- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kátú
őstag
válasz
fireman123 #34586 üzenetére
hát én most indulok el, ha bezár akkor haljon meg, megyek holnap is, de semmiképpen nem tudom, melyik kellene
-
Throme
veterán
válasz
fireman123 #34580 üzenetére
+1
Ráadásul két külön rendszerről beszélünk, nem pedig mondjuk d5200 vs d5300 kérdésről....
Annak már el kéne dőlni, hogy nikon vs pana (dslr vs milc), mire az ember vásárolni megy...Vásárlás előtt érdemes ismerkedni a gépekkel, nem vásárláskor...
szvsz
-
kátú
őstag
válasz
fireman123 #34573 üzenetére
arra számítok a 220 volt nál, hogy megnezhetem a fúkuszát a nikonak és ha nincs baja akkor oké,de ha nemjó akkor pana, az eladót nem hagyom, hogy rábeszéljen erre vagy arra
-
kátú
őstag
válasz
fireman123 #34567 üzenetére
már mind a kettő meg lett tapizva, azzal sehová nem jutottam, azért vagyok most bajban.
sosem voltam egy egyszerű vásárló, meg igazából ez életem első neten rendelős dolga -
kátú
őstag
válasz
fireman123 #34565 üzenetére
igen, de attól szerintem elállok, és már nem akarok rá rendelni egy nikont is
de azt is személyes átvételre, utánna telón rákérdeztem, hogy ha ott helyben a nikon megnyeri a tetszésem akkor mivan, és azt mondták nyugodtan lemondhatom a rendelésem
vagy akkor rendeljek rá egy Nikont is és akkor amelyiket nem veszem meg azt visszamondom?
-
Throme
veterán
válasz
fireman123 #34542 üzenetére
Szar az az oldal és kész. Én is ezt nikkor összehasonlítást akartam felhozni, hogy nem először kapunk furcsa eredményt. Megtévesztik az érdeklődőket. Nincs ilyen gond sem a 18-140-nel, sem a tami 18-200 vc obival.
-
aleister
veterán
válasz
fireman123 #34542 üzenetére
Igen. Ez több, mint gyanús.
-
dualcore
őstag
válasz
fireman123 #34283 üzenetére
Salex1
Köszi srácok a választ, val szeg be is rendelek egyet.
Pont jó, mert opcionálisan másik készülékként egy D3200 vázon is lesz. -
dualcore
őstag
válasz
fireman123 #34275 üzenetére
Ez a vaku működne egy D5300 géppel? Nem láttam a felsorolásban. Ill mennyire megbízható?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
fireman123 #34275 üzenetére
Ha igy nezzuk es bizonytalan a dolog, akkor 15k korul. Nekem nem teljesen derult ki a kerdesbol.
-
Balduran
tag
válasz
fireman123 #34241 üzenetére
Nekem sajnos csak: dsc_xszámx. Ráadásul ha törlöm a kártyáról a képeket, akkor elölről kezdi a számozást. Nehéz beazonosítani, ráadásul könnyű felülírni egy előzőt
-
törölt tag
válasz
fireman123 #34227 üzenetére
Vagy csak simán megnézi IrfanView-ban az EXIF-et.
-
hotkar
senior tag
válasz
fireman123 #34043 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de ennyit egyszer én is beáldozok egy külső mikrofonra. A gépből és az objektívből beszűrődő zajok ellen biztosan véd valamennyit, bár ez attól is függ, hogy a mikrofon a mikrofontesttől mennyire van elszeparálva. Gyanítom, a drága mikrofonok ebben is jobbak.
(Csak azt nehéz így megmondani, hogy a hangminőség milyen.)
-
aleister
veterán
válasz
fireman123 #34022 üzenetére
Egész pontosan a vázat kalibrálja a referencia obival, az obit megy egy referencia vázzal.
-
fanti
addikt
válasz
fireman123 #33974 üzenetére
Hát finoman szólva is kapitális baromság lenne egy D5300-at már csak a fókuszrendszere miatt is D3400-ra cserélni, hogy a többi előnyéről ne is szóljak.
Igen, persze, van aki kihasználja ezeket, van aki meg nem, na de ha egy árban van, akkor miért érném be a butább vázzal?
Nagyon suta lett ez a D3400, várom a teszteket, de annyi bizonyos már eddig is, hogy az előd D3300 jobb nála, a D5300 meg a D3300-nál jobb, tehát.....
Ez kb. ugyanolyan mint amikor az Intel nagy csinnadrattával bejelenti a következő "eget rengető" új procigenerációját, és a gyakorlatban meg kiderül, hogy az égadta egy világon semmi sem fejlődött, csak papíron.
Bocsánat, ez még csak nem is jó hasonlat, mert a Nikon visszalépett az új fejlesztésével, az Intelnél meg szokott lenni 5-10% fejlődés, amit persze teszteken kívül senki és semmi nem érzékel. -
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #33974 üzenetére
Szerintem sem éri meg szvsz a d5300 jobb. Bár isoban nem tudom mit tud a d3400 élesben. De persze mindenki a saját lovát dicséri
-
weres78
senior tag
válasz
fireman123 #33902 üzenetére
Nem tudom, arra gondolt-e fórumtársunk aki itt (Hardverapro) is hirdet. Róla nem feltételeznék ilyet, max hogy okos forrásból jött a cucc.
-
dualcore
őstag
válasz
fireman123 #33836 üzenetére
Az elejével egyetértek. Annyi van, hogy a mostani 55-300-at nem nagyon használom.
Így ha az 5300 lenne, akkor a 18-105 mellé vagy egy 35-ös vagy egy 50-es lenne, +a vaku. -
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #33836 üzenetére
Leírtad a szettem.
csak nekem megvan a fix 50 is. Most valami 17-50 2.8-val szemezek
(#33834) Balinov: elvileg támogatnia kellene, de én nagyot néztem amikor cseréltem a vázat 5300-ra és a 468II nem akart TTL módba váltani, eladtam egy 20-asért egy hölgynek, akinek a D3200-jén remekül működik. (565 meg 21kra jött ki
)
(#33839) V B A: kb egy árban fut az 50-es meg a 35-ös fix
-
válasz
fireman123 #33721 üzenetére
Köszi!
Erre mennyi kép fér fel?
Nem jobb a 64GB-os? -
fulemuless
csendes tag
válasz
fireman123 #33636 üzenetére
Igaz
-
Geripapa
aktív tag
válasz
fireman123 #33636 üzenetére
+1
-
ssgt1981
senior tag
válasz
fireman123 #33035 üzenetére
Köszi
-
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #32618 üzenetére
egyelőre nem volt vele gondom.
-
jasonka
aktív tag
válasz
fireman123 #32614 üzenetére
Az enyém egy öreg Yongnuo 468-II vaku.
Használtan vettem 20 eFt-ért, örültem neki, mint "bolond a fogsorának" - pedig már a vásárláskori kipróbálásnál is előállt a hiba, de azzal nyugtattam magam, hogy a Nikon gépvázon (D5100) be volt kapcsolva az ISO
módosítás lehetősége. Aztán kiderült, hogy ha kikapcsolom fix ISO-ra, akkor is csinálja néha - pedig TTL-ben nem szabadna neki.Hát így jártam...
Csak az a "vitz", hogy 2x járt a gyártónál Kínában, és mindent rendben találtak... (10 ezerbe került...
)
Amúgy a gépváz egy az egyben SB900-nak ismeri fel, úgyhogy ha van egy régi fotóm utólag az "Exif"-ből nem tudom, hogy a Yongnuo volt-e a vázon, vagy az azóta vett valóban SB900-as Nikon-vakum...Az új Yongnuo-változatokat nem ismerem. Valaki azt mondta, hogy úgy látszik a koppintás nem volt tökéletes, mert "apró áramköri finomságokat" nem tudtak lemásolni a kínaiak - ez az időszakos hiba pl. ilyen lehet...
-
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #32614 üzenetére
nekem D5300 mellé van 565, de emlékeim szerint az 5300 nem tudja a HSS-t, így ha csak nem tervezel olyan vázra váltani ami tudja, felesleges az 568.
(#32617) Imifej: én is tapasztalataidra, mert az volt a másik vaku amit néztem. viszont most voltam egy csapatépítőn, ahol az egyik kolléga SB-700-val lövöldözött, mondtam neki, hogy kell...
-
Geripapa
aktív tag
válasz
fireman123 #32154 üzenetére
-
WinZol
aktív tag
válasz
fireman123 #32162 üzenetére
Azt nem tudom, hogy márciusban mi változott, de
a D7200-as gépeket szépen lassan mindenki átárazza.
A 220volt kezdte és követi mindenki szépen.
Persze lehet, hogy csak azok, akinél készlet van.
(Digitcam, Mediker)
[link]Ezt hozza a hiány gazdaság
-
fanti
addikt
válasz
fireman123 #32154 üzenetére
Én is jártam így, valamelyik képet levédtem véletlenül.
A kézikönyvében biztosan benne van, hogy miként kell föloldani, mert törölni nem engedte nekem sem, úgyhogy lementettem mindent a kártyáról, és utána formáztam a vázzal.
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #31971 üzenetére
Igen, kb én is így kalkuláltam, lehet csak vázat venni fogok. Köszi mindenkinek.
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #31966 üzenetére
Akkor picit parasztvakítás a dolog. Azért kérdeztem, mert nekem igazából a váz kéne, az optika nem. A váz magában ha jól néztem 295k körül megy, vajon újonnan el lehet e adni az optikát tobbért mint a különbözet?
-
fanti
addikt
válasz
fireman123 #31932 üzenetére
Naaaaaaa, ne vedd el az örömömet!
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #31910 üzenetére
Sajnos...
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #31908 üzenetére
Nekem pont itt lett rosszabb mint volt, mondjuk nem csodálkozok rajta, mert délután voltam bent kilóméteres sor, valaki három géppel hat optikával stb. Mire oda kerültem a srác szerintem százas nagyságrendbe volt túl a gépeken, lehet elfáradt.
-
válasz
fireman123 #31854 üzenetére
Ebayon lehet kapni nagyjából 23ezer forintnak megfelelő összegért (ami természetesen az esetleges vámolás, és ÁFA-t nem tartalmazza) Így kizártnak tartom, hogy a hazai forgalmazók 20ezer forintért adnák!
Azt meg főleg kizárnám, hogy ugyan ennyiért kapj 85mm-est! -
Imifej
senior tag
válasz
fireman123 #31854 üzenetére
Erre és is vevő lennék. Már a garancia miatt is megérné itthon venni.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
fireman123 #31800 üzenetére
D3000 mondjuk vagy Sony Alpha A390 vagy Canon EOS 1100D? Nagyon rossz vonalon kezdek mozogni? Hasonló árkategóriában vannak itt kint, és szerintem sokban nem különböznek egymástól -számomra- legalább is.
-
marcyman
aktív tag
válasz
fireman123 #31774 üzenetére
Valóban... Ennyit az elméletemről.
-
Viperator
őstag
válasz
fireman123 #31531 üzenetére
Megvan, másabb mint a D5300-é. Köszi!
-
fanti
addikt
válasz
fireman123 #31377 üzenetére
Nekem?
Tökéletesen az én szintemen! Imádom! Mióta megvan, azóta "rágyógyult" a vázra!
A VC nem hiányzik, jó fényes helyeken használom kis záridőkkel, ha meg kevesebb a fény, akkor ott van az állvány. Videózásnál zavaró csak a VC hiánya, de ott is ha állványt rakok alá, akkor minden rendben.A másik Tami, a 18-200-as az VC-s, ha olyan a szitu, akkor cserélek obit, bár eddig még nem volt olyan szitu.
A 70-300-nál sokáig tartott mire megszoktam a 70mm-es indulót. A 18-hoz képest ugye ég és föld.
Azon kívül a 70-300 kissé lassabb és hangosabb AF-el rendelkezik, de simán vállalható. Az igazság az, hogy olyan 250-ig szép éles képe van, 300-nál kissé lágyul már, de nekem így is jó.
Mivel 8 éve gyártásban van ez az obi, ezért annyira nem lehet rossz.
Sokat makrózok vele, de pl. pár napja kint voltunk Városerdőn egész nap, lőttem majd ötszáz képet a családomról, abból megtartottam olyan kétszázat.Én nagyon szeretem mindkét Tamron obimat!
És a következő egy M42-es Helios 44M-6 58mm 1:2 lesz még olcsóért.
Pár makró a 70-300-al. De szigorúan amatör-kezdőként!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
fireman123 #31373 üzenetére
Ehh...
Mondjuk én nagyobb vásárlásokat sok éve az Optiformban intézem. Igaz, van 2*60 km autózás meg egy kis sz*pás a parkolással, de személyesen, kipróbálás után veszek mindent.
-
energomatt
őstag
válasz
fireman123 #30776 üzenetére
KI van fejtve, vagy-vagy alapon. Kisebb problémák lehetnek, nem eredeti gyári csomagolás, új, de kisebb hibával, stb.
-
Imifej
senior tag
válasz
fireman123 #30769 üzenetére
-
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #30769 üzenetére
Ha megjön az enyém akkor kiderül, de remélem nem lesz vele gond. BTW én sem találtam róla rosszat.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
fireman123 #30483 üzenetére
Írtam a Tamronnak a weboldaluk hibája miatt, illetve, hogy az edigital, mint forgalmazó, nem tünteti fel a termék nevében az AF-et.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
randras_83
addikt
válasz
fireman123 #30518 üzenetére
igen-igen, mert én is agyalok az 55-300 70-300 Nikonokon, de ha a Tamron tuti akkor az is bejön a képbe.
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #30478 üzenetére
Szia
A tamron 70-300 kb ha jól láttam 100000,- körül van. Nem gondolkodsz e inkább a nikkor 70-300 obiban, igaz 150000,- körül mozog. -
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #30483 üzenetére
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
fireman123 #30480 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor hogyan tudnám beregisztrálni a tamronhoz a terméket, hogy kapjam a +4 év garanciát? -
glaci
őstag
válasz
fireman123 #30478 üzenetére
Egyébként ez az üveg most, ennyiért nekem is birizgálja a fantáziámat.
Lehet ez lesz a 18-200 -ból "kis" ráfizetéssel.
Ami tetszik benne: VC és 300 mm.
Amiért agyalok: van egy 1st. gen. Sigma 70-200 2,8 -am, sőt még egy 2x -es telekonverterem is hozzá. Tehát van 200 mm -em 2,8 -al és 400 mm -em 5,6 -al, viszont nincs hozzá VR/VC és így gyengébb fénynél már vagy állvány, vagy ultra nagy ISO kell, hogy ne mozduljon be. Egy ilyennel meg állítólag még az 1/40 is játszik 300 -on, ami azért hiába 5,6 elsőre előnyösebbnek tűnik, mint az 1/200 2,8, ami átszámolva 1/100 5,6 fény mennyiségnek felel meg. Ez alapján nyernék vele 100 mm -t, ami mondjuk nem sokat számít, viszont a kétszer annyi záridő már hasznosnak tűnik.
És állítólag (a hozzászólások alapján) szép éles képet karcol, nem olyan mosoda kategória, mint amit elsőre ennyi pénzért "várnánk". -
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #30474 üzenetére
Ha jól értem fix telébe gondolkodsz, ami 300-as.
-
szuszinho
őstag
válasz
fireman123 #30471 üzenetére
A 18-200 70 volt eddig, most picit olcsóbb, de nem 10%-kal. (220 szintén)
-
r.levente75
addikt
válasz
fireman123 #30471 üzenetére
Milyen területen használnád a telét?
-
glaci
őstag
válasz
fireman123 #30175 üzenetére
B@sszus ...
Olvasom itt, hogy mindenkinek milyen gondjai vannak az online vásárlással.
Innentől fog van még jóformán szerencsém is van, hiszen "csak" kicsit félre fókuszál, de legalább működik.Csak tudnám, hogy egy vidéki így hogy a fenébe tud "biztonságosan" vásárolni.
Mert BP nekem pl. 230 km, az oda - vissza már 460 ... -
hemaka
nagyúr
válasz
fireman123 #30175 üzenetére
Onlinenal az a baj, hogy ki kell bontaniuk, mert a garipapirok alt. a dobozban vannak es kitolteni ill. pecsetelni kell a kikuldes elott. Na most onnan kezdve csak bizhatsz a szerencsedben, hogy nem hasznaltat kapsz uj gari papirral. Bar Nikonnal a gyari szam bele van nyomtatva a garanciajegybe, ott nem tudnak trukkozni a visszahozottal, max kiallitottat kapsz a legrosszabb esetben.
-
hemaka
nagyúr
válasz
fireman123 #30167 üzenetére
Pontosan igy, ahogy szinte mindegyik boltban. Ezert szoktam kerni, hogy ha szemelyesen veszem at, a dobozon levo zarjegy ne legyen atvagva. Ha megis at van, nem vagyok erte hajlando fizetni.
-
matyi012345
őstag
válasz
fireman123 #30167 üzenetére
Nekem konkrétan ezt mondták a 220V-ba, amikor visszavittem egy Wifi adaptert, hogy majd eladják másnak így.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fireman123 #29983 üzenetére
Leegyszerűsítve: az a piros négyzet csak egy rajz a mattüvegen és (pusztán elméleti alapon) ha kicsit megcsúszott a rajzoló robot amikor felvitte, akkor nem pontosan fedik egymást a valódi AF szenzorral, így a szenzor nem oda mér, mint amit a négyzetben látsz.
"A piros négyzet az általam beállított fokuszpont (ábra közepe) felett van, ez mit jelent?"
Csak azt, hogy nem pontosan tartottad célra a gépet.
"(megjegyzem: LV-ben középen van a piros négyzet és jó a fókusz is)"
Az már tényleg necces lenne ha a CDAF sem lenne a helyén (más a működési mechanizmusa).
"...nekem nagyon backfókuszosnak tűnik a beszúrt kép, ....és ha tényleg az, akkor mennem kell a garis szervízbe ....ezért szeretnék segítséget kérni, hogy el tudjam dönteni."
A kép valóban back-es, szóval vidd szervizbe a gépet!
-
*Ropi*
félisten
válasz
fireman123 #29975 üzenetére
"...ha azt jelöli a piros négyzet, hogy a valóságban hová került a fókuszpont, akkor stimmel, mert sajnos az ábrán is látszik, hogy backfókuszos....ha azt jelöli a piros négyzet, hogy a valóságban hová került a fókuszpont, akkor stimmel, mert sajnos az ábrán is látszik, hogy backfókuszos."
Igen azt jelöli, viszont a valóságban nincs mindig teljes fedésben a rajzolt AF mező a valós AF mezővel, tehát simán lehet, hogy azért ment félre.
-
válasz
fireman123 #29843 üzenetére
Eddig még nem volt ilyen gondom!
De most már igen -
Throme
veterán
válasz
fireman123 #29754 üzenetére
Olyan teszt amit egy másikkal lehet cáfolni. Belépőkre lehet ajánlani a frissebb sigma obikat amikhez dokkolót is lehet beszerezni, így nikon szerviz kiiktatva. Mármint ebből a szempontból.
Szvsz -
vakond5
őstag
válasz
fireman123 #29661 üzenetére
Számítógépen keresztül lehet vezérelni a fényképezőt.
-
spanyoll
addikt
válasz
fireman123 #29449 üzenetére
Igazán drága obinál érdemes variálni. Van ismerős aki átalakítja a régi obikat és megcsinálja rendesen F-mountra mindenféle hátrány nélkül, de az kb ilyen 20-30rongyos átalakítás, tehát tényleg csak akkor éri meg ha top obi.
-
daniduke
tag
válasz
fireman123 #29445 üzenetére
Én próbáltam már, működik. (bár nem nikonon, de a végeredményként azt kaptam, hogy végtelenen túl is tudtam tekerni, hogy nikonon elég lesz-e a végtelenhez, azt nem tudom, de azt a pár métert mindenképp kijjebb tudod vele tolni)
Már ajánlottam ezt egy nikonosnak itt, de egy kolléga felhívta figyelmet arra, hogy ezzel az objektív optikai tulajdonságait is megváltoztatjuk. (nem tudom pontosan mire gondolt, de gondoltam jobb ha szólok)
Egy biztos, drágább objektívvel én nem próbálnám ki, max egy pár ezres Heliossal. -
törölt tag
válasz
fireman123 #29445 üzenetére
Minden Nikon F mount-ra jo, igy D5300-ra is. Igen, van ez a lencse elmozgatasos megoldas, de ehhez tudni kell hogyan csinald, vagyis inkabb kezugyesseg kell. En pl fakezu vagyok, 99% hogy csak elcsesznem, azert hagytam is a fenebe.
-
törölt tag
válasz
fireman123 #29442 üzenetére
Szia jol olvastad. Ha azt akarod hogy legyen Nikon+M42-vel vegtelen fokusz akkor a lencses adapter kell. Hatranya, hogy nagyot ront a kepminosegben ami lagyulas egy plusz CA formajaban jelenik meg a kepeken. Ezzel kb ertelmet is veszti az egyebkent remek kepminosegu M42-es obik hasznalata, legalabbis szamomra. Nekem van egy Jupiter 37a-m es egy helios 44-em. Portrezni tudtam csak oket hasznalni lencse nelkuli adapterrel, ugy mondjuk rendben van a dolog. Csak ne akarj par metertol tavolabbi temat fotozni.
Bocs, kozben mar valaszoltak is...
-
spanyoll
addikt
válasz
fireman123 #29442 üzenetére
Lencsés átalakító elég sokat ront a minőségen, lencse nélkülivel pedig Nikonon nincs végtelen fókusz, tehát max ilyen 5-10 méterre lévő dolgokra tudsz csak fókuszálni.
Én a helyedben elfelejteném. -
fanti
addikt
válasz
fireman123 #29243 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot!
-
smallmer
őstag
válasz
fireman123 #29180 üzenetére
hol volt akcióban az az állvány? amúgy köszönöm ^^
-
törölt tag
válasz
fireman123 #29176 üzenetére
A D60-ban volt közelségérzékelő. Nem tudni miért hagyták ki a későbbi vázakból.
-
válasz
fireman123 #29176 üzenetére
és az is zavaró egy kicsit, ha felengedem a félig lenyomott kioldógombot akkor újra bekapcsol az infó kijelző
Ez egy elég ócska bug... a pár hónappal korábbi D7100-nál ha elengeded, nem ugrik vissza az info, hanem szépen sötét marad a hátsó lcd. (Legalábbis a legutóbbi firmware-rel biztosan... lehet, hogy korábban azon is bugos volt, de a changelogokban nem említik külön.)
Amúgy ez az egész proximinity sensor egy akkora tipikusan Nikonos összevissza hozzáadok-elveszek fícsöröket baromság, mint a ház (lásd még: wifi, gps, szerintem sorolhatnánk). Már az őskövület D60-nak is volt ilyene, aztán egy darabig eltűnt és a D5500 most megint kapott (a többiről nem tudok). Ennek optikai keresőknél is alap felszerkónak kellene lennie.
-
YoSzabee
tag
válasz
fireman123 #29169 üzenetére
Szia!
Ilyen lehetőség EVF-es gépekben van, ami mellett van egy fényérzékelő, ha odaemeled a szemedhez akkor kikapcsol a kijelző.
Ezt a D5300-on úgy tudod csak "leutánozni", hogy :
Menü->Beállítás menü->Autómatikus inform. kijelző : OFF Ezzel, ha félig lenyomod a kioldó gombot, akkor kikapcsol a kijelző.Illetve még olyat is tudsz csinálni, hogy :
Menü->Beállítás menü->Autom. kikapcs. időzítése : SHORT Ezzel pedig lerövidíted az időt ameddig a kijelző bekapcsolt állapotban van, ha nem a LiveView-t használod.Remélem tudtam segíteni!
-
válasz
fireman123 #28939 üzenetére
Úgy van!
Az sem rossz! -
aleister
veterán
válasz
fireman123 #28931 üzenetére
Szívesen!
Elvileg nem, de abból baj nem lehet, ha megcsinálod a frissítést, mert pár perc alatt megvan. -
aleister
veterán
válasz
fireman123 #28928 üzenetére
Az összefoglalóban bent van.
-
válasz
fireman123 #28928 üzenetére
Az L-es frissítések az új objektívek korrekciós (CA, geom.) paramétereit tartalmazzák. Tehát ha van olyan (Nikon...) üveged, amelyik a D5300 után jelent meg, akkor hasznos frissíteni. Egyébként nem kell foglalkozni vele.
-
quby
őstag
válasz
fireman123 #28917 üzenetére
D7k. Ami még szokatlan benne hogy baromi nehéz.
-
Rent
senior tag
válasz
fireman123 #28838 üzenetére
[link] első találat
-
hotkar
senior tag
válasz
fireman123 #28822 üzenetére
3/32-es (vagy 2,5 mm-es) imbuszkulcs, PH00-ás csavarhúzó és YT. Semmi az egész. Csak vigyázni kell, mert kb. 1/16-od fordulat már komoly elállítást jelent.
-
Larry303
addikt
válasz
fireman123 #28822 üzenetére
imbusz?
-
HThomas
őstag
válasz
fireman123 #28819 üzenetére
Arra gondoltam, hogy előtte bármilyen af fine tune értéket állítottam be, mindig volt olyan állapot (talán rekesz és távolságfüggő) amikor félrefókuszált. A második szervizes kalibráció után egy af fine tune értéket be tudtam állítani, amivel azóta elfogadhatóan működik minden körülmény között.
-
zool1
őstag
válasz
fireman123 #28566 üzenetére
Az irányjelzős fórumon láttam 2-t is garanciával (nikon részleg). Nézz be.
-
Melorin
addikt
válasz
fireman123 #28537 üzenetére
Szerintem az az album privátra lett véletlenül állítva.
Itt egy masik, hátha : [link] Itt az őszi sárga hátterű és a B&W 85mm-el készült, a többi 35-el. -
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #28413 üzenetére
Ha ez az, akkor úgy tűnik nem tudja
"A Yongnuo YN-568 EX rendszervaku az elsõ olyan utángyártott rendszervaku, mely képes a magas zársebességek használatára, így akár 1/8000 sec zársebesség mellett is tökéletesen mûködik. Olyan helyzetben lehet ez szerencsés, ha napfénnyel szembe szeretnénk valakit lefényképezni, vagy erõs fényben szeretnénk nyitott rekesszel fotózni vakuhasználat mellett.
A Nikon D5300, D5200, D5100, D5000, D3300, D3200, D3100, D3000, D2Xs, D2X, D2Hs, D2H, D1X, D1H, D1 vázak nem támogatják ezt a funkciót!" -
espista
senior tag
válasz
fireman123 #28411 üzenetére
OK, bár én még csak most kezdek vele ismerkedni (magyar nyelvű leírást keresek). Ha a tiéd tudja a nagy sebességű vakuszinkront, akkor az 568-as nem jobb? De majd a hozzáértők megmondják.
-
espista
senior tag
válasz
fireman123 #28409 üzenetére
Én tőle vettem: e-bay. 20$-t és Gift-et írt a csomagra. A vámon nem volt gond.
-
Hínár929
tag
válasz
fireman123 #28309 üzenetére
Meglévő gépnél honnan lehet megtudni, hogy 3 éves Nikon gari van rá? Gyári szám alapján neten megkereshető?
-
Ametist
csendes tag
válasz
fireman123 #28289 üzenetére
Szia, a legkisebb tömörítésű jpeg-re van állítva, tehát nem raw-ban tárolom a képet.
-
Komgeri
csendes tag
válasz
fireman123 #28213 üzenetére
Nekem is 2 hónapos KIT obi. Szintén nem nagyon használom
csak megneztem a konkurenciájét és az olyan szepen passzosan tekerheto
-
aleister
veterán
válasz
fireman123 #28187 üzenetére
Az érintőképernyő az egyik leghasznosabb dolog. Már rág be kellett volna vezetnie a Nikonnak az összes modelljénél. A GPS ezzel szemben csak egy fun fícsör. A fotózásban nulla segítséget jelent.
-
törölt tag
válasz
fireman123 #28132 üzenetére
megpróbálom majd megkeresni h milyen tesztben olvastam s hol, csak előbb ezt a Nikon vs Canon dolgot próbálom magamban letisztázni
-
Melorin
addikt
válasz
fireman123 #27948 üzenetére
Te jó ég, már csak a fekete lepedő hiányzik róla ami alá be kell bújni
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
fireman123 #27513 üzenetére
Minek dSLR, ha jpegben fotozol?
-
Throme
veterán
válasz
fireman123 #27511 üzenetére
Sok értelmét én nem látom a gyengébb minőségű jpg képeknek. Ha elég a gyengébb minőség, akkor inkább egy kis kompakt, mert könnyebb kisebb, egyszerűbb.
Szvsz. -
Balinov
titán
válasz
fireman123 #27513 üzenetére
Akkor igen, fine
-
Balinov
titán
válasz
fireman123 #27511 üzenetére
az nem csak a jpeg-re vonatkozik? Raw+fine/raw+basic, stb.
-
Throme
veterán
válasz
fireman123 #27477 üzenetére
Erről a témáról sokat el lehet elmélkedni és így se lenne mindenki mindenkivel közös nevezőn.
Annak se lennék ellenére, hogy valaki egyből haladó vázzal kezdjen.
Ha van rá keret, miért ne lehetne d7x00 vázzal kezdeni? Amíg nem kérnek valamilyen tudásfelmérő vizsgát a boltokbanaddig szabad a vásár.
Olvashatunk hitvallásból fakadó ajánlásokat, de pl itt van az ár/érték arány, kinek mi az "érték" amiért hajlandó fizetni?!
Én is úgy csináltam, ahogy leírod, ettől még nem szabályszerű, vagyis ha valaki ettől eltér az nem hiba.
Na, de hagyom is ezt, mert eltérek a topik témájától. -
Komgeri
csendes tag
válasz
fireman123 #27440 üzenetére
Svájci webshopokban néztem svájci nikon garanciával. (Svájcban élek)
D5300 - es kit:
https://www.digitec.ch/en/s1/product/nikon-d5300-18-105mm-kit-3-jahre-nikon-swiss-garantie-black-2420mp-cameras-725955D5500 -as kit:
http://www.microspot.ch/msp/de/foto-video/digitalspiegelreflex/nikon-d5500-digitalkamera-slr-24.2-mpix-5.-0000970301
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- PlayStation 5
- Azonnali játékos kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest