- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
#65675776 #27058 üzenetére
Igen az, és nem nyakbanlógás után, hanem hevederen lógás után.
Hevederen majdnem függőlegesen lóg az obi és nagyobb mozgása van a gépnek, pláne ha nem tartod kézzel az oldaladhoz. Nyakban már jobb a helyzet és kevesébbet mozog a gép a rövidebb szár miatt. Viszont kényelmetlenebb.
Pedig újonnan elég feszes volt a tubus. De hát csak 700 g körül van. A 18-105 elég sokat volt használva és az is egyszerű műanyag. -
80hun
addikt
válasz
#65675776 #26924 üzenetére
Hát igen. :-)
Amikor telét vettem a nikkor 70-300mm és a tamron sp 70-300mm került látótérbe, hogy egy kis mínőséghez is jussak.
Sajnos nincs több értelmes viszonylag olcsó stabis 70-300mm-es tele. A sigma Os 70-300 kiesett mert csak sima micromotoros a fókusza. :-(
A sigma 100-300/4 hsm lett volna még jó de az még használtan is drága Pedig ennél még az se érdekelt volna hogy nincs stabi.A végén a tami maradt az 5év gari és az ár miatt. :-)
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #26853 üzenetére
D5100 vagy D5200?
Az előbbiben ennél jóval több. NEF-nél az r16 rémlik.Ha jól emlékszem a D5100 4 fps körül pufogtat. Portrémarkolattal ez felmegy max 5-ig tán. Átlagban 14-18 MB-s NEF-ek születnek. Szóval, ha 90 MB/s írást bír a kártya, akkor nem lesz gond.
A D5200 karakterisztikáit ilyen mélységben nem ismerem, de a másfélszer akkor felbontás miatt egy más világ szvsz. -
A Zéé
addikt
válasz
#65675776 #26756 üzenetére
csekkit: [link]
(#26755) Real_Necro
Optikai felépítésben asszem nem sokat, de építésiben mindenképp. Amúgy már-már nevetségesen kicsinek tűnik, a múltkor taperáltam egy picit MM-ben. Nem forog már a frontlencse fókuszálásnál, szóval jobban lehet szűrőzni, viszont a fókusz gyűrű az pörög. Kicsi kompakt, de nekem jobban összerakottnak tűnt, mint az elődje. -
80hun
addikt
válasz
#65675776 #26611 üzenetére
Olyasmi mintha csak bajonettet cseréltek volna meg raktak volna bele egy stabit.
Majd fejlődik ez is és jönnek kisebb - nagyobb obik is.
Én nagyon hiányolom hogy a sigma és a tamron beszáljon ebbe a mecsbe.torzo:
Hát sporpálya melett még sztem egy darabig nem látunk milc-et .
Egyenlőre gyors fókusza mozgásra az A6000-nek van, de ez inkább egy kis kirándulós gép hobbifotózásra..
Meg hiányoznak a 300mm- től 600mm ig terjedő obik is. -
-
spanyoll
addikt
válasz
#65675776 #26339 üzenetére
Persze, hogy elég volt, de (mivel leginkább ezzel találkozom legtöbbet munkából adódóan) pl rendezvényfotónál este hogy oldod meg iso nélkül, hogy legyen ambient light is? Oké, emberekre vakuzol, tiszta sor, de maga a környezet attól még egy bebukott, vagy minimum full sötét valami lesz, ha iso 800-on / 1600on lövöd meg a képet.
Van amikor kézből nem tudod kitartani amit ki kéne, obi nyitva, hiába 1.8, onnantól pedig marad az iso. -
Larry303
addikt
válasz
#65675776 #26235 üzenetére
most lehet, hogy kiröhögtök, de én szívesen látnám a táskámban az új sigmát..
24-35 ha csak pont ezt a két gyutávot tudnám használni már atom, mindkettő sztem pöpec fullframen
persze karcoljon nyitva, ne legyen decenteres, és ne abberáljon -
fireman123
őstag
-
ryke1
tag
válasz
#65675776 #26113 üzenetére
Huuu, ezt jol elmagyaraztad, akkor ha jol ertettem a Tamron felejtos, jobb a 2 kitobi.
Bocsi, ha hulyesegeket kerdezek, kezdo vagyok es vegre ra tudtam beszelni az asszonyt, hogy vegyunk egy jobb gepet, nem hiszem, hogy a kozeljovoben lessz obi fejlesztes, ezert gondoltam ezt a hasznaltat a 2 obival.aleister: amit irsz azt hol talalom? bar mar utanna neztem mashol
-
80hun
addikt
válasz
#65675776 #25995 üzenetére
És sem azt mondom hogy lehetetlen.Azért irtam jó játék lesz.
Megérí úgy is probálgatni legalább kiderül érdekli e a manuálozás.
Van pár nikon-os ismerősöm aki ezek után vett a nikon mellé milc-et mert bejött neki az érzés :-)
Az élkiemelés, blenagyítás v. a fénymérés nagy segítség a fókuszálásnál és a kép elkészítésénél..
Aki kicsit mégtöbbet szán rá az vesz egy Evf-keresős milc-et úgy már nagyon tuti a dolog. -
atok666
őstag
válasz
#65675776 #25978 üzenetére
Azert kiindulasi alapnak csak jo, nem? Mi alapjan dontson az ember? Az alapjan, hogy vki beirja a formura, hogy szerinte nem eri meg az 1.4 a felarat? Meg hogy ar/ertek blablabla? Az elesseg meg elegge relativ dolog. Hany kepedet dobtal ki az miatt, hogy nem volt "elegge eles" (en mondjuk egyet sem, de valszinuleg en igenytelen vagyok). Ha pl. csak jobban tetszik neki a mas karakteru bokeh, vagy a picit kisebb dof, akkor miert ne vegye meg?
Atok
p.s. nincs 50/1.4g obim
-
jasonka
aktív tag
válasz
#65675776 #25975 üzenetére
Nos hát :
Érdekes módon az 1,4-es középponton 1,4-en jobb, mint az 1,8-as 1,8-on (az igaz, hogy a széleken nem.)
F2,0-n csak az 1,4-est vizsgálták, ezért a legközelebbi egyforma rekesznyílás mindkettőre a 2,8- ahol megint csak az 1,4 a jobb - még a széleken is...Én ezt látom. És a bokeh-ről még nem is beszéltem...
(Félreértés ne essék : az 1,8 G is egy REMEK objektív, és ár/érték aránya valóban sokkal jobb...)
-
Real_Necro
veterán
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #25506 üzenetére
Ezt nem is tudtam. Mármint a tetemes -akár 2/3 Fé- difit.
(#25509) Larry303:
Jogos. Bevallom a videózásra nem is gondoltam.Szóval ugyanoda jutunk mindig, mint legutóbb. Nevezetesen, hogy nem lehet kategorikusan egyik lencsét sem a másik fölé/elé helyezni, mert felhasználófüggő, hogy kinek épp milyen szempont a fontos.
-
fireman123
őstag
válasz
#65675776 #25456 üzenetére
Szia!
Nem azt kérdeztem a Nikontól emailben, hogy eredetit vegyek-e vagy pedig utángyártottat /
, hanem hogy jó-e a D5300-ba az EN-EL14 ...mivel Kean_Sorbo által linkelt Nikon oldalon az EN-EL14 akkunál az "érintett termékek" fülön a D5300 is szerepel .....
A két típusnál a feszültségben van egy kis eltérés ... 7,2V illetve 7,4V ....az nem gond? ...illetve a Wh mit takar, mert az is eltérő...
Nagyon megköszönném, ha egy D5300 tulaj jelezné ha vett az ebay-en utángyártottat (14-est vagy 14a-t) és megosztaná a tapasztalatait.
A D3200-ba nem 14a-t, hanem 14-et ír a nikon oldala, így sajnos ebből nem tudok levonni semmit a D5300-ra. -
válasz
#65675776 #25431 üzenetére
Valami olcsó TTL-es Yongnuo. Egy-két webshopban talán van.
Nekem Yongnuo YN-465 van igen régóta. Van TTL és csavargatható fej, de nincs gyors szinkron és zoom. Régebben ez volt az egyetlen vakum, tette a dolgát. A mai napig ez a tartalék vakum.
Minden vázammal működött. -
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
#65675776 #25381 üzenetére
8 táskát vettem eddig... nem tudod előre meghatározni milyen felszerelésed lesz a későbbiekben.
A Zéé:
Lenspent én ebayről vettem, igaz csak az ecset részét szoktam nagyritkán használni. Körtepumpát szintén ebayről. Egyébként én a mikroszálas törlőkendőre esküszöm, persze előbb pumpával vagy ecsettel eltakarítom a nagyobb szemcséket ha vannak.
-
kilozsul
aktív tag
válasz
#65675776 #25350 üzenetére
Ezt megbecsülni kb. olyan eredményesen lehet, mint kávézaccból lottószámokat jósolni. :Đ Nekem fogtak már meg ilyen kis pöcs borítékot is, hogy nyilatkozzak a tartalmáról, meg jött át nem egy nagyobb csomagom (uccsó pl. pont két YN vakuval) mindenféle kekeckedés nélkül.
De egyébként tényleg rendeld az ilyeneket UK lerakatból. Pár nap alatt itt van, futár hozza, és már árban is minimális az eltérés.
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #25353 üzenetére
Hát ez az!
Azzal magyarázták a vámosok, hogy állítólag vámmentes területre hozták be a távol-keletiek.Tehát földrajzilag holland területről postázták, de gazdaságilag az EU-n kívülről. Azért majd felteszem a kérdést az ebay-es topicban, hátha csak meg akar vezetni a posta. Több levélváltáson keresztül vitatkoztam velük, de végül csak megvámolták. -
törölt tag
válasz
#65675776 #25290 üzenetére
Igen talan elkuldene, de nem biztos hogy megeri. Lejjebb ahol orszagot lehet valtani, le lehet kerni a tarifat is. Nemetorszagba 10 fontert kuldi, Olaszba mar 13-ert de Lengyelbe is majdnem 12, ugyhogy gondolom Magyarorszagra se lenne olcsobb. Igy mar lehet nem is annyira eri meg kulfoldrol venni
Van kulonben a vateran is 3300ft koruli osszegekert habar azokra nincs rairva hogy Carl Zeiss...
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #25199 üzenetére
Pedig digitálison csak pixeltorzulással lehet korrigálni szerintem is.
Úgy hallottam -persze lehet, hogy rosszul tudom-, hogy negatívról a nagyítás valamilyen szintig torzulás mentesen megoldható. Kb mint egy vektoros ábra. Ezt alapján igazad van, de ettől még digitálisan más a helyzet.
-
kellcucc
aktív tag
válasz
#65675776 #25162 üzenetére
Áhhá! Köszi! Nézegettem is, hogy az mi a jó Isten lehet. Alatta, a kijelző fölött van egy kis fekete "pötty". Az mire jó ? Talán a szerelés miatt kell? A play gomb felett
Tökre bírnám, hogyha ugyanúgy, mint a markolatnál itt is infra érzékelő lenne, de - álmodj királylány.Még egy kérdés:pöcök A képen a bal alsó csavar mellett mi az a műanyag pöcök?
Ráadás: A váz elviseli ha obi nélkül kattintgat az ember vele? (Tudom, semmi értelme) Vagy olyan, mint az íj, hogy vessző nélkül esélytelen használni?
Köszi!
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #25125 üzenetére
Szerintem nem változtattak ezen. A 80MB-s NEF is megjelenik egy pillanat alatt, miközben a 10-20 MB-s jpg-nél is várni kell egy picit. Egyetlen magyarázat a NEF-be ágyazott, lebutított jpg.
Még az LR is a jpg preview-t tölti be először, és csak utána a NEF-et. Ezt egy szempillantás alatt automatikusan cseréli is. Látni, amint az alkalmazott WB változik.
-
válasz
#65675776 #25123 üzenetére
Hmm, én azt gondoltam, hogy az egy on-demand eldobható konvertálás... mindenesetre most kicsaptam tifet irfanból és cnx-ből is ugyanabból a fileból (kis pixelbuzulás néha belefér), és hát... 745%-os zoomnál se nagyon látok igazán difit. Márpedig itt már a kvantálási hibáknak igen durván meg kellene jelennie.
-
válasz
#65675776 #25120 üzenetére
Tényleg? Tehát a nyersen lőtt NEF-ben is van jpeg? Nekem ez új... pont az tűnt fel elsőre ORF-nál, hogy ott tényleg egy (messze nem natív) 3200x2400 képet dob be, színelmászkálással, stb... de Nikonos cuccoknál (D40, D90) eddig mindíg ugyanúgy nézett ki a nyersen lőtt kép Irfanban, Lightroomban, DxO-ban...
-
negyedes
addikt
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #19561 üzenetére
A vázon a legfrissebb fw van?
NX 2 verzió a legújabb?Arra tudok gondolni, hogy változtattak időközben az ndf formátumon, és a szoftver ebben az új formában várja, míg a kamera fw-je a régiben állítja elő.
De ez csak egy feltételezés.Egyébként ezekkel a beállításokkal csináltad a képet:
Image quality: NEF (RAW)
Sensitivity: minimum setting
Exposure mode: aperture-priority auto (A)
Aperture: minimum aperture (largest f-number)
Focus mode: manual focus (M) set to infinity
When a zoom lens is used: set to Tele+ tárgytávolság kb 10 centi, lehetőleg nagy fehér, összefüggő felület
-
aleister
veterán
válasz
#65675776 #19553 üzenetére
Hm. Ilyennel még nem találkoztam. Milyen vázról van pontosan szó?
Esetleg érdemes lehet a supportot felkeresni a hibával.(#19554) 5-htp
Úgy emlékszem, hogy nem sok különbség van a D3200 és 3300 között. Szvsz nem éri meg a kb 25%-os felárat. Sőt! Az AA szűrő hiánya inkább visszalépés.
Esetlegesen érdemes lenne átgondolni a korábbi modell beszerzését, és a felszabaduló összeget más tartozékra költeni.Miért tetted offba a kérdésed? Teljesen ide illik.
-
Larry303
addikt
válasz
#65675776 #19502 üzenetére
ezt nézted már?
-
spanyoll
addikt
válasz
#65675776 #7624 üzenetére
Megfelel tökéletesen, csak rekeszelj, de ez ugye evidens. Én úgy szoktam mondjuk, hogy garantáltan kiküszöböljem azt, hogy valami olyat nézzek be kosznak ami nem az, hogy 1-2mpes záridő, és valami fehér fal előtt mozgatom a gépet. A kép full fehér és a kosz az garantáltan a géphez tartozik akkor.
-
Real_Necro
veterán
válasz
#65675776 #7334 üzenetére
De gondolom Te is látod (mint moderátor), hogy nem itt kell minden apró kérdést - mint ahogy aleister is leírta - chat jelleggel megválaszolni. Egy műszaki fórumnak nem arról kellene szólnia, hogy olyan kérdésekre adjunk választ, amit minimális logikával bárhonnan megtudhat az ember... Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- E-roller topik
- Sorozatok
- Kerékpársportok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest