- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Elemííír #49159 üzenetére
Lehetséges, de szerintem a gépen belüli képfeldolgozás ebbe beleszólhat valamit, mert a 200-on készített képekkel jóval könnyebb az utómunka. Olyan, mintha a 100 túlontúl is lent lenne a szenzor képességeihez képest, de lehet, hogy az objektív is teszi, mert fix 35 1.8G-vel már a 100-as is jó rendre, és persze "szemre" nézve. Érdekes egyébként, most raktam rá hétvégén egy AF-S 50 1.8G-t is próbaképp, és eddig ezzel "működik" a legjobban. Ha jól gondolom, ez így 75 mm körül van, és azt kell mondanom, ezt kerestem eddig, és mintha a gépnek is feküdne, élesebbnek látom, mint a 35-tel készült képeket! ;-) Így optimálisnak tűnik a használata ahhoz a távhoz, amit én szoktam tartani a portré alanytól, elég lett volna egy ilyet venni!
(Na jó, azért nem.)
Végül addig agyaltam, hogy sikerült beszereznem egy jó árasított D750-et (Fotoptix, 3 év garival, akkor még 390 volt az ára, most megint 420 körül árulja). Hogy milyen objektívet veszek mellé, az még kérdéses, az 50-est kölcsön kaptam hozzá, tetszik is, de talán a 85-ös lesz az igazi. E-infinről érkezik a 24-120 mellé, mert egy pici zoom úgyis kell utazni, szerintem az lesz az elsődleges lencsém hozzá, azzal majd "leszimulálom" próbaképp nagyjából a 85 mm-t, és ezután döntök.
Azért azt a rövidke teszt időszak alatt is megállapítottam, hogy ugyanazzal az objektívvel, ugyanazokon a beállításokon, ugyanazon a helyszínen, pár perc különbséggel készített képek esetén erősen kijön a különbség a D750 javára például egy nappal szemben lőtt, ezért erősen árnyékos arc esetén (tudom, derítés), de közel sem olyan vészes a D3500, mint amit az árkülönbség sejtet. Lehet, el sem adom, ezzel mászkálok kirándulni, a D750-et meg megtartom beltérre. Hihetetlen, mennyire játéknak hat a belépő gép a D750 mellett, de nem tudom nem szeretni, szerintem ár/érték arányban még mindig megéri megvenni a belépőgépet is a magam fajta koca fotósoknak. A D750 persze más liga, amit máris imádok benne, hogy az árnyékos részekre ráhúzva sincs erős zaj, illetve az, hogy mindenre van egy gomb, tárcsa, bizbasz, az rettentően megkönnyíti (majd, ha magszokom) a gyors használatot. A fókusz rendszer egészen más liga, kár is a különbségeket méltatni, brutálisan jó már a kijelzése is a kis négyzetekkel és a visszanézett képen a fókuszpont megjelölésével, mert a belépő gépnél ugye apró pontok vannak, amik felvillannak, de azt ellenfényben vagy látod, vagy nem (de inkább nem), sötét téma esetén meg csak találgatsz, hol is vannak pontosan.
Apropó, Ti fókusz pont csoportot, vagy 1 pontos fókuszt használtok portréhoz? Még nem tudtam kitapasztalni, melyik a jobb, eddig a szimpla pont tűnik hatékonyabbnak, de ha féloldalas az arc és kicsi a mélységélesség, ezzel is lehet hibázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest