- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
Freddy76 #13695 üzenetére
Annyit írtam hogy nem voltam megelégedve az AF sebességével. 50/1.8G-vel 0-s értéken futott a D7000, de a két telét -10-es értéken használva pontosak voltak. Akkor miért állítsam azt hogy pontatlan? Kb úgy érzem ezt a dolgot mint ahogy beállítottad a D7000 és a 35/1.8G párosítás kizárt hogy megfelelően működjön, mert neked nem működőtt úgy.
(#13696) Kleroo: D600-al megvagyok elégedve, nem tudom mi lehetett a D7000-el és fogalmam sincs milyen AF van bennük, a D600 fürgébbnek tűnt már első alkalommal is.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #13556 üzenetére
+1
@ imyourfriend: én szóltam
Azért nem fog megszólni senki, ha bevallod a frissen vett 600-ast, használd egészséggel. (Most már beírom ide, hogy lehűtsem a kedélyeket, ha úgyis elárultad az olajjal az imént).
De azért a többiek kommentjei igenis jogosak, kb. ki kellene nyalni minden D600-as tulaj s****t ahelyett, hogy a közösség haragja egy irtó nagy pert akasztana a Nikon nyakába. Egy ilyenből sokkal nagyobb kára származna, mint csak maga a per költsége és az ezzel járó esetleges kötelező jellegű D600 cserék, itt ez kb. akkora büdösnagy arcvesztés és pofon az image-nek, hogy jegelhetik az összes "Nikon vagyok" hülyeséget, mert senki nem lesz büszke lassan arra, hogy neki Nikonja van. Hülye egy töketlen management, most elkezdik fű alatt cserélgetni egyedi esetekben a zárakat, persze annak, aki jelzi, aki meg pöttyözi magát vagy beletojik, az rohadjon meg ahol van. Fordított esetben egy Canon vagy bárki nem tudom, ezt hogyan kezelné le, de azért a Nikon nem egy tegnap alapított sufnicég, rohadtul máshogy kellene hozzáállnia.
-
HThomas
őstag
válasz
Freddy76 #13556 üzenetére
Interjú Nikon fejesekkel (bocs ha már volt). A kérdező nagyon finoman céloz rá, hogy nem tökéletes a tükrös gépeik fókusza, aztán persze kap egy semmitmondó választ. Pedig megérdemelnének néhány kínosabb kérdést olajos szenzorokról és félrefókuszáló vázakról.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Freddy76 #13187 üzenetére
Nekem csak az kellemetlen hogy egy d90-ben biztosabb es jobb AF van mint a 7000-esben, d300s nel meg erezhetoen lassabb a 7000es fokusza.. nem hibazik mar a megmaradt obikkal de amikor kezembevettem d300s t 120-400al oriasi differenciat ereztem a ket vaz kozott. Nem azt vartam hogy a 300-as szintjet hozza hanem hogy jobbat mint a d90, ez mar csak a raadas volt.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #12751 üzenetére
A cikkben egyet nem értettem:
- VR nem kell neki, nem nézi sokba
- nagynak érzi, kisebbre fogja cserélni
- van egy 14-24-e (ami 2.8-as, stabi nélküli)
- és ez a 14-24 hülyére veri rajzban ezt az üveget.. Szóval, hogy akkor miért vette ? Kell neki ennyire a 24-36 (amikor valszeg van egy 24-70-e) vagy a szűrőzhetőség miatt ?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #12721 üzenetére
Nem mindig: a LED-es háttérvilágítású monitorokon a színzaj sokkal harapósabban jelentkezik: Necroék esküvői anyagából pár képet újra kidolgoztam, mert nála LED-en már látszott valami, ami nálam CCFL-en még nem (LR-ben rendesen széttekert képek voltak: a szabadtéri polgárin a szembe napfény miatt húznom kellett a képeken) és amikor bekalibráltam a monitorját láttuk a különbséget.
-
dabgergo
őstag
válasz
Freddy76 #12648 üzenetére
Kérdés, hogy mire kell. Nekem pl. az 50mm APSC-n csak babafotózásra jött be. Amúgy jobb a 35 vagy 85 (az utóbbiból a D-s is drágább sajnos 50nél, de ha portrézásra kell akkor sztem nagyon megéi még hozzátenni 1-2 tízest.).
D7000ben van fókuszmotor szal megy vele a D-s is.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Freddy76 #12537 üzenetére
Aki nem teker el auto módról annak véleményem szerint dslr is fölösleges lehet. Kérdés, hogy melyik az ajánlottabb, D7000 többletszolgáltatásai, vagy D5200 belseje. Nekem ez szakítópróba lenne, mert hozzászoktam a dedikált gombokhoz meg a státusz kijelzőhöz, ellenben vonz az új technika is.
Bprubin: pont a fentiek miatt nem D5200-t hanem D7100-at nézek. Lehet minőségben ugyanaz, meg PS gurunak főleg, de kezelhetőségben inkább azt választanám.
-
Iomega
addikt
válasz
Freddy76 #12537 üzenetére
Nem szoktam automata beállítással fotózni, legrosszabb esetben is a program módot választom.
bprubin:
Én úgy gondolom, hogy szeretnél egy komolyabb gépet a 7100-nál, viszont lóti-futira meg ott marad az 5200 is, pl. "tengerpartra jó az." Kisebb, könnyebb beledobni a táskába.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #11819 üzenetére
Ne nekem mondd, én offba tettem a mondandómat, elgondolkodtam (tehát nem én szóltam be), a második voltam a sorban (Gulyo egy full on-nal megelőzött) illetve még külön ki is emeltem, hogy nem illik az ilyenre beszólni és nem is tettem.
Na, szerkeszd át gyorsan. Ja, már nem tudod.
@ aleister: semmi. Csak a szokásos, tudod, szar AF, szar 35-ösök és ki mikor vigye a gépét szervizbe avagy sem. Troll nem járt erre, lassan kilőtték mindet.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Freddy76 #11751 üzenetére
Jó az a D7k, csak tényleg jó példány kell belőle. Nálam 0-s értékkel megy az 50/1.8G most már rajt, -2-n a 17-70
Pedig csak szép szóval noszogattam őket hogy ugyan vegyék már be a D7000-et. Előttem aki harmadszorra hozta vissza a 85/1.8G-t a D7000-el már elég idegesnek tűnt, az volt a hibája hogy ha belövi f/1.8-ra akkor f/2-n már megette a fene az egészet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Freddy76 #11745 üzenetére
Szerintem azok a cuccok tartják az árukat, ha nem szükséges ne add el őket, hátha 1/2 év múlva D7100-ad lesz
gulyopapa: A milc elég tág fogalom. A Pana G3 egy használtan fillérekért megvehető váz, már 16mp-s szenzor van benne, az EVF-e D700 méretű, 2 funkciós tárcsája van, hajtogathatós tapicska kijelzője, és fényerős obikkal elég jól muzsikál.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Freddy76 #11729 üzenetére
Engem az ilyen kijelentések mindig összezavarnak. Múltkor pont arra kérdeztem rá, hogy milyen problémák voltak D7k AF-el, mert ment a szájzongora, hogy szar az AF. Akkor kb az a válasz jött, hogy csak a 35-ös meg a Larry féle kitobi (bocs, hogy nem keresek vissza pontos típust) nem működött csak pontosan. Erre most megint általánosítást olvasok, hogy szar az AF. Akkor most már fejtsük is ki, mi is szar pontosan? D7k1-nél is szar vagy csak D7k-nál szar?
Szerk.:
Ha a DSLR vázak fókuszának hiányosságait akarjuk kifejteni, tegyük, ha a nagy kérdés, hogy tükrös legyen vagy sem, akkor meg ott a Milyen cserélhető objektíves gépet vegyek topic. Ha már Crey figyelmét is felhívtuk a rend és fegyelem megtartására.
-
FEDman
addikt
válasz
Freddy76 #11627 üzenetére
Igen, tudom hogy a DX 35/1,8-cal sokaknak gondja van. Pontosan erre mondtam én is, hogy egy 3x annyiba kerülő FF verzió sehogy se tekinthető a korábbi verzió javított változatának.
Egyrészt mert a kettő nem teljesen ugyanaz és teljesen más az áruk. Másrészt meg kétlem, hogy ezzel a DX változat megszűnne. Szerintem azt ezután is simán gyártásban tartják majd, mint olcsó DX-es verziót.
Ha így van akkor viszont ezt se beismerésnek, se frissítésnek nem mondanám.
Ez simán csak egy teljesen új modell.No meg miből gondoljátok, hogy majd ezzel nem lesznek..
Na de inkább nem is mondok semmit. -
Throme
veterán
válasz
Freddy76 #11113 üzenetére
Nagyon jól írtad. Az a kérdés hogyan tesztelik a fogyvedok által felkert szakerok. Nikon azzal is tud védekezni, h az általa használt tesztkornyezet ezt dobta, amit az anyacegtol kaptak. Ha jól tudom amennyiben a nikonnak lesz igaza, akkor az ügyfél fizeti a bulit..... na en itt szálltam ki anno. amikor gondom volt. Mekaptam én is, h nem tapasztaltak problémát (egyértelmű decenter). Üzlet meg emoge be is állt. Azóta máshogy és máshonnan vásárolok, nincs is problemam.
(telorol írok ezért az összevissza ékezet) -
Frigetrus
aktív tag
válasz
Freddy76 #11113 üzenetére
Értem, és köszönöm szépen!
A legutóbbi Fotoplusos jegyzőkönyvön ez áll:
"A fogyasztó által érvényesíteni kívánt igény (a megfelelő aláhúzandó):
-szervizbe küldés bevizsgálásra
-csereA kifogás rendezésének módja: bevizsgálásra ill. javításra a szervizbe továbbítva.
Ha a rendezés módja eltér a fogyasztó igényétől, ennek indoklása: -
Nyilatkozat a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igény teljesíthetőségéről (a megfelelő aláhúzandó):
-teljesíthető
-nem teljesíthető (indoklása az előző pontban)"A gépet magánszemélyként vettem amúgy.
Képeket megnézted amúgy? Szerintem nagyon gáz a dolog.
-
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #10823 üzenetére
na első blikkre a d7100 fókuszrendszere azért szerencsére teljesen másnak tűnik...
lámpafénynél tesztelgettem, nem állványoztam, kézből gyerek játékszereit, több távból, szögből stb 50essel meg a 16-85el lövöldöztem.
majd hétvégén lesz időm tán természetes fényben is tesztelni, ha nem veszek észre turpisságot, neki sem fogok állni tesztábrázni.
mindkét üveget pontosnak tűnt fine tune nélkül!
maga az egész fokuszállítási "procedura" is más...míg a d7k képes volt uarra a pontra állványról többször micro módosításokat eszközölni -miután elvileg már talált fokuszt- ez most ilyet nem csinált..vagy ráállt vagy nem...ha ráállt ott maradt, nem tekerte magát tovább picit vagy vissza...ott volt-utólag visszanézve jó helyen is volt
a szélső nem keresztszenzoros érzékelők azért kicsit neccesebb témánál már huntoltak rendesen -direkt elég szar körülményeket teremtettem -4db energiatakarékos izzó volt az össz fény- de ezen kívül egyelőre elég bíztató volt az első pár kattintás
fogása anyaga nekem jobban tetszett a d7k nak....AF-On gomb ezen sem áll kézre b@ssza meg -
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #10800 üzenetére
Ez azért erős túlzás Freddy.
A legtöbb probléma a D90-nel van, meg nagy mumus a D7k+35. No meg ne feledjük azokat az embereket, akik egy vonalba állított testeken tesztelnek.
D5100-gyel sosem volt gondom, és mástól sem hallottam, hogy problémája lett volna. A D800 is fasza. Egyedül a Tami 24-70-nel volt némi kalibrálás, de az belefér az 5 év gariba. Ez meg nem a Nikon sara.Régi modellek szintén okésak. D600/610-ről se hallottam rosszat AF téren. D3200/5200/7100 userek sem igen csapdosták itt az asztalt.
Tudom, hogy neked negatív személyes tapasztalatod van, de ezért nem kéne a márka rossz hírét kelteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nintendo Switch 2
- RAM topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon )
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest