-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
válasz
-FreaK- #24389 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy teleszkóp nélkül csináltam
Sajna anélkül elég aprócska lenne ez a köd (kb 200x200 pixel) - de nem lehetetlen az sem! Sőt, tele van a net, 200-300mm-es fókuszú objektívekkel készített képekkel (tehát távcső nélkül), Androméda ködről, Pleiádokról, Orionról. Egy valami ahhoz is kell azonban: egy óramű. Mert ahhoz, hogy 2-3 mp-nél hosszabbat fotózz, követned kell a csillagot, különben a Föld "kiforog" alóla, és csíkot húznak.
Én egy Skywatcher 200/1000-essel dolgozok, van hozzá óramű (sajna autoguider még nincs). Ennek a "belesekedő nyílásába" (ún. kihuzat) becsavarom a vázat, és úgy fotózok. Ekkor a távcsövet kvázi egy 1000mm-es objektívnek kell felfogni.
Technikailag semmi más extra nem kell hozzá. Nem módosítottam a vázon, infraszűrőn, semmin.
A többiben igazad van: nagyon stabil állvány kell, abszolute rezgésmentes (még a tükörfelcsapás is bezavar kicsit!), töksötét hely és környék (sajna ehhez nekem ki kell mennem majd a faluból Visegrádra pl), és sok sok idő, türelem, próbálkozás, mire rájössz a technikára. No meg mostanában meleg öltözék, mer -5 fokban kint tökölni 3 órát nem vidám dolog önmagában
Aztán meg persze kell a Deep Sky Stacker nevü program, ami egymásra teszi az általad elkészített SUB frameket, így felerősítve a fényt ott, ahol kell lennie. Ezután még egy kis PS, aztán "kész is vagy".
Ha mélyebben érdekel a téma, akkor privátban szivesen.Köszönöm szab13! mindjárt összenézem az enyémmel.
-
torzo
őstag
válasz
-FreaK- #23965 üzenetére
Amikor megízleltem a d600 szívást megfogadtam, új gépet soha többé nem veszek.
Vegyék csak meg az újdonság őrültek, aztán majd 20-30%-kal olcsóbbért megveszed fél-egy év múlva használtan, amikor nevezettek egy még újabb miatt eladják.
Közben még kiderülhetnek szériahibák is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest