- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
total90 #28026 üzenetére
A külön tartós szűrők azért méretben baromi nagyok lesznek ám.
A 12-24II nálam: képminőség-méret-súly-ár alapján jött képbe.
+ a 12mm a legnagyobb látószög FX-re.
A szűrőzését megoldottam 15mm-től normál szűrővel.
Ha pixelkukkolni akarsz, akkor vedd a 14-24-et, vagy a T15-30-at.
DPR meccs:
[link] -
Melorin
addikt
válasz
total90 #28019 üzenetére
De mégis mit értesz az alatt, hogy a D7K1-nek rossz a kezelhetősége mind a D5K és a D800-hoz képest?
Nikonnak nincs 12-24 2.8 obija, csak 14-24.
A múltkori hozzászólásodban vaciláltál az obik között, és nem tudtad, hogy melyik lenne "elég" természetfotózáshoz, stb.
Itt vannak képek a 3db obihoz, amit említettél.
Ha úgy látod a fotókon, hogy a te igényeidnek megfelelnek és meg tudnád oldani az elképzelt fotóidat ezekkel a látószögekkel, akkor már meg is találtad a megfelelőt
Nikon 14-24/2.8
Nikon 24-70/2.8
Nikon 35/1.8ED -
torzo
őstag
válasz
total90 #28019 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de konzekvensen 12-24/2.8-at írsz. Ilyen Nikon optika tudomásom szerint nincs.
14-24-re gondolsz nyilván.Ez a géphasználat, kézreállás, mint már sokszor tárgyalt téma, bennem mindig némi értetlenséget vált ki. Nem gondolom magam zseninek, de nagyjából mindegy, h milyen géppel kell fotóznom, egy fél óra alatt a legfontosabb dolgok használtára rá lehet szokni, szóval h 7100, 800, netán Canon, Fuji, Oly, nem okozott problémát. Szerintem nem ez számít, legalábbis amatőr szinten.
Nem mindegy milyen autóba ülsz bele? Bármelyiket el tudod vezetni, nem?
A profinak persze tényleg fontos, hogy vakon is ismerje a gépét. -
Melorin
addikt
válasz
total90 #28016 üzenetére
D7100 elkúrt gép? Hehe
Szerintem ha neked jobban fekszik a D5000, vásárlás előtt alaposan utánajárnék annak, hogy egy FX vázzal meg tudnál-e barátkozni
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a hozzászólásaid alapján úgy érzem nagyobb a kíváncsiságod és a lelkesedésed mint a szükséged egy FX-re.
Ne legyen igazam, de sokat bukhatsz azon, ha bevásárolsz FX felszerelésekből, majd eladod mert csalódsz. -
m3ss
veterán
válasz
total90 #28004 üzenetére
nem fotozol nagylatoval csak tajat, nem? ha nem kellene az af, en biztos vennek egy 14 2.8 samyangot. nagyon olcso es eles. bar a 14-24 se lehet rossz
allvanyrol a forceberg altal hasznalt 12-24II sem rossz, olcso, jo atfogas.
mondjuk mind3 obinal problemas a szurozes. -
Larry303
addikt
válasz
total90 #28004 üzenetére
uwa:
Tokina 16-28mm f/2.8
Tamron 15-30 2,8
nikon 16-35 f4
jómagam meg egy 18-35G hajtok nagy megelégedéssel...persze ha beéred f5,6 val
amire k kvíváncsi lennék az az új sigma 24-35 f2
fix 50, 85 meg ha kell a tele zoom akkor ugye ajó öreg
már csak ezt a valag pénzt kell előszedni hozzá -
torzo
őstag
válasz
total90 #28004 üzenetére
Ez a természetfotózás megjelölés nem világos számomra. Mit fotózol? Ha főként tájazol, akkor a N14-24 a csúcs, de ahogy forceberg írja, a szűrőzés, bár megoldható, elég drága játék (egy rendes Lee készlet közel 300 k
). A N24-70/2.8 kiváló mindenes optika, frankón szűrőzhető Cokinnal, az alja már tényleg sok mindenre jó, de szerintem nem helyettesíti a rendes nagylátót. 24-70 mellett 50 fixnek nem sok értelmét látom, természetfotózásban nem is tudom, mire mennél vele.
Amire nem elég a 2.8 a természetben, azt már nem is érdemes meglőni.
Nem szóltál a teléről. Azt nem akarsz?
Egy 70-200/2.8 igencsak elkélne konverterekkel, ha külön szupertelét nem akarsz.
Szóval anyagilag elég durva lépésre szántad el magad, és akkor a makrózásról még nem is beszéltünk. -
Throme
veterán
válasz
total90 #5960 üzenetére
Azért, tudod, tapperolni kell, mert van itt a fórumon aki pl a D300 (vagy D300s... nekem tökmindegy) fogásába szerelmesedett bele, meg egy picit a kategóriába is....
Hát most magamból indulok ki, de engem a +20€ kurvára nem tántorítana el, hogy melyiket válasszam...
Úgy olvasgattam, hogy jövő év első negyedében jelenik meg a D400, vélhetően a canon 7D frissített kiadásával kb egyszerre. Persze nem kőbevésett ez sem...
Mindenesetre az szép csata lesz.Lényeg, hogy addig a haver a kezében tarthatja a legjobb DX-es vázat
. Már ha ilyesmi számít
(#5964) aleister: Na jól van, értelek, de nem vetted észre kb a 3 dik hsz-e után, hogy ő már szinte biztosra eldöntötte az elején mit akar, csak Tőletek vár megerősítést, mivel a külföldi oldalak is az újabb gépet ajánlgatták? Aztán kapta mindenkitől az D7k-t és most elbizonytalanodott, de szerintem otthon le lesz oltva a D7k-s 5let
-
Throme
veterán
válasz
total90 #5945 üzenetére
... csak lejárt szerk. időm...
Szóval +1 a D7100 mellett.
Szvsz nem véletlen (és nem én találtam ki), hogy egyelőre a D7100 a legjobb DX-es váz.
Ezen majd a D400 és a 7D mark II fog változtatni....
Aki meg a sorozatok és a kategóriák rabja vegyen D300-at.
szerk: ja és bocs, a fogás rabjaOk most az anyagi lehetőségeket nem vettem figyelembe, de nem is említetted , mint szempont....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest