-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
"Sötét" obikat használok, nincs fókuszproblémám
Volt mikor szöveget kb 45°-ban állványról, de ez is olyan fél megoldás, mert beállítod közelre, de lehet más rekeszen, vagy más tárgytávolságon más eredményt kapsz....
A zoomokat meg külön öröm állítgatni, mert még a különböző fókusztáv is bejátszik. Nikon ráadásul 1 értéket tud tárolni / obi (igaz a canon 2 érték / obi se sok).
Ezért teszik - bár nekem nincs ilyen obim - a sigma megoldása, amiről azt mondják macera, de több ponton is kalibrál....csak ahhoz sigma obit kell venni. Tamron is elkezdte, de a pro kategóriával, és nem olyan régen, ha jól tudom.Esetleg szervizbe viszed az obit és a vázat (tami/nikon combo esetén mondjuk nem tudom hova, talán camera kft.)
-
updog
őstag
És bakker árukeresőn tegnap óta már nem kapható csak 490-ért (tegnap még volt 470-ért is)
Pedig pont most vitték el a D7200-at úgyhogy nagyjából meglesz a rávaló. OK hogy ne pattogjak ha ennyiért veszek új objektívet, de 5%-ot lenyelni egész sok...
-
gaben22
senior tag
Nekem a D7000 után a D750 se volt különösebben láblefosás. Egyedül akkor csettintettem, mikor a Nikon 105 1.4E-t megvettem és csináltam pár random képet (amúgy még a Nikon 14-24 2.8-am után se dobom magam hanyatt...). De ha ilyen szintű objektívet teszel egy APS-C-re az is ász lesz, szóval hogy elpuffantsak egy közhelyet, az objektív inkább számít, mint a váz. Szerintem persze, mert amúgy még az amatőr szintet se ütöm meg, úgyhogy akár még hülyeségeket is beszélhetek
.
-
updog
őstag
Elég körülményesen van megfogalmazva az oldalon, de én úgy értelmezem.
"A Tamron G2 objektívek világába történő belépésért az első objektív után 25.000 Ft visszatérítés igényelhető."
Ja de nézd meg a linkelt promóoldalt, csak a 15-30, 24-70, 70-200 hármasra vonatkozik, nem minden G2-re
-
Roachy
senior tag
-
*Ropi*
félisten
Próbáld a DSLR Dashboard appot!
-
Lac-coo
őstag
Ha jol beallitod nagy segitseg.
En ugy szoktam, hogy az auto ISO beallitasoknal beallitom az adott obihoz hasznalhato leheto leghosszabb zaridot (pl200mm 1/320...) , es 100-as ISO -t allitok be.igy ha a zarido le akarna menni 320 ala a gep automatikusan emel az ISO.n, nem kell folyton figyelnem ra....
Sot ilyenkor elvileg nem a szabvany ISO .t tudja csak hasznalni, hanem koztes ertekeket is, bar ezt meg nem figyeltem meg, csak olvastam... -
marcitp
őstag
Nem szívatlak, tényleg...
próbálgattam a gépet, és ja.
Lehet, a 14 bites nef-et lassabban írta ki a kártyára, és ha jól tudom, a tükör csak akkor csapódik vissza, amikor kész az írás. Sorozatnál is lassabb 14 bitben. Tudom, leírva hülyén hangzik, ki is fogom próbálni újra, lehet, rosszul emlékszek, de sztem nem...
Ami érdekes, a 7200-nál ilyet nem tapasztaltam, annak tökmindegy. -
updog
őstag
Mindjárt jön valaki, aki FX-ről váltott középformátumra, és megmondja, hogy na ott aztán már van különbség
(#38607) Anubis_9 Igen, a ~400 oldalas manual azért nem piskóta
De öröm használni, kitapasztalni, és hogy nem kell a menüt túrni (bár a D3200-on is csak 1-2 dologért mentem menübe - de ezt sokkal hatékonyabb és kényelmesebb kezelni).
-
#Morcosmedve
veterán
-
oszy
veterán
Megtaláltam: grafikaszoftver.hu
-
hotkar
senior tag
Nem mindet.
A 16-85 belefért (talán +4 kellett neki)
A 70-300 -10-nél lett jó.
Az AF-S 50/1.8 annyira kicsúszott, hogy nem lehetett pontosra állítani.
A 35/1.8-nál meg döntenem kellett, hogy közelre vagy távolra legyen jó, mert a két beállítás köszönő viszonyban sem volt egymással.Aztán fogtam egy 2,5 mm-es imbuszkulcsot meg egy PH0x5-ös csavarhúzót, és arrébb állítottam az AF szenzort. Nemcsak hogy mindet be lehetett állítani, hanem összébb is rázódott a tartomány.
-
-
Throme
veterán
Hát ott nehezebb dolgod lesz.
Szerintem állítsd a vázat A módba.
Elméletileg egy mérés nem mérés, szóval min-közép-max fókusztávon érdemes megnézni, és ezeknél is több rekesz értéken. Mondjuk elég lehet teljesen nyitva nézni. F22-n már nem fogod látni, ha van is fókusz gond.
VR off.
Mindenképpen a közelponton túl (messzebb) legyen a téma, különben fals eredményt kapsz, ha egyáltalán éles képet lősz.
Állvány. Expo késleltetés beállítása nem árt.
Sima jpg.
Aztán hogy mit fotózol az már ízlés kérdése szerintem, nyomtatványt, ceruza elemeket...stb.
Nyomtatványt 45°-ban, elemeket szemből.Kezdődhet a móka.
Katt, megnéz, AF tuning-ban eredménytől függően picit korrigálni (ha rossz irányban indulsz el nincs gond, akkor majd a következő képnél, ellenkező irányt választod).
Ha jó, akkor lehet más fókusztávon ellenőrizni. Ha nem jó, és sehogy se kapsz mindenhol egyforma eredményt, akkor vagy szerviz és ők kalibrálnak (nem hiszem, hogy sokkal jobban) , vagy a sűrűbben használt végén, vagy annak közelében, vagy fókusztáv közepén állítod jóra.
Azt azért nézd meg, hogy hová került a fókusz (visszanézésnél a piros keret hol van), mielőtt egy homály képnél szívbajt kapnál.szvsz
Sok türelmet, sok sikert!
-
aleister
veterán
Ahogy Zéé is írja, a Tamron 24-70 f2.8 VC USD a legjobb ár/érték arányú obi ebben a szegmensben. Viszont, ha a képminőség az elsődleges, akkor tennék egy próbát a Tokina 24-70 f2.8-nal. Ez a legfrissebb, legmodernebb FX alapzoom jelenleg. Kb 1 éve van a piacon. Kis rekeszeléssel gyönyörű képe van. A legmasszívabb 24-70, ami valaha megfordult a kezeim között. Nagyon jó építése van.
Ha nem kell stabi, akkor szerintem a Tokinát válaszd. Ha kell, akkor meg a Tamit.
(#37436) #Morcosmedve
Az ugye megvan, hogy az említett lencse FX obi, amit meg te ajánlasz az DX? -
Colonel993
senior tag
Inkább mosogatószer... az tuti leoldja a zsíros maradványokat, de a só, magától víztől lejön... mert hát só...
Az ilyen oldószerekkel nem érdemes nekik menni, jobb esetben nincs semmi, vagy csak a gumi ragasztását kezdi meg... rosszabb esetben, pl petróleum származékok a gumit is eszik.
Egyedüli kivétel az izopropil alkohol, de az is inkább lencse tisztításra...
-
szmayer1
senior tag
Köszi, megnézem mégegyszer a LR-ot, hátha másodszor sikerül jobban megbarátkoznom vele. Sajna először nem igazán jött be.
@ randras_83
Én nem is mertem Nikon márkán kívűl másfajta vakut nézni, de most látom, hogy te is (számomra ismeretlen) márkát használsz, teljes elégedettséggel. Azért ami neked van, az árban kicsit kedvezőbb mint egy Nikon, de az olcsósága valamiben megmutatkozik?
-
nesa
veterán
Larry303 kolegaval reszben egyetertve jo uveg az 5,6 on is de igazan nekem 7,1-8 korul jott be.
-
A Zéé
addikt
16-85 mellé/helyett semmi pénzért ne vegyél 18-105-öt! Az a plusz 20 mm semmi, cserében alul az a 2 mm tuti hiányozna.
szerk: de amúgy azt az 55-200 eladást is nagyon meggondolnám. Mert ha a 16-85 mellé veszel valamit, akkor az obi darabszámod nem változik, és még a képminőség is maximum közel hasonló maradhat, egyedül a cserélgetést tudod megspórolni. Ha pedig helyette veszel valamit, akkor ugyan spórolsz 1 obit, de képminőségben biztos visszalépés lesz.
-
Tav-Csoves
őstag
Szia! Itt valami A és B verzióról ír, de nem tudok angolul, és összekuszálódtam. Arra már rájöttem, hogy lépcsőzetesen kell telepíteni (1.10->1.11->1.12) de most itt melyiket kell felflashelnem?
Köszönöm a segítséged!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest