-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35709 üzenetére
Na ez engem is érdekelne!
A gyári tuti jó, de horror.
Éppen tegnap néztem, a Jupio-nak is van markolata hozzá, annyira nem ökör áron, és a Jupio akkukban elég jó. Csak a markolatról semmi infóm nincs.
Ebayon kínai van 10e körül, plusz akkuval együtt. De abban én sem bízok, aztán persze lehet, az is jó. -
Snoop-y
veterán
válasz
r.levente75 #35562 üzenetére
Nekem 2x64 de nem mertem ajanlani
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35552 üzenetére
ment pü, pár nagyon gyors tesztképpel.
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35548 üzenetére
Videòròl nem tudok nyilatkozni, af mòd vàltàst fentebb leìrta Gergô. Af visszajelzö pötty meg tudod, van a keresöben.
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35546 üzenetére
Kb 5 perce van a gèpen, ès megy rajta.
Af nagyon gyors, ès szinte hangtalan teljesen. Sztem a vr is megy. Csak lcd-n làtom mèg a kèpet, 18mm-en erösen vinnyettàl, menüben ràraktam a legmagasabb korrekciòt, ìgy kb jò. Nagyon gyors/pici/könnyû, amennyire làtom, èles is, de nyìlvàn monitoron derül ki. A frontra viszont kell a szürö mindenkèppen. -
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35544 üzenetére
Igen, ajànljàk videòra.
Ha meglesz, beszàmolok! -
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35537 üzenetére
Ezt kérdeztem én is nemrég, nem jött válasz.
Ha minden jól megy, ma pont lesz ilyen a vázon (7200), beszámolok.
Egyébként láttam kitben, csak mennie kellene, illetve találtam egy felh. véleményt valamelyik angol oldalon, megy a júzernek.
Ma kiderül, ha minden igaz.Tök jó egyébként, hogy hivatalos infó nem nagyon van, csak amit írtál, hogy a három vázzal kompatibilis, arra vonatkozóan, hogy a többivel mikor meg hogy, semmi.
-
gergo5991
őstag
válasz
r.levente75 #35537 üzenetére
kompatibilis szerintem, ahol van az obikioldó ott lehet a nikon d7200on kapcsolni a auto/manuál fokuszt, ha meg benyomod az ottani gombot a 2 tárcsával tudod változtatni a fókuszmódokat + a fókuszpontokat.
-
csacsi77
senior tag
válasz
r.levente75 #35523 üzenetére
Szerintem videózni még mindig jobb egy Panasonic vagy Sony.
De ha Nikonnal kell, akkor ez a legjobb megoldás. -
gergo5991
őstag
válasz
r.levente75 #35486 üzenetére
sok sikert hozzá, én még nyáron vettem meg, bár sok képet nem igen lőttem vele, elvette a kedvemet a 18-105ös az egésztől, jobbat/többet vártam az obitol el is adtam, most obi nélkül vagyok, várom a karácsonyt hátha akcióban lesz a fix 50 1.8g vagy mellé még egy tokina 11-16 dx ii, bár a legjobban egy 70-200asnak örülnek
, rájöttem nekem a nagy teleobik jönnek be a jó háttérmosás miatt.
-
updog
őstag
válasz
r.levente75 #35486 üzenetére
Szintén D7200 felé nézelődök, remélem hamarosan manifesztálódik a kezeim között. Már csak az asszonnyal kell lezsírozni
De a 30000-es visszatérítés sokat segít, a nők mindig könnyebben rábólintanak a dolgokra, ha akciósak
D7100 vs D7200-on filóztam hetekig, de ha lesz váltás, akkor az a 7200-ra lesz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
r.levente75 #35481 üzenetére
Kosz!
Remelem, hogy nem csak otthon fog porosodni.
Eleg nagy ez a gep, a most hasznalt a N1J5-hoz kepest.
Nagyon tetszik ez a rengeteg tekero rajta, ezek viszont hianyoztak nekem eddig.(#35482) Snoop-y válasza tvamos (#35480) üzenetére
Az jo hir, elobb-utobb ugyis szeretnek valtani FX-re... vagy nem tudom.
Nagyon elegedett vagyok a mostani kameram mereteivel, csak keves a kezeloszerv, meg a bokeh. -
Peczek
aktív tag
válasz
r.levente75 #35427 üzenetére
Látom, te sem napi szinten cseréled a vázaidat. Mit vettél, 7200-őt ?
-
Roachy
senior tag
válasz
r.levente75 #35375 üzenetére
Ha videózol állítsd kézzel az élességet, sok bosszúságtól meg is mented magad ezzel.
-
toth_janika
őstag
válasz
r.levente75 #35372 üzenetére
Én erre mindig azt mondom, hogy célszerszám kell. Ha videózni akarsz, vegyél videókamerát és videókamera objektívet. Abba nem fog behallatszani csak az, aminek be kell. Egyéni véleményem, hogy hülyeség fényképezőgéppel videózni, ahogy fotózni is f@szság egy videókamerával...
Értem én, hogy kötséghatékony, meg "bezzeg mások milyen felvételeket csinálnak", meg ilyenek, de sose lesz olyan, mint egy nem is profi videókamerával
Peace! -
bandigno
senior tag
válasz
r.levente75 #35370 üzenetére
szerintem egy D-s obit madzagos/wifis mikrofonnal meghallasz két méter távolságból is a felvételen! nem h közvetlen az obi felett.
-
quby
őstag
válasz
r.levente75 #35364 üzenetére
Ha vakupapucsra teszed, olyat válassz, amin van valami rezgéscsillapitás. Nekem volt egy ami direkt ment a vakupapucsra és abba belehallastszott az AF... ilyesmire gondolok
-
Roachy
senior tag
válasz
r.levente75 #35364 üzenetére
Ahogy érzed, de szerintem a Nikon nagyon drága még így akciósan is. Egyáltalán nem éri meg az árát.
-
Roachy
senior tag
válasz
r.levente75 #35362 üzenetére
A Nikon is 50ezer fölött van, nincs akkora árkülönbség, mint amennyivel a rode jobb. Ráadásul van rá 10 év gari is. Ha ennyire szempont az ár, akkor vedd meg inkább a jjc-t sokkal olcsóbban. Bár azt nem ismerem, de nem lepődnék meg ha hozná a Nikon szintjét, vagy akár még jobb is nála. A jjc termékek ár/érték arányban elég jók tudnak lenni.
-
Roachy
senior tag
válasz
r.levente75 #35334 üzenetére
Igen az nem hallatszik, mivel külső mikrofon. Kis túlzással az előnye is csak ennyi a beépítetthez képest, hogy ez nincs beépítve. Ezért nem hallatszik bele minden amit a vázzal csinálsz. Akkor van értelme, ha nagyon olcsón hozzá jutsz és nem annyira szempont a minőség, mint a használhatóság.
-
Roachy
senior tag
válasz
r.levente75 #35320 üzenetére
Szia!
Felejtsd el azt a Nikon mikrofont, szerintem elég gagyi. Bár a beépítettnél még az is mérföldekkel jobb. Szóval a kérdésre válaszolva van plusz haszna. De a Rode Videomic sokkal jobb minőségű és árban hasonlóak. -
fireman123
őstag
válasz
r.levente75 #35310 üzenetére
romlott a forint, de ennyit nem ...viszont volt egy általános áremelés a fényképezőt/obit gyártóknál világszerte, főleg a Nikon emelt sokat, de utána követte a többi gyártó is....
-
fireman123
őstag
válasz
r.levente75 #35308 üzenetére
így van, nem hinném, hogy ettől nagyon olcsóbb lesz bárhol is......októberben az MM-ben volt egy "dupla" akció 1 napig (éppen 10%-os akciós volt, és erre jött még rá, hogy minden termékre további akció volt 10%-al 1 napra), ha jól emlékszem akkor 98-99e volt.....sajnos általában felfelé mennek az árak, 2 éve még az alapára volt 99e, így biztos jó vétel ez most
-
fireman123
őstag
válasz
r.levente75 #35302 üzenetére
az elmúlt hét péntekén (ott akkor volt BF) 99.990 volt
-
Snoop-y
veterán
válasz
r.levente75 #35283 üzenetére
Ajanlani nem ajanlott de adapter nelkul is lehet kartya hiba illetve iras/olvasas hiba meg egy millios gepen is illetve akarmilyen kartyad van meghibasodhat.
-
jasonka
aktív tag
válasz
r.levente75 #35286 üzenetére
Igen, itt ez a többség véleménye.
Én kb. két éve használok 3 db micro sd kártyát adapterrel D5100-ba - SOHA, SEMMI problémám nem volt vele.
..
(A "szürke" Samsung kártyát és adaptert használom - így egy az egyben tehetem teloba ill. tabletbe.)A sors iróniája, hogy "sima SD kártyát" - Sandisk (amihez nem kell adapter) már "mondott" olvashatatlannak a gépvázam...
-
quby
őstag
válasz
r.levente75 #35283 üzenetére
Senki nem ajánlja...én az elmult 50k expomat igy lőttem két vázzal....
-
nesa
veterán
válasz
r.levente75 #35258 üzenetére
Az első 4 méteren nagyon homály képe van, pláne közel ponton harmatgyenge, és nekem ez a tartomány számít csak.
Nekem még soha nem volt védőfólia egy gépemen se sőt a d90 röl a gyári védőüveget is eldobtam nem karcolodik van rajta fasza bevonat ez a 7. tükrösöm és csak a d40 karcolódott de azon nem volt bevonat, viszont ezer parazsaz volt rá egy új műanyag a régi karcos helyere.
-
nesa
veterán
válasz
r.levente75 #35259 üzenetére
Milyen gepre rakattal foliat, ill mibe kerult a muvelet,folia +munka?
-
gergo5991
őstag
válasz
a fenti kijelzőre is lehet szerezni védőfóliát?
-
marcitp
őstag
válasz
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35233 üzenetére
sk, rácuppantottam. Kicsit oda kell figyelni, ha para vagy (én is)
, akkor csináltasd velük...
de nem gáz egyébként. -
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #35226 üzenetére
Hány hátsó lcd-s fényképezőt használtál huzamosabb ideig, és ebből hánynak karcoltad össze?
Mobiltelót nem számolom ide.. .. -
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35226 üzenetére
Én úgy emlékszem, innen rendeltem.
A felhelyezéssel kapcsolatban keresse bizalommal értékesítő kollégáinkat. -
hotkar
senior tag
válasz
r.levente75 #35155 üzenetére
Csak a képvisszanézés "azonnalisága" javul, mert sorozatra a gépnek is van belső tárolója (hacsak nem ülsz rá az exponálógombra gyors sorozat módban
). A Full HD videót meg bírja (a régebbi Sandisk Ultrával próbáltam, amely 30 MB/s olvasást tudott - gondolom, az írás ennél gyengébb - szóval az is "majdnem" bírta).
-
Roachy
senior tag
válasz
r.levente75 #35155 üzenetére
Szerintem, ha nem lősz állandóan sorozat felvételt, akkor az extreme tökéletesen megteszi.
-
hotkar
senior tag
válasz
r.levente75 #35145 üzenetére
A Sandisk Extreme (sárga színű) és Extreme Pro (fekete színű) között elég nagy különbség van az írási sebességben: 45 vs. 90 MB/s. Nem mindegy...
Csak azért jegyztem meg, mert az írási sebességet nem szokták reklámozni, pedig elég fontos.
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #35135 üzenetére
Grat a masinàhoz!
-
gergo5991
őstag
válasz
r.levente75 #35075 üzenetére
mikor én vettem nyáron a d7200at, nekem ezt a kártyát ajánlották. 32gb, 90mb/s olvas, 80mb/s el ír, a maximum fps kihozható vele d7200on, szóval tökéletesen elégedett vagyok vele. Szóval igen 2 kátyát fogad, és ha jól látom a weboldalon amit linkeltem ez a szamsung kártya SDHC, ha jól emlékszem 10k ft volt.
a gép nekem a következőket irja 32gb-ra hogy mennyi fér:591 raw
1800 fine jpg
3600 norm jpg
7100 basic jpg
és 449 raw+fine. (itt egy kis turpiszságot tapasztaltam vagy csak a tudatlanság járt ki rajtam, de lőttem így egy képet, és a fényképezőn visszanézve csak 1 képem volt a kártyán, de neten azt irják hogyha felteszem gépre akkor 2 lesz belőle egy raw meg egy jpeg, szóval amiatt csodálkozom hogy a fényképezőn egyenlőre csak konvertálva mutatja, hogy tegyük fel ne kelljen sokat lapozni a képet között ha keresünk valamit? -
#Morcosmedve
veterán
válasz
r.levente75 #35041 üzenetére
Itt minden le van írva, szerintem is korrekt ~300 helyett 270-ért. Lényeg, hogy saját névre vedd, olyan boltban, ahol a visszatérítésre alkalmas számlát állítanak ki (főoldalon kiválasztod a terméket és kiadja milyen boltok vesznek részt). Ezek után regisztrálj egy akkuntot, ha nincs, a Nikon.hu-n és a terméket is add hozzá a profilodhoz, aztán töltsed fel, amiket kell még a cashback-hez, stb., de mint írtam, írták mások is, minden pontosan ki van fejtve, mintákkal illusztrálva, korrekten.
-
hotkar
senior tag
válasz
Már melyik része bonyolult?
Nekem a tavalyi simán ment, 2 héten belül jött a pénz.
Pontosan azt kell csinálni, amit leírnak. Akár 20 percig is eltarthat (letöltés, nyomtatás, kitöltés, szkennelés, regisztrálás).
-
gergo5991
őstag
válasz
boltban esetleg rákérdezhetsz ha személyesen mész be megveni hogy nem-e lehetne már alapból 30k kedvezménnyel megvenni, és akkor intézzék ők azt maguknak? unokatesómnak a canon cashbackre 1-2 hetet kellet várni ha jól emlékszem
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #34821 üzenetére
Engem is zavart a D300 után a státusz LCD butasága, én nem is tudom, miért kellett ezt tenni vele, de a gyakorlatban azért megszokható.
Inkább a kereső alsó státusz infó hiánya bosszant, de azt hiszem, a 7100 is ilyen. D300-nál azért ott megjelent az ISO érték, fénymérési mód, talán nekem ezek a legfontosabbak, főleg, ha auto-ISO-ra rakod.
Kicsit kellemetlen, de egy gombnyomás, és mindent látsz a hátsó LCD-n.
Nekem D70, D300, D7200 volt a sorrend, fogásra a D70 jött be legjobban, súlyra/kezelhetőségre a D300, minden másban meg a 7200. Nagyon jól használható kis gép, jól testreszabható, nagyon jó af-el és képminőséggel. D300 a fasorban sincs ha ezeket nézzük, ez van.
Egyébként szerintem a D70 egy elég jól eltalált gép volt, de más világ lesz a 7-es széria! -
válasz
r.levente75 #34817 üzenetére
OK, így érthetőbb. Szerintem ha mindenképpen újat akarsz, és hosszabb távban gondolkodsz, akkor talán gyűjts inkább a D7200-ra.
- a wifi meg az nfc használatban derül ki, hogy mennyire kell (alapvetően megvagyok nélküle, de pl. annó az E-M10nél azért jól jött néha)
- "tartósabb", tehát ha kijön valami új Nikkor amire nagyon csorog a nyálad, nagyobb valószínűséggel és hamarabb lesz hozzá firmware frissítés
- az a +1 EV AF érzékenység ugyan nem a világ vége, de adódhat olyan eset, hogy nem akarsz segédfénnyel szórakozni (nálam pl. mindig ki van kapcsolva)
- puffer... na az azért tényleg nem mindegy, hogy 6 vagy 18 RAW képes sorozat után kell várnod másodpercekig, amíg kiüríti kártyára. Én nagyon ritkán sportfotózok, de tavasszal futottam már bele olyan szituba, hogy kénytelen voltam visszaváltani JPEG-re, mert a D7100 állandóan beterítette a puffert.
- a szenzor (nuku sávosodás, jobb dinamikatartomány...) miatt is inkább a D7200Ami ellene szólhat szerintem, az a lebutított top LCD.
D7100:
D7200:Én 99%-ban azt használom, nem a hátsó panelt - a D7100nál mindent látok rajta ("úbazmeg, eltekertem a vakut slowra!", "atyavilág, miért vagyok már AF-Cben?", stb.), a D7200 meg... hát, átláthatóbb. Kinek mi kell, ki mit szokott meg.
-
rekid
addikt
válasz
r.levente75 #34817 üzenetére
Az attól függ.. nyáron volt egy áremelés.. szóval az akció jó de volt ez már olcsóbb is akció nélkül ha jól emlékszem.
Én is a 7200 és 7100 közt vacilláltam. Méretre kb. kopp ugyan az a kettő egy hajszálnyival (csak akkor veszed észre ha egymás után fogod) jobb az újabb.
Hacsak nem pont a jobb video vagy pár képpel több sorozat és wifi kell akkor 7100. Ha belefér a keretbe a 7200 akkor meg nincs kérdés hosszútávonMás: Megjött ebayről a fotga csuklópánt
A jó hír hogy egész kellemes minőségű. A rossz, hogy az alsó rész hiába van betekerve elforog mert nem támaszt be a váznak a pöcökkel mint a képeken. Ha benn van a kezem rendesen nem tudok exponálni normálisan. Szóval ez ilyen fényképezés közben félig kihúzod hordozás közben meg bedugod téma.. -
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #34815 üzenetére
Jó választás, elégedett leszel a hetes szériával. Voltak már viták mind a 7000, mind a 7100 vázakkal kapcsolatban. A jelenleg legfrissebb 7200-zal még senkinek nem volt itt gondja. Persze ez a kegdrágább, viszont hisszútávon gondolkodsz, így ez a váz se essen ki a lehetőségek közül. Lehet rosszul emlékszem, de a d70-re azt mondták régebben, hogy egész nagyra sikerült, így a fogása nem lehet rossz. Vedd kézbe a kiszemelt új vázat.
szvsz
-
válasz
r.levente75 #34811 üzenetére
Mire köll, milyen üvegeid vannak már hozzá, madarazol/sportozol-e gyakran, használt vagy Canon vagy MILC játszik-e, akarsz-e 2 éven belül FXre váltani, mi a csillagképed... most csak ennyi jutott eszembe, hogy mit kéne még tudnunk a kérdésed megválaszolásához.
Önmagában egyik se jó vagy rossz vétel. (kivéve, ha befektetésnek szánod... mert akkor mindegyik egyformán szar.
)
-
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #34056 üzenetére
D70 után a D300 érdekes volt, pontosabbnak találatam a 70-est az 50/1.8D-vel.
Az 1,8D-vel egyszerűen nem remekelt a D300. Ezzel is számolj, nagyobb felbontás, egyebek, más lesz az új, mint a D70. Csurgó Lászlót kérdeztem, miért van ez, jött a hűmeghá, nem lehet egy lapon említeni a két gépet, annyival fejletteb a D70-nél a D300, nekem meg az jött le, vacakabb az 1,8D-vel a komolyabb masina.
Nekem pl nagyon fontos az af fine tune, vidéki vagyok, és nem olyan egyszerű felrohanni BP-re egy új obi vételekor kalibráltatni. És sajnos úgy tűnik, az a vonal, hogy az új obik nem igazán pontosak alapból, illetve előfordulhat.
Sok sikert az új masinához! -
marcitp
őstag
válasz
r.levente75 #34050 üzenetére
D70 után D300-at vettem, és a D70-hez képest is a kisebb vázak amolyan "picik" voltak. Persze ez erősen szubjektív, de a helyedben inkább a 7-es szériát nézném.
-
Byk01
őstag
válasz
r.levente75 #34052 üzenetére
Közel egy árban én nem haboznék egy pillanatig sem a 7100-at választani.
A D500 ára meg már esett kb 60 ezret, ha jól néztem. Csak egy kicsit kell már várni
-
Byk01
őstag
válasz
r.levente75 #34050 üzenetére
Szerintem tegyél le a hétezresekről, ott a D500, azon minden van, amit akarsz (igaz, az árából futná egy 7200-ra meg egy 5500-ra, és még egy plusz üvegre is
-
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #34045 üzenetére
Szerintem meg ne dslr-el videózz. Arra videókamera vagy milc.
Ha dslr, akkor nem árt egy külső mikrofon csatlakozás, hogy a gépzajt kiszűrd...A 85k árkülönbség nem csak a + fókuszmotor ára ám! Van ott más jóság is, ami beleértendő a különbözetbe...
-
tvamos
nagyúr
válasz
En, mint nem szakerto, lehet, hogy inkabb csendes motoros obit keresnek videozasra, mint csavarhuzos vazat. De en nem ertek hozza, csak lusta vagyok.
-
hotkar
senior tag
válasz
Csak egy pontosítás: a 28-80 G-ben sincs fókuszmotor (nekem 28-200 G van, ami ennek a hosszabbik változata).
Kevés olyan Nikon objektív volt, ami G, de nem AF-S; ez a kettő pont erre példa.
-
rekid
addikt
válasz
r.levente75 #34042 üzenetére
Figyi azt gondold végig, akarsz e beépített fókuszmotor nélküli (régebbi) optikákat használni vagy sem.
Ha nem akkor nem kell vázba épített fókuszmotor. Illetve akkor sem ha olyan témáid lesznek amik könnyen meglőhetőek kézi fókusszal és hajlandó is vagy bíbelődni vele.Egy d5300 és d7100 között kb. 85K a különbség. Utóbbiban már van beépített fókuszmotor. A kérdés lesz e annyi régi -olcsóbb, fókuszmotor nélküli- üveged, hogy kitermelje ezt a különbséget és emellett szükségessé váljon ez a funkció.
Valahol meg kell fizetni az AF motor árát ha kell a kérdés, hogy melyiknél éri meg neked jobban.
-
rekid
addikt
válasz
r.levente75 #34036 üzenetére
Használt piacon kb. 10K a difi a D és G között.. annyit megérhet az újabb, ha csak emiatt vennél nagyobb vázat.
-
hotkar
senior tag
válasz
r.levente75 #34034 üzenetére
Szerintem elég zörgős lesz az a videó AF-D optikával... Hacsak nem használsz külső mikrofont.
Ha izgő-mozgó célra kell tartani, akkor AF-S. Ha ráér a dolog, akkor egy jó csillapítású manuális obi lehet a befutó. Az AF obik élességállító mechanikája olyan áttételezésű (legalábbis a kommerszeké), hogy kézzel szinte lehetetlen döccenésmentesen élességet állítani.
De nem vagyok DSLR videós, csak próbálgattam.
-
catroot
veterán
válasz
r.levente75 #34034 üzenetére
Azon a vázon nem lesz a D-vel Af.
-
csacsi77
senior tag
válasz
r.levente75 #34015 üzenetére
A 7xxx tudja mindkettőt. Mármint van fókuszkorrekció és AF is a csavaros obikkal. Fénymérés és rekeszvezérlés van az 5xxx vázakkal is, de AF nincs.
-
bandigno
senior tag
válasz
r.levente75 #34012 üzenetére
nem, nem
-
zolikaDB
veterán
válasz
r.levente75 #33549 üzenetére
-
catroot
veterán
válasz
r.levente75 #33464 üzenetére
Nincs, csak a körtepumpa.
Sima ledes/uv-s kézi nagyítóm van. Kíváncsi leszek milyen hatásfokkal tudom majd használni.
Te is lenspennel takarítasz? Ha van nagyítód, mennyire jött jól?
-
aleister
veterán
válasz
r.levente75 #33458 üzenetére
Lehet, hogy hirdetni kéne magam.
Én otthon szépen megtisztítottam mindkét vázam. Majd 70k exponál a legóvatosabb használat mellett is elkerülhetetlen volt már a koszolódás. -
aleister
veterán
válasz
r.levente75 #33456 üzenetére
Ezt annyival kiegészíteném, hogy bemutatókon (amit én valamiért nyílt napoknak hívok
) akár szürke importos is lehet. Ugyebár ott nincs lehetőség a serial ellenőrzésére.
-
szmayer1
senior tag
válasz
r.levente75 #33147 üzenetére
Akkor lehet hogy bevállalom, de még alszom rá egyet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
r.levente75 #32720 üzenetére
fény mondjuk nem nagyon éri ezt a részt, és nekem konkrétan 3 naposan tört el
-
bajnokpityu
félisten
válasz
r.levente75 #32716 üzenetére
ez meg egy Lowepro.
-
aleister
veterán
válasz
r.levente75 #32141 üzenetére
Szívesen, és semmi gond!
Van ilyen obim. Nagyon szeretem. Ha kell valami infó róla, akkor ne tartsd magadban! -
aleister
veterán
válasz
r.levente75 #32139 üzenetére
Szia!
Rosszul emlékszel.
Sosem volt D7xxx-es gépem.A kérdésedre válaszolva, DX-en szűk lesz az 50-es. Egyébként az AF-je elég hangos. Ugyebár a váz hajtja meg.
-
válasz
r.levente75 #32094 üzenetére
Én csak arra gondoltam, hogy szívesebben kérek szakmai tanácsot olyan asztalostól, akinél láttam, hogy milyen bútort készített.
Jól, vagy rosszul kielemzett tesztet bárki tud így-úgy magyarázni. Sokaknak fel sem tűnik, hogy mennyi tesztben vannak melléfókuszált képek...
-
válasz
r.levente75 #32091 üzenetére
Én is ezen az elven vagyok!
Akinek látok Flickr képet, vagy bármi hasonlót, akkor azonnal követem, nézem, elemzem! -
energomatt
őstag
válasz
r.levente75 #32091 üzenetére
Mindenkinek joga van képeket mutogatni, ha ahhoz van kedve és az ellenkezője is igaz. Más kérdés, hogy ez itt eddig sem volt szokás. Nehogy már úgy gondolja itt bárki, hogy magas lovon ülve ő dönthetné el, kinek mennyit ér a véleménye.
-
aleister
veterán
válasz
r.levente75 #32088 üzenetére
-
hito
nagyúr
válasz
r.levente75 #32088 üzenetére
Én abban sem
-
fireman123
őstag
válasz
r.levente75 #31967 üzenetére
a 18-105 újonnan 85e körül van, használtpiacon jellemzően 45-60 között mozog, pár hónaposan, alig vagy nem használtan...tehát nem igazán bolt kittben megvenni és eladni az obit ....ha kijön a boltból legalább az áfa tartalmával mindjárt esik, és akkor már ugyanott vagy mintha csak a vázat vennéd magában
-
gergo5991
őstag
válasz
r.levente75 #31967 üzenetére
nálunk 1250 euró a nikon d7200+18-105, de irtam nekik, 50 eurót leengednek, de ahogy nézem még így is megérné átmenni MO-ra, de igazából a MM nem egy fotóbolt ahol csak azzal foglalkoznak, szóval kérdéses lenne hogy ha valami baja lenne a gépnek mennyire ismernék el / javítanák garanciában. Júniusban tervezem megvenni a d7200amat, a váz nálunk 999 euró magában. Lengyel-ből lehetne a kittel eggyüt rendelni kb 1000 euróért, de távolba ilyen cuccot a garancia miatt nem akarok rendelni, mert b.hatom az egészet akkor ha valami történik.
-
Throme
veterán
válasz
r.levente75 #31965 üzenetére
Általában akkor csökken érdemben, ha kijön az utód modell. Az utód persze színesebb, szagosabb, ízesebb és várod, hogy annak is lemenjen az ára. Le is megy, ha megjelenik az utód modell..... stb stb
-
fireman123
őstag
válasz
r.levente75 #31965 üzenetére
kemény 4e ft-al jobb vétel mint más hivatalos Nikon forgalmazónál
[link]
[link]
[link]
[link]
..én várnék egy kicsit nyár közepéig, hátha lesz komolyabb akció (ha nem sürgős) ...tavaly D5300 18-105-öt vetten június legelején (januártól 5e-t csökkent addig), majd a nyáron egymást követték a kb. 10 %-os (-25e) akciók...viszont így (ha drágábban is) tudtam használni már nyár elejétől
-
fireman123
őstag
válasz
r.levente75 #31909 üzenetére
akkor ezek az akciók nem nyerők
-
catroot
veterán
válasz
r.levente75 #31902 üzenetére
Na, akkor lehet beruházom egyre majd.
Amúgy azért lehetett kicsit zavaros az írásom fentebb, mert éppen mobilról voltam.
Szóval a lényeg: lett egy D7100-asom a 3300 mellé Angliából, kevés expóval, viszonylag jó áron.
Mielőtt elszaladtam itthonról ránéztem az új vázra és láttam, hogy van pár porszem a tükrön. Mivel merült aksival jött, így - gondolom ezért - nem engedte felcsapni a tükröt. Szóval a szenzorhoz nem fértem hozzá.
A D7100 obi nélkül jött, de próbaképp rátettem 3-at (egy régi manuált is, tök jó, hogy van fénymérés) és szomorúan konstatáltam, hogy a por a szenzoron - is - van, mert a kész képen is ott vannak a foltok.
-
szmayer1
senior tag
válasz
r.levente75 #31867 üzenetére
Köszi. Utánaolvasok.
Egyébként amit én említettem obit, az szerinted miért nem lenne jó alternatíva? -
szmayer1
senior tag
válasz
r.levente75 #31865 üzenetére
Hmmm érdekes, esetleg tudnál egy linket küldeni, hogy mit is keressek pontosan?
-
szmayer1
senior tag
válasz
r.levente75 #31863 üzenetére
És a közgyűrű képminőségben nem ront? Csak azért kérdem mert még ilyen megoldást nem próbáltam.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
r.levente75 #31787 üzenetére
Vettem egyet, itt van próbálom leszedni vele, de nem jön le. Nem merem rányomni a lapra, pedig így is nyomtam picit. Semmi.
-
catroot
veterán
válasz
r.levente75 #31706 üzenetére
Hát arra jobb, mint a semmi.
Én egyébként nem szoktam tenni semmit. Max polárszűrőt, de nyilván annak más az oka.
-
catroot
veterán
válasz
r.levente75 #31704 üzenetére
Elég sok helyen azt hallom, hogy teljesen felesleges.
-
quby
őstag
válasz
r.levente75 #31326 üzenetére
Nem, nem használtam. Nem nagyon makrózok. Munkahelyi leltár kalamajka után maradt nálam a régi munkahelyemen. Leszálmoláskor mondtam hogy van még nálam valami, azt visszahoznám. Erre a HR-es néni közölte hogy ő semmit nem lát a szupernázakompjuterén ugyhogy húzzak a sunyiba...és kivagyok én hogy a HR-es néninek ellent mondjak...
(#31339) Byk01
Azért pestiként nagyon egyszerű ilyet kijelenteni. A hirdetések 90%-a pesti. Ha meg nem akkor vársz 1 hetet és lesz pesti is eladó. Én nyíregyházán másfél éve szeretnék egy üveget venni, de vagy Pécsen van vagy Szombathelyen....esetleg Győrben..... ha ku.v@ szerncsém van akkor Eger vagy Miskolc. A két utolsóra csak 5-8 ezer az utiköltség, de mivel nem tudom azonnal összehozni, csak 7végén, demostnemjómajdakövetkezőn stb addigra elmegy....
A pesti ealdó meg egyáltalán nem kompromisszumkész. Semmit nem segít abban hogy létrejöjjön az üzlet.A múltkor azt mondja, megy Csengerbe(Román határváros) ugyhgy elhozza. Namondom király. Akkor Nyíregynél lefordulsz a páyárol megnézem viszem. neeeem....gyere el érte mátészalkára mert nem megyek le a pályáról. 500m + lenne neki. De inkább én menjek 120km-t.
Miután lecsúsztál igy 5-6 üzletről, már kezdesz lazítani a szigorú szabályokon. És akkor becsúszhat hiba.
Alapesetben óvatos vagyok, de vannak már rossz .tapasztalataim. -
quby
őstag
válasz
r.levente75 #31319 üzenetére
Ugyanez a párosom van.....imádom....
-
randras_83
addikt
válasz
r.levente75 #31321 üzenetére
Van fent pár érdekes hirdető, én egy N70-300at akartam venni de amit telefonszámot kértem nem jött többé válasz...
-
aleister
veterán
válasz
r.levente75 #31321 üzenetére
Minden olyan eladással foglalkozó oldalt fenntartással kell kezelni, ahol nincs elégedettség visszajelzés! Még itt PH-n is feltűnik időnként 1-2 csaló. Jófogáson ez egyik topictárs fürdött be egy 35-össel.
-
törölt tag
válasz
r.levente75 #31305 üzenetére
Általánosságban.
-
tindisco
csendes tag
válasz
r.levente75 #31104 üzenetére
r.levente75 köszi a válaszod, megnézem közelebbről
-
Byk01
őstag
válasz
r.levente75 #31300 üzenetére
Oda van írva, hogy az irányjelzősön (helyettesítsd be egy másik szóval, és meglesz)
Annyit segítek, hogy Nikon adok-veszek -
Byk01
őstag
válasz
r.levente75 #31298 üzenetére
Az is ugyanott, ahol a Sigma, csak másik eladónál.
-
energomatt
őstag
válasz
r.levente75 #31284 üzenetére
A Lenspen egy lehetőség, nekem is van, meg nagyon sokunknak szintén. Most mindenki írja ide, hogy Ő azt használ, amikor nem ez volt a kérdés?
-
energomatt
őstag
válasz
r.levente75 #31282 üzenetére
De hogyan használnád, ha nem lenne?
-
törölt tag
válasz
r.levente75 #31267 üzenetére
Drága. Nem feltétlenül fér bele a 100k-s ársávba még használtan sem. Egyébként jó obi, csak a háttérmosása nem az a krémes fajta. De ez meg ízlés kérdése.
Byk01: Igen, én is csak azzal találkoztam eddig. A használt 70k körüli ár is beleférne. De azért furcsa, hogy már nem gyárt ilyesmit.
18-105 meg csak a VR-ben előrelépés érdemben. OK, hosszabb is a vége. De a képminőség azért alapvetően ugyanaz. Talán kevésbé vignettál.
-
törölt tag
válasz
r.levente75 #31008 üzenetére
Le fogom irni mindenkeppen a tovabbiakban ha felmerul valami.
Tenyleg ez az egy dolog amit nem rtek, hogy miert kellett ezt a nevetseges, bazári statuszkijelzot ezen a gepen alkalmazni. Egeszen biztosan szandekosan csinaltak, mivel mar a D7100 statuszkijelzoje is sokkal tobbmindent mutatott, a D7000-e is. Nem hiszem hogy gondot jelentett volna az elozoek hasznalata ebben a modellben. Ez egy olyan dolog lesz amivel egyszeruen meg kell majd tanulni egyutt elni es kesz.
Egyre inkabb erosodik bennem az az erzes, hogy igen, a Nikon egy remek gepet alkotott a D7200-al, az AF rendszert, kepminoseget, elore mutato fejleszteseket tekintve (wifi, NFC), de azert meghagytak az emberben azt az erzest, hogy mikor megveszi mar nemsokkal utana el tudjon rajta gondolkodni, hogy majd valamikor melyik masikra cserelje le a jovoben... -
Zotya21
senior tag
válasz
r.levente75 #30853 üzenetére
ha edddig észre nem vettem a d5500ban sincs igaz ?
7100 be van már ?
-
válasz
r.levente75 #30813 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest