- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
dabgergo #3227 üzenetére
Ha minden tárgytávolságon egységesen ennyi az eltérés, akkor 20-ig nem számít durvának.
Nekem kb +15 lett a Tami 24-70. Azért írtam, hogy kb, mert ettől még lehet +/-1, de nem éreztem késztetést, hogy órákat áldozzak az életemből erre. Ez annyiból necces, hogy zoom. Fixek esetén kisebb a para.
-
-
Peethy
őstag
válasz
dabgergo #2234 üzenetére
Ez azért lehetseges, mert nem csak azok a csuszkak es beállitasok vannak, amikrol beszélsz, hanem meg vagy ezer masik is. Görgess le és meglátod.
Spanyoll: koszi, most veszek hozza 8gbosat, majd később mégegyet. Nem olyan fontos a sok fps, csak kartyara írásnal utalok varni.
-
Fandango
veterán
válasz
dabgergo #2234 üzenetére
Ezt miert nem az LR topicba kerdezed meg? (tudom, tudom ez Nikon topic, itt mindent lehet
)
-
aleister
veterán
válasz
dabgergo #1786 üzenetére
Azért attól a Sigmától ne várj túl sokat. Ennyi erővel egy Tamron 28-75 f2.8-at is felcsavarhatsz FX-re.
Ha sima családi képekhez kell valami, akkor tökéletes lesz, de nem fogja kiszolgálni a mai modern, nagy felbontású érzékelőket. D700-ra tán jó lehet, de nem véletlenül vett Kleroo sem egy régi Nikkort.Ha meg az újabb Sigma 24-70 f2.8-at nézed, az meg stabi nélkül 230-nál kezdődik. Így már érthető a különbség.
-
Peethy
őstag
válasz
dabgergo #1780 üzenetére
"Nasim Mansurov szerint 2013 vége"
És ez a Nasim Mansurov milyen feladatot lát el éppen a Nikon igazgatóságában? Nem akarok elkeseríteni senkit (nem is lenne miért), de ugyanezek a játszmák mentek 2-3 évvel ezelőtt is - már akkor is mindenki mondta, hogy "na majd év végén veszem a D400-at", és még azóta sincs kint. Komolyan egy olyan vázat várunk, aminek a megjelenése egyelőre vágyálom szintjén van? Azt se tudjuk, hogy létezik-e, vagy ha igen, akkor mi lesz benne, de érdemes rá várni...? Ezt nem tudom megérteni.
(#1781) imyourfriend: kb. 45-50ezret, amennyit kér is érte, csak elég vicces látni a nyűglődését, folyamatosan ugráltatja az árakat, egy hétig 45-ért hirdette, aztán nem vitték el, szóval most megint 55, de ha ma elviszi valaki, akkor megint 45. Nagyon logikus.
-
atok666
őstag
válasz
dabgergo #1525 üzenetére
Szerintem allitsd be 14bit lossless compressedre es annyi. a memkari olcso
Canonoknal lehet.
A raw az ugye nem kepformatum, ahol egyszeruen allitod a "felbontast". Lehet a Nikon filozofiajahoz tartozik, hogy azt mondja a raw az nyers adat a szenzorrol, az esetleges kicsinyites mar a pp resze.Atok
-
törölt tag
válasz
dabgergo #1500 üzenetére
Ha veszteséges (lossy), nem tudom. Elvből ki sem próbáltam. Olyan lehet, mint egy 320kbps-es mp3 egy CD-ről frissen rippelt wav-hoz képest. A JPEG meg mint egy 128-as mp3
Én "zip"-ben lövök, azaz veszteségmentesen tömörítettbe (lossless compressed). Abban megvan minden infó és 1:1 az eredeti, tömörítetlen raw-val.
-
atok666
őstag
válasz
dabgergo #1496 üzenetére
Szerintem a 14bitnek akkor van jelentosege, ha nagyon felreexponalsz vmit es probalod visszahozni a reszleteket az arnyekokbol. Normal kepnel nincs eselyed latni a kulonbseget 14 es 12bit kozott szerintem, ha csak nem vmi szuper monitorod van ami kepes 14bites szincsatornakat abrazolni
Atok
-
Throme
veterán
válasz
dabgergo #1470 üzenetére
A my menu helyett van gondolom a Recent Settings. A user 1 és 1 tárcsaállás is kárpótolhat.
Nem tudom milyen gyorsan nyomod a törlést, de az működik rendesen.
A betöltést lassíthatja az, hogy a fileméretek a duplája a D90-nek és a kártyád gondolom ugyanaz. Így lassul a betöltés...
Finomabb az expogomb járása, ez ízlés kérdése.
Magyar nyelvű jótállási jegy tartalmazza vásárlás dátumát. Lehet nincs bepecsételve..... örök gari -
atok666
őstag
válasz
dabgergo #1484 üzenetére
Itt van egy jo thread a temarol. 14 bit losless compressed rawot hasznalok. 400kepet ir a 800as egy ures 32gb cfre. A hetvegen lottem 185kockat es meg mindig 301 kepet josol...
Atok
-
TeeJay
félisten
válasz
dabgergo #1073 üzenetére
hát nem tudom te milyen fogtál ki, nekem még mindkettő tökéletes, sosem volt vele baj
tényleg csak annyi a különbség hogy pontatlanabb a kapacitás visszajelzése meg ha hagyom állni a táskában akkor 2hónap múlva tölthetem míg a gyári nikon pár %-ot veszített csak el.
nekem megérte, 3 akkuval nincs az a kártya amit ne tudnék telefotóznia dekódolt azt jelenti hogy az új Nikon akkukban biztos van valami chip amit a váz azonosít, nos a kínai gagyi ócsó akkukban biztos nincs és azzal nem megy a váz, ez viszont dekódolt és elfogadja
a Linkdelight nem szokott béna dolgokat forgalmazni ahogy néztemaz Eneloop is jó lehet csak macera, egyrészt behelyezni bonyolultabb, másrészt kell okos töltő amibe csak 4 AA szokott menni, és legalább 6-8óra kisütéssel együtt a töltés míg a lítiumot felnyomja 2-3óra alatt és azt csak bepattintod és kész is. szerintem az LSD AA akkukat hagyd meg vakuba, 10font free shippinggel nem a világ vége, az 3500forint kb. és abból nem veszel 6 Eneloop-ot
-
XSIboy
tag
válasz
dabgergo #1050 üzenetére
...ha nem szempont a súly, akkor jól jársz az AA-val sebességben is - elvileg ugyan annyi expot tudnak, mint a gyári akkuk, viszont a Volt az több, ezért általában a sorozatlövések számát növelheti...
Ha meg számít a súly, akkor javasolt a D3/D4-hez hasonló, után gyártott akkut belerakni (EL-18 szerűséget) - nem tudom, h a Tiédbe épp melyik illik - 10-15e Ftért, ami ráadásul ~50%-al tud többet expoban, s a sorozatod is maximumra növeli!Korábban kérdeztem én is ezzel kapcsolatban [link], de lehet senkinek nem volt ilyen tapasztalata...
-
TeeJay
félisten
válasz
dabgergo #1050 üzenetére
miért vennél Eneloop-ot a D7100-ba mikor 10fontért kapsz dekódolt EN-EL15 akkukat ebay-ről?
[link]ezek is teljesen tökéletesek, ugyanannyit bír mint a gyári, max picit pontatlanabb a mérője meg mondjuk 2hónap állás alatt kimerül teljesen, de ötöd áron megúszod a gyárihoz képest
D90-ben nekem valami Travor márkanevű EN-EL3e akku van, kettő is ráadásul
még mindkettőt max élettartamúra írja és sosem használtam a gyárit azóta annyira pöpecek ezek is
helyedben inkább ezt vennék -
Graphy
aktív tag
válasz
dabgergo #1009 üzenetére
Én is várom már, hogy végre elérhetőek legyenek a D7100 markolatok. A Bluechipben a Nikon Mo-tól azt mondták a kérdésemre, hogy elvileg júniusban már elérhetőek lesznek a gyári Nikon markolatok hozzá, kb 90k környékén.
...az is igaz, hogy hasonlóan a vázhoz, ez is magnézium ötvözetből lesz.
-
TeeJay
félisten
válasz
dabgergo #1009 üzenetére
szerintem a Meike bőségesen tudja azt amit a "gyári" Nikon, feltéve ha a Nikon gyárt markolatot egyáltalán
bár lehet rosszul emlékszem az új vázaknál fém már a markolat is, lehet a D7100-nál is így van
a D90 markolatból kiindulva szerintem jó választás lehet ez is
sokan veszik és nem nagyon láttam panaszt. ha meg tudsz olyat venni amihez jön a nagyméretű akku akkor kapásból van egy közel dupla kapacitású akkud is a gyári mellé -
Horbal
őstag
válasz
dabgergo #1015 üzenetére
Én vagyok az akku problémás Vertax tulajdonosa
Sajnos a probléma nálam létezik de ez nem jelenti, hogy mindegyik hibás. Az építési minősége a Vertax markolatoknak amúgy nagyon jó, az is igaz, hogy mint Ropi-nál az enyémre is áll, hogy az expó gomb közép állása nem olyan határozott mint a vázé. Azt nemtom, hogy az eredeti Nikon milyen. Meike markolatom volt D3100-hoz azzal nem volt semmi probléma, viszont nem volt ilyen masszív.
Abban biztos vagy, hogy kell?
Vettem egy ilyet [link]
Azt kell mondanom, hogy úgy érzem rátaláltam a (számomra) tökéletes megoldásra, állati kényelmes lett így a gép fogása, a súlya nem nőtt a térfogata se a biztonság érzet viszont nagyban megnőtt. Persze ezt is embere válogatja.
Abban sem vagyok biztos, hogy kell + aksi egy D7000/7100-nak. Világvége+1 napig bírja nálam a D7000 aksival. kb 600 képet csináltam Prágában + elfelejtettem a gépet kikapcsolni és 1 napot állt bekapcsolva a táskában 20% maradt az aksiban...
-
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #1009 üzenetére
Nekem Pixel Vertaxom van az 5D3-on: szerintem cserélni fogom az expógombját, mert nem érezhető a nyomáspontja félállásnál, amikor az AF-t indítja. Csomó képet ellőttem már emiatt, mert a váz saját expógombja teljesen korrektül érezhető és amikor váltok, mindig kell 1-2 nyomás, mire ráérzek...
Kérdezd meg cOxErT is: nekik is ugyanilyen marcsáik vannak (együtt rendeltük őket).
-
TeeJay
félisten
-
gyurma01
tag
-
törölt tag
válasz
dabgergo #768 üzenetére
Nekem is szétcseszi + no exif, no ICC, semmi. Ezért döntöttem saját szerver mellett, vettem hozzá egyjegyű dollárokért egy egyszerű kis html5-ös galéria motort és csókolom. Ha kell, linkelem FB-n is, betölti a kis előnézeti képet, like-olható ugye, de amikor lekattintja vki, a kép nem FB-ről jön hanem behozza a szerveren neki csinált aloldalt.
Copyright nálam marad, tárhely "korlátlan"
és a JPEG-ek természetesen bitre egyeznek a gépemen tárolt verzióval. Pár euro havonta, nekem megéri.
-
Karima
őstag
válasz
dabgergo #766 üzenetére
Én igen, 100-on, mert a 20 megás raw-k mellett az a pár száz kbyte már nem oszt nem szoroz a 2 terrás vinyón, de egyébként amikor kérdezted először, kipróbáltam én is (akkor asszem azt mondtad, h 65-ös minőségben sincs különbség) és én sem láttam. Viszont azt nem tapasztaltam, amit írtál, hogy ha 65ön exportálom a jpg-t, akkor az fb nem cseszi szét. Hát az enyémet szétcseszte ugyanúgy, mint a 100as jpg-t
-
gyurma01
tag
válasz
dabgergo #534 üzenetére
Úgy nézem ez egy kiváló gép lett.
Talán két gyengéje van: 1-videónál nem tud rekeszt állítani felvétel közben. 2-ha raw-ban lövi a sorozatot, akkor 6 kép után megáll dolgozni.
Szerintem ezzel együtt lehet élni.
Ha azt nézzük, hogy a D600 lassan kiesik a piacról, mert nem tudják megoldani a problémáját [link], akkor igen nagy hely maradt a D7100 és a D800 között a D400-nak. -
Throme
veterán
válasz
dabgergo #308 üzenetére
Annyira jó, hogy ezek hétköznap vannak.
Vállalkozók, iskolások és nyuggerek előnyben...
Persze kérdés ki a célcsoport....Na ezért kell menni fotóstalira
Ott jó hangulatban lehet mustrálni a gépeket, obikat, csak kisebb a választék...
Egyszer egy ilyen cég is csatlakozhatna a fotóstalihoz. 100% érdeklődés lesz tapasztalható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Autós topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Magisk
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest