- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sequoyah
tag
válasz
PatrickAldon #12118 üzenetére
Azt kell megtanulni, hogy a szemeddel észlelt fény nincs lineáris összefüggésben a valódi fénymennyiséggel. Egy ember a napsütés és a felhős idő között nem lát olyan nagy különbséget, mindkettő bőven elég világos, de a valóságban lehet 10x-es különbség is van a fénymennyiségben, miközben te 2x-esre tippelted.
A szemed alkalmazkodóképessége elrejti ezt a különbséget, de egy kamera M módban kíméletlenül szembesít vele, és ne lepődj meg, ha alig észlelhető különbségek esetén is már durván tekerni kell a gépet. -
A Zéé
addikt
válasz
PatrickAldon #12123 üzenetére
M mód szerintem felesleges random használathoz. Feleslegesen miért akarod megnehezíteni a saját életed?
Amúgy a fénymérő skálán kellene, hogy jelezze a keresőben, hogy kevés lesz a fény, nem?
A mód teljesen jó, a záridőt meg isoval a körülményekhez igazítod. M-et csak TTL vakuzáshoz szoktam használni.1/4000 meg hamar kevés is tud lenni, ha egy fényerős obit nyitva akarsz használni.
-
Kleroo
veterán
válasz
PatrickAldon #12125 üzenetére
Nem géphiba.
Fizika, összefüggések. -
Kleroo
veterán
válasz
PatrickAldon #12123 üzenetére
Szerintem nézd át mégegyszer a záridő-rekesz-érzékenység összefüggéseit. Több értelme van, mint itt ilyen jellegű kérdéseket feltenni. Nem mintha nem válaszolnánk szívesen, de ha megérted pontosan, hogy mi a dörgés, akkor 10trillió kérdés értelmetlenné válik.
-
A Zéé
addikt
válasz
M-ben akarod használni? Ha igen, akkor nem csoda.1/1000 záridő f4-nél kb napsütésben adódik.
Ha nem M-ben vagy, akkor az expókorrekció nincs eltekerve? Azzal én is szívattam meg magam még az elején. -
Mercutio_
félisten
válasz
Milyen módban van a váz, és milyen fénymérés van beállítva?
Egyébként ala, hogy menüben a gyári alap beállításokra visszaállítást be kell nyomni, ki tudja a boltban ki miket állítgatott el rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest