- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
Balinov #18458 üzenetére
Dehogynem. De ne onelightozz, az ciki. Fogj három ilyet, lőjj 10 fotót a babáról aztán olyan lesz mint stewie amikor folyamatosan napozott
Amúgy jól sejtem, hogy az esztétikusabb nem bumszli oldaltatyók sokkalta drágábbak is azért, mert nem csinálták őket direkt ocsmányra?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Balinov #18458 üzenetére
Én abból indulok ki, hogy annak a vakunak elég nagy teljesítménye van, reflektálva sem biztos, hogy annyira jó ötlet újszülöttet vakuzni, jobb óvatosnak lenni, gondolj csak bele, ha később bármilyen gondja adódhat ebből... de lényeg, hogy érdemes előbb körüljárni a dolgot.
-
Rent
senior tag
válasz
Balinov #18337 üzenetére
Nekem megéri beleforgatni a pénzt, ha tényleg jó, az a pénzkidobás ha harmad áron veszek olyat ami kevés lesz.
persze mivel még tapasztalatom nincs e téren, ezért kiváncsi vagyok a ti vékeményetekre is. Egy "profibb" fotós ismerősöm, akivel rendszeresen összefutok macskakiállításokon, ő ajánlotta, hogy semmi esetre se vegyek 3rd vakut, csak nikont, és abból is a 900/910-est.
-
Rent
senior tag
válasz
Balinov #18289 üzenetére
Köszi szépen! Nekem megéri, ennyiért 128-as alsó kategóriás Kingstone-t lehet venni, ami sebességben szinte ugyanaz, mint a mostani 16-osom és leginkább a sebességgel van bajom.
Van amúgy az asztali házamban is gyári sd olvasó, meg a notiban is, de nem tudom, hogy kihajtanák -e a kártyát. 2k-t meg megér ez a Transcend sztem is.
-
Byk01
őstag
válasz
Balinov #17947 üzenetére
Nekem is a m3ss által is említett 468II van a D90-re, de véleményt nem mondanék róla, mert ha 25 villanás van benne egy év alatt, sokat mondok. Annyi problémám volt vele, hogy egy rögzítés kilazult, és egyszer se kép se hang, nem villant.
Átszámítva kb. 20 ezer magyar pénz volt UK-bólből. -
-
MC Pite
veterán
válasz
Balinov #17402 üzenetére
Az az alap, én meg erre gondolok defaultban, de utána rájöttem hogy elbeszélhetünk egymás mellet; no problem.
Leült a topik. Amikor az ötveneseket hasonlítgatjuk megint... Ejj, legalább jönne vki 24mpixelezni vagy egy jó kis D90 vs D5100Larry, csak azt nem vágom hogy akkor mi a p*t lehet nyerni vele a lossy raw mellett? Kb semmit, egy munkaórát sem ért meg a nikon részéről... Nem azokba a gépekbe debütál ahol az sraw/lossy raw közötti méretkülönbség számítana már...
szerk: Na, raw, felbontás, sorozat? -
hotkar
senior tag
válasz
Balinov #15810 üzenetére
Ennél rövidebb záridőt a síma derítő vakuzásnál (gondolom, azt próbáltad) nem fogsz elérni. Ez az érték egyébként a menüből beállítható, de ennél csak hosszabb záridők vannak.
Két lehetőséged van (illetve ennyi jut eszembe):
1. Manual módban fényképezel, akkor 1/200 s-ig elenged.
2. A vakumódnál Slow Sync módot választasz ki, ekkor is 1/200 a legrövidebb idő.Azt nem tudom, hogy ha Shutter priority módban vagy, akkor engedi-e az 1/60 s-nál rövidebb időt.
Szerk.
Enged, ugyancsak 1/200-ig.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Balinov #15794 üzenetére
Most nincs nálam a kép, de valami ilyesmi jelent meg nálam is: [link]
Igazából ismert a probléma, ezek szerint 12mm-en DX-en 30mp-es idővel f/8 nem az ideális beállítás ilyen célra, vagy legalábbis abban a szögben:
"One of the shooting specs he sent me leapt out at me – f22 and smaller. I suspected that was the problem, and when I researched it a bit I found someone else with the exact same problem with the exact same filter and who also used f22. My suggestion was to not stop down so far and be aware of the camera’s diffraction limit (discussed above). Joe tried this and it worked. I’m no expert but I suspect the hazy effect happens all the time when you greatly exceed the camera’s diffraction limit and that we just don’t see it as pronounced until we do a long exposure. Then again, I may just be pissin’ in the wind!"
-
aleister
veterán
válasz
Balinov #15746 üzenetére
Köszi a kimerítő választ és a tesztet!
Kövezzetek meg, de én kipróbálok egy nem MC szűrőt. A tesztből kiviláglik amitől féltem, hogy 10 f-stopnál már bizony van elszíneződés. Ahogy nézem egyedül a becsillanás miatt lenne fontos a többrétegű bevonat. Ez annyira nem szempont nekem.(B)(#15741) A Zéé
/B)
Köszi neked is! -
Real_Necro
veterán
-
-
-
gab.m
senior tag
-
törölt tag
válasz
Balinov #14539 üzenetére
Az úgy jó, köszi a tippeket. Csak mocskot olvasok a GP-1-ről, meg egyébként is hányok attól, hogy ha valamit betolok hot shoe-ra, mondjuk egy kő egyszerű GPS-t, nem tudta a Nikon az adatkapcsolatot megoldani a vakupapucson keresztül valami buta interfésszel, hanem ott kell hogy lifegjen egy szaros kis kábel a gép oldalán..
Fú de buta. Ilyenkor gyűlölöm a nagy profi tükrös világot. Olyan kúúúúrva macera minden itt, egy vacak GPS azon túl, hogy aranyáron van és kábeles röhögnivaló, még szar is. De úgy rendesen. (A chipset és az egész kütyü).
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de szerintem a Nikon mostanában rohadtul mélyrepül
-
törölt tag
válasz
Balinov #14535 üzenetére
Szerintem elég olyan ritkán, igen. Októberben állítottam legutoljára, a nyári időszámítás után 1 héttel kb (akkor kapcsoltam, hogy nem jó a gép órája)
De most csekkoltam és hát ja, kb. ennyi, ahogy írtam.
Én nem geotaggelek, nekem ez az ~1 perc belefér. Te ha igen, túra előtt állíts egyet a telóhoz és nyugodt lehetsz a pontos időt illetően.
Ui: hegyekben (ahol pl. én is voltam tavaly Kleroo-val) ritkán, vagy totál nincs gsm, se semmi. Műhold viszont igen.
Egy egyszerű GPS alkalmazás és már meg is van a pontyos idő.
-
törölt tag
válasz
Balinov #14533 üzenetére
Enyém a legutóbbi téli/nyári időszámítás átállítása óta durván kerek 1 perc késésben van ugyanazon android telóhoz képest. De nem másodperc pontosan lőttem be, csak percre pontosan. Szerintem nem vészes, geotagges fotózás előtt ha mp pontosra belövöd egy GPS-es órához, jó lesz az egy darabig.
-
Freddy76
addikt
válasz
Balinov #14516 üzenetére
Ha akarja, elmondjaNa tessék, már el is mondta... Utód még nincs, perpill a feleségem fuji x20-át használom egy kisvakuval (szeretném leszögezni, hogy a gépet még az intenzív fuji promóció előtt vásároltam). Az utód valószínűleg oly em-10 lesz, a lényeg, hogy kicsi, és kontrasztalapú fókuszos. Aztán lehet, hogy egy év múlva megint veszek egy nikont, ki tudja?
Bár ha most vennék dslr-t, lehet, hogy inkább a canonba ugranék bele. -
gurabli
őstag
válasz
Balinov #14501 üzenetére
Ha létezik öt csillagos válasz, akkor a Tiéd az
Köszönet
Igyekszem mindent részletesen áttanulmányozni és konkrét kérdésekkel visszatérni
Nagyon szeretem én is a könyveket + magazinokat, csak szintén kevés rá az idő.Persze nem valószínű, hogy komoly pénzeket költök majd komoly tükrökre, ezért a meglévőből szeretném majd kihozni a legjobbat. Ez kezdetben a kit ob lesz, majd amint lesz rá keret (vagy jó áron meghirdetve) 50/1.8, akkor azzal is. A tele nem vonz, amire nekem elsődlegesen kell, ahhoz talán az 50/1.8 a legideálisabb. És persze egy használható vaku is kell majd.
Az angol szerencsére mondhatni anyanyelvi szinten megy, így nem gond. A magyar szakirodalom azért jó, hogy tudjam a pontos magyar kifejezéseket is, stb.
Szerintem is ennyiért új D3100 kit a legjobb választás, és nincs semmilyen kockázat a használt vételénél.
Egy fontos kérdés még: mekkora SD-kártyát ajánlatok a D3100-hoz? 8GB elég? Jpg lesz a java. És Class 8 vagy 10?
-
torzo
őstag
válasz
Balinov #13878 üzenetére
Volt már ilyen évekkel ezelőtt is. Mézesmadzag, aztán rászoksz és veheted meg jó drágán, mindörökre Nikonra kárhoztatva magad. Szerintem ACR vagy LR, azok mindent látnak.
IYF: az éjszakain eléggé látszik a torzítás. LR-mal nem vetted ki belőle? Szidtam, szidtam, de gyors, pontos obi volt, hatékony VR-rel. Nekem kontrasztszegénynek is tűnt, ezek is azok. Átmeneti megoldásnak azonban nem rossz, az árát tartja.
-
-
válasz
Balinov #12824 üzenetére
Non-CPU, innentől kezdve ugyanúgy nem lesz vele semmi mérés, mint a Nikon saját AI-s üvegeivel - a D90 (meg asszem az összes kétszámjegyű, illetve a 3k/5k vonal) mérni csak olyan üvegekkel fog, aminek a seggén van elektromos érintkező.
(Továbbá mivel ez egy manuál üveg, AF meg végképp nem lesz, semmivel sem.)
-
A Zéé
addikt
válasz
Balinov #12829 üzenetére
hát ha a 35 is picit szűk, akkor nem
Ha csak egy obim lehetne, akkor egy ekv 45 körüli lenne az, amire ott van a 28/1.8, de az egy drága fx üveg, és bazi nagy is
Az "álom" sorom meg egy 16-os, egy 28-as, meg egy 60-as fényerős üvegból állna. Természetesen max a 35/1.8 méretébenEzt a Fuji majdnem hogy tudná is, de az nem az én ligámban játszik -
válasz
Balinov #12794 üzenetére
Felejjcsed E! Szerintem.
Az 55-200VR vagy az 55-300VR-ben(lassú AF és forgó első tubus) érdemes gondolkodni.
Én is vettem anno lókoszt telének egy Sigma 70-300APO DG Macro-t, mert réges-régen nem tűnt rossznak, de legutóbb nem vált be. Nem használhatatlanok, sőt 200mm-ig egész jók. Aztán egy 55-300VR-nél kötöttem ki, ami méret/súly/ár/tudás arányban tuti vétel volt nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kerékpársportok
- Xbox Series X|S
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest