- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #4979 üzenetére
az allvanyosnal kar volt a 16:9 sztem, alul-felul nagyon keves van.
az oriaskerek lent jo sztem, de felul kellene meg par pixelnyi kekez a to hol van? gondoltam hogy a szimmetria miatt vagtad igy, de nem nagyon van tukorkep, meg a hegy miatt talalom szuknek fent. jol nez ki, foleg a tiszta viz ezzel a barnas eloterrel, de valahogy megneznek belole egy olyan verziot is ahol fent tobbet mutatsz.
-
A Zéé
addikt
válasz
#40935168 #4978 üzenetére
ha még ki akarsz menni hozzá, akkor sietni kell, mert úgy tudom most hétvége után leszerelik, sziget fesztiválon lesz kinn.
szerk: igen, júli 22-ig van.
-
Kleroo
veterán
válasz
#40935168 #4951 üzenetére
Még szerencse,hogy ilyen etalon obisorod van. Van/volt mit használnom.
Tán saját optikám nem is volt a vázamon
Mondhatjuk,hogy megfertőzött,mert úgy igazán sosem hoztak lázba,de ez a Samyang nagyon odavágós. Ezzel már tényleg szívesen ellennék egész napokat csere nélkül.Ami igazán megfertőzött,az a Tamron. Besza-behu az egész konstrukció. Az a pici probléma a bokehval meg csak arra jó,hogy néha levedd azért a vázról
Majd nyomassunk még funolást. Akár "woodstocknál" ismét, a sok amatőr modelljelölttel
aleister: Kis híján én is velük tartottam volna ma
,csak közbeszólt Mr élet.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #4937 üzenetére
Nem tudtam, hogy ebből tali lesz. Az utolsó infóm -amit EBBEN a topicban olvastam-, hogy érdekel a D600, és jössz a Balcsipartra, majd, hogy Ropi tásul hozzád. Vagy ez maga a tali?
Kíváncsi lettem volna, hogy mekkora hype ez a D800 kijelző zöldesség valós körülmények között, de annyira nem, hogy lemenjek ezért Siófokra, úgy hogy másnap egyébként is ott lenne progim. Beszéltem Petivel, ő is Füreden mozog aznap, szóval részünkről akkor ez tárgytalan most.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #4934 üzenetére
Nem váltanék totyikot e két mondat miatt.
Siófokra (pontosabban Világosra) szombat-vasárnap megyek. Vasárnap talizunk Spanyollal. Ezért nem is mennék le pénteken. Csak ugye írtad, hogy megnéznéd HP D600-át. Mivel én is Füreden leszek péntek napközben, gondoltam kicsit tovább jöhetnétek Ropival, és akkor lehetne D600 mustra, kalibrált kijelzős D800 vs kalibrálatlan. Meg ilyenek. Buzulás az nuku...csak hogy teljen az idő.
Ha oké, akkor jelezz vissza kérlek, mert akkor bedobom a cuccost a kotsiba.(#4933) Freddy76 :
Na akkor vágodTe ezt, csak értetlenkedsz. -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #4931 üzenetére
Hm...már nem is tudom milyen címet adományozott nekem Ropi. Tán a Nagy Kötőtűt. Szeretnéd?
Inkább azt mondd meg, hogy mi lesz holnap?
Visszakaptad már a D800-at? Mert akkor szépen egymás mellé rakhatnánk a két kijelzőt. Meg megnézheted a D600-at is. Siófokra nem megyünk át Petivel...én úgy is találkozom hétvégén Spanyollal arrafelé. -
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #4643 üzenetére
ne ez most komoly?
hetente vihetném a gépemet tisztíttatni kb...
inkább fotozzon, ne a felszínes dolgokkal törődjön...észre nem veszi azt a két pöttyöt, ha a kompora figyel
persze ismerem a betegséget, sajnos pszihés eredetű, csak azt a két pöttyöt figyeli nem a kompot
megértem mert régen én is tudtam ilyen lennei, de nagy hülyeség...kompo-expo-kinyomtat-gyöngyörködik
pöttyöket leszarja
én a szenzort is évente 1x tisztíttatom kb, amúgy is csak szűk rekeszen látszódnak, f11 fölött meg sztem évente 10 fotot ha csinálokCayman: fénymérése brutál jó sztem is, arról nem is beszélve, hogy amikor nagyritkán elcseszi, akkor as 1-2/3 fé amit simán visszahozol ezekből a rawokból
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #4571 üzenetére
Azért ez továbbra is csak egy pletyioldal.
A 8K-s hype-od meg továbbra sem értem.
Hosszas évek, amíg kicsit is el fog terjedni. Egyrészt semmi anyag nincs rá, másrészt nem megoldható rá széles körben az internetes stream, harmadrészt még sokáig nem lesz elérhető áron. Majd ha már széles körben elterjedt lesz az UHD-s 4K, akkor érdemes a 8 felé kacsintgatni, de ez még meglehetősen gyerekcipőben jár. -
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #4479 üzenetére
hmm azert eleg nagy kulonbsegek vannak, foleg 35-50mm-en...
pedig stabi jo lenne "bemozdulos" kepekhez
annyira nem nezegettem grafikonokat, vajon mondjuk 50mm-en f4 korul is agyonferi egy fix 50-es, vagy azert hasznalhato? freddy 50-es utan elegedett vagy a tamronnal elessegre? vagy azert rekeszelni kell hogy karcoljon? tobbiek?milyen flare-t csinal a 17-50 vajon feny fele forditva? vki probalta? bar biztos ki tudom guglizni
-
spanyoll
addikt
válasz
#40935168 #4325 üzenetére
F*szom, honvágyam lett... Na de majd idén többet és jobbakat fotózok mint tavaly
Tényleg, jön valaki még? (6-11ig lesz amúgy furkoo, de végtelenül szörnyű, hogy nem tudsz guglizni ilyen dolgokat)
mod: Amúgy nem lesz egyik sem, csak olyan mint te is: végtelenül undorítóan poros. -
-
Ijk
nagyúr
válasz
#40935168 #4316 üzenetére
Azért az a NEX méretben és súlyban is töredéke a D800-nak. Nem mindegy hogy nálad van éppen egy milc fix obival, vagy otthon egy D800 egy 24-70-el ha épp témát találsz.
Egyébként ezek a képek az én ízlésemnek túldolgozottak. Egyébként egyre inkább ez a trend, hogy agyondolgozzák utómunkával a képeket. Néha hiányoznak a filmes középformátum lágy, természetes színei. -
Motaba78
addikt
válasz
#40935168 #4101 üzenetére
"Ad vmivel többet (vagy kevesebbet) egy 5000 vagy 5100 ?"
-kihajtható, elforgatható, sokkal szebb kijelző (kb 3* több pixel), könnyebb eldönteni, hogy sikerült-e a kép már a helyszínen.
-elől, és hátul is infra távkioldás lehetősége
-d7000 szenzora (d5100 esetében)
-+ egy két menü eltérés.anno mikor vettem az enyémet, nekem megérte a kb 20k. különbséget.
-
L4mie
veterán
válasz
#40935168 #4101 üzenetére
5100 + 18-105-öt használtan se kapsz ztem 120 ért, max ha mákod van
én a 3.1-et adtam el 115-ért memkari, kistáska, lenspen, pumpa, távirányító etc etc etc. /bár akkor még nem votl a csoda MM akció aminek hatására szerintem most a használt 3100 ára a békasegge alá ment/ -
L4mie
veterán
válasz
#40935168 #4093 üzenetére
ááá szóbal a Düszi szervizes szőkéről dumáltatok nem a Fóti útiról.
Amúgy meg a Fóti úton nekem olyan faszán megpucolták a szenzort, hogy utána nekem kellett egy porszemet odébb tessékelni és még akkor is ilyen maradt. /persze még midnig tisztább mint volt, de akkor is 4k!!
-
hp1950
tag
válasz
#40935168 #3940 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de a D600 remek gép!
Canon 7D, illetve Nikon D7000 után összehasonlíthatatlan a két rendszer! És nem a zaj nagyságára , meg a magas ison való használhatóságára gondolok, hanem az APS-C vs Full Frame különbségre!
Ég és föld! Gyakorlatilag újra kell értelmezni a fotózás jelentését. Na itt már lehet művészkedni
Főleg ha van pár fényerős fixed -
Bazsee71
őstag
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #3774 üzenetére
Hogy a viharban?
Egyébként egyszer már kifejtettem, hogy egyrészt jó ez a Sigma-féle dokkolós AF kalibráló, de másrészről elég gennyes húzás. Jó sok plusz felárért akarják elvégeztetni a felhasználóval azt, ami egyébként az ő dolguk volna.
(#3770) Motaba78:
Ha mindenképp venni akarsz, akkor Tamron, de nagyobb előrelépés lenne egy fix. -
törölt tag
válasz
#40935168 #3772 üzenetére
És egy review róla.. gyönyörű darab sztem
+ USB dokkolós. AF gondok ? Belövöd a saját vázadhoz és ennyi.
Sztem klassz cucc. Tetszik a Sigma új lineup-ja.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #3740 üzenetére
Akkor a németekhez?
Úgy rémlik, hogy kiküldted a vázat a bal AF pont meg a kijelző zöldes-sárgás árnyalatának a megszüntetésére.Vagy csak álmodtam?
(#3739) cool13:
Nem tűnsz kötekedőnek, max szellemeket látsz.
Én nem láttam itt azt a jelenséget, amit a képelős topicok kapcsán hozott fel Throme kolléga. A konkrét felhozott eset minden bizonnyal azért történhetett meg, amit írtam (páran offnak vélhették, párak szerint triviális volt, a segítőkészebbek épp nem jártak erre, stb). Szóval ne vonj párhuzamot a két történés között.Biztos vagyok benne, hogy amíg nem az iso-blende-záridő szentháromságot kell magyarázni valakinek, mindig lesz itt segítőkész user.
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #3683 üzenetére
Szép az, ami érdek nélkül tetszik (Kant). Szubjektív kategória, de ezt te is tudod, miként azt is, hogy a kérdésedre objektív válasz nem adható. Az FB-vel éppen ez a baj, hogy vagy azért lájkol valaki mert érdeke fűződik hozzá (pl. több ismerőst akar, azt akarja, hogy észre vegyék, vagy éppen viszontlájkolásokra számít), így ott teljesen értéktelenné vált a lájk is (megjegyzem, szerintem éppen ezért fog hamarosan eltűnni a facebook is, de ez a ciklikusság mindig jellemző volt a közösségi oldalakra).
Amúgy múltkor mondta Yervant, hogy ő sem ért téged
.
-
akela91
addikt
válasz
#40935168 #3679 üzenetére
Ezért jó a kezdő topic, mert ott 99% olyat képelnek/képelek ahol még technikai hiba van jórészt. Haladóba árnyaltabb a dolog...
Egyébként a te eszmefuttatásod magyaráztam tegnap a barátnőmnek, mert neki nem tetszett egy kép abszolút, nekem meg bejött. (High Key-es ételfotó, de amiben látszik, hogy nagyon sok munka van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- RAM topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest