Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    Sziasztok!

    Finoman szólva is csöcsre szaladtam a WSUS-szal, úgyhogy a segítségeteket kérem.

    A történet ott indult, hogy egyik napról a másikra egyes kliensek nem akartak szinkronizálni a WSUS szerverrel, pedig nem változott semmilyen beállítás, míg mások rendben mentek továbbra is. Volt, amelyik be sem jelentkezett, volt olyan is, amelyik igen, de elhasalt a telepítés során valami, ezért soha többet nem akart frissülni. A hibakód 80244018, ami proxy problémára utal, de egyes gépeken mégis ment minden tovább, a beállítások pedig azonosak voltak.

    Tele is lett az egésszel a hócipőm, a W10 kliensek amúgy sem szerették az egészet, plusz van rendes netünk, arra gondoltam, felszámolom az egész szolgáltatást, menjen direktben az MS szerveréről. Ennek megfelelően átkonfiguráltam a GPO-t úgy, hogy már a neten keresse a frissítéseket minden, de a kliensek továbbra is elhasalnak, és nem hajlandóak alapesetben a netre menni. Cserébe feltűnt a Windows Update ablakban egy olyan opció, hogy "Online frissítések keresése a Microsoft Update rendszerében", amelyre kézzel rábökve már kitalál a netre a problémás kliens, és megkezdi a fájlok letöltését.

    Azt szeretném elérni, hogy a Windows Update minden kliensen visszatérjen a normális, GPO konfigurálás előtti szintre, de a jelek szerint hiába választom ki GPO-n belül, hogy ne helyben keressen frissítéseket. Van erre valami megoldás, esetleg futott már bele valaki hasonlóba? Nem lenne jó minden egyes gépen kézzel végig kattintani a frissítést, arról nem is beszélve, hogy vélhetően minden egyes alkalommal el kellene játszani ezt.

    Kínomban már a WSUS role-t is leszedtem, de a jelenség változatlan maradt...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák