- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #12072 üzenetére
Nem rémlik, hogy írtad volna anno. Olyan esetre emlékszem, amikor a váz beépített időzítőjét kritizáltad, mert leállt valahol. Tán JohnnyBlue-val vagy Kleero-val csináltatok valami star trailt. Lehet, hogy ez volt az a hiba, csak nem az időzítő, hanem a kártya volt az oka?
(#12070) butsi:
Kutyussal nem kell foglalkozni. Ő egyszerűen szeret sokat írni mindegymiről. ) -
Nono86
csendes tag
-
válasz
#40935168 #12022 üzenetére
Érdemes külső olvasóval használni a kártyákat sztem, a vázon keresztüli másolás idegen helyen, kényszerből, egyéb okok miatt jó lehet, de plusszt nem ad már, lásd egyéb fájlokat nem tudok leolvasni róla.. nincs direkt hozzáférés a kártyához.
Ez melyik váztól kezdve lett divat?
D40 legalábbis még tud MSC-t...
(Ami egyébként a világ legtermészetesebb dolga kellene hogy legyen minden két bájtnál több memóriával rendelkező USB-s eszközön, de ez már privát zsörtölődés...)
-
torzo
őstag
válasz
#40935168 #12022 üzenetére
Ebben nem vagyok járatos, de egy fotóstanfolyamon hozzáértőnek látszó előadó arra hívta fel a figyelmet, hogy a computer és a váz direkt összekötése kockázatos lehet a váz szempontjából. Márminthogy a váz teljesen tönkre is mehet, ha computergeb@szt van. Azóta mindig kártyaolvasót használok, de nem tudom, hogy ez reális félelem vagy csupán babona.
-
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
#40935168 #11929 üzenetére
Ilyen nagy kártyáknál kötelező a két kártyát kezelő váz: nálam egy 64 GB-os Samsung van a 64 GB-os Komputerbay mellett.
Az a helyzet, hogy a kártyákban ilyen nagy kapacitásnál (általában 16 GB-tól kezdve) már RAID-be vannak kötve a memóriachipek, ezért hatványozottabban könnyebben romlanak el.
-
*Ropi*
félisten
válasz
#40935168 #11910 üzenetére
A Sandisk már nagyon nem a régi. Még ha eltekintünk a milliónyi hamisítványtól amibe belefuthatunk, akkor is romlott az ár/teljesítmény mutatójuk az utóbbi években. Ami 1000x-es kártyákat vettünk cOxErReL, azok átmatricázott Lexarok (mint kiderült). Árukban a ~harmada a Sandiskeknek viszont gyorsabbak náluk.
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #11767 üzenetére
de ez az usb dokkolosdi is...kinek van kedve ezzel szorakozni? megoszulsz mire megcsinalod. focal-lal esetleg. persze jo dolog, mert legalabb lehetseges beloni...de azert eleg kiabrandito hogy gyakorlatilag akarmelyik obival meg vazzal egybol a kalibracioval kell kezdeni...
oszinten szolva kivancsiva tettek ezek a kis vazak, meg ha lassabb is az af...viszont ha megbizhato...ez a 35-os a fotozastol is elvette a kedvemet. max annak ajanlanam aki rekeszelni vagy megorulni szeretne. ha rekeszeled annyi a kulonbseg, hogy kevesbe veszed eszre a dof miatt a hulyesegeit
-
Karima
őstag
válasz
#40935168 #11758 üzenetére
Köszi, akkor meggyőztetek
Az a baj, hogy lusta vagyok az összes obival - 5db, köztük a 35/1.8 - megcsinálni a fókusztesztet, így nem tudom, hogy mekkora a szórás. Szemre jónak tűnik mind, a kb 15%-os félrefókuszálást én betudom user errornak. Aztán lehet, ha rászánnám magam, és megcsinálnám mindegyikkel a fókusztesztet, akkor tépném a hajam, és az a 15% felkúszna rendesen
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #11712 üzenetére
Firmware frissites miatt, megkerdeztem. Kiderult rokona abban a faluban lakik mint en. Beadom d90-et, szenzorpucolas.. ficko megkerdi gumiboritas legyen ra? 5k. Mondom legyen ha mar ott jarok. 40perc mulva kesz d7k meg d90 is elkezdi van egy kis gond. A gumiburkolat 2240be kerul csak.
-
-
flash-
veterán
válasz
#40935168 #11661 üzenetére
mi a csuda 2014 ben 16 megapixeles érzékelő? hát ez mekkora gagyi
viccet félretéve örvendetes hogy nem tolnak bele 50-80 megapixelest kár hogy a dx es gépeknél nem ezt a szisztémát követik,hanem a nagy megapixel nagy eladás tervet
kérdés : ez a sigma usb dock az objektívben található szoftver(vagy elektronika) irányításával képes beállitani az autófokuszt?
(azt hittem hogy manuálisan állítják az obikban az AF et) -
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #11612 üzenetére
Nem tudni hogy buták-e, szerintem csupán nem adják ki a kezükből ezt a részét a dolognak. Nikon is biztos örül kis "zsebpénznek" és oké hogy csak egyszeri kiadás, de utána mechanikus hibán kívül másért nem fogják majd visszavinni a Sigma lencséket. Eddig meg volt egy kalibrálás 15ezer pl 70-200nál. Másrészt növeli a renomét a dolog. Bár ehhez jobban el kell terjedjen itthon ez a kategória, a dokkolókról nem is beszélve. Külföldön meg már van eladó belőle.
-
Byk01
őstag
-
Som@
őstag
válasz
#40935168 #11563 üzenetére
Te írtad: - Nikkor 50mm f/1.8D (!) f/8-on, ezzel vettem a gépet. 30 küvecs, röhej.
- Nikkor 50mm f/1.4G (f/5.6-8)
- Nikkor 50mm f/1.8G (f/5.6-8)
- Tamron 90mm macro f/5.6-tól 8-ig
- micro-Nikkor 105 f/2.8 f/4-en (ez büntetőgép!)
- 70-200 VRII f/2.8 f/4-en (másik büntetőgép)
(Előbbi kettővel ne portrézz, hacsak nincs a csajszi arca sminkes által tükörsimára gyalulva + legyen a modellben alsóhangon 10 óra alvás, ha nem akarsz a szemekből ereket retusálni egy teljes alakos képből")"Ebben a leírásban akkor a Nikkor 50mm f/1.4G (f/5.6-8) vagy a Nikkor 50mm f/1.8G (f/5.6-8) obketívekkel ne portrézzon az ember.
Helyesen úgy lett volna, hogy az utóbbi kettővel.
szvsz
-
Peethy
őstag
válasz
#40935168 #11554 üzenetére
Ezek hasznos infók, köszi
Két dologgal egészíteném ki:
1, Nem minden az élesség. A 85mm-es obikat (főleg az 1.4-eseket szokták dicsérni, de én az 1.8-assal is így vagyok) pont amiatt szokták szeretni, mert nem csak éles, hanem nyitva-2.8-ig szép, karakteres képe van. Ott van a bokeh, a színek, a mosá karakterisztikája, és még sok egyéb is.
2, Érdekes, hogy ilyen nagy pixelsűrűség mellett is rendre f/8-at találtad a legélesebbnek. Elhiszem, csak nekem kicsit fura, tekintve hogy éppen tegnapelőtt fotóztam a 85 1.8D-vel f/8-9 körül, és észrevehetően lágyabbak voltak a fotók, mint amit f/4-5.6-on kaptam. Pedig ez D300, feleakkora pixelsűrűséggel. -
-
flash-
veterán
válasz
#40935168 #11478 üzenetére
köszi a véleményt.
én is utálom az ebookot pont azért mert van elég tech izé (pc,telefon,tv,fényképező,stb,,)legalább a könyv ne legyen már elektronikus...(legalább akkor ke kapjak sugárzást ha olvasok
)
baromira off de nem birtam megállni hogy ne linkeljem:
lehet ezt még fokozni?
[link]
őrültek.. -
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #11445 üzenetére
Mindenekelőtt köszi, hogy velem csak azért találkozol, mert dolgunk van
.
Helyszínnek javasolnám az Allee környékét, mert
tegnap ide költözött az irodánkRopinak ez van közel, és ő nehezen mozog, szegény. Emellett ha Kleroo bejön Budakalászról, pont itt teszi le a villamos, amire átszáll arról a villamosról, amire átszáll a HÉV-ről, tehát neki is pont jó. Spanyoll pedig úgysem létezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest