- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz
MC Pite #10611 üzenetére
ha odajönnek hozzám törlöm a szeme láttára...10-9 úgysem tudja, hogy dupla kártyaslotos a gép
btw nagyon ritkán fotozok ismeretleneket spontán, ez inkább külföldön fordul elő, ott meg úgyis látják túrísta vagy b@sznak rád. persze ahol eleve tilos a fotozás ott nem feszegetem....asszony tudott hajmeresztő dolgokat művelni...araboknál egy-két helyzetben ökölben volt a seggem, de eddig szerencsére semmi gond nem volt... -
törölt tag
válasz
MC Pite #10322 üzenetére
Nem csinál hülyeséget a DxO. Erre jópáran rájönnek és elkezdenek erre hivatkozni, ha ajánlani kell valamit. Ez még nem a tömeg, csak úgy 1-2 hülye pixel peeper, mint jómagam és aki ad is ezekre (túl azon, hogy milyen végső pontszámot kap egy adott cucc). Aztán divat lesz: már mindenki a DxO-ra hivatkozik. Aztán 1-2 ember szemét ez elkezdi csípni. A demokráciában ők az egyenlőknél is egyenlőbbek akarnak lenni - meg amúgyis, veteránok! - és elkezdődik a mese, a vagány vagyok sztori, hogy amúgy a DxO komplett hülyeség, nem kéne kukkolni. Jön a másik is, kicsit fáziskésik, de még azért nagyjából időben kapcsol, hogy hééé, ez király, 100 légyből 99 eszi a szart, 1 már nem eszi, árral szemben úszik, úúú akkor én is, ez most még menő meg úgy alapvetően jól elsüthető.
Erre aztán még egy páran ráébrednek, és a végén a nagy DxO-hype-ból lett egy szépen fejlődő DxO anti-hype, ami sokmindent mutat, csak azt nem, hogy az ember vajon tudja-e, mit csinálnak DxO-ék. De itt van egy kemény mag. Jó néha egymás fenekét tisztára pucolni, nem akarja egyik-másik friss okostojás sem, hogy évekig b*gassa őket egy fejősboci, mert az illető nyúbi, így aztán beáll a sorba és mikor már elkezd leülni a DxO téma, egyszercsak megint ráhivatkozik valaki és említett hősünk kifakad mérgesen, hogy hagyjuk már ezt a déikszót, hülyeség az egész. Aztán pedig jön az olyan magamfajta, aki még sem a Photozone-ban, sem a DxO-ban nem csalódott és megmondja a magáét jól. Aztán jön egy kisebb csend. Vagy egy lavina. Ki tudja, mert ebben nem fogok részt venni. De ha a fél világ fotós közössége rájuk van függve, ad a véleményükre, csakúgy, mint a dpreview-ra (amit én pont a legkevesebbe nézek egyébként említett 3 közül, de a paramétereket lelesni jó), az szerintem több annál, hogy "ezer légy nem tévedhet". Szóval.. én spec azt látom, hogy a ló egyik oldaláról bukik át a jónép a ló másik oldalára az aktuális széljárásnak megfelelően, egyszer nagyon szeretünk valamit, aztán nagyon utáljuk, egyszer ajánljuk, máskor nem ajánljuk, nyáron menő, télen ááá nem menő, biztos hideg van. A másik ez a nagy megapixeltől való félelem, kb. lassan defaulttá válik itt az, hogy óóóó nem jó az semmire és csak a baj van vele. Azért titokban örülök, hogy már nem a 36MP-vel dobálóztok, hanem a 24 is probléma, meg annak a fájlmérete is, fuck yeah, haladás ! *izzadó homlok megtöröl* Holnapután már a 16 is sok lesz, de komolyan.. és egyébként is, .. fejlődnek a tabletek is, az ARM nem bír rendesen PS Mobile-t csak 10 MP körül, utána nagyon belassul, karcsú a Rockchip na, hagyjuk a picsbe, D40+18-105 ollé ollé ollé
Én holnap Bp, mire éjjel hazaesek, szét legyen ám köpködve, de rendesen.
[unalom off, flame on]Jócakát
-
roberto47
csendes tag
-
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #10101 üzenetére
trollkodsz? minek vennek d5100-at? egyik obimat egyik vazhoz, masik obimat masik vazhoz kalibraljam?
abban ugyanugy nincs fokuszkalibracio. cserebe meg kenyelmetlen, gombok, tarcsak, statuszkijelzo...parszor beszelgettunk mar errol azt hittem tudod mi az allaspontom ezekrol -
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #9859 üzenetére
18-35-ot sokallom, akkor mar fx inkabb. az a baj hogy a 30 1.4 is mar hasonlo dilemma...
jelen pillanatban ugy nez ki 10-20 marad, 105 marad. es 2 dx vaz.
aztan azt nem tudom, hogy vegyek-e egy 35 1.8-at es egy 50 1.8-at..vagy helyettuk egy tamron 17-50. fenyero meg elesseg a fixek mellett szol. de tul kozel vannak egymashoz gyutavban, es ha allandoan 2 vazazok akkor meg kb magamat hatraltatom. meg ha pillanatvadaszkodom, csaladi fotok, gyerekfotok vagy rendezveny mindig valahogy ugy erzem, hogy zoomobival tobb jo kepet lonek, kevesebb dologrol maradnek le, valtozatosabb lenne stb...fx + 24-70 f2.0 kene
amugy a linkelt dxo tesztnel a 35 1.8g ala d300-at tettel, azert (is) pontozodott ki
-
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #9857 üzenetére
de mi az hogy osszehozhatatlan? en ezt nem tudom hova rakni. nikon nyiltnapon sem ertettek ezt (persze lehet tagadnak). nekem lampafenynel minden 35mm+d90 tesztfotom jo lett, azt mondtak itt h d90-el is problemas...bar negyed orat probalgattam...
16-85 speciel nem erdekel, bar larry geperol van szo, es neki pont gondja van a 16-85-tel is. lehet akkor 35 1.8g-vel is lenne? nehogy mar a vaz miatt kelljen 17-50-et, vagy sigma 30-at venni -
marcyman
aktív tag
válasz
MC Pite #9702 üzenetére
No, szóval van egy szettem, tárgyfotósátor+ 2 db "villanjkörte + ezekhez derítőesernyő.
Tehát derítés megvan rendesen, több rétegen keresztül.
De még így is sajnos be-be csillan egy-egy csomag. Vagy én vagyok béna az egésszel?
Szétnézek a vakus topicban is.Egyébként az MB-Q10-ről tudnál nekem küldeni valami infót? Nem ismerem és gugli sem dob rá semmi értelmeset.
-
bandigno
senior tag
válasz
MC Pite #9637 üzenetére
Igazából szerintem akkor használnám, mikor kezembe veszem a gépet
én nyáron kezdtem a "komolyabb" fotózást, még igencsak az elején tartok, de igyekszem! Egyelőre egy 18-105-öm van, mellé szeretnék karácsonyra kapni magamtól egy 50 1.8 g -t (esetleg 35-öst) és egy telét! A 18-105öt nagyon szeretem, de ha a 18-200 képe megegyezik vele, akkor lecserélném arra! Sokat járok természetbe, bogarászok-virágozok-madarászok (ha épp sikerül a lopakodás), illetve némi motorsport fotózás (rallye, motocross), amire kellene! Nagy összeget nem akarok/tudok belefektetni, tudom egy jó fényerős tele jó lenne, de 90%ban természetfotózom, nem mozgó célpontraArra a 105 eddig jó volt,viszont a vége kevés, sokszor jól jött volna egy 200/300
motort/autót az én igényeim szerint tudtam 5.6-on is lőni, tehát ez nem visszatartó! Ilyen (és hasonló) minőséggel már elégedett tudok lenni, ha hozza!
A linken van még pár kép, szívesen fogadok kritikát! (D3200 & 18-105, előtétlencse nélkül, croppolt képek is)
összegezve a túristaobi mivolta hasznos lenne és csábító, meg árban is! 70-300 vr húzóssabb! -
Flow
senior tag
válasz
MC Pite #9562 üzenetére
@MC Pite: Nem az EU-ban van szerencsére! És nem akarom behozni Magyarországra sem, esetleg ha látogatóba megyek. Nincs áfa, nincs vám, nincs semmi.
@ Ropi: Mint írtam korábban, a villámár 370e körül van. Hogy szaladna el így a licit?
Ennél több nem lehet.
No offense, de vajon mi volt az, amit írtam, ami miatt mindketten újszülöttnek néztek a neten?
-
-
bandigno
senior tag
válasz
MC Pite #9571 üzenetére
ha külföldre mennél! 10 hangulatos karácsonyi vásár
-
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #9568 üzenetére
hat elore megnezed a latvanyossagokat, erdekessegeket neten. aztan gps.
"Általában az alábbiakat találod itt: Tank. Tank, harckocsi. Tengeralattjáró. Tank. Rakéta. Bányászok vagy katonák durva szobra. Lenin. Tank. Rakéta."
de latok en is sok ilyen videot, de azert gondolom kicsit tulzas. mint az amerikaiak (kozep)kelet europaval kapcsolatos eloiteleteik...de lehet tenyleg ennyire gaz arra. meg sajnos nem voltam soha.
kompresszor hmm. automba nem akarsz csinalni egyet? nekem kisebb is eleg
-
-
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #9562 üzenetére
hmm nem gondolnam hogy ilyen gaz arra fele a helyzet...mivel raboljak ki oket? fegyverrel? nyilt utcan?
ennyi erovel penz meg hitelkartya se lehet nalad. amugy lehet ezt a fujit vmi kompaktgepnek nezik, el se viszikegy markolatos d70-ert vmi 70-300-al meg olnenek
amugy nektek nincs x100 is? vagy 10? nem fer az be egy ovtaskaba, obi meg zsebbe? allvanyod is kicsi, mehet a poggyaszba. en elvinnek egy nagylatot ha ilyen problemak vannak...de nem meggyozni akarlak, de nekem biztos nem az jelentene az akadalyt hogy a helyiek nem beszelnek angolul
en ugy vagyok ezzel hogy a fenykepezogep van ertem.. ha sarba kell lerakni hogy jo legyen a kep akkor oda rakomde mas kerdes ha csak ejjel ersz ra, szar kornyeken, nincs idod autot berelni etc...csak csodalkozok hogy pont ilyen kis gepeknek nem tudsz/akarsz helyet szoritani...
freddy: hat nem kell streetet lodozni akkor
-
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #9559 üzenetére
es otthonhagyod a geped? ehh. ezt felfogni nem tudom. foleg hogy neked ilyen kicsi van. nem pont ezert jo egy milc hogy pl keves helyet foglal el egy taskaban?
kozbiztonsagot szinten nem ertem, nem egy akkora ertek ez hogy igy felteni kellene. ha meg igen akkor biztos megerte megvenni ha ennyire felted? 2 ev mulva semmit nem fog erni, most meg csinalhatnad vele a jo kis kepeket az oroszoknal -
torzo
őstag
válasz
MC Pite #9477 üzenetére
"Az FX szar üveggel is fényévekkel jobb(1), mint a DX, jóval. [gondolom a vessző kimaradt]".
Úgy látom, a vessző a javításból ( gondolom, a vessző kimaradt) nálad is kimaradt. Bocs.
Szóval, természetesen elismerem, fx-ben minden többe kerül. Én úgy hiszem, megérte, annak ellenére, hogy tovább kell gyűjtögetnem.
Az én kalkulációm szerint: váz 450 ( most néztem meg), 35-70/2.8 70e, 80-200/2.8 tolózoom 120 e, ennyi kezdetnek elég. A vége 640. Tényleg nagyon drága.
A D600-zal (2012 okt) közel egyidős volt a 7100 ( 2013 febr), tehát megfelelő a párosítás. A D610 mostani bejelentés. Nézz utána!
Szerintem ezt a vitát ne fokozzuk tovább, semmi értelme! Ha neked így jó, elismerem: GYŐZTÉL, ahogy már az elején is megmondtam.
Na, minden jót! Lazítsunk egy kicsit!
-
-
torzo
őstag
válasz
MC Pite #9468 üzenetére
"Picikét már a dx szett ára fölött vagyunk, úgyhogy kérlek fejezd be, még kell fx-re egy kb 85ös lehetőleg legalább 2,8al, meg egy 28-300.
Ne hagyd nyitva a kérdést, vagy old meg máshogy amit találsz "
Bocsánat! Az old felszólító módja oldd! Persze, nyilván csak figyelmetlenség volt.
D7100-ról volt szó, ami 3 kiló. A D600 pedig már 5 alatt van. Az említett dx üvegeket az fx simán kezeli. A különbség tehát a két váz között az ár, azaz közel két kiló. Teljesen igazad van, ha azt mondod, ez sok pénz, de szerintem megéri gyúrni rá.
Amúgy pedig semmi késztetésem bárkit bántani, a dx/fx csak technikai (ráadásul gyorsan elavuló) háttér. A fotográfia lényege tényleg nem ez, úgyhogy részemről nem provokálok tovább.
Jó fényeket! Mostantól csendes observer leszek.
-
torzo
őstag
válasz
MC Pite #9448 üzenetére
"Nem egy nem tudom milyen sor ez, csak ha matekozni akarunk és még mindig egy szikra konkrétum sincs, akkor kéretik összerakni ez fx-re."
Használt cuccokból extra veszélyes a vásárlás, különösen egy kezdőnek (úgy emlékszem, kezdő kért tanácsot), ezért ez nem reális alternatíva. Ha az említett D7100 váz és üvegek új árával számolsz, akkor érvényes, amit írtam. A D600 újonnan már 5 kiló alatt van.
Egyelőre nem tölti fel a képeket, vagy valamit hülyén csinálok.
-
torzo
őstag
válasz
MC Pite #9434 üzenetére
"Azaz amíg te a saját 35-70 2,8addal D600on lősz, más meg D7K/D7100 és egy 17-50 2,8VC, vagy ennek megfelelő üveggel, addigra már (főleg utóbbi váz esetén) hasonló mennyiségű zaja lesz."
Akkor végezzük csak el azt az összeadást! Így már nem sokkal drágább az fx. Az említett vc üveg csak a Tamron/Sigma lehet, mert Nikonban ugyanezt (vc nélkül) már csak egy vagyonért lehet megkapni. A Tamron/Sigma pedig nem Nikon.
-
torzo
őstag
válasz
MC Pite #9434 üzenetére
Ha így értetted, rosszul fejeztem ki magam. Azt állítom, ha limited a zsozsó, először a vázat venném meg, természetesen fx-et. Én így is tettem. Gondolom, mindenki jó vázra és jó üvegekre gyúr. A csúcs dx üvegekkel mihez kezdesz, amikor végre megveszed az fx vázat? Eladhatod jó nagy buktával.
-
torzo
őstag
válasz
MC Pite #9418 üzenetére
DX vázon nem használtam arra gyártott igazán jó obikat, csak az 50/1.8-ra tellett. Kb. fél évig agyaltam, hogy a D3000 (OK. tudom, hogy a leggyengébb váz) után mi legyen a folytatás, D7k vagy a D600. Végül profik véleményére bíztam magam, ezért lett FX. Ja, azt leszögezem, hogy engem sem vet fel a pénz.
Azzal vigasztalom magam, hogy ez így volt jó, és most persze vágyom a jó FX üvegeket.D600-zal beltérben, fényszegényen, gyenge üveggel is tudtam dolgozni, a DX ott szóba sem jött volna, még jó üveggel sem.
A virtuális összeg elköltése játékot bizonyosan megnyernéd, azonban a DX a legjobb obikkal is komoly korlátokat jelent az FX-hez képest.
-
imyourfriend
őstag
válasz
MC Pite #8927 üzenetére
50-esnek elhagytam első sapkáját, most találtam egyet 700+pk-ért.
(#8934) nesa: Nem értek vele teljesen egyet, ha csak MF van számomra az szenvedés volt a halszemnél. Igaz 10,5ös nikkort használtam de sötétben és közeli képeken nehéz volt vele fókuszt találni. Márpedig a közelpontja ~2-3cm az objektív frontlencséjétől számítva. Igaz AF itt nem létfontosság de jó ha van.
-
Sequoyah
tag
válasz
MC Pite #8746 üzenetére
Sokan imádják azokat a pöcköket. Én is imádom ezeket a kis mechanikus dolgokat (pedig IT-s vagyok
.
Aki ezeket a pöcköket akarta csúcskategóriás digitális minőséggel, annak eddig nem volt semmije (talán az X-Pro). Nyilván a D4-et vette (d800, d600...), mert a pöckök hiánya azért felejthető. Ők most simán lehet, hogy ugranak. -
A Zéé
addikt
válasz
MC Pite #8746 üzenetére
sose tudhatod. Aki fm2-n meg fm3-on, vagy valami hasonló régi filmes Nikonon szocializálódott, az lehet, hogy megveszi ezt "hobbigépnek", mert tegyük fel nosztalgikus érzéssel tölti el a hasonló tárcsabuzerálás.
Nem feltétlenül a D4 a standard kezelhetőségre mindenkinek -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #8609 üzenetére
Ha már offhullám, és már az 1,2/56 képéről fantáziálgatok azóta
- Sigma pl mi a gyíkpöcsért nem csinálja meg a többi (ahol olcsón ez hiánycikk) foglalatra a 30/60 2,8DN-t??? (Ha már kisebb és nagyobb szenzorra is árulja most.) XC üvegek miatt még rekeszgyűrű se kéne rá, de NX tulajok se haragudnának meg érte... Kizártnak tartom hogy ne érné meg nekik.
IYF, sötét van kint, csak a városiaknak pálya ilyenkor fotózni
Amúgy honnan tudod hogy értelmetlen eszmecsere, vannak olyan gyártók () akik olvassák az ilyeneket és az igényeket figyelembe véve fejlesztenek
-
Ijk
nagyúr
-
jasonka
aktív tag
válasz
MC Pite #8577 üzenetére
Helyesen : a D5100-nál manuálban a tárcsa az exp. idő, , az expokorrekciós gomb pedig a rekesz.
Az Fn gombra én pl. a fehéregyensúlyt tettem fel.
(Amúgy fotózni indulás előtt általában beállítom a legfőbb paramétereket, így a helyszínen általában csak a rekeszt ill. a záridőt és - az Fn dedikált gombbal - a fehéregyensúlyt állítom. A fókuszmódot és a fókuszzónát valóban menűből kell állítani, de azt tudtommal a D90-nél is onnan kell.)
Juszt se cserélek D90-re !
(Nyugi, BEFEJEZTEM...
)
-
A Zéé
addikt
válasz
MC Pite #8582 üzenetére
nekem ez eléggé dönthetőnek néz ki
DF nekem így annyira nem tetszik szemből. Valahogy olyan nagyon zömök, a púpja meg túl nagy. A hátulja meg bármelyik mai dslr lehetne. Felülnézetben a legmutatósabb.
-
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #8561 üzenetére
hat lehet akkor 2 perc alatt lehet nem sikerult rajonnom a gep mukodesere...akkor ezek szerint vmi gombot lenyomvatartva allithatok zaridot is a tarcsaval M modban? meg mondjuk kirakhatom masik gombra az isot is?
mellesleg ha lehet igy hasznalni, akkor is ugyanugy gondolom hogy nem lehet osszehasonlitani a 2 vaz hasznalhatosagat. ha hasznalsz par hetig ilyet lehet te is ra fogsz jonni(#8552) FEDman hmm a tomeg jogos. bar amit kleroo irt, dof, azonos dofnal kepminoseg, bokeh stb miatt lehet felesleges osszehasonlitani...
meg az a baj, ha vki jobban belemerul a dologba elobb-utobb minden szart visz majd magaval...portrezni vakukat, fenyformalokat, allvanyokat kreativ vilagitashoz. makrozik akkor softbox, vaku, allvany...es sorolhatnam. nalam pl nem sokat szamit a gep meg a 3 konnyebb obim sulya ahhoz kepest amit viszek...nyalarason, kirandulason meg vegkepp nem amikor mas is van a hatizsakban...
ezert mondom hogy inkabb kezdoknek idealis. meg masodvaznak pl levinni a jatszoterre delutan 1 fixobival a zsebben. majd ha jatszoterre kell jarnom, es lesz optikai keresos en is elgondolkozok rajtafreddy: nem a videodra reagaltam amugy, csak arrol jutott eszembe...olvasgattam a fuji topicot. pite marketingje mukodik
amugy a street meg mindig jogos, arra idealis.
-
lyunior
tag
válasz
MC Pite #8543 üzenetére
Nem a fogásával volt baj. Az szerintem teljesen szubjektív.
Mondjuk a Nikon gumírozása nekem bejön. Túl nagy kezem sincs, tehát ezzel variálni nincs sok értelme.
A kijelzője volt furcsa számomra, bár lehet, hogy csak szokás kérdése, de míg a nikonnál két nyomás az info gombbal és minden lényeges paramétert variálhatok, addig ott nem sikerült előcsalnom semmit, bár először volt a kezemben, nem értek hozzá. Ennek ellenére nem tűnt túl barátságosnak a kezelése. Persze az én szemem is a sajátomra állt rá. Szóval nem tetszett a 600D.Pedig olvasgattam róla, még a gépvásárlás előtt. Akkor sem győzött meg, és most élőben sem. Ma este lehet, hogy még nézegethetem egy kicsit, majd megpróbálom beleásni magam. -
Graphy
aktív tag
válasz
MC Pite #8527 üzenetére
...mert a gép tetején mindig látod az infókat, a dedikált gombokkal pedig azonnal tudod állítani amit szeretnél, míg a hátsó kijelzőn sokkal macerásabban állítasz mindent plusz még be is kell kapcsolnod a kijelzőt. Ez utóbbi mondjuk egy virág fényképezésénél vagy egy tájképnél talán lényegtelen is, mert itt nem számít az eltelt idő. De amíg nem használtad a gyakorlatban addig sosem fogod érteni az előnyét. Hosszabb távon qrv@yo és ez a lényeg.
-
jasonka
aktív tag
válasz
MC Pite #8521 üzenetére
(Nem neked válaszképpen - sőt : inkább a hsz-odhoz kapcsolódva).
Mielőtt végképp földbe döngölnétek a D5100-at :
"Kétféle emberrel találkoztam: Aki fogta az 5100at és nagyon nem jött be, és aki fogta és marhára bejött."
- nekem is bejött - sőt bejön, ( pedig 188,5 cm vagyok és verem a 130 kg-ot, a tenyeremet képzelhetni.)
Való igaz, a kisujjamat "behajtom" a váz alá ;
- a D50-emen volt LCD kijelző - kissé hiányzik, de van élet nélküle is ;
- ami a dedikált gombokat illeti : egyéni véleményem hogy nekem jobb, hogy "egy helyen kell keresni" a beállítások túlnyomó többségét ;
- a kihajtható kijelző nekem nagyon bejön - pl. állvány esetén - de visszahajtva jobban is védi a kijelzőt
( függetlenül attól, hogy van rajta védőfólia ).Én annakidején sokáig vacilláltam a D90 és a D5100 és D3200 között - a videominőség mellett, a kihajthatóság és az döntött, hogy a D5100 mégiscsak újabb kiadás ( a D7000 szenzora, stb.) - de emlékeim szerint akkoriban szinte mindenki dicsérte itt, ezért is vettem meg. Akkor sokan a D3200 24 MP-es felbontását tartották indokolatlannak, most ezek a hangok a D5200 - D5300 -zal elcsitultak...
Szeretem a D5100-at - persze ár/érték arányosan.
A gépvázba épített fókuszmotor ? Na, az az egy hiányzik, mert korlátozza az obiválasztékot...
-
m3ss
veterán
válasz
MC Pite #8491 üzenetére
"Ha azonos árban lenne a D7K és az 5100, akkor valószínű megint az 5100at hoznám el."
ne tessek itt trollkodniamugy pont par napja fogdostam egy d5100-at, hat nem akarom elasni, meg csak az en velemenyem de koszonoviszonyban sincs kezelhetosegben egy d70/d90-nel. fogasban meg egyenesen botranyos, bar eleg nagy kezem van. sztem tuti magukra terveztek ezt a japanok. egy kis kompakt gep kenyelmesebb nekem, azt legalabb mashogy fogom. itt a markolatot lehet csak, az meg elkepesztoen kicsi. amugy d70 is kicsit jobb volt mint d90 ilyen teren...
az meg hogy neked szamit a meret...milceknel meg jogos, de itt mennyivel lesz konnyebb/kisebb a d5xxx/d3xxx rendszer, mint a nagyobb tukros...a taska is ugyanakkora amibe rakod.
meg mintha a d90 keresoje nagyobb is lenne, mint a d5100. bar lehet csak ugy tunt, par percet volt nalam. azt sem ertem hogy nem hianyzik vkinek a statuszkijelzo....nezegessem az lcd-t amikor pl manualban vagyok vagy bracketing vagy barmi mas?
na mind1, nem szitani akarom a d5100 vs akarmi vitat, csak frissek a tapasztalatok...de teny hogy akik nem nagyon akarnak elmerulni a fotozasban jo lehet. de ha vki kicsit is lelkes fotos sztem nagyon kompromisszumosak ezek a kis vazak... -
Real_Necro
veterán
válasz
MC Pite #8497 üzenetére
Azt írja fotóval foglalkoznak, tehát nem hobbi szintből indulunk ki. A profi vázakon is van dedikált gomb, fókuszmotor, státuszkijelző. Egyeseknek ez flanc, másoknak kényelmi funkció. Lényeg, hogy látja a lehetőségeket, aztán majd eldönti a kedves fórumtárs melyik számára a szimpatikusabb, melyik áll jobban kézre. Én még nem hallottam olyat, hogy bárki panaszkodott volna rá. Max olyantól, akinek ilyen váza nem volt max látta/próbálta 1-2x.
A kocsi dolgot nem értem. Egy ideig jó az erősebb technika (pl fővárosban, hegymenet, előzés, jó fék...), csak egy bizonyos szint felett presztízs. Ez miért baj?
-
Freddy76
addikt
válasz
MC Pite #8419 üzenetére
Caniktax
.
Én azért vettem nikont, ha már itt tartunk, mert ez és a Canon 1100d volt az általam meghatározott limit alatt a Media Markt-ban, és a Canon nem tetszett. Tehát szakmai döntés volt...
Necro, nem vagy véres rongy, de ha modi lennél, még az első Nikon topik sem érte volna el az ötvenezres limitet
.
-
zool1
őstag
válasz
MC Pite #8397 üzenetére
"Nem, csak azt hittem kevesebb a csőlátó/sznob a topikban, akik szerint a canikon vonalon túl csak gyerekjátékok vannak."
Érdekes...
... csak azt hittem kevesebb a csőlátó/sznob a topikban, akik szerint a FUJI vonalon túl csak gyerekjátékok vannak!
Egy viszont tény nem váltod meg a világot a fudzsival, de misem a többivel! És mivel ez egy NIkon topik, hmmm érted...
-
A Zéé
addikt
válasz
MC Pite #8397 üzenetére
nekem az a bajom az egésszel, hogy ha valaki kilép a canikon tükrös vonalból akármi más rendszerre és tetszik neki, az egyből elkezd iszonyat vehemensen, iszonyat szemellenzősen úgy nyilatkozni, mint aki megtalálta AZ igazságot, és A rendszert, és mindenki más aki ennek ellenére marad canikon vonalon az már-már buta, és visszamaradott. Akár még úgy is, hogy elferdített, kitekert "tényeket" tol ha kell, ha nem. Többször megesett az ilyen kis közösségben is, mint itt ez a fórum. Kicsit ilyen érzésem van most is. Jó a Fuji, szép a Fuji, sokaknak tetszik a Fuji, sokak próbálták is, de azért már tényleg kicsit sok, hogy napok óta csak a Fuji megy a NIKON topicban...
-
Real_Necro
veterán
válasz
MC Pite #8397 üzenetére
Szerintem ez nézőpont kérdése. Az is lehet csőlátó és egyben sznob is, aki a másik oldalt képviseli. Ízlések és pofonok kérdése. Ennyi erővel azért egy Sony vagy Pentax vázzal is lehetne itt trollkodni, hogy ebben meg abban milyen jó...
Szóval szép dolog a motorozás, csak ha sokat ülsz rajta már töri az ember seggét. Ezzel minden így van. Egy kicsit már kezd sok lenni a "reklám". Legalábbis nekem. A többiek nevében nem nyilatkoznék. Béke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest