Hirdetés
Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Képeken mindkét Xiaomi 14T
ma A sima és a Pro modell is lebukott a bemutató közeledtével.
-
Súlyos büntetést kapnak a közösségi oldalak, ha terjed rajtuk tévinformáció
it Ausztrália az éves, globális árbevételük 5 százalékára akarja büntetni azokat az internetes platformokat, amelyek nem gátolják meg a tévinformációk terjedését.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
p2pp
őstag
válasz Oliverda #135293 üzenetére
Nem a puszta közepére gondoltam.
Itt csak N28 van 1/1 sebeséggel, ami hát parasztvakításnak sem jó.
Közel 30.000-es városról besz. (Esztergom) Nem titok.
Vagy bemész egy Zóne bevásárlóközpontba és pl a Sportfactoryba próbáltam gyors megnézni vmit, de ki kellett jönnöm onnan megnézni, mert bent nem tudtam.
Amikor meg bemész a Lidlbe, de az alkalmazás azon gondolkodik, h megnyíljon e?
De a Tescót is írhattam volna. A Dombok között a vasúton Piliscsaba-Jászfalutól Ürömig meg rengeteg homokóra van a vonaton, mert alig van állomás arra is.
Az alagút meg 0 telibe Piliscsaba Egyetem és Pilisvörösvár között.
(Metró meg mindenhol Fullon van BP.)
Solymár Auchan csak beltéri Pico van sajnos.
Pedig ha lenne a tetőn is bázis már sokkal jobb lenne ott is.
Meg a Solymári Vasútállomáson sem akadna meg semmi sem.
Érdekes módon Ürömtől a Nyugatiig nem akad meg semmi sem.
Soroljam még, mert éppen lenne mit.....
Melóban át kell váltani az Adatot más szolg Simre, mert érdekes módon ott csak az megy!
Csatolok pár [kép] [kép] képet. Hátha látja vki,
aki érdemben a jövőben esetleg tud rajta segíteni.[ Szerkesztve ]
Iphone 14 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Viktor77
titán
válasz domper2015 #135297 üzenetére
Én a Telekom oldalán néztem meg a listát (bár, nem tudom mikori), abban sem a 21, sem a 22 nem szerepel.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz kakuk.tamas #135298 üzenetére
Ezt úgy is kitudom próbálni, hogy két kártyám van? Egy Telekom beszédre, meg egy Voda netre.
-
Viktor77
titán
válasz domper2015 #135304 üzenetére
Megszakad a net, a 4G jel is eltűnik.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Viktor77 #135305 üzenetére
1414-re küld el a Telekomos kártyáról a +4GHANG sms-t.
Ha van 5 jegyű jelszó bekapcsolva, akkor +4GHANG(szóköz)JELSZÓ.
pl. +4GHANG 12345Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Viktor77
titán
válasz kakuk.tamas #135306 üzenetére
Az jön vissza, hogy már be van kapcsolva.
Írtam az elöbb, hogy jött róla SMS, hogy újraindítás után aktív.MOD: Ha csak a Telekom kártya aktív, akkor nem vált le 4G-ről hívás esetén sem, legalábbis ott az ikon.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"A Dombok között a vasúton Piliscsaba-Jászfalutól Ürömig meg rengeteg homokóra van a vonaton, mert alig van állomás arra is. Az alagút meg 0 telibe Piliscsaba Egyetem és Pilisvörösvár között."
Érdemes lenne egy kicsit megismerkedned a rádióhullámok terjedési tulajdonságaival. Az említett helyeken sosem lesz normális lefedettség, ugyanis amellett, hogy viszonylag nehéz lenne kivitelezni, meg sem térülne. Vigyél magaddal könyvet a vonatra, ha nagyon unatkozol, de lehetőleg ne valami sci-fi-t.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
bociusz
aktív tag
válasz Renwick #135295 üzenetére
Pont gondoltam rá, hogy rádírjak ezügyben. Ez így felettébb érdekes, mivel csak SA módban reportolja vissza a gNodeB azonosítókat az Android Telephony API (amit a Cellmapper is használ).
A győri feltöltésekről már kiderült, hogy egy belsős Deutsche Telekom dolgozó, a békéscsaba melletti tornyot viszont egy (állítása szerint) sima üzleti előfizetéssel rendelkező user töltötte fel. Aztán persze lehet, hogy csak NR only módba kényszerített eszközzel, a sikertelen NR attach request alatt, egy pillanatra az API-n megjelenő azonosítót sikerült rögzíteniük.
-
Dave1984
őstag
válasz Diák66 #135300 üzenetére
Hiába beltéri lefedettség ha szart se ad hozzá a sebességhez,max nézegetheted az 5G kiírást a telefonon.
4Grider is említette és én sem értem,nagy népsűrűségű településeken amit tapasztaltam Pécs, Dunaújváros semmi értelme az N28 as 5g nek.
Sőt sokszor még lassabb,mint ha csak 4G hálózatot engedsz.
Nem értem a Telekom logikáját.
B20 only is nem véletlenül kis településeken van már csak.Minden nagyobb faluban városban már minimum van b3.[ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
Masato
tag
válasz KBL001 #135281 üzenetére
Nekem a Yetivel B3-ra erőszakolva ment gyorsan anno a B818, még akkor is, amikor a thermo ablak miatt jóval kisebb volt a térerő (fúrni nem lehetett). B20/B28 általában mindenütt terhelt, nomeg ugyebár kb. harmadakkora sebességet tud a magasabb frekis sávokhoz képest.
-
bociusz
aktív tag
válasz csaszi75 #135310 üzenetére
Nálam továbbra is megjelenik mindkettő. Nézd meg, hogy a Filters alatt a "Show low accuracy towers" be van-e pipálva.
A budapesti amúgy elég valószínű, hogy hibás mérés, a 65535-es gNodeB ID 16 biten ábrázolva csupa 1-es, az ilyen értékek általában a "nincs adat" értékeket szokták jelenteni, csak a Cellmapper nem szűrte ki. -
kchris78
veterán
válasz Dave1984 #135311 üzenetére
Egy kis plusz altalanossagban: szo esett Auchanekrol, Lidl stb.. Ott ha az Auchan stb nem pussolja hogy legyen normalis mikro pikocella nem varhato normalis lefedettseg, hacsak nem pont a bolt kozelebe rak le a T egy B3-at mondjuk. Ezek a boltok jo nagy femdobozok. En szemely szerint orulok hogy legalabb valami valtozas van, eddig azon sirtunk hogy nincs semmi elorelepes. A meglevo bazisokra konnyu B20/28 N28-at feltenni aztan lehet tovabb lepni uj bazisokkal. Plusz van egy olyan hatas amirol hallottam hogy ha nagy frekis cellakra fellepnek jo ravolrol mobilok a rossz jelerosseg miatt alacsony sebesseggel (modulacio stb a alacsony) az lerontja a szumma atviteli teljesitmenyt. Ezt lehet kikerulni hogy elobb legyen jo N28 es akkor a tavolabbi mobilok atlepnek szepen arra, es a leheto legtobbet ki lehet majd sajtolni a lefedettsegbol...
[ Szerkesztve ]
-
Dave1984
őstag
válasz kchris78 #135318 üzenetére
B20 4G eddig is mindenhol volt van az országban! Továbbra sem értem létjogosultságát nagyvárosban a b28,n28 nak,ha én elakarok adni egy új teknikát, akkor valamit villantami is kéne a korábbihoz képest,ez esetben a 4G vel szemben.Átlag usernek az jön csak le nagy területű helyeken ahol eddig lassú volt a mobilnet továbbra is lassú, lefedettség nem nőt érdemben tehát értelmét nem látja miért is jó neki az 5G.
Lássuk be jelen állapotában a legtöbb helyen nincs is értelme!
Yettel fejlesztése szerintem sokkal racionalisabb, nagyvárosban magas frekvencián adják az 5Gt.Kisebb településeken több 4G frekvenciát aktiváltak.Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
kchris78
veterán
válasz Dave1984 #135319 üzenetére
Pedig szerintem van letjogosultsaga. Menj be az utcarol a vastag falak koze a berhazakba es ugy eltunne a vart N78 terero mint annak a rendje... 5G 5G valtas meg gondolom hatekonyabb mint folyamatosan 4G - 5G atallas amivel ez jar... Nyilvan ertem hogy jelenleg nem hoz ez pluszt, ezt en is tapasztalom de bizom benne hogy a vegen ebbol valami jobb lesz mint ami most van... Amugy ahol B20 volt csak es melle tettek N28at azert az plusz, meg ha nem is hoz nagysagrendi ugrast, egy forgalmi diagramon mar erdemben kepes csokkenteni a total tulterhelt idoszakokat - nyilvan ezt az egyszeri user nem feltetlenul erzekeli.
-
Masato
tag
válasz KBL001 #135313 üzenetére
Ide egy nálam jobban hozzáértő véleményére lenne szükség. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a B3-mat automatikusan kizárta a gyenge térerő miatt. Mivel nem volt a kezemben olyan szoftver, amivel ezt monitorozhattam volna, saját magam sem tudom, pontosan miért lett úgy jobb.
Viszont a B818 nagyobb LTE kategóriájából adódóan elméletileg magasabb rendű modulációra tud kapcsolni, így még talán CA nélkül is gyorsabb lehet, akár B20/B28-on is. A többször belinkelt Huawei állítgató szoftverrel lehet kísérletezni. Sajnos nekem nem adótott alkalom, hogy teljesen kiismerjem a modemet.
-
adika4444
addikt
válasz kchris78 #135320 üzenetére
Én iPhone-t használok, nem méricskélem, a technikai háttér sem teljesen tiszta még 5G téren.
Egyszeri felhasználóként viszont azt tapasztalom, hogy amióta van Telekom 5G sokkal stabilabb a net. A sebességet nem nézem, netezni, netrádiózni elég viszonylag kevés, de az legyen stabil. Tavasszal nem tudtam megtenni 500 métert 2--3 szakadás nélkül. Most ha reggel elmegyek a boltba (durván másfél km oda és másfél vissza), ajtótól ajtóig egy akadást nem tapasztalok. Budapest, kertesházas környezet a város szélén. Szóval ha nem is sok, valami előrelépés mindenképp történt.
Igaz ugyanakkor, hogy napközben mozogva a városban már nem rádiózok, de az akadozva betöltő oldalak is a múlt ködébe vésznek
üdv, adika4444- Ha egy munkát 30 perc alatt elvégzek, az azért van, mert 10 évet töltöttem azzal, hogy megtanuljam, hogyan kell 30 perc alatt elvégezni. Az évekért tartozol nekem, nem a percekért.
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Iphonera létezik olyan progi mint a Cellmapper?
Folyamatosan gondjaim vannak sajnos ezért érdekelne.
[kép]Iphone 14 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Masato
tag
Sanszos, hogy minden ilyen diagnosztikai eszköz tiltva lett már több, mint egy évtizede. Még egy sima Wi-Fi kereső, vagy GPS térerőmérő app sincs. Legtöbb esélyed egy Qualcomm chipsetes, rootolt Androidos telefonnal van.
iPhone = használd és ne tegyél fel kérdéseket
Szerk: közben eszembe jutott, hogy van field test mode, amit a tárcsázóból el lehet indítani *3001#12345#* Sokmindent mondjuk nem fog kiírni, de legalább a jelszintet látod dB-ben.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Helló.
Tesóm feleségét a Yetteltől pár hete hoztuk át Magenta Mobil M csomagba.
Ma voltak külföldön és (állítása szerint) nem tudott a tesómon kívül senki mást hívni, valami szlovén szöveget mondott a rendszer!
A telekom fiókban néztem a hívás és roming beállításokat, de semmi nincs tiltva.
Találkozott valaki ilyennel?(^)(>.<)(^)
-
polonic
félisten
válasz domper2015 #135333 üzenetére
Én tudom jól. Ezért is írtam, hogy ezt nézzék meg elsőként.
Csak lehet itt minden is félre lett értve a kollégánál és nálam is. -
lipido
senior tag
válasz lipido #135262 üzenetére
Sziasztok. Huawei B535-232 4 G router 3 pro (telekom multi simmel) routerrol megosztanam a tapasztalatokat. A net belassulas azert tortent, mert atcsatlakozott masik, messzebb levo toronyra, ahonnan lassabb volt a net, de 4g+ halozat volt. Beallitottam neki a a kozelben levo torony (4g) savjat, azota (par napja) semmi tunetet nem produkal. Nem dobalja a fix ip-ket, nem lassul a net. Tudom nem ide valo tma, de lehet sokaknak segitseg
-
kchris78
veterán
válasz adika4444 #135323 üzenetére
Valami ilyesmi a tapasztalatom nekem is Diósgyőrben. Nincs már B3-as 4G de van B20/28 és N28.. Azóta nincs teljes megállás, egy pár Mbit mindig van.. Youtube spórolós módon arra a pár percre mindíg megy.. M3-as pályán múltkor YT végigment Hatvan - Miskolcig megakadás nélkül. (videókat hallgatok mert sok esetben a videó inkább csak aláfestés).
Műszaki oldalról azt mondom hajrá legyen mindenhol N78 meg temérdek B1 B3 B7 meg 5G megfelelője, de pénzügyi oldalról pénzégetés tulajdonképpen ha kihasználatlan (csak speedtestkor megpörgetett) kapacitás áll rendelkezésre folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- AJAX hub (2G, ethernet) riasztó központ (új, áron alul)
- P15v Gen3 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 7 PRO 6850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4080 Super OC
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24" Samsung Full HD IPS LED Monitor kifogástalan állapot dobozában (S24R352FHU)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen