- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #4412 üzenetére
hat te tudod. majd ha megvetted irjal az elmenyekrol 1 het mulva
en inkabb a szenzort aldoznam be mint a keresot meg a hasznalhatosagot. de hat te tudod mi kell neked, ertesz hozza, nyilvan el tudod donteni"Az hogy te nem tudsz a 35-tel embert fotozni, az nem azt jelenti hogy en sem tudok "
miert te megoldod a torzitast is?
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #4363 üzenetére
Én eladtam a 35 öst. D80-ra ment. Azon jó volt. Nem is hiányzik az 50es mellé... Az 50es jó a D90en. Penge (D is, G is).
Egyedül a fénymérésem nem mindig a legjobb vele (G).Nekem még valami tele kéne minimálozni.. De a 70-200 2.8 túl nagy és nehéz. És drága... Valami kompaktabb de jó minőségű kéne. 90es tamim volt, de azt rövid volt. Annyira nem szerettem.
Egy 17-50 nagyon vonzó, de én nagylátó mániás vagyok így elég az 50es az uwa fölé. Csak kicsit kényelmetlen...Az miről van, hogy néha a d90 egyszerűen nem exponál ahogy megnyomom az expo gombot? Fókuszt állít és ennyi aztán egyszer csak megy... Most ez mi? Gari? Ritkán csinálja de akkor elég idegesítő... Mf be megcsinálja a képet... Főleg gyengébb fényviszonyok között van ez. Több obival...
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
#31757056 #4363 üzenetére
(#4365) TayRol: nekem is, de egyre jobban "rákattanok" a Tokina 116-ra, az emberibb áron megy.
-
-
Julot
aktív tag
-
Ijk
nagyúr
válasz
#31757056 #3898 üzenetére
Tudom hogy vásárlás előtt minden kis különbség hatalmasnak tűnik, de gyakorlatban nincs jelentős különbség az érzékelők között. Megmondom őszintén nekem a D50 érzékelője is elegendő volt, ma is az lenne. Iso1600-on is remekül dolgozott, 5MP pedig hobbi szinten elegendő.
Csak akkor foglalkoznék manapság az érzékelővel ha ugyanazon az áron, ugyanolyan minőségű vázban jobbat kapnék. Sokkal többet számít hogy a D300 egy profi váz, olyan ergonómiával és kezeléssel aminél leginkább csak lejjebb van, nembeszélve a zárélettartamról és a strapabírásról. Egy D5k-t már meg sem említenék mellette, mert kacatnak tűnik hozzá képest, a csőszerű pentatükrös keresőjét meg inkább meg se említsük. Ilyen tükrös keresőért nem adnék 60k-nál többet. -
Throme
veterán
válasz
#31757056 #3877 üzenetére
Ne sértődj már meg.
Vegyen újabb szenzoros D3100-zat a kérdező.
Konkrétan nem érdekel milyen géped van és miért. Feltettem egy kérdést amit így reagáltál le.
Ezen rugóztunk itt. Nem értetted, nem baj.Minősítésektől tartózkodj, én nem tettem ilyet.
(#3875) crey: Nem. De ha az az egy mondat ennyire kemény volt, akkor nyugodtan töröld. Bocsánat.
(nézd meg F1-es napon is pörög a fórum, ez jó nem?... jó jó , ne tilts ki ...)
(#3870) Freddy76: szóval hisztis lettem?!
-
Throme
veterán
válasz
#31757056 #3868 üzenetére
Te ajnározod a D3100-at, hogy jobb zajtűrésben. Ha olyan nagy különbség (úgy értem látható, főleg monitor méretben) van, akkor mért nem cserélsz te is arra , hiszen te is a D5k szenzort + AF-et használod, ami igazából a képalkotást meghatározza?
Nem feltételezem, hogy bárki is cserélne D90-ről, csak próbáltam rávilágítani arra, hogy ez szvsz nem túl ütős érv...
Mind1, nem jött össze, te se értetted, ahogy IYF sem... máskor konkrétabb leszek.
A szokásos dogmákat nyomja itt mindenki (ahogy a 24 MP esetében, de most erre ne térjünk vissza csak pl-t mondtam, hogy megelőzzem a felvetést).
Egyáltalán nem jobb a D3100. Ok, még kapható új az üzletekben. Könnyebb beszerezni és ez egy előny.
Vannak még garis D5k-k használtan, mert már beleesett a 3 évre történt gari meghosszabbításba.
Nem tudom ki írta, hogy öregebb a D5k, valamelyik hsz-ben.
Bakker az aztán baromi öreg. Kb 1,5 év van a kettő közt.... jó volt látni, hogy mennyire ugrotok, a féltve őrzött D90-et ért megszólásomra (persze nem ezen volt a hangsúly) ...
Él bennetek a D90 vs D5100 parázs viták időszaka, mint régi fórumozók... -
Bazsee71
őstag
válasz
#31757056 #3841 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem auto üzemmódban szeretném használni a gépet, ezért is döntöttem DSLR vásárlása mellett (persze biztos az is elő fog fordulni). Arra van egy zsebrevágható kompaktom.
Szakirodalmakat már beszereztem, olvasom is. Eddig az utómunka az egyedüli, amivel nem akarok foglalkozni. Majd idővel lehet kedvet kapok ahhoz is.
Ahogy néztem - amennyiben reális áron kínálják őket -, egy árban van a két gép, D3100 előnye a több garancia.
-
akela91
addikt
válasz
#31757056 #3844 üzenetére
Aki automata módban fog lövöldözni, annak ne javasoljunk semmilyen DSLR-t. A pénztárcája is meg fogja hálálni.
(#3846) Cayman : Márpedig nem az én érdekem, hanem az övé, hogy jó tanácsokat adjunk neki. És ebben az esetben lehet jobb tanács egy Milc, vagy egy jobb kompakt. Ha szeretne fejlődni, és utánaolvasni, akkor persze okés
-
Throme
veterán
válasz
#31757056 #3841 üzenetére
Akkor cserélsz D90-ról D3100-ra? Ugyanazt a a szenzort és AF-et használod, mint a D5k, csak puccosabb körítésben.
Szerintem nem mondja meg 2 képről melyik készült D5k-val és melyik D3100-al.
Leszámítva az extrém eseteteket, pl iso 12500-at nem tud a D5k, de ott már nem érdemes képet lőni...Minden másban praktikusabb a D5k.
ÉS még talán olcsóbb is, mert valamivel régebbi váz.... -
*Ropi*
félisten
válasz
#31757056 #3757 üzenetére
Nem, nem én szóltam be (bár elég nehéz volt megállni, mert tényleg olyan volt a kép). Én arra hívtam fel a figyelmét, hogy az utómunka miatt a lábai kissé horrorisztikusak lettek (ebből kapcsolódott aztán az én képemhez a téma). Kissé zokon vette a szókimondó kritikákat, de sikerült helyre tenni a dolgot.
(#3758) Eperkutyus:
-
*Ropi*
félisten
válasz
#31757056 #3694 üzenetére
Abból a "tojós" beszólásból kialakult vitában kapott az én lábas képem is, aztán némi szópárbaj után kiegyeztünk abban a sráccal, hogy elhozza a hölgyet a Debreceni találkozóra és élőben megbeszéljük egy sör / kóla / bambi mellett.
(#3751) aleister, (#3752) Eperkutyus: Te jó ég, hova kerültem...
(#3701) aleister: Lehet, hogy rossz a gondolatmenetem, de esetleg lehetséges, hogy azért kerülnek oda is olyan képei, mert csak olyanokat csinál?
Mindenki azt csinálja a legtöbbet, amiben örömét leli és ebből következően valószínűleg amiben a legjobb is egyben.
-
törölt tag
válasz
#31757056 #3747 üzenetére
Mondjuk azt, hogy "törekedj iso 100-ra" (vagy natívra de azt nem fogja érteni) és csak akkor és annyit emelj, amennyit muszáj.
Sötétben meg kapcsolja fel a lámpát..
aleister: elég lett volna Ropinak annyi, hogy "szeretlek".
Neeem kell itt a nyali, még a végén félreérti.
-
aleister
veterán
válasz
#31757056 #3674 üzenetére
Nem tudom mennyire helyes az okfejtésem, de úgy vélem, hogy a D5100 AF téren is jobb egy csipetnyivel a D90-nél, mert ez is szenzor alapú. Jobb dinamika átfogással, low light képességgel a fókuszrendszer is pontosabban fog működni.
A legjobb az lenne, ha tudnál valakitől kölcsönkérni 1 hétre egy ilyen vázat, és akkor tökéletesen össze tudnád vetni éles helyzetben a kettőt.(#3675) *Ropi*:
Nekem is Tami van, és ugyanazon a vázon egyértelműen a Nikkor a jobb AF-ben. Lehet, hogy képminőségben a Tami karcosabb, de a fókusz az valami félelmetes. És azért mertem kijelenteni, hogy nincs jobb, mert azonnal fókuszba áll. Nincs késleltetési idő, nincs zümmögés... azonnal! Márpedig ennél már csak az durvább, ha hamarabb fókuszálni a cucc, mint hogy megnyomd a gombot.A kritikás dologban pedig nekem is feltűnt, hogy Coxer kicsit nehezen viseli el. Nem tudom, hogy a békesség miatt tudják-e le páran egy "faxa"-val a dolgot, de annyira nem is mozgat a téma. Azt viszont nem hinném, hogy a MUTOGATÓS topicban kéne hirdetni. Lépten-nyomon ezt kénytelen elviselni az ember a rádióból, tvből, az utcán sétálva, a neten...az általam megválasztott helyeken ne már!
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #3694 üzenetére
a masodik felevel abszolut egyetertek
az elsovel annyira nem, mindenki olyan temat fotoz amit tud/akar, olyan stilusjegyekkel/utomunkaval amit akar/el tud adni...nem az a fo szempont sztem hogy te valtozatos kepeket lassalnem fontos mindig ertekelni ha unja az ember...bar nem akarlak erre rabeszelni mert igy is keves a kep/ertekeles
-
aleister
veterán
válasz
#31757056 #3577 üzenetére
D5100-nél nekem eddig nem voltak fókusz problémáim. Sem a 35-tel, sem a D90/7k-nál említett egyéb üvegeknél sem. Eddig nem olvastam itt más D5100 tulajtól sem hasonlót.
szerk:
Ettől függetlenül hiányozni fog pár apróság a D90 után. Én felváltva használom a D800-zal, és teljesen felvállalható. Közel sem akkora tragédia az lcd vagy épp a plusz tárcsa hiánya, mint ahogy egyesek beállítják. Persze éles helyzetben, munka közben nem kétséges a hasznosságuk. -
Larry303
addikt
válasz
azért ez a kukába való rendszer kicsit erős sztem
ha valaki szopott itt a d7k val, akkor én köztük vagyok, hidd el...de ez is csak egy üveggel...a többivel ha hadonászok és nem nézek a keresőbe akkor is 10-9x jól végzi a dolgát....szal lehet azért használniEperkutyussal egyet kell értsek, ez egy szakmai fórum pont arra való, hogy ilyen buziságokon vitatkozzunk, természtesen normális keretek között...aki képekre kíváncsi az átmegy a megfelelő topicba...
Throme: sejtem mire gondolsz, de ettől függetlenül pont az kéne, hogy minél többen kritizáljuk egymás fotoit, akárki is készítette...én is posztolok oda hébe-hóba sokszor meg is kapom, de mindig építő jellegű kritkát kaptam eddig, ami ha nem is tetszik elsőre, (nekem is van egom
) de mindig tanulok belőle...illetve ha nekem nem tetszik vmi azt is leírom, készítse akár force, akár mess bárki...nem vagyunk óvodások sztem
sajnos mostanában csak családi kattintgatás van, nem tudok (akarok) belőle sokat kihozni, hogy postoljam
-
imyourfriend
őstag
válasz
Nem feltétlen, szerintem csak kifogtál egy rosszul működő darabot. 24 megapixel ide vagy oda, én valahogy úgy vagyok vele hogy a kutyát nem érdekli amikor 15x20-as képet nyomtatok hogy most az hány megapixelen lett lőve. Néha én is megnézem közelebbről LR-ben a képet nem arról van szó viszont inkább vennék egy 17-50 f/2.8 EX OS-t mint lecserélném a vázat, annyira megszerettem.Ha nem okoz gondot a menüben való keresgélés akkor szerintem nem szenvedsz hátrányt. Örülök hogy van motor a vázamban, és tudok venni D-s objektíveket, e szempontból engem nem érdekelne pl mennyivel jobb az 50 f/1.8G a D-s változatnál, amikor utóbbi 25k környékén fellelhető már. Ha pixelbuzulnék akkor előbb utóbb azt érezném hogy rossz lóra tettem a fényképezéssel. Inkább örülök a szép képeknek és nem a hibát nézem benne.
-
m3ss
veterán
válasz
ki fog esni a kezedbol, olyan kicsi
statuszlcd nem fog hianyozni? biztos nem cserelnek anelkulire...meg fokuszkalibraciod sem lesz, ami neked ugy tunik nem artana
persze ha kicsi a kezed es nem erzed a tarcsanak, statuszkijelzonek nagy elonyet akkor valszeg jol jarsz ugy... -
-
A Zéé
addikt
válasz
#31757056 #3415 üzenetére
nálam D3100-on semmi baja a kis 35-nek. Amikor sokaknak előjött a probléma, én is elkezdtem tesztábrázni, talán egy icipicit frontos (de lehet, hogy csak user error miatt, vagy csak én magyaráztam be magamnak, mert mindenáron hibát kerestem) de az elkészült képeknél nem venni észre. Szóval nálam jó.
-
nesa
veterán
válasz
#31757056 #3413 üzenetére
Amiket probaltam egyse volt jo, mind D90 hez tartozott de 7000 en sincs ez maskent, ezeken a vazakon 2 fele van, aki mar eszrevette hogy nemjo, meg aki majd eszrefogja venni.
A nikonnapra hurcibalt 35 os se volt jo, legutobb mikor pecsen voltak else hoztak ezt az uveget.Ez az en tapasztalatom,lehet van aki boldog.
-
nesa
veterán
válasz
#31757056 #3411 üzenetére
D40 en pontos volt es hibatlan, D90 el talan 100bol 2x volt jo majd agyfaszt kaptam tolle, kiprobaltam meg vagy 3 at azis szar volt nincs mese el kell feljteni, ha annyira ragaszkodsz hozza uvegessel vagass 10x10 uvegeket es ragszd ossze akvariumnak
es sapkak lekul rakd bele nehogy gombas legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hardcore café
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest