- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
-
JohnyBlue
addikt
válasz
anaqer #37128 üzenetére
Igen, tudjuk, hogy az egy kroppos váz, és azt is hogy a D600 fúfrém.
35mili 1.8 már van (és tudjuk, hogy DX üveg de ellesz a vinyettel vagy rekeszel és kész), még egy 85mili 1.8G-t akar mellé és ez elég lesz neki. Aztán majd lesz valahogyköszi marci, ali és persze neked is anaqer
-
JohnyBlue
addikt
válasz
anaqer #37124 üzenetére
Az egyik fotós ismerősöm szeretne feljebb lépni. Most egy D3000-et űz. És mivel nem sok a manija így ahol tudunk spórolunk. Így jött szóba olyan váz is ami akár papírok nélküli ( nem lopott eszközre gondolok, hanem mondjuk külföldi ilyen olyan forrásból származóra aminek az évek és a gazdák alatt nem maradt semmije csak maga a váza )
És persze lehet, hogy kinyomta magából az olajat, de én úgy gondolom, hogy jobb előre felkészülni mint aztán hoppá hoppá baj van és csak pislogunk... !
-
Heavymetal
csendes tag
válasz
anaqer #36862 üzenetére
Köszönöm a választ. Nézegettem a használt cuccokat ennyiért találtam is ilyet. Csak az a bajom, hogy 120e-vel többért már van ilyen.
http://www.ebay.com/itm/Nikon-D7200-DSLR-Camera-w-VR-18-55mm-55-200-VR-ii-32GB-VALUE-BUNDLE-NEW-/282266559528?hash=item41b865e428:g:958AAOSwB09YNgWC -
speedyrg
tag
válasz
anaqer #36884 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Előtte canonokat nyüstöltem de ott volt rá lehetőség hogy a maximumon (1/200) időn villanjon. Nyüzsgő gyerekhez sajna nem árt.
Lenne még egy másik kérdés amit szintén nem tudok megoldani. A vissza nézett képen hogy jön elő a hozzá tartozó beállítás? Rekesz, zár........
Köszönöm
-
Intel fan11
őstag
-
Heavymetal
csendes tag
válasz
anaqer #36856 üzenetére
Ha lenne like gomb....de nincs....😁
Hmmm....a sport dolgok sem voltak benne.... Akkor legyen általános fotózás a téma. Azt gondolom, hogy teljesen normális ha több mindenben látok valamit amit érték lefotózni, úgy ahogy elképzelem, hogy érdekes téma lehet. Ha egy célra kellene mondjuk koncert fotózásra, vagy esküvőire stb. Akkor valószínűleg nem kérdeznék mert profi fotós lennék! -
szacsa82
tag
válasz
anaqer #36822 üzenetére
Már bocs, de igazából miről van szó? Hülyeségnek tartjátok a perceptual megapixel "elméletét", vagy csak feleslegesnek? Csak mert ha a második, akkor azért én úgy gondolom, hogy akármilyen utolsó amatőr vagyok, én bizony minden képembe belenagyítok, és megnézem, hogy éles-e úgy is, aminek élesnek kell lennie. A régi időkben, a filmes gépeknél más volt, de ma nagyon nem mindegy, nem azért fotózunk Nikon DSLR-rel, hogy aztán a mobil képernyőjén vagy 9x13-mas nyomatokon gyönyörködjünk a képekben. No meg nem azért 30mb egy fájl mérete sem. Ha azonban azt mondjátok, hogy az objektív nem tud elvenni a kép felbontásából, akkor az más, nyilván magam nem csináltam kísérleteket, igaz ezt már sokfelé hallottam / olvastam, hogy így van.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
anaqer #36793 üzenetére
Akkor ezen gyorsan túl teszem magam. Pedig jó kis gépnek tűnik, szenzor ua. tehát ott többet nem ad, a beépített fókuszmotor talán ami előnye lehet hosszútávon.
Mi lehet vajon a következő a d5100 után? 7100 vagy másik gép, de kihajtható kijelzővel megfizethető áron beépített fókuszmotorral? Van ilyen? Csak az 5xxx széria kihajthatós a Nikonból?
-
Triathlete
senior tag
válasz
anaqer #36546 üzenetére
Látom talált süllyedt.
Projektálásodat köszönöm, de segítek mert látom a gúnyosságon többre nem telik
Keress a neten mintaképeket, amelyek közel azonos vázon készültek, kb azonos rekesszel (+-3). A kép széleit is érdemes nézni nem csak azt ahol a fókuszpont van. Azt gondolom nem kell mondanom, hogy a rajzot érdemes figyelni.Ezt a stílust meg inkább mellőzzük szerintem.. jóra soha sem vezet. Szép napot neked!
-
marcitp
őstag
válasz
anaqer #36369 üzenetére
A Sony szenzorban nem vagyok biztos. Találgatás megy csak, amit láttam a neten.
Egyébként nagyon sokat kellett húzni. Képzelj el egy beltéri "portrét", amin csak a szemben csillanó fény látszik pici fehér pöttyként a full feketében szinte. Semmilyen más körülmények között nem tapasztaltam egyébként a dolgot, cca 10e expóból ezen az egy (erősen rontott) képen tünt fel.
kieg: egyébként tényleg gyári szoft van rajta, nem frissítettem direkt. -
marcitp
őstag
válasz
anaqer #36174 üzenetére
Absz nem neked címeztem, és még mindig azt mondom, nem kell burgányolni azt a táskát, mert rendben van. Nyugodtan veheti cipzár fétisben lévő kolléga is, hogy húzod be, alulról zár/takar egy szövet.
És még annyit, és elnézést, mert személyes, de ezt a magaslóról való kötözködést mellőzd már légyszíves.
Az én stílusom is már csak válasz egy "stílusra", amiért elnézést. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
anaqer #36164 üzenetére
Pákám mellett is van zsugorcső és az öngyújtó is megteszi a hőlégfúvó helyett, de 20k+ táská(k)ról van szó, ne kelljen már kókányolni, hogy ez a tervezői agyrém eltűnjön. Veszek egy 20 millás autót, ne kelljen már a telefonhoz külön BT-s eszközeket használni, ha menet közben telefonálnék, legyen egy alap BT-s kihangosító. Gagyi, átgondolatlan, ennyi, de nem kell, hogy egyezzen a véleményünk, természetes, hogy mindenkinek más felel meg, nem kell egyből "letámadni".
-
Roachy
senior tag
válasz
anaqer #36113 üzenetére
1) Pont hogy a profik nem választják a dx-et. Bár tény hogy a crop miatt telébe előnyben lenne, de a fullframe Nikonoknak van crop módja, max felbontásból veszítesz valamennyit, viszont minden más fx előny megmarad. Éppen ezért a D800-810 az egyik legkedveltebb gép, mert croppolva is tudja amit egy dx.
És azért a full frame-et szeretik a profik, mert a szebb, erőteljesebb háttérmosás miatt sokkal jobban lehet leválasztani a témát a háttérről. És azért mert magasabb érzékenységnél sokkal tisztább képek születnek, és azért mert sokkal szélesebb a dinamika tartomány és azért mert többnyire csak a fullframe gépek af rendszere és képrögzítési sebessége elég gyors és mert többnyire csak azoknak van igazán időjárásálló váza és mert kellően robusztusak a terepen való munkához és azért mert most hirtelen csak ennyi jutott az eszembe. A profiknak ezek az elsődleges szempontjai és nem az hogy a 200mm-ből 300mm lesz. Mert úgy is megveszik a 300mm+ szörnyetegeket. Ezzel nem azt állítom, hogy nincs köztük egy sem akinél ne bújna meg egy D500.2)Makrónál van igazság abban amit mondasz, de megint inkább csak kötözködés. Mert egyrészt én a fixeket ajánlottam, amik mellékesen fényerősek és ami semmiképpen sem hátrány. És mivel a makró objektívek is fixek, ezért nem is értem itt mibe kötsz bele. A fent leírt előnyök többsége a makróra is igaz az fx vs dx témában. Másrészt egy erdőben igen is előny a fényerős optika, mert csak az igazán elhivatottak veszik meg a makró vaku rendszert is. De mivel nem a fényerőn van a hangsúly, hanem hogy fix, így ez mindegy is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
anaqer #36020 üzenetére
Azert vannak mas gondok is a Sigmakkal. Pl. esetenkent nincs live view-ban af, meg ilyenek. Sosem lehet tudni, milyen gebaszba szalad bele az ember. Minden firmware fuggo, meg senki nem meri azt mondani, hogy tutira mukodni fog. A Nikkor a Nikonon is csak akkor tuti, ha benne van a kompatibilitasi listaban.
-
rekid
addikt
válasz
anaqer #36015 üzenetére
Tény, hogy műszaki oldalról közelítem a fotózást mert hát műszaki ember vagyok. Az is igaz, hogy közel azonos teljesítmény ellenben jóval olcsóbb ár mellett kevésbé érdekelnek a kényelmi és dizájn szempontok.
De amit te mondtál az szimplán az egyéni szoci probléma kategóriája és kár ezen vitázni és belemagyarázni a tervezőket. Hogy magamból induljak ki nekem sigma az első optikám. Egész eddig a percig egy másodpercet nem foglalkoztam a tekerés irányával nem, hogy emiatt kizárjak egy gyártót..
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #36013 üzenetére
A S10-20nak is simán elnézem a canonos forgásirányt, az ára feledteti ezt a kényelmetlenséget.
T17-50-ből nehezebb kifogni a jót, VC pedig nem jó. Utána már csak nikon verziók vannak, amik fényerősek és kb 17-50 átfogás környékén dolgoznak.
Ha egy árban lennének, akkor egyet is értenék, mert jobb ha a megszokott irányba forog.(#36016) OTika:
A 18-105 és 18-140 közt talán minimális különbség van, és pixelkukkolva. Itt inkább az ár és az átfogás igény dönthet. A 18-200-ról majd ír akinek van, én csak próbáltam pár kép erejéig,
Majd lehet bedobják az ilyenkor szokásos weboldal összehasonlító tesztjét, na ott valami nem stimmel a 18-140-el mert nem rosszabb a 18-105-nél, pláne nem annyival....
Esetleg a tamron 18-200 VC-t is megnézheted, mert többen ajánlják, kb a 18-105 árában van. Én is próbáltam egyik fórumtárs példányát, ezért említem meg.
-
zolikaDB
veterán
válasz
anaqer #35977 üzenetére
Igen. Nehez lenne elmagyarazni, hogy nekem a szituk nagy reszeben 35mm-en keves volt a kitobi fenyereje...
Azzal nem sokat tudok kezdeni, h milyen es mekkora a lakas... Tudom, es meg is felel kulteren a kit, de babat fotozni nem a foteren fogok
Ettol fuggetlenul en jelenleg oromkodok az obinak es nem azon torom a fejem, h jajj, mit rontok el a kitobival, meg nem a mierteket keresem. Amennyiert vettem hasznaltan, plane siman megerte. -
tvamos
nagyúr
-
matyi012345
őstag
válasz
anaqer #35631 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy a gyártó elismeri-e a hibát és javítja, cseréli, vagy hallgat róla és elvesz egy lehetőséget ezzel az user-től. Állandóan ez van. Meg van említve a D7100 hibája és napokig dúl-fúl magába a tulajdonos, mintha személyesen megsértette volna valaki. Legközelebb senki ne szóljon semmiről. Szívjon mindenki mindennel.
-
csacsi77
senior tag
válasz
anaqer #35528 üzenetére
Én most Canonon használok 17-70 f/2,8-4 DC OS HSM C-t. Jól összerakott, nem lötyög, nem csúszik ki az ormánya. A stabi átlagos, közel hajolva hallatszik. LV-alatt nagyon hangos az AF, nem nagyonlehet használni.
Az AF fotó alatt pontos, de még csak szobában teszteltem. CA van, de LR leszedi. -
JohnyBlue
addikt
válasz
anaqer #35237 üzenetére
nem nem tévedsz
Még annyit ehhez a tudom kalibrálni az obimat majd a 7xxx meg az afeletti vázakon dologhoz, hogy fix obinál teljesen használható mivel 1 pontos a kalibrálás. Zoomnál ha szerencséd van akkor az egész üveg végig egy értéken van elmászva, tehát tudod korrigálni, vagy az üveged hajszál pontos és a vázad van elmászva ekkor is jól használható. Viszont ha a vázad elvan mászva mondjuk -7 el a zoom obid pedig nagylátó részen +3-al tele végén pedig -6-al... na az ilyen helyzetekben már csak a szerviz segíthet és persze a jószerencse.
-
-
törölt tag
válasz
anaqer #34885 üzenetére
Utóbbi bekezdésre megint az AI gyűrű megléte a válasz. Az dönti el, hogy tudod-e menetközben állítani AI(-S) obikal a rekeszt a rekeszgyűrűvel. Azokon a vázakon, amelyeken van AI gyűrű ugyanis ki lehet választani menüben, hogy az elektronikus kontakton keresztül, vagy a gyűrűvel állítod a rekeszt. Átmenet mondjuk nincs, szóval menet közben nem kapcsolhatod át az obin a kapcsolót.
-
marcitp
őstag
válasz
anaqer #34890 üzenetére
Nem akarok kötözködni
de a D a distance, annyi, hogy távolságinfót ad az obi a váznak, nem a tengelyes hajtásra vonatkozik, legalábbis így tudom. pl AF-S 28-70/2,8D, beépített motoros, mert ott af AF-S.
nem mintha számítana, csak úgy nem volt pontos, amit írtál, szerintem, tényleg nem kötözködni szeretnék. -
Alien13
tag
válasz
anaqer #34885 üzenetére
Bocsáss meg, tételezzük fel, hogy szőke nő vagyok...
"Legalábbis AF-S obikkal nem, és szerintem az AF(-D) obik is összefossák magukat, ha menet közben kioldod a sárga pöcköt és elkezded tekergetni a rekeszgyűrűt. Még talán a full manuál AI(-S)ek használhatók legjobban ilyesmire."
Lefordítanád ezt szőkenőre?
Mi az AF-S, AF(-D) objektív? Milyen gépekben van ilyen pl.? Mi az AI(-S)? Ez milyen gépekben van?
Köszönöm, és tényleg sorry, de én videokamerával dolgoztam és dolgozom, a Nikont másodkameraként használnám, de így... , fel sem merült bennem anno, fotómasina vásárlásakor, hogy ezt egy ilyen neves és árkategóriás gép nem tudja... -
Papa-Het
aktív tag
válasz
anaqer #34881 üzenetére
Elbizonytalanodtam a D90-ben így. Külföldi oldalakon a d3100-at is ajánlgatják amatőr, belépő szintűnek. Elég nehéz a vélemények alapján dönteni, de lehet a pénztárca, pontosabban a rászánt keret fog. Még kutatgatok, de elképzelhető hogy a d3100 lesz.
D90 elbizonytalanodás főleg a videó háttér miatt van, de biztos vagyok abban is, hogy hiába a kisebb mpix, jobb, szebb, részlet gazdagabb képeket lehetne vele lőni, mint a d3100-zal. Nagy a dilemma. Mert pofásan néz ki, tudásban is előbb van, illetve részleteiben jobban el lehet veszni a több beállítás miatt - gondolom én -, csak a videózás a kérdőjel.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
anaqer #34878 üzenetére
Tehát ha jól értem, 720-ban max 5 percet tudok felvenni folyamatosan, de más formátumban 20 perc, de bármikor vége szakadhat a felvétel ami a függ a kártya sebességétől? Akkor lehet d3100 lenne jobb?
@RexMaximus Videóra hang nélkül kell. Tehát összevagdosni a felvett vidókat, klip lényegében. Nem muzsika
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #34820 üzenetére
A legutolsó felvetés miatt imádom a user 1 és 2 opciót a módválasztó tárcsán. Eltekertem?... kit érdekel, nem fogom nézegetni. Oda-vissza állítással az előre beállított szitut kapom vissza. Korábban beszívtam, hogy valami elállítva maradt. Ezt szerncsére mindegyik hetes tudja...
-
r.levente75
addikt
válasz
anaqer #34820 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, egy párat valszeg alszok még rá, de a 7200 felé hajlok 90%-ban. Ez a lebutított lcd kijelző azért tényleg kevés, azt én is rendszeresen használom, számomra is elég fontos. Ennek ellenére úgy gondolom nem ez fog dönteni.
Még egyszer köszi neked is a segítséget és természetesen mindenkinek. -
r.levente75
addikt
válasz
anaqer #34813 üzenetére
Jogos, jelenleg D70s-t hajtok eljött az ideje a cserének. A kettő közül lenne valamelyik, jelenleg van egy 18-70 dx, egy 70-300 vr egy 50 mm 1,8d és egy őskövület 28-80 amit jelenleg nem használok.
A mostani vázon volt pár olyan funkció ami miatt esett a választás a 7x szériára. A jelenlegi korából kiindulva, ha most cserélek valszeg ez is meglesz ennyi ideig, hacsak műszaki probléma nem írja ezt felül majd. Mindenképpen újban gondolkodok.
Annyi cuccom van már a szetthez, hogy márkát váltani nem tudok és nem is szeretnék.
Az fx sajna nem az én pénztárcámhoz van igazítva, úgy gondolom a fotós tudásom sem. -
szacsa82
tag
válasz
anaqer #34765 üzenetére
Mondjuk egy 30-40e ft-os kompaktnak tényleg nem sok létjogosultsága van a kicsit olcsóbb mobilok képességei mellett, viszont a fejlett bridge-ek világa már más tészta. Én magam amióta gyerekként kézbe fogtam egy Praktika gépet a reflex megszállottja vagyok, és lelkesen cserélgetem az obikat, de pl. a legújabb Lumixok képességeitől golyóznak a szemeim, komolyan utána kellett néznem, hogy meg tudjam magyarázni, miért jobb még mindig egy DSLR. (Fix fényerős Leica szuperzoom, 4K video, bivaly AF-követés, wifi stb.) Ezek ráadásul pont egy belépő kit árában mennek, és ha valaki lusta fotós típus vagy amúgy sem venné meg a minőségi obiparkot anyagi okokból, annak még az is lehet, hogy jobb választás.
Mi persze maradjunk a Nikon DSLR-nél. -
Throme
veterán
válasz
anaqer #34765 üzenetére
Van 100k felett is kompakt max - nagyon max - 1" szenzorral....
Akár baráti körben, akár melóhelyen körbenézek a legtöbben telóval, vagy kompakttal készítenek fotót. Kényelmi szempontból, ár szempontjából... stb.. És hidd el, hogy kib@szottul leszarják a RAW-ot. Nem is tudják mi az, vagy minek kell, de ettől teljesen jól elvannak.
Nem olvasnak fotós fórumot, de talán még egyéb fórumot se, és a műszaki cikkek közt nem a fényképezőt nézegetik. Ha elmondanám mennyibe fájt nekem a fotós cuccom, akkor egy ufo-t látnának bennem. Vagy ha megemlíteném az utómunkát, akkor csak az elvesztegetett időt látnák benne.. jó az a kiesett jpg..
Ne gondold, hogy barlanglakók, vagy a cseh 2-t nézik. Átlagemberek, illetve nekik is megvan a saját hobbijuk, tevékenységük, amiben mondjuk te vagy én lennénk a "tudatlanok".
Hogy egy példát mondjak, egyes emberek a bánatos faxért adnak ki százezreket egy buzi óráért?Szóval a fotózás réteg "sport".
Csak hajlamosak vagyunk magunkból kiindulni és egy fórumtársnak olyan cumót ajánlgatunk, amire semmi szüksége, csak a zsé állna benne...szvsz
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
anaqer #34748 üzenetére
Kint egy 18-55-ös VRII-es objektívot 50 fontért tudok rá venni majd.
Az hogy ha magamnak kell fókuszálni az annyira nem nagy gond, megtanulom. Nyilván nem könnyű, de meg lehet tanulni.
Ha látom hová fókuszálok vele, mint mondjuk a telefonnál, hogy oda bökök a képernyőre aztán odafókuszál, akkor jó ha így lehet, csak manuálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest