-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandigno
senior tag
válasz
bandigno #9719 üzenetére
huhh, hossza vacila után megrendeltem a tamron 70-300 vc usd-t
(nikon 55-300 vr hiába könnyebb, de csak komolyabbnak néz ki a tami és már átnyálazva külföldi review-okat és összehasonlításokat, remélem jól döntöttem!) már alig várom, de sajna csak 2 hét múlva ér ide, mert németeknél lévő spanhoz rendeltem, nehogy a magyar posta szétrázza nekem!
német amazon, 90e volt az új, boldogság van
-
törölt tag
-
torzo
őstag
válasz
bandigno #9662 üzenetére
Amit írtam, nem szentírás. Néha lehet, sőt kell is középre tenni a témát, de nálad majd mind ott van. Néha a horizontod is. Na, az aztán végképp gáz.
A komponálást meg kell tanulni, én is többnyire utólag vagyok okos, szóval crop. A nagytanárok azt tartják, legjobban a festészet meg a fotográfia hőskorából való felvételek tanulmányozásából lehet jól megtanulni. Utóbbiak tényleg többnyire festményszerű beállításúak.
Mondom, ha az aranymetszési szabályra figyelsz, már sokkal jobb lesz minden. -
torzo
őstag
válasz
bandigno #9655 üzenetére
Szép telítettek a színek, ez OK. De, miért középre komponálsz? Nagyon unalmasak tőle a képek. Naplemente középre rakva középen futó horizonttal. Nagyon giccses, nagyon gáz.
Ha akciót fotózol, a mozgás irányának adj teret! A crossmocisod szinte kimegy a képből. Amelyik meg a levegőben van, megint csak benn a centrumban! Komponálj az aranymetszésnek megfelelően, rögtön ütősebbek lesznek a képeid! -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
bandigno #9655 üzenetére
Mennyi az árkülönbség a (használt) 18-105 és a 18-200 között? 60-70 ezer? Én ennyiből inkább vennék a 18-105 mellé egy 55-200-at vagy 55-300-at... Gondolkodtam én is a 18-200-ban, de nem tudtam magamat meggyőzni, hogy jó lesz nekem egy ilyen átfogású obi
Az 55-200 90 ezer, az 55-300 105 ezer pénz újonnan az Optiformban. Nem egy szélvész egyik sem, motorsporthoz nem biztos, hogy ideális (de oda a 18-200 meg a 70-300 sem az, oda fényerő kell), de még mindig nagyon jó ár-érték arányú obi. És ha nem kell a 105-300 tartomány, otthon hagyható, nem kell cipelni
-
MC Pite
veterán
válasz
bandigno #9614 üzenetére
Há' ajánlott neked ilyen fasza Caden táskát?
Hát 70-300a, nem volt, 18-220VR igen, és olcsóbb kiváltóknak utánaolvasgattam egy sort.
1, Milyen sűrűn, és mire használnád? Nálam kiderült hogy baromi ritkán, ezért álltam neki később olcwsó alternatívát vadászni.
Röviden a 18-200VR olyan mint a 18-105, nem különbözteted meg a képét. Van extra tartományod, bár a 130-170es tartományban nem túl éles, illik rekeszelni kicsit.Megnézném a sigma új 18-200át, a tamron jobbik pz-s zoomját is dícsérik páran, főleg a stabiját, viszont a torzítását nem csípem (nikon üvegekkel működik a korrekció a vázban).
2, Mennyire sűrűn szokott kelleni a napellenző? Mert visszafordítva nem nagyon tudod a 18-200on hordani, mert letörik, így nekem mindig a szekrényben pihent. És piszok hangos a VR benne akit ez zavar.
Egyébként jó üveg, de hamar kiszerettem a fényerőtlen obikból. Átlag teléknél olyan iso és zársebesség kombót kell használni, hogy nem túl fasza képek születnek, plusz rájövünk/rájöttem hogy a 200/300as vég is kevés egy csomó dologhoz, amihez meg nem, közelebb is tudok menni rövidebb üveggel is.
FTOn:Ja, ahogy takarítottam a céges gép desktopján, belebotlottam a képbe amit múltkor ollóztam össze. Így már lehet nem is annyira fass'ág az az egy fé előny... És hogy mennyire nagyon fasza a 7100szenzora amit itt nemrég olvastunk (egyik, ha nem a legjobb apsc szenzor jelzőkkel lett illetve több helyütt)? [link] FTOff
-
MC Pite
veterán
válasz
bandigno #9575 üzenetére
Köszi, innen kezdtem el gondolkozni a témán, de piszok messze vannak Bécs kivételével a többiek
.
Kecskemétet szeretem még, de az inkább személyes, annyira nem látványos, meg kicsi. Igaz, az sincs közel Esztergomhoz. 3-400km autózás meg belefér, többet már nem nagyon ejtenék meg. -
-
Mercutio_
félisten
válasz
bandigno #8991 üzenetére
Kínai vámosok beüzemeltek egy új fejlettebb röntgengépet, illetve nnak megérkezéséig parkoltatták a csomagokat, kb. 300ezer küldemény került ebbe a pufferbe
bővebben a külföldi rendelés topicban lehet olvasgatni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bandigno #8991 üzenetére
Nem. 3 hét és itt volt. De ez nem eBay, hanem a gyártó saját oldala, közvetlen tőle véve (van egy online boltja). Már kezdtem aggódni, mikor jött a postás és hozta (mivel ajándékba lett).
Az eBay-el semmi baj. Az eladók a hunyók sokszor és a posta is. Enyém mondjuk regisztrált csomagként jött.. tracking number és minden.
-
MC Pite
veterán
válasz
bandigno #8124 üzenetére
Igen. A leveleken az enyhe kékes tükröződés miatt(vannak nagyobb, fényesebb levelek amiken engem zavar), tájnál, portrénál megint egyértelműen hasznos tud lenni.
Viszont, nem tudom az a szűrő épp milyen, de egy ideje már csak bevonatos (MC) szűrőket használok, mert néha kellemetlen meglepetéseket okozhat...
-
Andrew31
senior tag
válasz
bandigno #8124 üzenetére
Szerintem ez abszolút ár függvénye és neked kell tudnod, hogy kelleni fog-e valaha. én sok mindent vettem már, amit majd fogok talán használni is...
Bárhova érdemes használni, ahol nem szeretnél pl. csillogást látni a végeredményen.Szerk: jah, a macrot/portrét kihagytam, arra nem tudom, hogy miért kellene, de hóra, vízre stb. a fentiek tükrében neked kell eldöntened.
-
-
válasz
bandigno #5466 üzenetére
A kérdésedre a felhasználói kézikönyv 171. oldalán kapod meg a választ:
1 m-en belüli tartományban a következő objektívek gátolhatják az AF-segédfény működését és gyenge megvilágítás esetén gátolhatják az automatikus élességállítást: AF-S DX NIKKOR 18–105 mm f/3.5-5.6G ED VR
-
Freddy76
addikt
-
gyurma01
tag
válasz
bandigno #5474 üzenetére
A kép alapján a középső pontot meg kell, hogy világítsa. A 18-105-nél minimálisat kitakar az obi, a 18-55-nek kisebb az átmérője-67mm vs. 58 mm ha jól emlékszem- így persze, hogy nem lóg bele a fénybe. egy tele obi pl. 77mm átmérővel még dúrvábban belelóg. Ha a 18-105-ön fent hagyod a napellenzőt fordított helyzetben, akkor még dúrvább képet kapsz. Meg kell szokni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Escape from Tarkov
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Epic Games
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Assetto Corsa EVO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest