- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
válasz
anaqer #31880 üzenetére
yt-on még régebben láttam egy nagyon jó videót, ahol a fotós csinált magának egy kis slidert az állványra és azon sávonként be volt jelölve neki a fókusz. Aztán fotózásnál ugy nézett ki hogy megtalálta a tárgyat a kép aljától kezdve ment a kép tetejéig előre tolta az egész kamerát kezdő állásbol és exponált, és ugyanezt csinálta amig az egész tárgyfelület részeiről nem készült egy éles kép, majd PS-ben összerakta azt. Nyilván mozgó rovarokról is sikerült ezt végig csinálni, gyorsba pár képet lőni amíg a rovar megszeppenten figyel
-
szmayer1
senior tag
válasz
anaqer #31851 üzenetére
Köszi a hozzászólást mindenkinek. Tudom innentől már nekem kell meghozni a végleges döntést.
1. 70-300 stabilizátoros akkor marad a Tami
2. Fix 50-es 1.8 Nikkor
3. Valamilyen makro
Vagy két legyet egycsapásra, és venni egy AF-S Micro Nikkor 40mm 2.8G. Ma volt szerencsém kipróbálni, nekem tetszett, mind makró, mind normál módban is. Ugyanis van rajt egy kis kapcsoló, ha makrózni szeretnék. Portrénál még a hátteret is szépen mossa, makrónál meg nekem tetszett. -
energomatt
őstag
-
-
Mauddip
aktív tag
válasz
anaqer #31139 üzenetére
Köszönöm szépen, de ezt az átnevezés dolgot akkor könnyebben megcsinálom Total Commanderrel a csoportos átnevezés menü alatt
Igazából úgy tudom, h lehet profilokat is valahogy létrehozni, és ugye még azt is be lehetne rajta állítgatni a gps koordinátákon kívül, h ki és mikor lőtte az egyes képeket.Videófelvételnél meg úgy értem a dolgot, h mondjuk ma az utcán "forgattam", és pont úgy esett egy mozdulatnál, h szemben volt egy ablak, ahol tükröződött a nap fénye, így tök sötét lett annál a résznél a felvétel, mert automatán emiatt lehúzta. Tehát ha beállítok neki egy értéket, pl ami árnyékban állva tök jó, akkor az maradjon is úgy. Nem feltétlen a videó közben, hanem mondjuk előtte.
-
aleister
veterán
válasz
anaqer #31101 üzenetére
"én nem érzek abban túl nagy problémát, hogy elkezdi saját szájíze szerint pontozgatni"
Feltételezem, hogy Te az érettebb korosztályhoz tartozol, és a fotózásban sem vagy kezdő. Az esetedben van egy olyan józan mérlegelési képesség, ami a kezdőknél nincs. Ők csak a számokat, a pontokat nézik. Aztán ott állnak a tükrösükkel, és nem értik, hogy miért nem tudnak egyetlen jó képet sem lőni a manual obikkal, pedig ez a cikk megírta, hogy a Takumar a legjobb.
Egyedül a szintetikus teszteknél célszerű a pontszámozás, mert ott egy egzakt érték keletkezik, ami alapján valóban lehet a vizsgált paraméter (élesség) szerinti rangsor állítás. Ellenben az ilyen szubjektív pontozás nemhogy hasznos, hanem kifejezetten káros a már említett téves konklúzió levonása miatt. Erre ráadásul a szerző még rátesz egy jó nagy lapáttal.
-
r.levente75
addikt
válasz
anaqer #30505 üzenetére
Én még anno 90k-ért vettem a ccs fotóba. A nikon objektívjei köztudottan az egy legdrágábbak a katégóriájukban. Természetesen a minőség is párosul hozzájuk, de itt is megvannak a szintbéli kategóriák. Ebben az objektívben a bizonyos lencséken lévő bevonaton van a hangsúly, ami különféle dolgokért felelős. A beépített vr mint tudjuk, 4 lécsős, plusz nem csak a kéz remegést kompenzálja!
-
válasz
anaqer #30497 üzenetére
There it is - persze korábban a Sigmát is lefikázta, mert hát szuperzúm (call the waaaambulance).
A Tamront még nem néztem személyesen, de ha itt ennyire szeretik, szar csak nem lehet. Legjobban viszont akkor jársz, ha bemész egy edigital üzletbe, elmeséled a szitut (felmutatod a megrendelőlapot, miegymást, esetleg meglóbálsz pár huszast), és ott helyben kérsz mindkettőből egyet felpróbálni a vázadra.
-
*Ropi*
félisten
válasz
anaqer #29965 üzenetére
Az "available light only" hasonló, mint az amikor valakinek kiállítják a fotóit: régen megbecsülést, tisztelgést jelentett a képek és alkotójuk előtt, ma már azonban bárki szervezhet magának kiállítást, ezért elvesztette a mértékadó mivoltát - sokkal inkább egy negatív felhangú dologgá degradálódott sajnos.
A hangsúlyozottan csak természetes fénynél fotózóknál meg jogosan merül fel a kérdés, hogy nincs fénytechnikájuk, vagy csak nem tudják használni?
-
*Ropi*
félisten
válasz
anaqer #29954 üzenetére
Amit sokan szeretnek elfelejteni (vagy nem is tudták), hogy egy fényerős objektív nem váltja ki a vakus derítést, bármennyire is szeretnék azok, akik *csak természetes fénynél* fotóznak.
(#29955) daa-raa: Nincsen, hivatalosan 1900-1950 mAh kapacitású (ez van minimumként megadva), ezt kerekítették fel a köznyelvben 2000-re.
-
flash-
veterán
válasz
anaqer #29954 üzenetére
óó amióta követem a topicot (kb 4 éve) azóta tényleg elég komolyan lehetett a trendeket megfigyelni..
előszőr a 18-105 volt a sláger(bár az még most is)
aztán a fényerősebb zoom obik, és a fix 35-50,
aztán volt egy időszak hogy minden a tami 24-70ről szólt, aztán az is kiment a divatból,
aztán aztán.. talán jöttek a nagylátók..
igen ,most vakku,de nem lepődnék meg ha a 18-200 lenne az új favorit.
Ami fotót láttam ami ezzel készült hát nem rosszabb mint a 18-105 de azért még megvárok pár tesztet...úgyhogy én is követtem a trendet.18-105, aztán 35 1.8g amit én sem bántam meg, de beltérben nem hoz semmi javulást, úgyhogy jött a vakku...
a következő talán a d7100 lesz, most már használtan kevés expóval 180körül mennek -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
anaqer #29954 üzenetére
Én kb 3 éve, mióta megy a gyerek, a vakuzás mellett voksolok. Természetesen lelkes hobbistaként én is megvettem a 35/1,8-at, nem is mondom hogy haszontalan vétel volt, a pár napos-hetes-hónapos fiamat szinte csak azzal fotóztam. De amikor már fut-rohan, akkor szvsz hasznosabb egy zoom és egy vaku. Semmi variálás, csak villanjon a plafonra vagy hátra, azt' viszlát.
(#29955) daa-raa: Az eredeti kérdésedre visszatérve, én két garnitúra 1900-ast használok az SB600-ban, az egyik garnitúra ebből már kb 5 éves. Teljesen jól bírja az is, az átlagos használat mellett (amikor csak napi pár képet lövök) hetekig elmegy. Ha nyüstölöm, végigfotózok egy délutánt csak vakuval, azt is bírja. Ez olyan 1-200 képet biztos jelent, talán többet is. Ha párszáz forint a difi egy garnitúra akkunál akkor nyilván megéri a nagyobb kapacitású, de én olyan sokat nem ölnék bele csak azért hogy 2500-as legyen, teljesen oké az 1900-as is.
(#29957) flash-: Nincs mit csodálkozni a Tami 18-200 sikerén, amikor 75-ért hozza (majdnem) azt amit a Nikkor 210-ért... Sajna nincs kolbászból a kerítés, sokan keresik, keressük a jóáras megoldásokat. Ha nem ennyiért adnák/adták volna, eszembe nem jutott volna lecserélni a 18-105-öt. A fényerős alapzoomok kimentek a divatból amikor itthagyott minket a tehetősebb keménymag
-
-
törölt tag
válasz
anaqer #29398 üzenetére
Nem ertek egyet azzal hogy az autó ISO az kezdőknek való lenne. Én magam is hasznalom elég sűrűn, gyenge de gyorsan változó fenyviszonyok között hatalmas segítség pl kisgyereket fotozni lakásban aki izeg mozog. Tárcsával tekergetve követni gyorsan változó fenyviszonyok közt (lámpa alá beszaladgal/kiszaladgal) nem könnyű, sok al és túlexpós kép keletkezhet. Nyilván ehhez raw-ban jó fotozni, hogy ha megszalad nagyon az iso akkor normálisan vissza lehessen szűrni.
-
válasz
anaqer #29293 üzenetére
Behúztam a Sigma 18-200 C-t, első benyomások:
+ hű, ez tényleg rendesen össze van rakva: anyaghasználatra szavam se lehet
+ stabi messze a várakozáson felül teljesít: odafigyeléssel, tele végen is fifty-fifty valószínűséggel lesz használható kép 1/10 körül (volt 1/3 is, ami így webes méretre húzva simán elmenne)
+ 1:3 nem igazán "macro", de ehhez képest... nem is rossz- a forgó fókuszgyűrű: megszokásból pont ott fognám meg balkézzel, ahol nem kéne
- minek erre zoom lock? rázogattam, mint a hülyegyerek, de semmi creep nem volt. persze új a cucc, lehet, hogy majd két év múlva kilötyögősödik (nem hiszem, de lehet)Szummázva - nope, nem szummázok 3 óra próba után. Inkább csak: eddig tetszik.
-
A Zéé
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
anaqer #29295 üzenetére
Ez persze attol is fugg mi a cel, amennyiben kizarolag a valosagos szinek visszaadasa ott lehet ez komoly szempont. De olyan is van amikor pl akarhogy probalkozol a valosag szarul fog kinezni mert mondjuk borongos ido van, rosszak a fenyek, vagy csak a fotos bena mert rosszkor probalkozik. Ilyenkor en utolag szoktam szineket "kikeverni" ezaltal magam krealok egy elfogadhato valosagot ahol a szinek ugyan megcsinaltak, de a nezo szamara valosagosnak fognak tunni, fokent mert utolag ellenorizni sem tudja, hogy az adott idoben es helyen akkor eppen milyenek voltak az igazi szinek. De ez igazabol mar nagyon nem ide tartozik, szet-offolni meg nem akarom ezt a ropogós, száraz, szakmai topikot
-
törölt tag
válasz
anaqer #29293 üzenetére
Igen, sajna en is Canon-osokat lattam, a Tamit 100D-n (18 megapixel) a Sigmat meg 70D-n (20 mpx), egyik sem D7100 kategoria teljesen. Emiatt tenyleg nehezebb velemenyt mondani Sigma vs. Tami ugyben. Illetve amit kifelejtettem, a Sigma szinei nem tul meggyozoek sem a Tamihoz sem a Nikonhoz kepest. Nem tudom ez szamit-e, nekem nem nagyon szokott mert RAW-ban fotozok, a szineket pedig mindig izlesem szerint dolgozom at. Magambol indultam ki, ezert is feledkeztem meg errol az aprosagrol...
-
törölt tag
válasz
anaqer #29291 üzenetére
Hugomnak van Sigma 18-200 C. Epitesi minosege rendben van, nagyon egyben van. Fokuszalas pontos (D5200-on). Fokuszgyuru tenyleg ellentetes iranyba uzemel, viszont nehezen jar es nem is egyenletes ereju az ellenallasa a teljes zoomtartomanyban. Tesztek szerint szebben is rajzol mint a Tami es a CA is kevesebb, viszont kb annyival dragabb is. Fokuszmotor hasonlo Sigmaban mint a Tami DC, nem ultrahangos es nem is full time servo. Ha manualba kapcsolod csak akkor tudod forgatni a gyurut. Kepstabi Sigmaban szerintem legalabb van olyan jo mint a Nikon 18-200-on, ami nekem van. Epitesi minosegben a Nikon sokkal jobb, kifinomultabb muszer, de kepminosegben ugyanugy kompromisszumos mint a szuperzoom tarsai. Illetve a Nikon mint tudjuk ultrahangos motorral van szerelve ami gyorsabb es halkabb is. Szerintem a Nikon es a Sigma is jobb kepminoseget produkal mint a Tami.
-
spanyoll
addikt
válasz
anaqer #28881 üzenetére
Ali általánosságban írt, én is általánosságban válaszoltam.
Arról meg fogalmam sincs, hogy mennyire gány ennek a szériának a fókuszrendszere, max sejtem, hogy nagyon (bár attól még csak lehet használni rajta fényerős üveget - igaz, nem a D-t).
Amúgy meg azért vagyunk, hogy elmondjuk nekik a használttól való félelem értelmetlenségét és akkor ők is örülnek meg mi is. -
bandigno
senior tag
válasz
anaqer #28803 üzenetére
Felkeltetted az érdeklődésemet! Pár oldalt végigolvastam róla, rengeteg jót írnak! FF-re venném amolyan olcsó mindennapos szaladgálósnak, mivel vannak lyukak átfogásban a meglévő obiknál, ezzel meg normál esetben lenne egy mindenes, főleg ennyi pénzért! A lottóötös még várat magára, addig meg lehet rendelek egyet! Csak még olvasgatok előtte, hogy megjöjjön a kezdőlöket!
-
no1r
őstag
válasz
anaqer #28798 üzenetére
ez pont egy Nikon bajonettes cucc
tehát akkor nem kell félni attól hogy szétcseszi az AF motort?amennyit tapasztalok az az, hogy AF gomb állásban de a gyűrűn eltolva MF-re, ugyanúgy autófókuszál, de a gyűrűt lehet tekergetni. ahhoz pedig hogy az MF működjön az oldalsó gombot is át kell kapcsolni (úgy még nem próbáltam, hogy a kapcsoló van MF állásban a gyűrűnél meg AF-ben)
(bocsánat a noob kérdésekért, de Canont használtam világ életemben, Nikonhoz hülye vagyok
)
-
m3ss
veterán
válasz
anaqer #28687 üzenetére
50mm eleg hosszu mar dx-en
amugy 85-os sem oriasi. ok nem kicsi, de egy d7x00 nagyobb kitobival se egy kicsi gep. nem azon a fel kilon fog mulni. ha igen, akkor milcet erdemes venni sztem.inkabb objektivekre erdemes kolteni, mint vazra. keves olyan szituacio van, ahol sokkal jobb kepet fog loni az illeto egy d90+kitobival, mint egy d7200+kitobival.
-
spanyoll
addikt
válasz
anaqer #28549 üzenetére
Pedig részemről is ment a daa-raa (dara, érted...
). Vázról letört 18-105, elejtett 35ös. szintén elejtett 50-es, múlt héten állványról levert vaku (mekkorát taknyolt csóri, kilapult mint a béka
), csak, hogy tartsam a fix sort 85ös murvára, FM2 kézmagasságból földre, 35-70 szintúgy. Volt ami leszarta a dobást, esést, volt ami nem. Használati eszközök ezek, nem kell azért babusgatni sem őket, meg úgy bánni velük sem, ahogy én. De ez is emberfüggő.
-
törölt tag
válasz
anaqer #28549 üzenetére
A 70-300 esete valóban user error volt. Nem jól fűztem be a váz füleibe a hevedert, pontosabban nem megfelelően rögzítettem. Kecskeméten meg egy szokásos tempós helyzetváltoztatás során szét is csúszott az egész. De túlélte bármiféle baj nélkül. Egyébként ugyanazon a repnapon egy figyelmes látogató úgy ment el mellettem, hogy majdnem kitépte a nyakamból az egészet. Mondjuk az már az előbbi eset után volt, szóval a heveder tartott. Az ilyesmit nem igazán tudja elkerülni az ember, bármit is tesz. Ha adott esetben a delikvensnél mondjuk egy alukoffer lett volna, akkor azzal verte volna telibe a gépet. Az azért nyilván nem az én bénaságom lett volna. Ha az ember egy rendezvényen fotóz, akkor nem fogja állandó jelleggel ki-be pakolászni a táskába a gépet. Makettversenyen olyannyira nem, hogy ott a táskát nem is vittem be soha sem az asztalok közé, sőt mégcsak a hevedert sem használtam. Ott ugyanis ezekkel olyan mértékű kárt okozhattam volna mások munkájában, amit egy D810 ára sem lenne képes ellentételezni.
A 18-55 az adott időben már nem igazán érdekelt, mert volt helyette egy 18-70. Egyébként sem érdekelt soha különösképpen az állapota, mert annyira olcsón pótolható.
A 135-öst nem én, hanem haverom ejtette el...
A Helios meg tényleg csak úgy van, egy ingyen hozzámkerült Zeniten volt rajta. Érdemi célom sincs vele. Múltkor ezen próbálkoztam a Nikon F konverzióval. Akkor úgy unalmamban aránylag komolyabb mértékben szétbontottam. (Múltkor mintha itt linkelt volna valaki egy nagy tesztet 50-es obikról. Az ott írt lötyögést pl roppant egyszerű kiküszöbölni, csak a tubus belsejében kell négy csavart meghúzni.)
Általánosságban egyébként nem arra veszek semmit sem, hogy pátyolgassam, hanem, hogy használjam. Van egy vázon pár karc vagy ütődésnyom? És akkor mi van? A működésére semmmiféle hatással nincs.
-
RpPRO
őstag
válasz
anaqer #28542 üzenetére
D610 vagy D7200 az álom, amit vennék, ha vennék. Azért írtam ezeket, h FF-re mi lehet a legjobb utazós zoom és APS-C-re mi. Csomó oldalt néztem már, de vagy nem frissítik (pl photozone.de d7200 coming soon...) vagy nem vagyok elégedett a teszttel. DXO teszteket is nézegettem, de nem tudom.
-
updog
őstag
válasz
anaqer #28467 üzenetére
Teljesen jogos
Kicsit kattintgatva a tesztképekre / EXIF Data -> AF-S Micro Nikkor 60mm f/2.8G ED mindkettőnél.
Amúgy pl. a p.xinfos teszten a d3200-nál egy 35mm 1.8-al készültek a tesztképek, a d3300-nál a 18-55 vrii-vel, mégis az előbbinél kb. mintha krumplival fotóztak volna. Mondjuk ott tényleg nem összehasonlítható, néha rettentő béna tesztképeket tesznek fel.
szerk: link a történelem kedvéért
-
glaci
őstag
válasz
anaqer #28365 üzenetére
OK srácok, akkor meggyőzettek.
Tehát akkor:
Jó az az obi, nagyon is a maga kategóriájában, de egyelőre nem verem magamat + költségbe, hanem feljebb tolom az érzékenységet és megpróbálok megbarátkozni a zajjal.
Aztán ha nem megy, vagy lesz valami egetrengetően jó akció a Tamira, majd akkor beszerzek egyet.Ui.:
Még egy "perverz" gondolat jutott eszembe:
Tudom, hogy a fényerő a béka valaga alatt lenne és nem lenne autofókusz, de elvi síkon érdekelne, hogy vajon a telekonverterem (Sigma EX 2*) vajon rámenne a Tamira is? (Kérdezem azért, mert pl. a Nikon obikra amikkel rendelkezem, nem lehet feltekerni, mert van rajtuk valami pöcök, ami útban van és ezzel megakadályozza.) -
Mirman
őstag
válasz
anaqer #27979 üzenetére
Na ez lesz a megfelelő megoldás .
Puffer tényleg mind1 nálam , portréhoz nem kell semmilyen nagysebességű sorozat.
Nem a fogás az egyetlen ami basztat az E-M10-el hanem az is hogy ránézésre egyszerűen nem lehet komolyan venni a gépet . Én tudom mire képes és hogy mennyire jók az eredmények de akit aktuálisan fényképezek annak már megvan az előítélete ha előkapom a "tücsökpöcst" .
A másik dolog pedig hogy azért nikonra nagyobb a használtpiac , és kiegészítőket is ezrszer könyebb és olcsóbb beszerezni mint MFT-re. ( vaku , portrémarkolat stb)
-
vadászcsiga
félisten
válasz
anaqer #27982 üzenetére
Mert olcsóbb egy vazmotoros gépet venni es ahhoz regebbi obit találni.
Van egy 55-200 VR, es egy sima 18-70. Ez tulajdonképpen lefedi az igényeimet de jobb lenne egy olyan obi amit nem kell állandóan cserélni de az a 100k-t verdesi pl.
Portré obi is egyszerűbben megoldható lenne stb stb stb.Nagyobb lenne a merítés objektívek kozt.
-
TurpiUrfi2
tag
válasz
anaqer #26061 üzenetére
Köszönöm a választ!
Hát nem is tudom...Pár hónapja kezdtem próbálkozni sport képekkel. Kispályás foci, rally, küzdősport események (kickbox). Rally kivételével ezekhez kötődöm is valamennyire. Manuálozásban kevés tapasztalatom.
A "pumpálós" manuálishoz... Nem tudom , eleddig azt sem tudtam, hogy ilyen létezik. Ez "csak " a fókusztávot állítja húzással vagy élességet is? Hogy működik?
Tami 70-300...Nem tudom, jónak tűnik de szeretnék egy fix fényerejűt is, sok lesz így már a pénz..
Van egy ilyen eladó 15 ezerért: Nikkor 70-300 f4-5.6 AF-G. Ez gyanusan olcsónak tűnik nekem...Vélemény?
-
quby
őstag
válasz
anaqer #25646 üzenetére
Én 3000 röl váltottam 7000-re. Nyilván szenzora sem ugyanaz, de a testreszabhatósága, az hpgy bármit beállitok 2-3 gombnyomással.1-2 mp alatt azt megfizethetetlen. Ott vannak a user profilok, stb. A fogása klasszisokkal jobb. És ezek csak azok az az észrevételek, amiket azelőtt észlelek hogy egy képet is csinálnék...most ha kezembe veszem a 3000-et csak mosolygok....amatőr vagyok , hobbi célra, családi eseményeket fotózok, esetlem magam örömére egyebet...
Én is hezitáltam az 5xxx-ön de a használt árakban nem nagy a különbség...nem bántam meg -
matyi012345
őstag
válasz
anaqer #25485 üzenetére
Végén eljutunk egy 10-20-ig
Egyébként ez szvsz olyan dolog ami egyéni preferencia kérdése. Kölcsön kell kérni egy nagyzoomosat vagy besétálni egy MM-be és megnézni hogy hány mm mit mutat, ha a netes ábra nem lenne elég. Gyújtótávot ajánlani másnak az meredek szerintem.
-
Freddy76
addikt
válasz
anaqer #23159 üzenetére
Ezen az áron kap egy használt olympus stylus 1-et. Igaz kisebb a szenzor, de ekv. 28-300 obija van végig 2.8 fényerővel, és egy olyan bitang stabival, amely fényévekkel a 18-105 stabija előtt van. Nyilván nem fog vele iso 3200-on lődözni, a fizika az fizika, tehát a szenzor miatt hátrányban van. De a stabi és a fényerő sok esetben tudja kompenzálni az iso-ban megjelenő hátrányt. De vannak a gépnek más előnyei is, amelyek miatt reális alternatívát jelentenek az amatőr fotósok jelentős részének. Ezen is van egy jó evf, sok kezelőszerv, dönthető kijelző, és olympus jpg-k jönnek belőle, ami azért klasstz dolog. De ott van a fuji x10-20 is.
Szerintem aki nem akar rawozni, nem akar obikat gyűjtögetni, nem akar külső vakut pakolászni a gépre, jobban is járhat egy ilyen csúcskompakttal. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest