- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz
Viperator #45716 üzenetére
értem én, csak mások a szempontok.
kinek melyik felel meg a valós vagy vélt szükségleteinek, szerencsére van választék!
pl ez olyan, hogy nekem csak olyan tatyó kell, amiben a gépre rakva elfér a nagy zoom objektívem.
Ez a heppem. Így már egy csomó kiesik, mert nagy így a cucc. Ja, és napellenzővel. -
PuMbA
titán
válasz
Viperator #45523 üzenetére
Nem tudom, hogy Nikonnál hogy működik. Camera Kft. nem Nikon-os, szóval ott biztos nem.
(#45524) r3dsnake: Nem tudom, kiírják a bolt oldalán, hogy mennyibe fog kerülni vagy meg kell kérdezni tőlük. Tessék, itt biztos megmondják, hogy Magyarországon hol foglalkoznak ezzel.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Viperator #45224 üzenetére
Igen a shutter release button valóban az expógombot jelenti. Mit akarsz ezzel mondani a kollégának?
De a hibaüzenet meg azt jelenti, hogy nyomd meg újra az expogombot....
És ez valóban a zármechanizmussal összefüggő hibaüzenet!!! (még az is lehet, hogy zárcsere lesz idővel a megoldás.)
-
itouchfan
senior tag
válasz
Viperator #45206 üzenetére
Szerintem használtan véve, semmi olyan érdemi különbség nincs, ami miatt a D7200 megéri a felárat, már ha valaki minimálisan kompromisszumképes pl WiFi tekintetében.
A 7100ak ára is nagyon megy lefelé. 3-4 hónapja 150 alatt szinte még nem találtál, ma meg láttam Facebookon kettőt is 120, 125-ért és nem a lezúzott kategóriából. Nyilván 40-50k expo van bennük, de azzal együtt lehet élni. -
Frigetrus
aktív tag
válasz
Viperator #45124 üzenetére
Azért mielőtt szervízbe viszi, elmondanám, hogy a feltöltött tesztképen TÖKÉLETESEN a helyén van a fókuszsík!!!
Az, hogy életlen, és túl sok részlet nincs rajta annak két oka van:
1. Aránylag messze van a téma, illetve aprók a részletek
2. Nyitva van az obi, ezen az rekeszen nem karcol annyira.Nekem ugyan ez a kombó van, kb. ugyan ez a képminőség ilyen körülmények között.
Fel kell dolgozni a képet, és máris nem lesz az olyan rossz.M@te!
Kaphatnék egy olyan RAW képet, amin értelmes téma van, legyen az egy tárgy vagy személy, bármi ami kicsit esztétikus, és ezek mellett jó helyen van a fókuszsík? Rekesz lehet akár teljesen nyitva. Lehet rajta akár bőséggel CA, (zöldes-lilás aura, ahogy említetted)
Ráeresztem a DxO-t, meglátjuk mit hozok ki belőle. -
flash-
veterán
válasz
Viperator #44943 üzenetére
A d7200-és a Nikon 35 1.8G DX,és az 50 1.8G DX mennyire van barátságban?
anno mikor megjelent a d7000 nagy slágertéma volt itt a fórumon hogy nem könnyü-ill.nem lehet? összehangolni ezeket az obikat a géppel..(vmi fókuszhibát írtak itt sokan)
aztán még anno a d7100nál is volt valami sokat emelgetett hiba,de már nem emlékszem mi...(bár D7100-at vennék-anyagi okok..vagy inkább d5500?, de nemtom hogy akkor most van e valami hibája annak pl.)
-
-
taxi
aktív tag
válasz
Viperator #44911 üzenetére
Igen. Kinyit, és nem zár vissza. Minusz irányban elmozdul, de ha exponálok, nem zár vissza.
(Bocs a szakszerűtlen fogalmazásért
Studio Line üzletben mondták hogy valószínüleg a fénymérő a hibás. Próbálok valami megoldást találni, addig használom manuál módban, de hát az eredmény egyelőre katasztrofális. -
Kis Tigris
tag
válasz
Viperator #44881 üzenetére
Nem érdekel, köszi
Manual obizok évek óta, régi 20-30-40 éves objektívekkel
A mai modern több 100 ezres objektívek nem tudják azt a képi világot adni, mint pl egy régi jó kis Takumar, vagy Meyer Görlitz Oreston, imádom őket
A hétvégén kipróbáltam egy drágább 80 (85?)mm-es Nikon makró obit, hát nem voltam tőle elájulva. Jó jó, aki sima makró képeket lő, de valahogy nem adja azt a rajzolatot, ami nekem kell egy-egy illusztráció vagy kiállítás fotóhoz
Az 55-200 meg kizárólag hobbi célra, magam szórakozására, ezért is nem akarok sok pénzt kiadni érte. Szabi meg azért jól jön a 200-adik milliméter kitartása kozben
-
Kis Tigris
tag
válasz
Viperator #44875 üzenetére
Nem akarok sok pénzt kiadni érte, nagyon alkalomszerűen fogom használni, és kint a természetben, nappal. Csak mert a hétvégén volt szerencsém kipróbálni egy felső kategóriás 70-200-ast, s rájöttem, hogy nekem is jól jönne néha "messzebb" is látni
Amúgy a fő profilom a manual objektívekkel a "művészi" makrók-közelképek készítése, szóval az 55-200 "csak ha nagyon kell" kategória lenne nálam
Szóval Nikon 55-200? Milyen jelzésekkel és milyet keressek? Használtan mik a reális árai? Bocs, a Nikon jelzések én sem vagyok otthon ((DX, VR, VR II. Stb...) -
Motaba78
addikt
-
updog
őstag
válasz
Viperator #43982 üzenetére
"És védi a szűrő a külső hatásoktól is a lencsét." 40-50 éve se voltak UV szűrők, aztán most mégis sorra kapják elő nagypapa gyűjteményéből a szebbnél-szebb állapotú obikat, hibátlan bevonattal és alig kopott állapotban
De csak egyet tudok azzal érteni, hogy ez hitkérdés, úgyhogy fölösleges erről vitatkozni. Picit ront a képen, de nem jelentőset, és picit védi a lencsét, de elhanyagolható esetben számít, hogy fent van-e vagy nem.
-
Shingen
addikt
válasz
Viperator #43957 üzenetére
Akkor elvileg a (#43956) Shingen hozzászólásomban linkelt szűrők akkor megfelelőek?
Illetve ha szűrőket nem is de egy ilyennek lenne értelme az obira rátenni?
Érne vmit a nap ellen, legalább oldal irányból? -
Throme
veterán
válasz
Viperator #43939 üzenetére
Aminek "halálhírét" keltik, az hosszú életű lesz.
Sok mindent temettek már (könyv, rádió, cd, butatelefon, "bakelit" hanglemez....stb), még mindig vannak, csak nem annyi, mint fénykorukban.
Ha tudnak javítani a vázon belüli fókuszkalibráción, vagy kitalálnak valamit, hogy ne legyen fókuszhiba (most nem a júzer errorra gondolok), akkor sokáig létezhet. A LV-ben az AF gyorsaságon is lehet javítani. Szoftveresen is lehet javítani a dslr-t.
Kérdés ezeket mennyire akarja meglépni a két-három nagy gyártó?!
-
helixP
nagyúr
válasz
Viperator #43755 üzenetére
Sima túra hátizsák + 1 ilyen?
Ha tényleg nem akarsz sokat fizetni, és nem akarsz MINDENT vinni (töltő, többmicro sd, több akksi, stb.), állvány meg belefér a hátizsákba, vagy kívülre.
Pl. ez a zsák az előbbi szüttyővel áréréték arányos.Ha dedikált kell, kialakítás szempontjából ez egy régi Kata hátizsákot kopiz, ami nekem van és nagyon szeretem, mert praktikus. Kérdés, hogy a minősége milyen.
-
jasonka
aktív tag
válasz
Viperator #43741 üzenetére
Egyáltalán nem felesleges !
Anno voltak,akik a D5100 hátrányára azt hozták fel, hogy "minden paraméter változtatásáért molyolni kell a menüben..."
Számomra idegesítő, hogy sötét képernyő fogad, ha a sokféle különböző gomb használata után nem látm rögtön, mi változott...
Jobb lenne, ha ezt is lehetne programozni, hogy meddig világítson, avagy folyamatosan működjön...Na mind1.
(Tudom : akkor miért van D7200-am ? Mert rengeteg előnye van - de a D5100 is megvan továbbra is...!)
-
LimaBravo69
tag
válasz
Viperator #43653 üzenetére
Köszönöm a választ!
Elolvastam pár Amazon értékelést az említett Tokinákról, elég meggyőzőek a pontszámok. De mint a szállások értékelése esetében, itt is a negatívokkal kezdtem
és van pár negatív hozzászólás, akik főleg a back-front fókuszt említik.
Tudom, ez simán előfordulhat Nikon obikkal is, ráadásul a hétezres szériában van fókuszhangolás, de most teljesen elbizonytalanodtam..
Alszom rá még párat
-
LimaBravo69
tag
válasz
Viperator #43651 üzenetére
Ez az átfogás szimpatikusabb
A Nikonokról nincs tapasztalata senkinek?
Főleg a 10-24 izgatja a fantáziámat, de ha a Tokina jobb, azt is megfontolom.szerk: illetve mégegy kérdés a Tokinák esetében is előfordulhat olyan gyártási szórás, mint a Tamronok-Sigmák esetében?
-
LimaBravo69
tag
válasz
Viperator #43649 üzenetére
A mm-ek inkább számítanak (akár felfelé is), az általad említett Tokinák gyutávja-zoomja lehet hogy nekem kényelmetlen lenne.
De hamár Tokina, van abból 12-28 F4, Amazonon 380 Euro ingyen postával, Németországból. Ez kellemesebb cserepont, de nem ismerem az obit. Kenroki elég jókat ír róla, nem tudom, hihetek-e neki
"...The Tokina 12-28mm f/4 is an ultrawide zoom with extraordinary optical performance. It has optics at least as good as Nikon's or Canon's own competitive lenses — and this Tokina sells for less and is built tougher!
This 12-28mm lens covers a broader zoom range than almost all other competitive lenses, and also focuses more closely. There is no sharper ultrawide DX zoom, nor is any other competitive lens more toughly built...."
220 Voltnál is elérhető, igaz csak rendelésre - 180 ezerért.
A fényerő kevésbé számít, inkább tájképezek F8-on, állvány is van ha kell.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Viperator #43578 üzenetére
Igen.
Mondjuk hülyeség, hogy azt linkeltem, mert az egy Canonra szárt 50mm-s optika. Nikonra csak később adták ki ezt a lencsét, bár azt nem tudom jobb e, de Canonra már van II-s verzió ami minőségibb és állitólag jobb képeket csinál.
Sajnos Nikonra csak 1 féle van (még?) , Canonhoz képest nem tudom milyen. -
NandorHUN
addikt
-
NandorHUN
addikt
-
Sleek
senior tag
válasz
Viperator #43463 üzenetére
Köszönöm. Ezt megpróbálom akkor .
Bár akksi csere volt már ,egy ismerőssel.
Nekem az a fura ,hogy minden használat után vegyem ki a gépből.
Mert a szervizesek szerint álló helyben merül le ,ha a gépben marad pl 7-8 napot.
De arra a kérdésre ,hogy mi szívja ennyire az akkut,nem tudtak mit mondani.
Több ismerősnek heteket ,hónapokat bent van az akksi mégsem merül le ilyen hamar. Megértem én ,hogy hosszú távon(sok hónap) ne legyen a gépben akksi ha nem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Építő/felújító topik
- Trollok komolyan
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest