Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDKiller567
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy kis helyreigazítás kellene ram kérdésben!Szóval áttértem vistára és érzem,hogy a 2 giga memóra igencsak kevés az én elképzeléseimnek. Gigabyte ep45-Ds4 alaplapom van Intel core 2 duo e8500-as procival .Amikor vettem a gépet tettem fel itt kérdéseket,hogy milyen memcit vegyek,akkor Kingston hyperx DDR2 2x1giga 1066mhz-es1 (KHX8500D2K2/2GN) ramot vásároltam.Megint kingston hyperx-et szeretnék,csak 2x2 gigás verzióban. Érdemes más márkát vennem,vagy elmondható,hogy 3 hónapon át megbízhatóan ment a 2x1 giga hyperx így a 2x2 gigás is jó lesz? A másik gondom,hogy nem tudom megfejteni ,hogy mi a különbség a régi (KHX8500D2K2/2GN) és az új (KHX8500D2K2/4G) számkódjának végén található plusz "N" jelölés között. Talán az "N" az nvidia sli-re akar következtetni.De ez egyáltalán mi,és miben tudom kihasználni,mivel 2x2 gigás változatban nincs ilyen N jelölés.légyszi segítsetek. -
AMDKiller567
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Egy kérdésem lenne hozzátok. Kingston hyperx DDR2 1066Mhz 2x1giga (KHX8500D2K2/2GN) memóriát használok,gyárilag azt írják,hogy 5-5-5-15 ös időzítésnél 2,2 voltot kell adni neki.Ismerősöm,meg más is sokallja ezt,érdemes visszavenni belőle? 2,2 volton használom, stabil, nem volt kék ablak vagy ilyesmi. Ha valakinek van észrevétele vagy tapasztalata,hogy mennyi az ideális,akkor lécci írjatok.
Köszi! -
AMDKiller567
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Egy kis segítség kéne nekem. Éppen félben van egy géprendelésem, egy Gigabyte EP45-DS4 es laphoz kéne kitben 2x1giga memória. Az általam megrendelt GEIL DDR2 Ultra 1066MHZ Dual Channel Kit-ről van szó,mely jelenleg nincsen raktáron a cégnek,ezért lehet Kingston HyperX ugyan ilyen paraméterű Kit-et kell választanom. Az aggodalmam az,hogy valójában egyik típus se szerepel az alaplaphoz ajánlott memóriák között.Előfordulhat mondjuk, hogy valami kompatibilitási probléma miatt valamelyikkel sem megy.Melyiket ajánljátok jobban? Én a GEIL mellett maradnék... -
AMDKiller567
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Elég buta kérdéssel állok elő,de mivel nem értek a ramokhoz ezért kis segítséget kérek,hogy milyent is vegyek.
Egy Gigabyte GA-EP45-DS4-es alaplapba lenne 2 giga DDR2-es 1066MHZ-es ram (2x1giga). Mindenképpen Kit-es kiszerelést szeretnék,csak azt nem tudom,hogy Kingston-t vagy GEIL-t vegyek,tovább bonyolítva GEIL Ultra-át vagy Black Dragon-t.
Mivel tud többet vagy kevesebbet ez a 3 egymásnál. Illetve miben használható ki esetleg vagy miben vehető észre ezek tudása.
Lehet alaptalan a feltételezésem,de a gigabyte oldalán megnéztem az alaplaphoz ajánlott memóriákat, geil csak 512-ben szerepelt,viszont a Kingston szinte mindegyik típusban és méretben támogatott.Továbbá megnéztem a kington és a geil oldalát is A geil oldalán ez az alaplap és egyáltalán p45-ös lapok nincsenek is a keresésben, ellentétben a Kingston oldalon ahol frankón ajánl ehhez a laphoz megfelelő memóriákat. Ezét vagyok tanácstalan a GEIL memóriával kapcsolatban nehogy valami ram-os probléma legyen esetleg.Szóval egy kis fejmosás kéne nekem
Remélem valaki tud segíteni. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Filmvilág
- OLED monitor topic
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- Kuponkunyeráló
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 2db Kingston FURY 64GB KIT DDR5 - 5200 MHz Beast
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black - Garancia: 2034.10.07 ALZA
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Jura Impressa C5 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fudi2002