- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Larry303 #19804 üzenetére
Nem külsővel. Az alap focus trap-et tudják a Nikon vázak, de a módszer szépséghibája, hogy folyamatosan nyomni kell az expo gombot. Én olyan megoldást keresek, hogy erre ne legyen szükség. Simán hátradőlhessek a lesben, és ha fókuszba kerül valami, akkor exponáljon a váz.
Lehet kapni külön mozgás érzékelős kioldót, de minek, ha elvileg tudja a váz, max az fw nem.
-
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #19378 üzenetére
az a 85 1.2...ultimate kremgyar. nem is tetszik mar a 135 f2. mar hetek ota azon filozok milyen iranyba kene elmenni. zoom v krem? krem v zoom?
de sztem sose fogok zoomobit venni. pedig ha az eszemre hallgatnekamugy forceberggel talaltunk vmi 85 1.4 sigmat, 160e-ert...tesztek szerint olyan eles mint a 85 1.2
eleg krem az is...nikonom lenne lehet meg is vennem.
-
Real_Necro
veterán
-
Buci21
addikt
válasz
Larry303 #19232 üzenetére
lassítás simán elkell, és am a 60 herzes TV-n van különbség a gyors mozgásoknál
vakut csak deríteni használjuk, isten ments a pofán villantós partyfotóktól
kezd körvonalazódni a kép
Nikon D40 elad kitobjektívvel, az újat pedig a saját kitjével és a telével használjuk (ki van használva, 2 kistesóm mellett gyakoriak a nagy átfogást igénylő helyzetek, az 5 éves rohan, mint a veszedelem... meg a macska is
-
gurabli
őstag
válasz
Larry303 #19079 üzenetére
Igen, sajnos ez így megy. Csak azzal sikerült meggyőznöm a feleségem, hogy mennyire jó dolog egy DSLR masina, amikor kölcsöngéppel csináltam pár képet a piciről. És sikerült eladnom nagyon jó áron a mi Pana bridge gépünket, akción pedig venni egy D3100 kit-et.
Most a vaku és az 50/1,8 miatt külön buli lesz, de hát így megy ezIgyekeznem kell még sokkal jobb képeket készíteni, akkor hátha visszaáll a nyugalom
Bár nem hiszem, hogy értékelni fogja az 50-est annyira, mint én
Köszönöm mindenkinek a sok-sok segítséget! Majd beszámolok, hogy mire jutottam és mik a tapasztalatok!
-
cool13
őstag
válasz
Larry303 #18837 üzenetére
Nem merülni vettem, csak arra hogy ameddig le tudok bukni addig tudjam használni. Merülni sokkal más kategória kellene. Amúgy így is van baj elég. Kevés a fény már 2 méter környékén is. Vaku kellett állandóan. A kijelzőt alig láttam. Mondjuk szemüveg nélkül a búvárszemüvegben érthető is volt. De lett pár emlék és ezért már megérte a kis pénzt. Most meg eladom és becserélem a más említett kütyüre. Ettől még én nem mertek kockáztatni a zacskós megoldással.
-
spanyoll
addikt
válasz
Larry303 #18769 üzenetére
Én napközben nyaralok ugyanúgy ahogy este is. Ha épp olyan helyre megyünk vagy olyat csinálunk akkor viszem a gépet, fotózok, ha alkalmasak a fények rá meg minden, akkor csinálok "rendes" fotót, ha nem, akkor megpróbálom a legjobbat kihozni a tudásomból és a turistafotók ászait gyártani.
Most is filóztam, hogy ááá vigyek-e állványt Görögországba vagy nem. Jól tettem, hogy nem. A d300+18-105+50/1.8 és a Zenit 12xp+helios kombó is annyira idegesített az oldalamon, hogy csoda.
Ha lett volna egy x100-asom, akkor csak azt vittem volna, kapja be a dslr, nemhogy még állvány meg vaku meg kiskutyámtöke.
DE ez csak a saját véleményem, tehát kéretik helyén kezelni. -
Karima
őstag
válasz
Larry303 #18630 üzenetére
Nem nekem kellene (nekem ott a marumi a 10-20-ra, ha igényt tartanék rá: ) ), ez lelkes fotós kolléganőnek lenne névnapra 18-55re kitobira, és limitált a keret. 8k körülig még elmegyek, de a BW-ket most hanyagolom
Szóval akkor ebből a háromból (NISI-8, Polaroid-5, Kenko-8) melyik legyen?
-
bandigno
senior tag
válasz
Larry303 #18608 üzenetére
Közben beszúrtam még az előzőbe egy sajátot, D3200-vel készült! Holnap előkeresek D200 és 610 tesztképeket is 300 mm-en! Amúgy a tami 70-en a legerősebb, kitolva a leglágyabb (mint a többi), de van 160 és 220 körül is némi formahanyatlás, de f8 segít, igaz kitartani erdőben már nem nagyon megy akkor
-
Real_Necro
veterán
válasz
Larry303 #18582 üzenetére
Az igazat megvallva a komolyabb gépet csak fotózásra használom...
Egyébként tavaly D90-el fotóztam végig a party-t, idén meg a G3-al meg a 20-as fix-el. Utólag sajnálom, hogy nem a tükröst hoztam, bár azt nem mertem volna kint hagyni az asztalon tőlem 10-20 méterre szabadon.
-
Rent
senior tag
válasz
Larry303 #17773 üzenetére
Most visszanéztem olyan videofelvételeket amikor még 1-2 napos volt a gép és azokon is kiszúrtam.
Mennyi idő alatt javítják? Cserélni nem cserélik a vázat?
Ha letakarom kézzel az objektívet, már látni a fekete képernyőn. Mondjuk csak 340k volt a szett. Vázat ezért nem cserélnek? -
aleister
veterán
válasz
Larry303 #17474 üzenetére
Bizony!
Amikor már a belépő Canon 650/700D-ben is van érintőképernyő, simán lehetne egy 7xxx-es Nikonban.
Tényleg arról lehet szó, hogy szenzorban elérték a csúcsot. Ezen a téren már nem tudnak fejleszteni, ezért tartalékolják az ilyen fícsöröket, hogy el lehessen adni az újabb modelleket. -
Throme
veterán
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
Larry303 #16999 üzenetére
igen, de ha belegondolsz, akkor ez a teljesítmény (lowlightperformance, felbontás, dinamika, színmélység) terén, szinte ingyen van, és csak egy részén tudsz obival segíteni.
low-light perforamce-on tudsz segíteni nagy fényerejű obival.(zajosabb a szenzorod, veszel a 18-55mm-es kitobi helyett egy 17-55 fix 2.8-at). Mennyi is az árdifi ? 400 000 forint ? D3000 vs. D5100 esetben, kb ugyanott leszel a D5100-nél, a kitobival, és ráfizettél 30 ezer forintot ellenben a 400 ezer forinttal..
A felbontásra ugyanez igaz, mert nyilván mást fog karcolni egy 17-55 2.8 mm, de mennyivel is? Akkor veszek egy nagyobb felbontású szenzorral vázat, és a kittobival fogja hozni azt az effektív értéket, mint egy 12 mpixel-es a 17-55-mm-essel, és még nagylelkű voltam.
A dinamikán és a színmélységen igazán nem is tudsz segíteni obival, itt már tényleg csak a szenzor maradt.
Nem hülyeség azért a szenzorra figyelni, ugyanis viszonylag olcsón (pár ezer forintért), kapsz relatíve nagy teljesítmény javulást, szemben az objektív cserével, ami ugye 100 000 forint és még csak egy picit ugrottál minőségben.
megj: persze itt most nem olyan difikről van szól, hogy D5100 vs D7000 vs. D3200 szenzor, mert itt már tényleg minimális különbségek vannak, itt már tényleg az obi dönt, hanem mondjuk D3000 vs. D3200. Kurvára megéri a befektetést, szerintem ez nem kérdés.
-
t181
senior tag
válasz
Larry303 #16484 üzenetére
& (#16490) spanyoll
Köszönöm a válaszokat!
Igazából mindenes kellene, amiben a portré is benne van. De belegondolva annyit nem portrézom, hogy ezért megérje az 50-est megvenni.(#16509) flash-
Lehet Én olvastam félre. Azért gondoltam így, mert a 35-ösnek benne van a nevében is, hogy DX-es, az 50-esnek pedig nincs, és ezért azt szoroznom kell. -
torzo
őstag
válasz
Larry303 #16496 üzenetére
Köszi, de mi a francra lehet használni egy d800-at? Egy idióta amatőr vagyok, aki sokszor azt hiszi, érdemes fotózni. És minden lehetséges megtakarításom fotóscuccokra költöm, ezért van D800-am meg 24-70-em.
Remélem, az asszony ezt nem olvassa, mert megölne! Ugyanis kaja már nincs hónapok óta! -
torzo
őstag
válasz
Larry303 #16487 üzenetére
Nem a tiédre reagáltam, global feeling. Amióta idefelé járok megfigyeltem, a D600 hallatára automatikusan előjön a lesajnálás. Alaptalan. A zár dolgában elcseszett széria, ebben nincs vita. De egyébként csak szuperlativuszokban lehet beszélni róla. Aki mostanában szarért-h@gyért megveszi, nagyon jól jár vele. FF-ben az egyik ász. Mondom ezt úgy, hogy itt a kezemben a D800. Hansúlyozom továbbra is,
SZERINTEM. -
törölt tag
válasz
Larry303 #16455 üzenetére
Hát azért a 6D fókuszrendszere sem az az über hype, középső pont büntet, a többi meg kb. "kuka".. a D600/610 pedig két "kistank" hozzá képest, ha kézbe veszed, a 700-800 nagytankokról nem is beszélve. Nagyon más világ a Canon, a 6D kezelése pedig még veterán Canonosoknál is felhúzza néha az egyik szemöldököt
Pöpec váz, de nem maga a D600/610 tehet arról, hogy most jobb vétel a 6D, hanem a Nikon hozzáállása a gyártási hibákhoz, a 610 puszta létezése is nonszensz, ezt 600-nak kéne hívni és jó zárral 600-as áron adni, nem 610-ként elnevezve feláron, mint most. Hiába cserélik már, a fogyasztói bizalom valszeg kimaradt a marketing osztálynak a suliban anno..
Jó belépő FX mindkettő, szvsz, csak most a 6D jobb vétel, ennyi. Komplett rendszerváltással együtt már nem biztos, de lehet, még úgy is. Ez obipark függő és hogy milyen cuccot ad el az ember, mennyiért. JB-nek bejött, de ez nem egy általános recept mindenkire sztem, hogy tessék, így csináld.
X100S: nekem is megvan már a 800-as mellé a második váz (kütyübuzulás), de még van előtte 1-2 tétel a sorban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest