- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #11329 üzenetére
Inkább akkor már fix vagy nem tudom, ha valóban ilyen célra kell. Egy 300/4 csak csak felveszi a versenyt, a legújabb kétszerezőről még nem olvastam.
Amúgy ezek a belépő szintű 400-as végű stabis darabok, 400-on példának okán f/8-f/9-ig rekeszelni kell a megfelelő képért. Súly annyira nem is gond, inkább az hogy kitartani még 400mm-en, persze 1/200-at megfogja kérdés milyen iso-val.
(#11331) Throme: A madárfotót sem említette.
-
torzo
őstag
válasz
#40935168 #11263 üzenetére
A polár nekem nem a "tintakékség" miatt kell, ráadásul jól besötétíti a keresőt, meg folyton tekergetni stb.stb. De az nagyon király, amikor a szórt, kósza fények nem cseszik el a művet, meg a hülye tükröződések. Sajnos, a jó polár nagyon drága, az elején még csak annyit tudtam, hogy Hoya-t szabad venni, megvettem a 72 mm-eset 15 k-ért és halál ratyi volt. Ugyanez a jelzésű 52 mm-en meg szinte tökéletes volt. A 24-70 azért megérdemelne egy jót. Az emlegetettek vakon megbízhatók?
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz
#40935168 #11263 üzenetére
Hoya HD CPL-em van (meg van Pro1-D is). Nem mondanám, hogy szart sem ér (azaz nem kérdőjelezném meg a funkcióját). Tengerparton déli időben nekem olyan türkizkék vizet "csinált" hogy "besza-behu". UV-t anno vettem én is, de onnantól, hogymindig fent van napellenző már nem is használom. Egy helyen jól jött, Pompeji városában a porviharban.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #11101 üzenetére
Ajánld el a D90+17-70et is valakinek.
Szeretném már kipróbálni a 18-35/1.8-at, így remélem elkél.
Sokan mondják hogy az L-es lencsék így meg úgy, viszont Nikonnál is megvan a felső kategória pont úgyanúgy. Ha meg Sigma lencsékkel gazdálkodik valaki akkor majdnem mind1 hogy Nikon vagy Canon vázzal dolgozik szerintem.
-
törölt tag
válasz
#40935168 #11036 üzenetére
Itt az 1.4G gömbjei, 1.4 tágon, EXIF a képben, anyám fájáról. Még meleg.
Nézd meg a nagy kék gömböt - szinte középen. Sehol nincsenek a tesztben bemutatott lamellák, tökéletes kör. A belelógó piros gömb mögötte szintén. Középről kifele pedig az obik zöme oválosítja a gömböket, az más.
-
válasz
#40935168 #11031 üzenetére
Igen - egy keveset már próbáltam készülni rá pár napja a 18-55-tel (ami ugye a lötyögős vész-manuálja miatt még egy kicsit háklisabb) gyakorlatban, meg droidos súgóval elméletben, de így is lesz még mit kitapasztalni.
Azon viszont egészen meglepődtem, hogy mennyivel világosabb és használhatóbb lett még a D40 kis pislantóablaka is - valami olyasmit olvastam, hogy 2.8 alatt DX-es keresőkkel nem lesz javulás, de szubjektíve sokkal világosabbnak tűnik így, mint amit akár a 3.5 ---> 2.8 számszakilag igazolna...
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #11027 üzenetére
Engem nem zavar, bár bevallom őszintén nem nagyon olvasgattam utána hogy mit jelent. De ha használnám se hiszem hogy jobb lenne valamivel is a helyzet. Tehettek volna oda valami mást, esetleg AF segédfényt rákapcsolatták volna manuálra pl. WB meg ISO hasznosabb, reméljük a következő váz már hasznosabb gombokkal lesz ellátva.
-
szmiatf
csendes tag
válasz
#40935168 #11010 üzenetére
Ja, beruháztam de még csak kóstolgatom.
Néhány órás szoppancs helyett néhány perc egy obi belővése.Normális a license-elés, azt írják ha feljebb akarsz lépni, csak különbözetet fizetsz, ráadásul most 1.X-nél van, de a jelenlegi vásárlók a 2-es főverziót is végig kapják.
Így utólag megérte, ajánlom. -
Byk01
őstag
válasz
#40935168 #10985 üzenetére
Ő a dzsinnt a palackból akarja kiengedni
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #10945 üzenetére
Elhiszem hogy így van. érdekesen változik a DOF nagysága, bár szerintem lineárisan. Mikor az 50/1.8G-t használom jól megkell gondoljam hova fókuszálok és mikor csinálom az expót mert tág rekeszen tényleg vigyázni kell vele. És fényerő ide vagy fényerő oda, ahogy mondod ha használhatatlan a dof akkor nem sokat ér bizonyos esetekben.
(#10953) juuzer: Tudsz mellette aludni? Ha nem akkor tedd ki olyan helyre ahol nem hallani, amúgy is egészségtelen még kikapcsolt TV mellett is aludni, nem hogy töltő mellett.
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #10929 üzenetére
ja hat azt lattam hogy durvan eles d800-on, meg ropinal is. meg sokszor amugy is rekeszelsz..de engem akkor is zavarna hogy nem tudom nyitva hasznalni. mondjuk engem ez nem erintene, ha veszek egy ff vazat tuti 1 honapig csak 1.8-on lovoldozok ilyen 85D felesegekkel
amugy most volt 340-ert indexen d600...az mar egesz jo ar.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #10925 üzenetére
Érdekesnek tartom, hogy 70-200 2.8 VC-vel megtudták oldani ezt a problémát, itt meg nem. Persze ha valami olcsóbb ott vagy nincs akkora profit vagy valamit megspórolnak a tervezésnél esetleg a technikánál, és erről később nem beszélnek. Ha kiderül az usereknél akkor kiderül ha nem hát nem. De egyik gyártó sem tud semmiféle hibáról, ez természetes.
Az nem kellemetlen hogy lehet még 2 kép után se születik jó? Vagy ott már közel 100%-os a találati arány.
más: Remélem a D7k marad a mostani helyzetében, 120-400al +11-es érték, 70-200al meg -11-es értéken van rendben.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #10873 üzenetére
Volt ez így gondolom mikor megjelent a 70-200 2.8 VR is. Idővel bizonyára megjelenik az f/2-es változata is (kérdés milyen átmérővel), viszont szerintem a mátrixokat már rég kiszámolták hozzá. Csak amíg van másik obi amivel lehúzhatják a pénzt az emberekről addig nem dobják piacra. Emellett ez az ár lenyomná a mostani 70-200ak árát is, akkor meg már sokan futkoznának ilyennel az utcán (gondolom ezt se szeretnék). Jön az f/2 majd gondolom pár év múlva az f/1.8, de erre még aludni kell párat.
-
Peethy
őstag
válasz
#40935168 #10873 üzenetére
Nem igazán értem, mi ezzel a gond. Senki nem csinált még ilyet, miért hiányzik ebből az "innováció"? Az nem nagy innováció, hogy a Nikon sorra hozza ki a drága és viszonylag unalmas optikáit, amik stabilan hoznak egy szintet, de egyáltalán nem kavarják fel az állóvizet. Egy ilyen fényerejű uwa, ráadásul nem fixben szvsz van akkora újdonság, mint az, hogy a Tamron belerakta egy 24-70-es tartományú objektívbe a stabit. Ez utóbbinak viszont mindenki örül.
Ha ez a Sigma megáll 1500 dollár alatt, akkor a csillagfotósok ölni fognak érte, főleg ha nem lesz számottevő kóma (18-35-nél sincs), és még éles is lesz.
-
-
Kleroo
veterán
válasz
#40935168 #10757 üzenetére
Mondjuk a gyenge relatív. Földrengést vár most már minden új 3rd party fejlesztésnél az ember, ami elmaradt. Csak szimplán nem ütős. (főleg a 82mm vs vignettálás okoz rosszabb "szájízt")
Én is nagyon vártam, hogy na ez aztán végre egy olyan f4 alapzoom lesz ami karcol, és etalonszuper, de nem... csak átlag, és jó áron. -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #10754 üzenetére
Akkor miért említetted a 70+os gyutávot? No meg mi bajod a Tamival? Egész eddig ódákat zengtél róla.
Alternatívaként ott a hamarosan debütáló Sigma 24-70 f2 OC.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #10751 üzenetére
Most standard zúmról beszélsz vagy portréobiról?
FX-re ott a Tami 24-70VC az előbbire. A 70-200-ak meg az utóbbira. Nem értem miért lőtted ki őket.
Vagy ez amolyan mit adtak nekünk a rómaiak a közbiztonságon az úthálózaton, az egészségügyön...vízvezetéken kívül dolog?
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #10728 üzenetére
Jó is mivel használat közben nem okoz gondot nekem ez. Ha meg annyira gond lenne a 70 f/4 akkor ott van a 70-200 mely ugyancsak adja az 1/40-es záridőt kb, de már f/2.8-on.
Amúgy a kezelhetősége miatt vettem, szépen jár sé eddig nem hagyott még cserben. A napellenző meg kilazult de ez legyen a legkevesebb (azért még használható állapotban van).
(#10730) Larry303: Ez bizony tévút.
Freddy jelentkezett, postázd neki tovább a vázadat.
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #10719 üzenetére
az a baj, hogy ezek "nem annyira fenyerosek" mint a tamron. az legalabb vegig 2.8. meg ott is hasznalhatonak tunik, ellenben a vc-s photozone-on eleg szarnak tunik, nekem elment a kedvem tole.
en is szeretem a stabit, de nem ilyen aron...de minel tobb ilyen grafikont nezegetek, annal inkabb fx lesz ebbol. nevetseges hogy "vacak" d-s obik is mit karcolnak nagy szenzorral...ez a dx egy tevut -
spanyoll
addikt
válasz
#40935168 #10697 üzenetére
Bekaphatod, hogy meghoztad most a kedvem egy VC-s verzióhoz
(de mivel képileg rosszabb így le tudod majd beszélni magam gyengébb pillanataimban)
Mod: juteszembe... valaki tesztelte már a kettőt, vagy legalábbis használta már mindkettőt, hogy azt mondhassa, hogy a VC-snek rosszabb a képminősége? Én is mellverve állítom, aztán nem teszteltem még, max hallottam -
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #10697 üzenetére
+1, valamikor a stabilizátor adja azt a kevés pluszt amivel még épphogy megtudod lőni a képet használható formában. Oké hogy nem tele rész, de voltam már úgy 17-70el hogy de jó volt kézből meglőni valamit mert ott volt a stabilizátor (a 3 kilós állványomat kb 3 hónapja használtam utoljára) pont a stabi az ami segít hogy otthonhagyjam.
Persze más kérdés mikor olyan koncert van hogy kell az 1/60 vagy 1/80-as záridő a zenészek miatt, de ott sem árt a stabi.
-
-
*Ropi*
félisten
-
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #10451 üzenetére
Mi van, klimaxolsz? Néha te is akkora monológokat szoktál nyomni nem nikon és nem dslr témában, hogy csak na...
Nem csak az a kérdés, hogy van-e annyi pénzem, hogy tudnék venni d610-et. Az is kérdés, hogy akarok-e, és a válasz egyértelmű nem. Nekem kell az ekv. 50 körüli fényerős fix, emellett egy fényerős alapzoom, ami most a 17-50/2.8. Tele nekem nem hiányzik. Ha váltok d7100-ra, pár tízezer forintból megvan a csere. Ha vennék egy d610-et, akkor rögtön vehetnék egy 24-70/2.8-at is, így pedig már bőven fél milla felett lenne a váltás (és nyáron esetleg b.szhatnám a szűk mélységélességet az 1/4000 min. záridő mellett). Annyit meg nem adok ki erre a hobbira, mert szimplán hülyeség. Inkább befizetem ezt a pénzt a kislányomnak egy megtakarítási számlára. Vagy kibérelek egy lakosztályt a Gresham-ben egy hétvégére, és romantikázok az Asszonnyal. Ha pedig nem lenne családom, ebből a pénzből inkább elmennék egy hosszú hétvégére Ibizára, és flamenco táncosok seggéről szívnám a kokaint péntektől vasárnapig.
M3ss: júzer error ennyi felhasználónál, csak ezzel a két obival? Ha a 35-össel tele voltam júzer error képekkel, az 50-essel miért nem?
-
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #10443 üzenetére
hidd el, az, hogy a kislányodat abban a pillantban kapod el, és úgy, hogy nem a füle éles hanem a szeme, ad akkora flasht, hogy megérje váltani... ha nem csalódtam volna ezerszer az fokuszrendszer miatt elrontott képekeben, eszembe nem jutott volna, mert imádtam még így is...statikus témákhoz, illetve a "megfelelő" üvegekkel nincs gond...de azért egy 300k géptől ez elvárható lenne, hogy működjon minden körülmény között rendesen.
az fx dx vita meg nem kell ide, sem pénzem, sem méretben, sem teljesítményben nincs szüksége freddynek rá, mi értelme lenne nem értem, de tényleg.
-
MC Pite
veterán
válasz
#40935168 #10325 üzenetére
Erre térjünk vissza ha élőben mást tapasztalsz mint amit neked/nekem a grafikonból sikerült kihámozni. Egy példát sem mondok, 1-3 éves termésből különböző gépeket pakolj be, és ezek képeit nézd meg másutt. Amíg nem voltam különvéleményen, addig sose tűnt fel. Ami egyáltalán nem biztos hogy nem igaz szenzor vagy akármilyen szinten, de a kész kép tekintetében már nem _mindig_ ugyanazt tapasztalják mások, máshol. Máshogy kéne mérni, vagy értelmezni? Nem tudom, jobbat biztos nem tudok. Egyedülálló a dxo, másikat vagy jobbat nem tudok, de ismerősöknek minimum dpreviewal együtt küldöm a linket, aztán azt sütnek ki belőle amit akarnak. Hogy az király-e? Nem, az sem - főleg az új összehasonlításukat nem szeretem, a régebbit jobban komálom. Magamnak a photozone is mindig benne van a pakliban, és a legértékesebbek az olyan juzerrivjúvok, amik konkrétan valamihez hasonlítják, főként ha azt próbáltam/ismerem/be tudom valahova lőni. De valamiken el kell indulni. Ha lenne egy oldal, egy pontrendszer mindfelett, mindenki azt használná, és a többi oldal/fényképező gyártó leülhetne... PZ-nak nemrég adakoztam is egyet, annyit nekem már megért amit ott összevadásztam.
Szóval szerintem egy oldal -bármelyik is- nem oldal. Egy fokkal nagyobb súlyt helyezek stúdió összehasonlításra már, persze a többit, dxo-t is megnézem. De csak egyedül ránézni a dxo-ra, indexpont alapján megmondani a frankót... (amire sokan rászoktak mostanában) az nem frankó szerintem
.
(#10332) Gulyopapa +1
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #10327 üzenetére
Ébreszted itt a flame wart.
Ahogy elnézem Df-en kívül D4 óra csak 20 vagy annál több megapixeles vázak jöttek ki, vajon miért.
De itt inkább az objektívparkkal van a gond véleményem szerint, mert egy 18-105 vagy egy 16-85 megnézném hogy szoltálja ki azt a huszonvalahány mpx-et.
18-140 meg kitudja, nem hallani róla valami sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Renault, Dacia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sweet.tv - internetes TV
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- RAM topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest