- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #3749 üzenetére
Szerintem Ropi jó arc.
Most komolyan..aki ismer, tudja, hogy nem szokásom nyalni, de Ropi esetében sosem éreztem ezt a magas lovas attitűdöt, amit némelyeknél igen. Pedig elég nagy tudása van, mégis birkatürelemmel válaszolgat. Ha nem tudnám, meg nem mondanám, hogy főállású fotós.Csak azt a telibekúrt off funkciót kéne már megtanulnia.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #3428 üzenetére
Ugye milyen duhito, vazze
Mivel a ket vaz ki is esett ezzel, mi maradt alternativa? D7100 es D300s. Mondjuk mindkettot potom 870 font korul utanam is vagjak, de ez mar az az ar, amit most nem tudok kifizetni. A D7000 arat meg ki akarom (!) fizetni, de hat a Nikon Corporation sajnos ezt nem teszi nekem lehetove.
Az ilyen tesztabras hozzaszolasokra meg mar azert is nem reagalok, mert annak aki ellat az alairasomig ugyis latja, hogy nem tesztabrakat fotozok, annak aki pedig azt hiszi, hogy az a hobbim, hogy mas duhos tesztabrafotosokkal egyutt forrongva, frocsogve, havi 2havi rendszeresseggel gariba visszakuldozgetem a vazamat, annak csak azt tudom mondani, hogy biro ur nincs tobb kerdesem. -
törölt tag
válasz
Freddy76 #3296 üzenetére
A D600 Rabi altal is beismerten tervezesi hibas (olvasom a blogjat rendszeresen), szoval szerintem azt inkabb ki kellene hagyni. A D7000/7100-al egyutt. En mar eldontottem, kivarom a legujabb APS-C profi vazat, es megnezem milyen hatassal lesz a piacra. Semmi kedvem a szervizbe illetve a postara zarandokolni minden honapban, meg e-mailezgetni...
-
Peethy
őstag
válasz
Freddy76 #3002 üzenetére
Meg hát, nem is panaszkodás
Még így is az átlagnál több dologért lehetek hálás, másoknak suli mellett azért kell dolgozni, hogy tanulhassanak... nem szoktam inni alkoholos cuccokat, csak nagyon ritkán és keveset, szóval arra se szórom
Nemrég őrlődtem ezen az FF-kérdésen magam, aztán lefejeltem a falat, hogy miért vagyok ekkora hülye, és azóta tökéletesen tetszik a DX is. Az viszont nem, hogy vizsgák mellett semmi időm fotózni.
-
spanyoll
addikt
válasz
Freddy76 #2896 üzenetére
Lehet, azzal a különbséggel, hogy én tisztában vagyok azzal, hogy amit mondok az nem feltétlenül igaz, sőt, kifejezetten baromság is lehet. De attól ez még igaz rám, így van. Ha úgy alakulna akkor úgyis vennék olyat, ez csak általános dolog, nem kell mindent véresen komolyan venni.
Tudod, mint amikor venni kell valamit, de neked épp a fekete kell, mert csak. -
Byk01
őstag
válasz
Freddy76 #2780 üzenetére
Sokáig én sem értettem ezt a markolatosdit, de a D90-et markolattal kaptam jó áron. Feltettem, és szinte ránőtt a gépre, és ha hozzászokott az ember, akkor hiányzik. Ha néha nélküle viszem a gépet, és ha akár csak egyszer kell fordítani, baromi kényelmetlen. Biztos vissza lehet szokni markolatnélküliségre, de minek, ha megvan, és vele kényelmesebb? Nem az a 30 deka húzza az ember nyakát, ha húzza valami.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Freddy76 #2780 üzenetére
No azért nem mindenki. Én kíváncsiságból vettem portrémarkolatot, meg mert jó áron jutottam hozzá. Kisebb obiknál még meg is lennék nélküle, de a 70-200-at nagyon kényelmetlen számomra markolat nélkül tartani. Nagy a tenyerem, így kényelmesen elfér benne. A markolaton lévő gomb használata nekem nagyon kellemes. Lényegében mióta meg van a markolat, azóta portré állásban több képet készítek, előtte nem nagyon szerettem forgatni a gépet. Lényegében ki hogyan érzi. Nyilván meg lehet nélküle is lenni, nekem példának okáért bevált a cucc. Akksis kérdéssel kapcsolatban nekem sem sikerült még csontig meríteni egy akksit sem, mondhatni a markolatban is csak dísznek van a második, de mégis bent tartom mindig. Most majd nyaralásra ha viszem a 8kg-os pakkot, lehet azt mondom, hogy redukálok kicsit mert sok, legalább lesz lehetőségem kitapasztalni. Igaz, nagyon nagy túrák nem lesznek, mert bérelek kocsit is.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #2773 üzenetére
Lengyelben megtapasztaltam a több mint 10km-es gyalogtúrán esőben stb, milyen egy batár DSLR-t markolattal, tele elemmel, közepes-nagy obival cipekedni hegynek felfele..
Uhh, bicepsz-könyök pukkan lazán estére
Na ott voltam úgy, hogy Te jó ég, nyaralni oké, de ha én nyár végén menni akarok a haverral a Retyezátra, elgondolkodom..
Mondjuk fotózni (is) megyünk, szóval jönni fog a tükrös, de azért a kis csenevész karom ilyenkor tud visítani idővel.. (meg az izzadó nyakadat húzó "kötél" meg hasonlók)..
Nézek is vmi hátizsák vállpánton rögzíthető gépszíjat.. Ilyen kemény helyekre nagyon jó egy ilyen minicucc.
-
Graphy
aktív tag
válasz
Freddy76 #2655 üzenetére
Anno, mikor ez az általad linkelt oldal indult, nagyon jó volt...de sajnos mára már nevetségessé vált ez a pontozási rendszer. Nagyon jó fotókat aláznak le, és ritka sz@r "képeket" istenítenek. Szerintem ide jópáran töltünk vagy töltöttünk fel képeket, ahogyan azt én is tettem párszor. Ez az oldal ugyebár azért is indult, hogy tanulhass a saját ill. mások hibáiból a képek értékelése által. De mára már ezek az értékelések, tisztelet a kivételnek (mert mindig van olyan is, aki tényleg reális/használható véleményt mond, nemcsak kredtitet gyűjt) használhatatlanok. Mondom ezt úgy, hogy vagy fél éve nem is olvasom már a kép értékeléseket sem.
Nem szeretnék támadni és védeni sem senkit, de nem mindig úgy reagálunk a dolgokra ahogyan azt kellene, valakinél hamarabb eltörhet a pálca, pláne ha rossz lábbal kelt fel...
...de tény, hogy amit feltöltött fotó az említésre sem méltó kategória a flickr oldalon lévő fotóihoz képest meg pláne nem. -
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #2655 üzenetére
Az ilyen képeket még a "családi" mappában sem tartanám meg, nemhogy feltöltsem egy direkt kritizálást megcélzó oldalra, vagy úgy ánblokk bárhova.
Ezek után SK-t fikázni orbitális öngól.1-2 kommentet olvastam. Elég magas lóról dumál ez a gyerek. Láthatóan a kritikát sem tudja kezelni. Egy teljesen objektív, ráadásul finoman fogalmazó véleményre pl ilyen választ adott:
"szia!
én sem bántásból mondom, de nyugodtan adhattál volna egyest. mivel téged akkora szűklátókörűség jellemez, hogy szerintem két szemmel nézel a keresőbe -- még büszke is lennék rá."
szerk:
Most nézem, ez egy lány? A flickeres oldala alapján van érzéke a fotózáshoz. Nem értem mit keres fent az a förmedvény a fotozz.hu-n. No meg szokatlan a gyengébb nemtől az ilyen hozzáállás a kritikához. A piros napokra gyanakszom.szerk2:
(#2661) Furkoo -
HThomas
őstag
válasz
Freddy76 #2144 üzenetére
Gondolom a "hosszas tesztelés" azt jelentette, hogy kipróbálták külön az obit és a vázat és külön mindkettő jó volt.
Most azon tanakodom mitévő legyek... valszeg az lesz, hogy elhozom és kipróbálom otthon, bízván benne, hogy hátha varázslatosan megjavult. Aztán ha mégsem akkor megyek vissza harmadik körre.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #2120 üzenetére
Hat nem tudom... De ha most sem rakjak rendbe, en megcsinalom magam. Szerintem kicsit sem bonyolult, leszedem az aljat, aztan mar ott is a 3db kalibralo csavar, csak kell hozzajuk szereznem egy megfelelo meretu imbuszkulcsot. Ja es ossze kell raknom a fokusz tesztlapot (ismet).
-
Graphy
aktív tag
válasz
Freddy76 #2018 üzenetére
Hát, súlyban nem sok különbség van a kettő között (430g vs 270g).
De tény hogy hosszban majdnem a fele (82 vs 46mm).
Én azt mondom, hogy mindenképpen próbálj ki egyet a vázon ha találsz valahol használtan, aztán majd meglátod.
Én a madarászással vagyok így, nemrég próbáltam egy S 120-400 OS HSM objektívet...sajnos nem voltam elégedett a képminőséggel, így nem lett semmi a vásárlásból, de tesztnek jó volt. Na annak az objektívnek nagyon tudnál örülni.1750g és több mint 20 cm hosszú (persze összecsukva, napellenző nélkül)
, igazi kis városi rohangálós street fun obi.
-
Peethy
őstag
válasz
Freddy76 #2018 üzenetére
Én is így voltam vele, a 20as látószöge (ekv 40mm) nagyon tetszett, igazából sokkal jobban, mint DX-en a 35-ösé. A 40mm pedig kb. 28mm-nek felel meg APS-C-n, szóval a Sigma 28mm f/1.8 egy érdekes gondolat lehet, bár elég nehéz, de optikailag nagyon-nagyon jó
Egyszer volt fixsorom, amivel nagyon elégedett voltam: Sigma 20mm f/1.8, Nikon 35mm f/1.8 (ennél egy kicsivel rövidebbet, pl. Sigma 30 1.4-et, vagy az imént említett 28-ast elfogadtam volna), Nikon 85 f/1.8... ezzel mindent meg lehetett csinálni, amit csak akartam
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #2015 üzenetére
Igaz, a mereteit eppen nem tudtam. Illetve igaz, hogy fixxel fotozni izgalmasabb, nem olyan erzes mint egy lifego zoom-mal.
Hat, azt irod kintre kell rohangalni, akkor szerintem jo lehet. Kint ugyebar nincsen fenyhiany csak ejszaka, f4 es affolott megfelelhet, raadasul DX-en kevesbe lenyeges, hogy a kepsarkokban kaka a minoseg.
-
flash-
veterán
válasz
Freddy76 #2003 üzenetére
szerintem Scott Kelby Digitális fotós könyvei még mindig hiánypótlóak,mert nem egy alapokról szóló fotózást bemutató könyvek amik leírják hogy mi a rekesz vagy az iso,meg max leírja hogy működik a fényképező és kb ennyi (a többi fejezet meg már egyből már a képszerkesztésről meg nyomtatásról szól és vége),hanem inkább ilyen kisokos jellegű könyvek,amiből gyorsan sok-sok kis morzsát lehet összeszedni,gyakorlatban hasznosítani.többet ér sok apró hasznos tipp,mint sok oldal ami egy egy témával foglalkozik,de mégsem a gyakorlati oldalról írja le hanem marad az elméleti vonalon.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #2003 üzenetére
Szerintem ha csak ki akarod probalni azert kell, es megteheted ne hagyd ki, mert kesobb banni fogod talan. Addig vedd meg, mig nem ut be a valsag
De a hasznalhatosagat tekintve nekem is vannak aggalyaim, a latoszog olyan se ilyen se olyan DX-en, a relative nagy fenyero elonye pedig elveszik ott, hogy csak rekeszelve ad igazan jo minoseget. Meg ha 1.8-rol indulna mint az 50-es D verzio akkor azt mondanam erdemes lenne, mert ugy latom hasonlo illetve korabeli epites, es az 50 2.8-on indul be, de ez igy hogy 2.8-rol indul, hat nem tudom...
-
Graphy
aktív tag
válasz
Freddy76 #2003 üzenetére
A fene sem akar téged lebeszélni erről az objektívről.
Neked kell tudnod, hogy mire akarod használni és arra jó vagy sem.
A teszteket gondolom elolvastad már, így mindent tudsz az obiról. A CA rendkívül nagy, de LR-ban egy kattintás csak, f5.6-on van a legjobb rajzolata. Az új árát szerintem nem éri meg, de pl. használtan nem vészes az ára. Anno én is ilyet akartam beltéri fotózásra, de croppos vázra mégsem vettem meg. -
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #1160 üzenetére
Kelby nagyon jó oktatórendszert teremtett. Ugyanígy kimagasló a Jerry Ghionis-féle I.C.E. Society, ott is évente megújított tagságom van.
(#1165) XSIboy: Be kell kalibrálni a monitoraidat és akkor nem fog kifolyni a szemed. Ráadásként még a fehéregyensúlyuk is egyforma lesz.
(#1167) Eperkutyus: Használj műkönnyet, hogy nedvesen tartsa a szemedet és ne száradjon ki! Utómunkázós napokon átlagban 14-16 órát vagyok gép előtt, a kontaktlencse viselete megtanított a sűrűbb pislogásra, így annyira nem vészes, de tudom, hogy könnyen ki tud száradni az ember szeme. És ne Visine-t használj, mert abban tetrahydrozolin hydrochlorid van, ami kinyírja a szemben lévő hajszálereket!
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #1156 üzenetére
Ahh várj, olvasom Kelby Professzionális Portréretus könyvét és ami megmarad kis blökiagyamban, próbálom alkalmazni.. , de na, ha valaki elvetemült elmebeteg, hát ő..
Az én kis esti szösszenetem csak laza csuklóízület-gyakorlat, Ropi 2x is eszemben volt, mikor anno a Wacom-ról beszélgettünk, tegnap majd meg haltam az egérrel.
-
válasz
Freddy76 #1033 üzenetére
Töksötétet képzelj el, amikor a fókuszt egy távoli utcalámpára célozva akarod belőni.
Ilyen esetekre a jó az, ha megjegyzed, hogy a távolságskálán hol van a végtelen. Sajnos azok az idők elmúltak, hogy a végállás a végtelen.
Bár 10mm-en sokat nem lehet mellélőni. Szóval valahogy nem lett olyan éles a kép. De lehet, más volt a gond.
De ezt az életlenséget azért úgy képzeld el, hogy bátran csináltatnék belőle 30*45-ös képetA 18-50-ből a HSM-es van.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Freddy76 #984 üzenetére
Már nem azért de mondtad hogy nehéz meg nagy a dslr(emlékezetem szerint). Erre egy ~700 grammos lencsét szeretnél a ~500 grammos helyett, oké te dolgodé ésatöbbi. De fejezd már be ezt a Tamronozást, megvan a véleményem róla, ez nem értem miért bánt/bántott eddig bárkit is, hagyjuk már abba. Vagy izgató hatással van rád ez a dolog? ... Izgalmasabb mint a római jog ez tény
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #948 üzenetére
Van egy óriási hátránya a szenzormozgatásos képstabinak: a keresőképed nem stabilizált. Telés fotózásnál ez nagyon megkeseríti az életet.
(#964) cool13: Ja, hogy ott az EXIF...
Jól eldugták. Képen jobbklikkre nem bújik elő, meg az FxIF plugin sem látja a Firefoxban.
(#965) atok666: Normális: olyankor ki kell takarni, a vállszíjon van a hozzávaló gumisapka (legalábbis Canonnál). Ami viszont nem normális, ha a kijelző fénye is bezavarja (Egyes korai 5D3-aknak volt típushibája: a szerviz nemes egyszerűséggel egy fekete szigszalagot ragasztott be - szó szerint patchelte
).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #917 üzenetére
Akkor a rómaiak...
Sosem érdekelt a történelem (hazai végvári történeteket és mondákat olvastam tonnaszámra gyerekkoromban, meg az egri csillagokat betéve tudtam, de ezzel ki is merült a régi idők iránti érdeklődésem), tudom szegénységi bizonyítvány, de nem erős oldalam...
-
akela91
addikt
válasz
Freddy76 #742 üzenetére
De pont ezt írtam lejjebb, hogy weblaphoz képkészítéshez kell. Vicc, hogy tényleg csinálok weblapot a cégnek nyáron, de ennyi erővel mindent bele lehet magyarázni, hogy ez bizony kell a cégnek, nem tudom hol lehet a határ.
De ha már itt tartunk, Londonból itt van 95-ért, és nem kell szórakozni leírásokkal, nincs áfa se vám...: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest