-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz
HUNgabus #43937 üzenetére
A kutyák miatt (gyors af) lehet inkább a 7200...
mindkettő jó gép, az 5600-nak meg dönthető az LCD-je, bár a lview annyira nem könnyedfotózás sztem dslr-nél. Záridő? Sztem ritka az 1/8000.es kép.
Szenzorban meg legalább olyan jó a az 5600.
Szerintem egyikkel sem lősz nagyon mellé.
A 7200 meg elviekben jobban bírja a strapát, magnéziumváz - bár ha törik, akkor az is.
Méret... ? talán vegye kézbe mindkettőt, amelyik tetszik szinte, mindkettővel lehet fotózni jól.
nem olyan egyszerű kérdés.
Konkrét összehasonlító teszteken már túl vagy gondolom, af pontok és af érzékenység esetleg fontos lehet.
Nekem 7200 van, elégedett vagyok vele, gyenge fényben szélső af (nem keresztszálas) pontokon is jól teljesít. Még esetleg későbbiekben előny, hogy ún. kardános, nem beépített fókuszmotoros obikkal is van autofókusz, esetleg ha akar régebbi manuális Nikkorokat rárakni - lesz fénymérése a 7200-al. Amúgy meg tudatos obiparkkal az 5600 is klassz lehet. De "bővíteni" azért több lehetőség van a másikkal. Meg két memkari foglalat a 7200-nál... talán több minden szól a komolyabb mellett.
Meg hát a lányod mit szeretne - az sem lényegtelen - , mennyire megy bele a fotózásba. -
mikrofon
veterán
válasz
HUNgabus #39820 üzenetére
Ha ezek mind bele férnek a keretbe, akkor d750 vagy d810. Tudom írtad fx (ff) és nem dx (APS-C). Azért nézd meg a d500 az ugyan dx, de magas ISO-ban és dinamikai átfogásban is nagyon jó. Kezelésében, használatban, szolgáltatásban meg csúcs. Mióta megvan és használtam a joystik-os AF pont valasztást, a dupla hátsó AF-ON fokuszáló gombot, nem vennék nélküle vázat. Fx-ben pedig talán csak kettő váz tudja. A d500-nak még egy nagy előnye van az pedig az AF. A legjobbak közé tartozik.
Obiknak meg néz körül a tamron SP sorozat között. Az újabbakat és a g2 sorozatot nézd. Azokat amiken nincs a tamron arany csíkja, felirata. Simán veri a Nikon objektívjeit és árban is jobb. Korábban írtam egy linket is ezekhez az obikhoz. Nagyon szép sorozatot ad a 15-30/2.8, 24-70/2.8 és 70-200/2.8 ezek amolyan "örökös"darabok lehetnének. Akár fx, akár dx vázon fogod használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest