- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
Viperator #40942 üzenetére
Nekem a napellenző van mindig fent. Úgy a kutya se fér oda a frontlencséhez
De amúgy szubjektív hitvita, aki akarja, tegyen rá UV-szűrőt, nekem is van pl. szilikontok a gépen.
Bár a szilikontok nem rontja le a képminőséget, nem okoz fölösleges becsillanásokat, és nem kell harapófogóval lefeszegetni ha belegyógyul a szűrőmenetbe -
kutga
félisten
-
metal01
őstag
válasz
Viperator #40851 üzenetére
Ebből a Tamiból még nem láttam használtat. 2017-es széria. Ennek az upgradeje.
Az összehasonlítás alapján a Tokinának tényleg szebb képe van. Bár ez lehet utómunka is
(#40852) jlaudio: Egy nagylátónál mennyire veszem hasznát a fényerőnek? Azért fotóznék vele kézből is. Utazások, stb., amikor nincs idő és lehetőség az álvánnyal bíbelődni. Akkor jól jön a stabi.
Ár és fényerő szempontjából egyértelműen a Tokina. Az átfogás és a stabi viszont a Tamron felé mutat. Nehéz lesz a döntés. Köszönöm a tippeket!
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Viperator #40678 üzenetére
Szóval. Lefotóztam a holdat, -most jpeg-be mentettem, eddig mindig raw-ba ment- és felmásoltam gépre. Lightroomban pedig croppoltam rajta. 40-50% kb. Megpróbálom feltölteni a képet aztán úgy egyszerűbb.
Itt látszik mennyit szedtem le belőle. Jobb sarokban látszik is a beállítás. Nem vagyok profi, lelkes amatőr. -
jlaudio
tag
válasz
Viperator #40447 üzenetére
Tényleg nincs gondod vele? Nem is kellett kalibrálni? Milyen vázon használod? Lehet, hogy neked valami új változatod van, olvastam külföldi fórumokon olyasmit, hogy a Sigma változtatott valamit az obin, de hivatalosan semmi ilyesmit nem irnak, persze nem is lesznek hülyék elismerni, hogy aztán mindenki ki akarja cseréltetni a régit ingyen...
-
jlaudio
tag
válasz
Viperator #40443 üzenetére
Nem, ugyanazon a vázon beállitod és bizonyos távolságokon, fényviszonyokon pontos máson nem, addig viszed amig el nem találják vagy meg nem unod és eladod, a haver obijával egy hétig "szórakoztunk" és nem tudtuk beállitani, gondoltam változtattak valamit rajta és a mostan gyártott modellek jobbak de a külföldi fórumok szerint nem.
-
pergabb
senior tag
válasz
Viperator #40381 üzenetére
egyéni ízlés kérdése, mint írtam nem bejövős, azaz nekem nem tetszik
túl steril számomra. Tökéletes a képe szó szerint és azt hiszem ettől tökéletlen a számomra.
lakkusjj simán DXO-t néztem, 6D-m volt, azon fele annyi megapixelt rajzol ki, CA viszont nincs, D750-re keresve viszont azt dobta, hogy sokkal több megapixelt rajzol ki, viszont marha sok lesz a CA. Van esetleg nyers képed amit készítettél?
-
-
Throme
veterán
válasz
Viperator #39918 üzenetére
Kapott új szenzort, és képfeldolgozó procit, ISO tűrőbb lett.
Fénymérés is javult, ha jól olvastam az előd 2016 pixeléről 180000-re nőtt.
Több kép egy sorozatban.
4K videó
Automata AF tuning
Dönthető, érintő LCDEzek mellett az egykártyás foglalat hiánya elenyésző.
Amúgy is ez a kártyafoglalat dolog már unalmas, legtöbben ezzel jönnek, mert ezt olvasták a kezdeti ismertetőben, vagy fórumozóktól (inkább az utóbbi).Az ára ennek is mérséklődni fog. Nézzük meg a d7600 megjelenésekor....
-
entoni1989
tag
válasz
Viperator #39674 üzenetére
Jófogáson találtam rá és ott mondta, hogy külföldi boltnál dolgozik, ha jól vettem ki a szavaiból, több gépet is árul hasonló jó áron, 1 év külföldi garival, de obikat is tud, azt mondta kintről rendeli és 6-7 nap alatt van itt. Ilyen posta meg stb gondolom ő intézi, ennyiért hirdet. 450 ezerért újonnan? Hol? Mert 500 felett van jóval itthon újonnan, de valahol van itthoni újba 450 ezerért akkor még érdekel simán
-
nikkor
aktív tag
válasz
Viperator #39684 üzenetére
7100 kezeli az af-p obikat?
És vajon a kiterjesztett ISO25600 (7100) egyenértékű az alapból 25600-zal (5600)?
Pár hónapja MM-ban ha jól emlékszem 5300 és 7100 volt a kezemben: a 7100-on többet lehetett fogni, de határozottan nehezebb is volt. Akkor nem volt egyértelmű számomra a 7100 előnye. -
nikkor
aktív tag
válasz
Viperator #39682 üzenetére
Tudom, mi mindenben jobb a 7100, ezért nem értem, miért csak 20e-rel olcsóbb nála az 5600.
Nekem egyébként az átlagosnál kisebb a kezem, ezért jól elvagyok az 5100-zal, de mivel túl vagyok a 40 ezer expon, már nézelődöm, mi legyen a folytatás, ha egyszer tönkremegy a zár. -
Bass
addikt
válasz
Viperator #39584 üzenetére
Erre voltam kíváncsi. Holnap elmegyek a gépért azt meglátjuk mit mond a szerelő ha ő is lebeszél akkor vagy egy használt D7000,D90 lesz vagy egy új D3300 0thm-re.
OFF Mi ez a fotos klub? Valami face oldal? Ott már két helyen (amatőr és mobil fotós oldalon tag vagyok.Lehet h valamelyik az?)
-
-
mikrofon
veterán
válasz
Viperator #39548 üzenetére
Ez így igaz. Rengeteget olvastam a témában. Sokkal többet mint kellett volna....
Az élességét és a képminőségét mindenhol dicsérik. Az AF-ről meg megoszlanak a vélemények. Azt szinte mindenhol leírják, hogy nehézkes és bajos. Alapvetően két tábor van. Van aki nagyon szidja, van aki szerint elfogadható a képminőségért cserébe.
Rengeteg jóképet lehet látni ahol ezt az obit használták, úgyhogy rossznak tényleg nem nevezhető...
Valószínűleg én problémázom túl. Én amúgy is ilyen vagyok -
fireman123
őstag
válasz
Viperator #39377 üzenetére
Nyilván mindenki tudja, hogy 1 dollárért nem eredeti Nikont vesz, .....de ilyen kütyüből nem is kell eredeti (nekem)
, a meglévő már lassan 2 éve működik minden gond nélkül, .....ha tönkremegy veszek másikat megint 1 dollárért, ....nevetséges áron árulják az eredetit, .....de biztos van aki megveszi, ...én nem
-
mikrofon
veterán
válasz
Viperator #39333 üzenetére
Hát igen ez másik, ami nyomja a birtoklási vágyamat, csak jó lenne előtte kipróbálni milyen egy kb. 1,5kg-s obival rohangálni, kézből fotózni...
Ez a két obi, meg alá esetleg egy nagylátószögű zoom, mondjuk egy Tokina 2.8 és meg is vannak a tökéletes eszközök munkához, szórakozáshoz. -
mikrofon
veterán
válasz
Viperator #39297 üzenetére
Én vettem egy ilyen walimex pro easyCover szilikon tokot a vázamhoz.
Tökéletesen passzol. Gombok jól használhatóak. Ahol kell ott ki van vágva.
Először nagyon furcsa volt kinézetre és fogásra is. De most már megszoktam. Matt fekete boritása lett a váznak.
A kosztól, kopástól nagyon jól védi a vázat. Így a gyerekim fényképésére is szívesebben használom a mindennapokban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest