- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Throme
veterán
válasz
aleister #4262 üzenetére
+1
Májusban olvastam ezt a hírt, de itt a nikon fórumon teljesen jól tetted, hogy megemlítetted!!
Nem mindenki regisztrált a nikon oldalán és vannak itt újak friss vásárlással, vagy csak érdeklődők, akiknek ez is hasznos lehet.
A D7100 tulajoknak is érdemes egy pillantást vetni erre a hírre, bár ők többnyire nem érintettek már.Viszont aki vesz másod aksit, jó ha tudják....
-
válasz
aleister #4300 üzenetére
Te se épp arról vagy híres, hogy megírsz valamit, kimész rágyújtani, átolvasod, hogy mit írtál, lefekszel, megnézel egy vígjátékot, majd megint átolvasod, azt szerkesztve elküldöd!
(#4301) Cayman: igen, de néhányan durcáznak a nyers kritikára.
(#4302) cool13 :
sajnos nem, mert még a megazoomok is élesek a kép közepén.
A kép szélei - sarkai lennének leginkább érdekesek!+ se gyútávot, se rekeszt nem adtál meg.
-
Horbal
őstag
válasz
aleister #4259 üzenetére
Nem kell fejet csapkodni a falba - mert fájni fog...
Cayman - repül rá minden D7000-es hírre (ami negatív) - és próbálja meggyőzni magát, hogy miért ne vegyen.
Regisztrálni kell a cuccot Nikon-nál és akkor minden értesítést megkapsz azonnal...mondjuk olvasgatni is szoktam az ottani hsz-eket.
-
Horbal
őstag
válasz
aleister #4235 üzenetére
és Cayman
Ez több mint 1 éves hír... és mindössze a jelzett széria számú aksikat érinti - mekkora fail.
Szerintem ez a borulós mercihez a fékhibás toyotához (vagy melyik volt) a gyulladós Ferrari-hoz képest kb lóf@#& - és vissza hívták - hol a hiba? Ha elcseszi a vázat gondolom az is garis hiba akármi van - minek kell mindent túldramatizálni.
Holnap megyek esküvőre (nem hivatalos fotós leszek - ahhoz én csíra vagyok
) - nemtom melyik obit vigyem?
Nem viszek szinte semmi cuccot váz+obi+vaku+kici kínai szoftbox - az 50 1.4-et akarnám vinni (mert kicsi és imádom), próbálgattam most itthon a 35-öt de az azért már torzít portrénál, a zoomot meg nem akarnám cipelni + kéne a fényereje a kicsiknek. Szerintetek?
-
törölt tag
válasz
aleister #4113 üzenetére
Ezt én is észrevettem. Beiratkoztam most ugyan ahogy már említettem egy modelles izére, viszont sokkal jobban szeretek tanulni 2-3 max 4 fős társaságban (beleértve az oktatót is), mint egy ilyen tömegeseményen. JohnyBlue-val fotóztunk már együtt stúdióban, már ketten is figyelnünk kellett egymásra, a kicsit eltérő gyutáv + FX-DX eltérés miatt egymás előtt-mögött is tudtunk úgy lőni, hogy mindenkinek jó legyen, de azért mégsem olyan, mint egyedül.
Ha meg van egy workshop 1 profival és 10 fotóssal, az elmélet oké, a gyakorlat pedig a totál halál.
Se hely (szűk háttér, rossz irány), se modell irányítás (mindig másra figyel, vagy nemfigyel egyáltalán), se vaku (tizedannyi kioldó ahány fotós + még a meglévő kioldókkal is fényellopás egymástól).. Never fuckin' ever.
-
törölt tag
válasz
aleister #4092 üzenetére
Rossz nyelvek szerint nekik van a legjobb precíziós berendezésük, főleg a D800 baloldali AF pontatlanság megoldására (AF modul igazítás, lézeres padra felcsavarják a gépet, aztán hajrá). Ezt egy amerikai fórumon olvastam, hogy Düszi szerviz a legjobb, több oldalon át vesézték az említett bibit, aztán a srác kiküldte USA-ból Németbe a vázat és visszakapta, korrigálva. Kérte a szerviztől az LCD kijelző D3-félére állítását is (színhő), megcsinálták. Mindezt puszira, garon belül. Meg sem fordult a fejemben, hogy a Fótira beküldjem. Alig bonyolultabb így, csak k* nehéz volt kimenni a DHL M5 center központjához, a navi félrevitt és tettem vagy 8km kerülőt
de végül meglett. (És nem akármilyen hölgyike szolgált ki, 180-as szőke, oiiiii oiii oiiii)
-
*Ropi*
félisten
válasz
aleister #4021 üzenetére
Megszavazom Neked a tiszteletbeli "Nagy Kötőtű" díjat.
(#4057) atok666: Exfőnökömnek volt egy sziporkája egy kellemes júniusi délutánon, amikor kiderült, hogy elég sok munkánk lesz az elkövetkező hónapokra: "Már csak kettőt kell aludnotok Karácsonyig.".
Jó nagyot aludjál rá, mert amikor ilyen felszereléstől válsz meg, ha nem is azonnal de előbb-utóbb biztosan olyan érzésed lesz, mintha a szívedet tépték volna ki a helyéről. És visszacsinálni jóval nehezebb...
-
Throme
veterán
válasz
aleister #4029 üzenetére
A 16-85 kapcsán ahogy írtam Mogyinak ez egyén és téma függő.
Én jobban kihasználom a 18-105 adta átfogást.
Most már a kivágással is bátrabb lehetek, ha úgy kell, akkor ebből a lencséből kapok egy közel ekv. 35-208 átfogást is. Sok mindenre elég.
Egy 17-50-est meg cserélgethetnék orrba-szájba.
Nyilván aki beltérben vaku nélkül akar boldogulni, annak a tami a jobb választás.
Számomra a 16 mm vs 17mm vs 18mm kezdőérték nem jelent bizsergető érzést.
Ha nagylátó kellene akkor valami 11-16 lencsét veszek, de nem kell.Szegény kitobim már kezd viharvert lenni
. Voltam MM-ben ahol egyik gépen pont ez a lencse volt. Néztem, hogy vazz ez ilyen jól nézett ki újkorában
-
-
Julot
aktív tag
válasz
aleister #3970 üzenetére
Köszönöm a te válaszodat is! Nem mondom, hogy ódzkodom, de még nem csináltam, gyanítom nem árt egy kis gyakorlat, tapasztalat hozzá... Körtepumpám sincs - hol lehet ilyet venni, és milyet kell? Sajnos azt nem tudom, hogy Pécsett hol van Nikon szerviz, vagy bármilyen, ahol megcsinálják nekem...
Üdv.:
Julot -
törölt tag
válasz
aleister #3832 üzenetére
Szerinted melyik jobb, a Nirvana, vagy a Morcheeba ? Esetleg Dire Strait, vagy Korn ? Loreena McKennitt, vagy Lady Gaga ?
Ne is nyissunk vitát, mert nem ugyanazon a rendszeren hallgatjuk őket. De gépvázról se nagyon, mert nem ugyanaz a kéz fogja.
Asszem, érted..
De ami van, abból lehet főzni..
-
törölt tag
válasz
aleister #3823 üzenetére
Na jó, nem tudom megállni
Nikon D5100 (Ebbe is elrejtettek egy kis cincogó egeret, mint az EOS 450D-nél a Canon. A tükör mindig lecsapja a kisegeret, azt lehet hallani).
Hát ez szem nagyon nem szép, aleister barátom, de ízlés dolga.
D800 (annyira nem a kedvencem, de együtt tudok élni vele)
Sony Alfa 100, 700 és 900. A 900 odab**z nálam, állat
Pentak K7 Kis finom
-
törölt tag
válasz
aleister #3743 üzenetére
"iso-blende-záridő szentháromság" ez tetszett
Ezek tenyleg olyan reszei a fotozasnak, amikre abszolut mindenkinek maganak kell rajonnie, megis gyakran kerdezik. Na, az ilyesmire en sem tudok mit mondani, amikor azt kerdezik pl, hogy portrehoz milyen ISOt hasznaljanak? Legszivesebben valami ilyesmit valaszolnek, hogy attol fugg hol, egy szep napsuteses delutanon az alfoldon mert akkor iso50, vagy ejfelkor lent a pinceben mert akkor nyugodtan mehet 6400-ig is
-
törölt tag
válasz
aleister #3731 üzenetére
Hat azert azt valljuk be, hogy bazi unalmas lenne ez a topik, ha folyton csak a hulye szaraz technikarol meg pixelekrol lenne szo amitol sokan itt csak a hajunkat tepjuk! Viszont, ha ugy tesszuk fel a kerdest, hogy legyszi mondjatok meg, hogy a Nikon D5200 DSLR gepemet hogyan allitsam be tajfotozni, akkor mar felfoghatjuk technikai kerdesnek is, es meg csak nem is off.
Szerintem nem kell valakit ilyesmi kerdessel elkuldeni, csak azert mert nem technika, a DSLR gep nem olyan mint pl egy auto, hogy megveszed es csak arra jo hogy guruljon, ezzel vegsosoron alkotsz amit sokfele modon megtehetsz, hasznalod, kerdezel, tanulsz rola, ez pedig nagyon is ontopik, forumos kozhelyek nelkul is.
Es ha mar auto, akkor egy pelda, ha megveszed az uj kocsidat ami mondjuk egy Opel majd az Opel topikban kersz vezetestechnikai tanacsot, akkor sem hiszem hogy az a jo valasz erre, hogy figyejjeman ne offoljal itt, menjel es kerdezzel a "hogyan kell tekerni a kormanyt" totyikban... -
cool13
őstag
válasz
aleister #3723 üzenetére
Ezt nem is vitattam hogy a technikaira nem kapok választ. Mint írtam, sokat köszönhetek nektek. Ami a másik részét illeti a dolognak, erre hagy hozzam fel crey hozzászólását.
Real_Necro Ezért olvastam S. K. könyveket. És ezért is gondoltam a innen is még több infót szerezni.
m3ss Csak itt megint bejön amiből kiindult az egész, hogy furák a képekre való megjegyzések.
-
szeva000
addikt
válasz
aleister #3726 üzenetére
Hát én is ezt sejtettem igazán tegnap....ennyi
...Itt látszik az,hogy nyugatabbra nem néznek hülyének.Persze az ár sem mindegy....sokkal olcsóbb
Épp néztem a mail-t...már küldték is a levelet a svájci nikontól(az én mail címem lett megadva),hogy még ők kérnek elnézést,kb 10 nap alatt megoldják és küldik a papírt
Hááát igen....ez a nem mind1....Lehet ha garis lesz véletlen,inkább visszavitetem svájcba....Talán ahhoz is máshogyan fognak állni.... -
szeva000
addikt
válasz
aleister #3723 üzenetére
Nah...az a helyzet,hogy a svájci nikonnál azt mondták ma a cimborámnak,hogy amin már nincs kód,elég csak regelni,semmi kód nem kell külön és a 90 nap sem lényeg...a regisztráció után majd ők 10napon belül küldik a megerősítést.
Megmutatta az én gépem számláját is előtte ami már jócskán nem 90 napos...annyit mondtak....intézik azonnal -
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
válasz
aleister #3652 üzenetére
En sem hallottam soha belepo vazon hasonlo problemakat de meg fel fullel sem. Ha ez lesz a megbizhatosag ara akkor lehet vegul az idozejes "downgrade" mellett dontok. Legfontosabb ugyis az hogy legyen M mod, meg 1/3 lepesben allithato ISO, kepminosegben pedig tovabbi elorelepes noha en mar a D90 kepminosegevel is tokeletesen elegedett vagyok. A megbizhatosag lenne igazabol baromi fontos...
-
szeva000
addikt
válasz
aleister #3671 üzenetére
jaja,én is néztem,mondtam is neki,de holnap ha minden igaz a nikontól kérdezi meg,az a bizta...Akkor már többet tudunk és biztosat.Mondjuk az is érdekes,hogy miért vannak olyan kiadások mostanában,amin nincs már kód.....(azóta vett másik gépet is és hozott haza,azon sincs,nemrégen kérdeztem meg a szüleit)
Svájc mégsem abszurdisztán....kissé más a problémamegoldás a vevőkkel szembenMind gyártói és mind viszonteladói részről.
-
-
szeva000
addikt
-
törölt tag
-
spanyoll
addikt
válasz
aleister #3362 üzenetére
Gondolkozok én bármiben, ha olyat mondtok, ami meggyőz
Mint írtam x hsz-el korábban, fogalmam sincs a szűrőkről, így annyit tudok csak, hogy valami olyan kell, ami nem cseszi el nagyon a képminőséget, de cserébe 8 FÉ körüli fényt bezabál és nem drágább mindenestül 10-12nél. -
dabgergo
őstag
válasz
aleister #3245 üzenetére
Igen, elég bonyolult ez a finomhangolás zoomnál...
Mindenesetre én hnap beviszem a fóti útra, ma leemaileztem, nagyon készségesek voltak és kimondottan gyorsan válaszoltak (este 8-kor írtram, 10-kor ill. 11-kor válaszoltak).
Egyszerűbb bvevinni mint otthon szórakozni nem? (Főleg ha garis.) -
válasz
aleister #3036 üzenetére
Biztos, hogy nincs benne mind csak EGY kiválasztott méret a 7 közül.
Ha megnézed a 3 eladottat akkor ott is csak 1 van kiválasztva minden vevőnél.
-"filter 52mm-82mm" ezek csak a választható lehetőségek tárháza
-"for option" tehát itt is szintén a választható van kihangsúlyozva
-a package including meg egyértelművé teszi a dolgot -
Kleroo
veterán
válasz
aleister #3019 üzenetére
Az a baj,hogy főleg hétvégén van időm alkotni.
A szombatom kiesik a TC tréningvezetés miatt,ami kihagyhatatlan.Így vasárnap már muszáj gőzerővel nyomnom. Legközelebb mikor jönnél? Addigra már csak túl leszek rajta,és akkor nem csak 10percre futunk össze,ha nem összeszerveznénk akár többen valamit,és csattogtatjuk a nagy tükröket.
Eperkutyus: Hát lesz papírom arról,hogy mit csináltam az elmúlt pár évben.
Mérnök informatikus.
A szakdogám az optikai hibák korrekciójáról szól. Szerencsére össze tudtam kötni "A" hobbit a tanulmányokkal.Mérek,analizálok,összehasonlítok,javítok,megint mérek
Lassan már több tesztexpó lesz a D700-ban mint bármi más.
-
-
m3ss
veterán
válasz
aleister #2968 üzenetére
azok eleg dragak...nem hasznalom olyan sokat. mondjuk lehet az 1.4G-t rajtafelejtenem a vazon
de az 1.4D kepek hihetetlenek, alig talalok jol fokuszaltat. mindenki orra fokuszal...vagy csak rossz helyre. esetleg felrefokuszal az osszes 1.4D?akkor nem jarnek jol fokuszkalibralos vaz hianyaban...foleg ha randomra leutok egyet ebayen
(#2969) Horbal az a baj hogy 2.8-tol az 1.8D-t is jonak erzem. kifejezetten 1.4-1.8 kozott erdekelne...
-
Crow
tag
válasz
aleister #2943 üzenetére
Nekem a D800-nál az érintett felhasználók számából és a Nikon DE nyilatkozatából elég egyértelműnek tűnik, hogy ott ez valós probléma volt. Ez persze nyilván nem jelenti, hogy minden D800 rossz. Örülök, hogy a tiednél nem/kis mértékben jelentkezik a hiba.
A D7100-nál valóban sokkal kevésbé egyértelmű a dolog. Kevesebb sírást hallani, ill. megnyugtató az is, hogy vannak olyan userek, akik direkt erre tesztelték a gépüket, és nem találtak hibát. Valószínűleg egyébként én sem venném komolyan a problémát, ha nem lenne a TP-s topic linkelt oldalán az a tag, aki a 9 vázat tesztelt, több különböző gyártási szériából és állítólag 1 jó/elfogadható volt közötte.Általánosságban nekem az a véleményem a témáról, hogy ha a gyártó 51 fókuszpontosként hirdeti a gépet, akkor igenis mind az 51 működjön tejes értékűen (természetesen normál üzemi körülmények - elég fény, nem kuka optika - mellett) témától, felhasználási körülményektől függetlenül. Nem hiszem, hogy ez túlzott elvárás lenne, pláne egy ilyen kaliberű váznál...
Throme:
Igen, ezt többen írták is, hogy a 35 1.8 nem a legalkalmasabb az AF tesztre. -
Throme
veterán
válasz
aleister #2943 üzenetére
Azért a linkeken olvasható pár probléma és vannak teszt képek is.
Valamint a nikon firmware frissítéssel az enyhébb AF hibát, szervizes kalibrációval a nagyobb eltéréseket orvosolja.
Ez D800-ra igaz.Más kérdés - amit Te is írsz - hogy mennyire életszerű. Mert a tesztábra fotózás se annyira életszerű
.
A 35mm fix néha téveszt, de egy ismételt expoval ez korrigálható. Egyszerűbb mint folyton az AF tunning menűben túrkászni. -
törölt tag
válasz
aleister #2660 üzenetére
Csak egy példa: az esküvőfotózás sem csak a fotózásról és kidolgozásról szól - mint ahogy egy SK féle portré(retus) vagy bármilyen tágabb értelemben vett fotótéma fotózása sem. Szerintem - javítson ki aki nem ért velem egyet - azért IGAZÁN magasra professzionális szintre csak úgy lehet törni az életben, ha az ember a kritikát is megfelelő IQ/EQ párossal tudja kezelni és helyére tenni. A képek nekem tetszenek, nem egy hűde izék, csak ilyen megnyilvánulás után és ez a kivagyiság.. -> csüszi, keresek másikat, ha hasonlóra van igényem mezei nemfotósként.
Ha Ropit széjjelfikázni innen valaki, gyanítom, nem engedne meg magának hasonló fikázást másokról, de cOxeR sem, és egyik sem állítja be magát hűde-fotósnak, valamint akinek mégis más stílusú kép jön be, joga van hozzá és gyanítom, ezzel ők is tisztában vannak.. (mindenkinek nem lehet megfelelni).
Nahh, a csajnak van még mit térdepelnie, röviden és tömören. Főleg a piros napokon..
(Térd spirituális értelmezése: alázat. De lehet másra is gondolni) -
Freddy76
addikt
-
Graphy
aktív tag
válasz
aleister #2624 üzenetére
"Anno írtam, hogy SK a fotózás Lőrincz L. Lászlója. Szerintem ez mindent elmond, jót is rosszat egyaránt."
Ebben az a borzasztó, hogy egyet kell értsek veled.
Szerettem LLL könyveit, baromi sokat olvastam tőle egy időben, de sosem olvastam el 2 könyvét egymás után, mindig be kellett iktatni 1-2 könyvet közéjük.
De azért kíváncsi lennék arra a teljes párbeszédre is, ahonnan most ez a S.K "idézet" ki lett emelve.
-
törölt tag
válasz
aleister #2624 üzenetére
Nagyjából egyetértek, de amúgy ez a fotózás is és úgy az egész képalkotás, művészet, stb.. - annyira de annyira szubjektív... és akkor ilyenek képesek még a másikat megfröcsögni..
Könyörgöm, Kelby nem az atyaúristen, nem a fotózás netovábbja (nekem pl. Präkel sem, de még Freeman sem).. de nem is az est.hu bulifotóit nyomatja..
Sok az irigye, ennyi sztem csak. Valakinek meg nem tetszett, hogy ő akarva sem (!) tud olyat, amilyet Kelby, vagy nem akarja venni a hozzá a fáradtságot, tökmindegy -> lehúzza inkább. Az ilyen embernek leginkább magával van tudatalatt baja, nem is Kelby-vel
Nézzen már magába az ilyen (vagyis Scott eredményeire) aztán köpködjön. Lehet szeretni, vagy nemszeretni, de hogy kókler, az kb. szánalmas.hu kategória.
Nem védem őt, de amúgy nekem tetszik a munkássága, portré műfajban (és stúdióban, vakuban) rengeteget tanultam tőle a könyvein keresztül.
-
-
hp1950
tag
válasz
aleister #2437 üzenetére
Viszont most odab@szós let az 50 1.4!!!
A D600-on még mindig BF-es egy picit, de ez már beállítható! Viszont összehasonlíthatatlan a képe a beállítás előttihez!
Az viszont bosszantó, hogy egy a szervizzel előre le egyeztetett tevékenység( max. 20 perc), tehát megvárható, nem fér bele az objektív gyártás folyamatába
Mondjuk a 70-200 f4 0 beállítást igényelt, a 24-85 f3.5-4.5 pedig -2 -
Freddy76
addikt
válasz
aleister #1993 üzenetére
A legelső könyvében szerepel, éles fotó titka: állvány, időzítő, mindig. Amúgy kezdem azt hinni, hogy Scott Kelby könyvei (legalábbis a digitális fotózás sorozat) túl van értékelve. Az első könyve jó, a többiből max. tippeket lehet gyűjteni.
Telomanikus: ha jó az obi, örülj. Én is örülnék egy működő 35/1.8-nak
. Az iso 400-zal pedig az égadta világon semmi gond nincs, én iso400 alatt nem nagyon szoktam variálni, és ugyanaz a szenzorunk.
Amúgy nagyon gondolkozom egy 24/2.8 D-n. Beszéljetek le.
-
törölt tag
válasz
aleister #1943 üzenetére
Ja, hát f4-en ott a 24-120 és a 24-105 is (Nikkor, Canon), most ez, hát nem tudom mit akarnak, valszeg addig van eszük, hogy kijöjjenek egy új, kis 24-70-essel, ami éles mint az állat (csak a fókusza csúszik rekeszeléskor)
de amikor azt mondta a fejlesztő részleg, hogy "legyen mááá kettőnyóc, ott a Tami, mossuk le" valszeg aconta a management, hogy "qss mindenkinek, itt ez a bőr az f4-gyel, ami még lehúzható a paraxtokról, majd utána kettőnyócaztok négy év múlva, leülni, eggyes".
BÜSZKE vagyok a szaros Tamira, komolyan.
-
törölt tag
válasz
aleister #1904 üzenetére
Körbejelölöm magic lasso tool-lal az alanyt, kijelölés inverzét veszem és blur ecsettel végigkenem a kép életlen részeit, mindent, ami nem az alany. A fókuszsíkot kerülöm, a gyenge kenést 1x húzom át, a nagy mosást 2x-3x. Mondjuk a legutóbbi portréjaimon nem alkalmaztam és úgy is oké. De a Nikkoroktól se dobok hátast.
-
gab.m
senior tag
válasz
aleister #1879 üzenetére
Úgy van, ahogy Kutyus írta... Annyit ment itt a diskurzus, már belevéve a Canon 24-70eseit is, hogy azt hittem a specifikációs lista utolsó karakterét is kívülről fújod, ezért nem értettem, amikor rákérdeztél, hogy más gyártó nem csinál-e stabilizált 24-70 2.8-at (f4-es stabis 24-70e van a Canonnak).
-
törölt tag
válasz
aleister #1887 üzenetére
Ja, csak FX mennyiségben tartalmazza a pixeleket, nem DX mennyiségben. Tehát egy 1920x1280-as crop sokkal érzékenyebb bemoccanásra 36MP-n, mint 16-on.
(Nagyobb a teljes képen végrehajtott "bele-zoom").
A többi oké, ízlések és pofonok, attól még cimbi vagy, hogy máshogy csinálod..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest