válasz Sordoran #136609 üzenetére
A csalóknak tökmindegy hogy te mit csinálsz a számoddal. A csaláshoz nincs rá szükség. Bármilyen számot beírhatnak amiről látszólag kimegy a hívás. Ugyanaz mint az e-maileknél. Feladónak az égvilágon bármilyen e-mail cím megadható, a címzett azt fogja látni és úgy is néz ki, mintha arról küldték volna a levelet. Előszeretettel használják ezt a technikát a spammerek. A telefonszám kicsit bonyolultabb, jobb helyen hitelesítést kérnek a megadott telefonszámról, így azt illegális tevékenységhez nem tudják használni. De gondolom egyes ázsiai és afrikai VOIP szolgáltatóknál elég laza az erkölcs és nem érdekli őket hogy más telefonszámának használatát álcázva illegális tevékenységhez használják.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
A Telekomnál is létezik az a lehetőség, hogy domino-s telefonszám elhordozásakor (nem csak megszűnéskor) is vissza lehet igényelni az egyenleget? -
törölt tag
-
4Grider
nagyúr
válasz zelikocc #136619 üzenetére
ÁSZF 4-es (szolgáltató váltás) melléklet:
"A felhasználó az átadó szolgáltatónál kérelmezheti az előrefizetett szolgáltatás fennmaradó összegének visszatérítését a számhordozást vagy utólagos számhordozást követő 30 napon belül. A fennmaradó összeg visszatérítése akkor lehet díjköteles, ha ezt az előfizetői szerződés rögzítette. E díjnak arányosnak és összemérhetőnek kell lennie az átadó szolgáltatónál a visszatérítés nyújtása során jelentkező tényleges költségekkel."[ Szerkesztve ]
-
prozodus
őstag
válasz zelikocc #136619 üzenetére
Nekem vmi olyasmit mondott a srac, h "igen, meltanyossagbol". Talan ez segit nekik megtalalni. Lehet, h ok meg nem csinaltak ilyet, es azert nem tudta, hol keresse? A "meltanyossag" szon en is fennakadtam egy pillanatra, de ettol eltekintve tenyleg csont nelkul intezte a srac.
[ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
Sziasztok! Olyan kérdésem volna hogy sim kártya esetében vagy e sim esetében egy telefonszámon ki kapcsolható az hogy hívásokat ne tudjon fogadni az adott telefon?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
donjohnson
addikt
a legtöbb telefonon van olyan fukció hogy csak a névjegyekben lévő számokat engedje fogadni mint bejövő hívás.
írj be 1 számot a névjegyek közé, mondjuk a sajátodat és kapcsold be ezt a funkciót.
a névjegyekben nem szereplő számoknak foglaltat fog jelezni a telefon.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Cry0
őstag
válasz donjohnson #136627 üzenetére
Minden bejövő hivásra gondolsz ? itt 4 számjegyű kódot kér.
-
p2pp
őstag
A 4G-vel osztozó 5G betett a hazai bezzegstatisztikáknak.
[link]Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
donjohnson
addikt
igen, ez is jó, ott azt a minden bejövő hívás kapcsolót kapcsold be, és úgy hívd fel egy másik telefonról próbaképp.
mit állítottál be ott jelszónak korábban? 0000 vagy 1234?
vagy nem most kell megadni egy újat kétszer egymás után?[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Cry0
őstag
válasz donjohnson #136630 üzenetére
Igen azt szeretném, de 4 szamjegyű kódot kér
-
törölt tag
válasz prozodus #136621 üzenetére
Nekem is írtak már ilyent. Telefonon egyeztettem velük. Aztán mégis levonták az összeget. Összegyűjtöttem, elküldtem nekik, panaszként, és 30 napon belül jött levél, hogy a köv számlán jóváírják méltányosságból (hivatkoztam ügyintézővel folytatott beszélgetésre).
Lehet ők hibáztak, vagy van egy egyéni döntési mérlegelési lehetőség. Ez vezetékesnél volt.
-
prozodus
őstag
válasz #33802016 #136632 üzenetére
Biztos, h van egyeni merlegelesi lehetoseguk, ha nem is az elsokoros ugyfelszolgaknak, hanem mondjuk, a csopvezeknek v ilyesmiknek.
Egyszer regen akaratom, sot tudtom nelkul bekapcsoltak egy szolgaltatast, aminek meg csak a letezeserol sem tudtam. Es mivel nem nezegettem naponta a penzt, nem is tunt fel egy darabig. Csak vmi mas kapcsan beszeltem egyszer az ufsz-tal, es a no elszolta magat, h be van kapcsolva (mivel nem tudtam rola, nem is kerdeztem), de normalis volt, es az ezutani kerdeseimre valaszolt rendesen. Reklamaltam, es holott a hatarido meg nem telt le, furcsa modon nem letezett a hangfelvetel, ami engem igazolt volna... Erre hivatkozva nem is akartak a dolgot rendezni.
Par levelvaltas utan elengedtem a dolgot, nem is eloszor, es sajnos nem is utoljara voltak szemetek es inkorrektek.
De azert bacta a csorom, h meg a hangfelvetelt is eltuntettek, csak h ne kelljen visszafizetni, amit elloptak, pedig nem egy egetrengeto osszegrol beszelunk, uh ezutan akarhanyszor dolgom volt veluk, mindig odairtam/mondtam a vegere, h es mellesleg tartoznak azzal a penzzel. 5 ev utan legnagyobb dobbenetemre megjelent a kartyamon az ominozus osszeg, es kaptam egy levelet, h visszafizetik, asszem, h elegedett legyek.
Meg veletlenul se ismertek el, h hibaztak, asszem, bocsanatot se kertek, de legalabb rendezodott.[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Jelenleg domino feltöltőkártyásban vagyok. Váltanék előfizusra de számításaim szerint rosszabbul járnék. De javítsatok ki ha tévednék.Előfizus havidíj: 4.550ft (2.050ft mobil + 2.500ft net)
Juttatások: 80perc + 4gb net. A netet nem tudnám kihasználni mert van wi-fi a munkahelyemenDomino feltöltő havidíj: 2.360ft (4x590ft - 90perc 7napra csomag)
Juttatások: 360perc (4x90perc)[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
Dominónál az egyenleg felhasználási idő egyenlő a sim rendelkezésre állási idővel? Ha lejár az egyenleg akkor a számom is korlátozzák/lekapcsolják/megszűnik? Thx
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Váltottunk Mobil M-ről Mobil L-re nem olyan régen.
Meg akartam nézni, hogy van-e egyáltalán értelme, beszélünk-e ennyit.
Igenám, de mivel a Mobil L belföldön korlátlan, már a számlán rajta sincs, hogy hány percet telefonáltunk.
Mit lehet ezesetben tenni?https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz dptrsk #136645 üzenetére
Hát a feleségemén mindenhol 0 percet látok, kivéve a más mobilnál, ott 92 perc van.
A sajátomon meg más mobil 14 percet.
Pedig egymás közt beszéltünk, mégsincs a hálózaton belüli hívásnál semmi.
Hát lehet egy Mobil M logikusabb lenne, nyáron meg sok volt a hálózaton kívüli és kellett.https://tinyurl.com/rasoapro
-
dptrsk
Topikgazda
válasz rasotamas #136646 üzenetére
A te esetedben pont lényegtelen a hálón belüli forgalom, hisz az M csomag is korlátlan volt telekom mobil irányba.
A díjmentes Telekomon belüli hívásokat nem számolja jó ideje, mivel az félrevezette a nem korlátlan csomagosokat, hisz a 1414-et vagy a (korábbi?) webshop 30as számát is számolná… -
dptrsk
Topikgazda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Új Lenovo 13w Yoga x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 5 5625U 16/512 WUXGA +Toll
- Leárazva! Új Dell XPS 13 9315 Prémium Érintős Profi Ultrabook 13,4" -60% i7-1250U 16/512 4K+ Iris Xe
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- PlayStation 4 Slim 500GB, SW:11.00! gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
- PlayStation 4 Slim 500GB Gold Edition, 6 hónap teljes és 1 év SW garanciával üzletből!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen