- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
válasz
tgulyas #6835 üzenetére
Ennek a két objektívnek semmi köze egymáshoz. Az egyik egy ultrazoom (ránézésre fullframe-es), a másik meg egy elég kétes minőségű telezoom. Egyik sem jobb, max kevésbé rossz... ha telézni akarsz, gyűjts egy 55-200 VR-re, ha meg alapzoomra kéne valami, akkor egy Nikon 18-55/Nikon 18-105/Sigma 17-70 lehet megfelelő...
-
Graphy
aktív tag
válasz
tgulyas #3028 üzenetére
Portréra szerintem tökéletes választás, ha nem fixet szeretnél. Egy 85/1.8 szebben karcol ez tény. Én is ezt az objektívet használom. Ár/érték arányban nem találtam jobbat sajnos. A következő a Tamron 24-70/2.8 lett volna.
Mindenképpen próbáld ki vásárlás előtt a vázon az objektívet. Nem tudom, hogy használtan vagy újonnan szeretnéd venni. LV módban pl. az enyémnél nem működik az AF, de nem nagyon érdekelt, mert a LV módot szinte sosem használom. Én újonnan vettem, így van még pár évem, hogy a LV miatt visszavigyem.
Az anyag használat nem tökéletes, kis gagyinak néz ki egy Nikon után, de a rajzolata nem rossz. -
aleister
veterán
válasz
tgulyas #2399 üzenetére
Akkor nem látod, ha nem egypontos AF-et állítottál be hanem mondjuk dinamikus AF mezőt.
(#2388) atok666:
Kicsit leszerepelt nálam a Nikkor. Itt volt ez a múltkori 2db hibás 50 1.4G, most a Te 85 1.8G-d. Ráadásul 3.5 hétig csücsültek a szervizesek a kalibrálásán az 1.4-nek itthon, míg a Tamron megfordult a németekig és vissza 3 hét alatt.
Amin kiakadtam a Nikkor garilevélen a folyamat megnevezése kalibrálásnál, ami a "gyári értékek beállítása volt". Ezzel igazolást nyert az elméletem, miszerint qrvára nem állítanak be/ellenőriznek a futószalagról legördülő obin semmit. Megy ki a vásárlónak, és ha észreveszi (mert sokaknak fel sem tűnik némi FF/BF), és visszaküldi, AKKOR történik meg a gyári értékek beállítása.
Ha lenne egy kis eszük, kalibrálást írtak volna, mert ez így nagyon visszás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest