- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exelsior
őstag
válasz
Real_Necro #25341 üzenetére
Szia.
Szét szedni nem fogom bár néztem hogy kell és hogy hol a kondi és azt is tudtam hogy a a kondi akár két napig is őrizhet feszültséget azért is veszélyes.
Turkáltam neten elvileg tetején a Vaku házban van egy pöcök ami felnyitáskor érintkezésre továbbítja a feszültséget vagy töltést a vaku számára. még videó is van róla. Lehet ez a baj.
Holnap szét kapom úgy hogy az aksit kiveszem és fázis csavarhúzóval vissza rakom ha nincs a helyén.
Ha nem ez a baj hagyom a fenébe nincs sok kedvem kimérni a kondít mert nem is az enyém a gép.
Úgy sem használom nyáron sokat a vakút.
Azért köszönöm a segítségeket.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #25351 üzenetére
Szóval valószínűleg jobban jár az ember ha megrendeli ugyan azt UK-ből 3-4k P&P-vel, mert azt biztos nem tréfálják meg.
Mondjuk van az EMS/MPL vámkezelők között fotós szerintem. Anno vettem egy AI-S 50mm 1.4-et Japánból, ami simán a vámhatár felett volt, ergo "ÁFA, KÖFA, SZÜFA, TAKTI, MAKTI, FOKTI" és minden egyébnek menni kellett volna rá. Ehhez képest a vámkezelő ráütötte, hogy nem vámáru.
aleister: Hollandia nem EU-n belül van?
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #25347 üzenetére
De egy darabig vacilláltál a Triopo-n is, vagy az más volt?
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #25104 üzenetére
Ja és azt nem is írtam, hogy a D a V1-re sem vészesen nagy, a G (legalábbis a 35-ös, de az 50-es sem kisebb nála) már épp túl van azon a határon, ami után már kicsit nagynak hat rá
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #25097 üzenetére
Gabor kollegamnak epp tegnap jott meg a D7100 melle az 1.8G, hat nekem a D jobban bejon kinezetre, fogasra. Egyeni preferencia es kesz (nameg szemelyes elmeny is kotodik hozza, tavaly Gibraltarban vettem)
-
matyi012345
őstag
válasz
Ezeket az emotikonokat honnan lehet előbányászni?
-
Byk01
őstag
válasz
A D-t fordítva vagy manuális közgyűrűvel egyszerűbb használni a rekeszállítási lehetőség miatt. És a G-nek a fogása a jobb, a D-nek meg az ára (szerintem annyi különbség lehet fogásban, amennyi az árban ... emlékeim szerint a 35/1.8DX hasonló fogású).
Az meg, hogy melyik szebb, egyéni ízlés kérdése. Nekem a D széria jobban tetszik (akár a fixek, akár a zoomok)
Szóval van érv mindkettő mellett, és egyikkel se fog mellé az ember (kivéve a D-vel motor nélküli vázzal).
-
válasz
Real_Necro #25085 üzenetére
Az 1.8G a legjobb Nikkor 50-es...
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #25075 üzenetére
Sokkal fontosabb, hogy a vidékiek is könnyedén meg tudják végre közelíteni. Így csak a Pest oda-visszára megy el a fél napjuk, nem kell még ezer közlekedési eszközt is igénybe venniük.
-
nesa
veterán
válasz
Real_Necro #25075 üzenetére
Ennyire vacak lenne ?....
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #24834 üzenetére
Ezt sejtettem, voltam már ott párszor
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #24832 üzenetére
Ok, ez valóban egy biztos forrás. De akkor senkinek nem volt még ilyen tapasztalata ott vagy máshol?
-
Bozsana
tag
válasz
Real_Necro #24567 üzenetére
most vettem egyet
várhattam volna még akkor 1-2hónapot....úgyis elég nyomi idő van...
-
Bozsana
tag
válasz
Real_Necro #24554 üzenetére
De ez amúgy nem árt a kártyának? Marmint ha mondjuk ha
hetente formazom. -
Serius1974
tag
válasz
Real_Necro #24544 üzenetére
Igen.
-
Bozsana
tag
válasz
Real_Necro #24530 üzenetére
köszönöm!!
-
quby
őstag
válasz
Real_Necro #24467 üzenetére
Ilyen is van? na ezt se tudtam.....
-
xXxian
senior tag
válasz
Real_Necro #24247 üzenetére
Jajj, bocs, kimaradt a 0.
18-105
-
csakb
őstag
válasz
E!
Közben rájöttem, hogy az általam linkelt kép 2000-ben készült, szóval nem DSLR lapul az EVA tokban, hanem egy F4.
(#24249) aleister: Valszeg inkább a NASA-é, és leltári tárgyak a fedélzeten.
-
aleister
veterán
válasz
Ennek a jóember 4db D4-e van?
Bár engem jobban érdekelne az a 2 ágyú.
-
xXxian
senior tag
válasz
Real_Necro #24243 üzenetére
Csak megemlítettem, mint érdekességet, hogy a sokat dícsért 18-105 képét kevésbé találtam szépnek, mint a nagyonalap Pentax 50-200-ét.
Persze, nem kizárt hogy 18-105 a legvégén már nem rajzol olyan szépen, 50-200 ugye meg pont félúton
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #24152 üzenetére
Gyári akku, vakukioldó, Hama miniállvány vakuhoz, lenspen, Hama UV szűró, két memkari, vezeték nélküli kioldó és táska a tartozékok.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #24152 üzenetére
Ezeket be lehet szerezni olcsón ebayről vagy akárhonnan...
Akksi kb 4k huf, kupakok 250ft/db, leírás ingyenes.....
Mondjuk az is igaz - amit már itt ajánlották is - inkább gyúrnék d7k-ra, mint D90-re...
azt a 30-50k különbséget kb 2 hónap múlva hozzápattintja és megvan...szvsz persze
(#24151) Larry303 : jah, ha korrekt a srác még azt az obit is hozzádobja a kiegészítőkhöz
-
hibavissza
veterán
válasz
Real_Necro #24094 üzenetére
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Real_Necro #24094 üzenetére
A rawdroidot probaltad? A cr2-t megnyitja a tabletemen.
-
hibavissza
veterán
válasz
Real_Necro #24043 üzenetére
Adobe Bridge/Lr nem jeleníti meg a RAW élesítését. A felhasználók 90 százaléka nem telepít külön képnézegetőt Windowsra az pedig még a DNG formátumot sem kezeli normális módon, nemhogy a RAW fájlokat.
Az M$ igazán alátolhatna a Windowsnak egy gyors DNG megjelenítőt és akkor végre búcsút inthetnék RAW-nak, JPG-nek. Mivel a nagyi is meg tudná nyitni....Jaj, hová kerültem, itt a tábornok. Viszlát
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #24045 üzenetére
Arra mit mondott volna, ha az eskis fotóitokat is ilyen sebességgel dolgozom fel?
-
aleister
veterán
válasz
Na pont emiatt én azoknak nem lövök NEF-ben, akiknek csak dokumentálás szinten kell a kép (pl az általad említett nyaralás), valamint a gyorsaság fontosabb, mint, hogy tökéletes legyen a hisztogram görbéje.
Az esetedre meg van egy mondás:
"Nem értem, hogy az asszony miért cseszeget állandóan, hogy csináljam meg a csapot? Ha egyszer azt mondtam, hogy kész lesz, akkor az úgy is lesz. Nem kell emiatt félévente szólni." -
JohnyBlue
addikt
válasz
jó munkához idő kell
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #24043 üzenetére
Régebben használtam a NEF+JPG-t, mert Anita rögtön akarta a képeket. Én meg tudtam pofozgatni őket utána, ha naptárt akart belőlük nyomtatni.
Mindig azt használok, amit a cél megkíván. Ha "komoly" dologról van szó NEF, ha lazulás (mint pl a keddi focifotózás), akkor JPG. -
xXxian
senior tag
válasz
Real_Necro #24036 üzenetére
Nem akarom bonyolítani, a tisztább, szárazabb, biztonságosabb megoldást keresem.
Jelenleg egy laptopon keresztül mennek a képek egy külső vinyóra. Beépített olvasó van, USB 3.0 nincs
-
TurpiUrfi2
tag
válasz
Real_Necro #23919 üzenetére
Igen, ez az options logikusnak tűnik. Igen én LCD-n szeretném látni az adatokat..
Köszönöm. -
Schuby
aktív tag
válasz
Real_Necro #23917 üzenetére
Na erre nem gondoltam. Utólag nem nagyon nézem meg, amikor babrálom akkor meg látom a keresőben
-
válasz
Real_Necro #23714 üzenetére
hát ja, nem tudom hogy ez szándékos ez a fotó, hogy legyen egy afféle "easter egg" a magazinban, hogy jót röhögjenek a szemfüles kollegák, vagy tényleg ennyire ostobák lennének.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #23676 üzenetére
A legnehezebb azt lesz beadnod T.-nek, hogy Canonos leszel.
-
válasz
Real_Necro #23676 üzenetére
Ez a kánaán majd akkor jön el, ha lesz olyan milc amire érdemes átállni és az összes rommáhasznált vázat megvetted Tőlünk.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #23663 üzenetére
Szép németesen: jain.
A 16-ot kikarcolja az üveg itt. Nikonon nem. Itt nincs igényem tovább tekerni, mert elérem a "végét" 100%-on
36-on meg látom, hogy volna még hova, csak az üveg nincs már ott még rekeszelve sem. Ez a tény + a párszáz-ezer Ft különbség a kettő között combos érv amellett, hogy váltottam. De a "miért"-et már kiveséztük
Amúgy szerintem a kütyübuzi ellenére egész jó lett amit lőttem tegnap, de az Oly vett rá, hogy kezdjek másra is ügyelni végre (mert a tech része végre pipa)
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #23659 üzenetére
Nézd, tegnap fotóztam az Oly-val és beszabehu volt az AF találati aránytól, a 16 MP brutálkarc fix obival pedig olyan portét lőttem a modellről, hogy jobb lett a végeredmény, mint amit a Nikonnal valaha is produkáltam. Itt csak válogatni kell a képeket, nem kell belemennem még remegő térdekkel pixelszintre, hogy éles lett-e a szeme. Csak szimplán kiválogatom a sok közül amelyik a legjobban tetszik és magabiztosan zoomolok 100%-ra, hogy na akkor kezdjük a szemránctalanítást - és lám, borotva, tűűű éles minden.
Én ezt imádom, ez egy akkora nonplus ultra a milcben mint műfajban, hogy omg. Szenzorban nem kérdés, hogy atomdurván jó a Nikon, de a fókusz nincs meg hozzá egyelőre sztem. A Canon közelebb jár (na az sem 100/100 mindig) fókusz pontosságban, de ott meg a szenzor nem egy hűde, ha tájképezek és netán cibálni kell kicsit egy jó hatásért a képet.
Úgyhogy várom a Nikon FX-et és ha a bázistávolságot megtartják, milc lesz, elektronikus első redőnnyel, vadállat EVF-el (nem valami gyökér low-res vacakkal), klassz kontraszt vagy hibrid AF és AA filter nélküli sok MP, tuti rárepülök. (Na jó, egy üveget még nézek hozzá, mert az Oly rendszer másik nagy ütőkártyája az üvegek). Ekkora forradalmat viszont nem hiszem, hogy megugrik a Nikon.
Sony pedig üvegben vérzik elsősorban, szenzorban meg érthetetlenül de Nikon mögött van, pedig alapjaiban jó lenne úgy az egész. A kicsik meg innoválgatnak, a Fuji X-Trans is egy csodás termék, komolyan, eddig Nikonnál senkinek nem jutott eszébe, hogy randomizálják a Bayer-t moiré elkerülés végett ? Annyi és annyi teendő lehetne ... csak akkor eladnák az ultimate gépet, aztán pislognának, hogy már nincs hova előre. (Pedig de. Android, Facebook megosztó képesség, flickr, picasa, getty, anyámkínja......)
Ah, ez filozófia. Szóval leszek én Nikonos még, de lehet, hogy nem ma, és lehet végül tényleg igaza lesz Parcinak, hogy mire a Nikon oda jut, ahova kéne, az m43 kettővel előrébb lesz megint.
Nevertheless, szívben-lélekben azért Nikonos vagyok még, hogy rohadna meg az egész.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #23657 üzenetére
Igen, már rájöttem közben, hogy a mondandóm eleje magas labda is, le is csaptad
Szomorú amúgy, mert én továbbra is maradtam Nikonos lélekben, attól függetlenül, hogy megváltam tőle. Ha lesz ismét FF-em, az jó eséllyel Nikon lesz, ha rendbeszedi magát addigra (és egyáltalán kijön valami épkézláb FX milccel). -
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #23654 üzenetére
Jó ötlet!
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #23629 üzenetére
Ez k. drága lehet. Már a nagyobb méretű Cokin Z rendszernek is komoly felára van a P-hez képest. 72mm-től meg már azt kénytelen az ember használni, ha nem akar peremsötétedést.
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #23624 üzenetére
ezt privátban inkább
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #23624 üzenetére
Kiszedtem a képeket...
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #23621 üzenetére
ne hasonlítgassuk ezt a két üveget kérem
1100 eur ért most is látok kettőt, kicsit alkudozok, meg addig még termelünk a meglévő cuccokkal, aztán szép lassan csak összejön... -
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #23621 üzenetére
Asszem az sem szűrözhető. Vagy rosszul emlékzenék?
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #23306 üzenetére
Nem tudom, de amikor DxO szerint egy Nikon D90-nél gyengébb szenzorral tudok számomra "hubazze" képeket lőni, akkor elgondolkodok, hol a probléma...
-
válasz
Real_Necro #23251 üzenetére
Azt nézem én is. Talán a kompaktról váltók kedvéért buherálták át...?
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #23251 üzenetére
Én nem tudom, de még egy semmirekellő gép, amit lenyomhatnak a parasztok torkán. Taps és taps.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #23218 üzenetére
Jön Piedone és rendet tesz
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #23176 üzenetére
Nade nem értékelhetőről volt szó?
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #23076 üzenetére
nem tudok rá röviden válaszolni, és flamet sem akarok indítani, inkább dobok majd pm et
gratuláciokat meg köszönjük! -
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #23134 üzenetére
Jogos, az összes obimon rekeszgyűrű van, már nagyon megszoktam
. Bocsi...
A kit-fix közötti különbségről írtakat viszont még tartom...
-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #23084 üzenetére
Bigmát tekertem rá. Nem tartozik a gagyi optikák közé, bár nem fényerőbajnok. Ugyanezzel az optikával másoknál a 7D alázógép volt af találatban. Csak pironkodtam.
@Byk01:
-
torzo
őstag
válasz
Az FF mizéria szerintem is felesleges. De amikor nem kevés zseton fejében lessátorban fagyoskodsz, jönnek a klafa pillanatok, örülsz, hogy majd besz... és aztán otthon meg látod, hogy a lövések nagy része kuka, akkor pixelbuzulás ide-oda, majd szétmegy a búrám.
Miért nem lehet egy d7100 árú váz megbízható ilyenkor? Természetfotóra Nikonéknak ez a csúcsgépe. Eddig azt hittem. Hát nem az. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Nálam már jön a második gyerek, akkor most adjak el mindent?
-
válasz
Larry-t meg kell védenem, mert Te most épp egy másik emberről írtál.
Larry még nem is shiftezett -
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #23074 üzenetére
hát ezaz, hogy tán nem kellene annyit, illetve következő talin atok szóba állna velem
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #23070 üzenetére
nem a pixelbuzulás miatt van, a kedvenc képek mind ki vannak nyomtatva, karácsonyra készültek vászonra is nagyobbak, -igen f@szák lettek.
atok: te ne dumálj az egész miattad van
-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #23067 üzenetére
Nem vagyok én fx megszállott.
Jól meglennék a d7k1-gyel, ha a fókusz nem hagyott volna cserben. Persze, én vagyok a hülye, fényképezni fényben kell, nem sötétben! -
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #23057 üzenetére
hát nem így közelítem meg a dolgot
ami hiányzik most: "3D lemászik a képről az alany" -FF szenzor és egy gyors üveg, -aztán nagylátóval készült képek nem kukákilletve a dinamikája is más azért...
nem mondtam még itt senkinek, de akkor felfedem...úgy néz ki májusban jön a kistesó ergo másik hobbym bukom fullra, viszont végig gyerkőcökkel leszek, akiket imádok fotozni, és most annyira nem kerül sokba az ff re váltás, így némi előnyöm is származik majd belőle. 7100est egyre kevesebbért tudom majd eladni stb
amúgy meg imádom a 7100est...pont ezért félek kicsit a váltástól...amióta megvan azóta nem kellett fokuszábráznom-mondjuk a szenzort nem imádom, komolyan vmiért nekem a d7k szenzor jobban bejött
-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #23057 üzenetére
Én már 2x is becsődöltem a d7100-zal. Természetfotós lesipusizásért váltottam rá és nem jó az arányom.
Sz@r fényben gyenge az af, rengeteg a mellélövés, a d800 meg jó volt akkor is. Részemről vissza d800, igaz, bukom a 1.5-ös szorzót, de ott a 36 MP tartaléknak. Hogy Larry-nek miért kell? Szerintem a bogarak... -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Real_Necro #22981 üzenetére
Ez egy madár selfie
-
válasz
Real_Necro #22962 üzenetére
Már itt hamarabb kaptam választ!
Az a baj, hogy a kettőt most nem tudom összehasonlítani, csak a Sigmát!Több helyen olvastam, hogy a Tamron kicsit hangos AF-el rendelkezik!
Az árból próbálok alkudni!
köszönöm szépen
-
stewe2
aktív tag
válasz
Real_Necro #22894 üzenetére
Úgysem mondanál le
Nekem is rettentő hosszú 7 év volt tükrös nélkül
nesa: thx -
nesa
veterán
válasz
Real_Necro #22894 üzenetére
Lehet ott a hiba hogy erossen ragaszkodsz azt kozbe viszi a penzt, csere egy olyanra aki nagy mennyisegben hozza
-
stewe2
aktív tag
válasz
Real_Necro #22889 üzenetére
Vágom, de mikor legutoljára erre a hobby-ra szórtam a pénzt, még nem volt:
-feleségem
-két fiam
-családi házam
-autómPl: 2×3 év pelenkaköltsége: 300k
Szal ilyen helyekre megy el a pénz.
Vagy pl. egy komolyabb szett árát kellett LEGO-ra költenem. -
stewe2
aktív tag
válasz
Real_Necro #22877 üzenetére
Ja, csak Pécsen nincs egy Nikonos (egyáltalán semmi) sem. Ha meg utaznom kell egy használt 70-75k-s üvegért, akkor már újat is vehetek. Kérdés, ha a szaküzlet lerendel egyet (mert persze nincs raktáron), és gond van vele akkor nem hozom el? Ha jól figyeltem, a fókusz pontosságát kell ellenőrizni.
Alapvetően a kites 18-70-et cserélném (bár sztem jó képeket csinál, de hát mégsem fotózhatok KITOBIVAL!!!
). Nagyon gondolkodom a 35/1:1.8-on is, de kis gyerekekhez zoom kell.
Győzzetek meg könyörgöm
, hogy érdemes 100k-t kiadnom egy üvegért!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro #22874 üzenetére
Bejön neki a zorál
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #22874 üzenetére
majd meglatjuk
egyebkent elektronikus oblon latni egesz jo aron hasznaltakat (170-200€ koruli arsavban)
Mercutio_: felvetted a trollcipot?
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #22853 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro #22707 üzenetére
Csalódás lesz, előre látom.
-
válasz
Real_Necro #22615 üzenetére
Fél a sötétben vagy mi a gondja, hogy így rejtegeted?
-
válasz
Real_Necro #22608 üzenetére
A fenébe... akkor én valamit benéztem... 2 évesek lesznek lassan a vázaim... nagytakarításkor akkor most ki kell kukázzam őket
-
gatesz
tag
válasz
Real_Necro #22430 üzenetére
Hűha, ezt most nem vágom
?
Aha, leesett!
Mindig tudok meg valami újat
Nem valami sokat fórumoztam eddig
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #22406 üzenetére
De ha közeleg, legalább egy kis köd (vagy olajfüst) lett volna. Bár forceberg azért kihozta a helyzetből (meg a D600-ból), amit lehetett.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #22334 üzenetére
Veszprémi.
-
f.lorand
senior tag
válasz
Real_Necro #8050 üzenetére
Igen, én egészen mostanáig belépő szintű tükörreflexes géppel készítettem az asztrofotókat. És ez nem jelentett hátrányt, egyszerűen a váz minősége, a szolgáltatások minősége nem számít. A rendszer többi tagja (optikák, mechanika) sokkal inkább. A FF gépekkel való asztrofotózásnak szerintem több a hátránya, mint az előnye, hacsak nincs hatalmas büdzsé az ügy érdekében. Nekem számos nemzetközi elismerést szerzett fotóm még egy kis 1000D-vel készült és az utána levő gép sem volt sokkal fejlettebb. Gyakorlatilag csak a legutolsó fotómnál van nagy váltás, hiszen most már a szponzorációs együttműködéseknek hála, tudok csillagászati céleszközzel dolgozni. De éveken át nem volt gond a DSLR-el.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #22325 üzenetére
Helyes
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #22323 üzenetére
Elpasszolod ?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Real_Necro #22279 üzenetére
A nikon vakuk a nikon Dslr-ek része, tartozéka, tehát nem off topik.
Remélem ha milc-ekről lesz szó ugyanígy beírod hogy hova való. -
matyi012345
őstag
válasz
Real_Necro #22279 üzenetére
Beírtam oda egy ontopikot kárpótlás képpen,
-
gatesz
tag
válasz
Real_Necro #22157 üzenetére
Ez is igaz, de akkor mit spórolok! Ráment a napom, és nem kevés pénzem. Azért annyi használt d5200 nincs a neten. És még akkor is benne van, hogy fölöslegesen mentem, mert ramaty a gép, vagy valami hiba van. Egy apró kis karc az obin stb...
A fővárosban azért más! Felülök egy buszra, mondjuk van bérletem, elmegyek megnézem ha tetszik megveszem, ha nem, akkor max 1 órám elment rá és kész!
Itt a legközelebbi hirdetés az Nyíregyháza (80km) vagy Miskolc (80km).
A mai vonatozási körülmények között 1-1 nap
Nem félek én a használt dolgoktól! Használt az autóm, vettem már használtan ruhát stb... DE ennél az értéknél mérlegelni kell.
Az autó is más kategória, mert az millió tétel. Ott még beleférhet 1-2 pesti út
Erről inkább nem beszélek, februárban vettem meg az autómat, de az életemből elvett egy pár évet
-
válasz
Real_Necro #21974 üzenetére
Nagy látószögű, nagy fényerős?!
-
kilozsul
aktív tag
válasz
Real_Necro #21880 üzenetére
Legalább mesélj róla, hogy mik vannak, ha már nem lehet bejutni...
-
CsendesMark
aktív tag
válasz
Real_Necro #21855 üzenetére
Igen néztem, csak épp nem értem.
Mivel a kártyám a támogatott UHS-I kategóriába esik.1. Igazából a kártya előbb mevolt.
2. A második slotnak tán másfajta kártyák vannak "aproovolva"? Mert ott működik gond nélkül...
3. A másik kártyám sem szerepel a liemelt típusok közt, mégis remekül működik azzal is! -
törölt tag
válasz
Real_Necro #21690 üzenetére
Szerintem van, mint jelenség (akárcsak a 800-nál is), csak a cucc is nehezebb és általában professzionális, nagyon profi fejekkel és állványokkal használják őket, ami masszívabban tartja. Egyébként ha bármi ilyen elő is fordulna pl. kézből, a milc verzióik ismét segíthetnek ezen. De az MF abszolút nem érdekel (csak mint érdekesség), nem is olvasgatom a fórumjaikat, se semmi... szóval nem hallottam ilyenről.
Szóval passz...
-
matyi012345
őstag
válasz
Nagyjából pont semennyi. Ezeknek a hátfalaknak 99%-a egy studioban van használva állványról olyan vakuk mellett amiknek a villanási ideje még arra is elég, hogy a fröccsenő vizet kimerevítse. Ha meg kiviszik tájképezni akkor olyan állványra teszik rá amennyit nekünk az egész felszerelésünk ér.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ezek elsődlegesen studiogépek. Ha ki viszik akárhova akkor ott van fény.... vagy csinálnak.
DXoban ránézel látszik korábbiakra még szenzor is látszik, hogy erre van kihegyezve.Eperkutyus: anno mekkora örömöm volt amikor jött gosip, hogy jön a Nikon milc.... aztán lett 1".
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #21687 üzenetére
Neeem, a Phase One-t nézegettem..
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Real_Necro #21654 üzenetére
Komoly a kérdés?
-
NTX
tag
válasz
Real_Necro #21644 üzenetére
Fix 50 1.8g obival, iso 400-on, még 1/400 záridővel, 2,5-ös rekesszel is normális kép lesz, nem fekete semmi!
-
NTX
tag
válasz
Real_Necro #21641 üzenetére
Ezen már túl vagyok, hogy csak kattintgassak! Én inkább azt szeretném tudni, hogy pld. a fehéregyensúlyt hagyjam auton vagy inkább válaszam valamelyik beépített módot a d3100-en? A rekeszt mire célszerű állítani, 2-2,5 között vagy szűkebben? A záridőre elég-e az 1/250 vagy inkább az 1/320-400 jobb? Ilyen esetekben az auto iso nekem eléggé kiszámíthatatlan, egyrészt nem akarok 800 felé menni, de beltérben auto iso modban gyakorlatilag nagyon eltérő eredményeket adott, én inkább fix 400-ra állítanám. A fókuszpont módok közül az auto módot érdemes inkább használni vagy fix fókuszponttal?
Te csak ülj le nyugodtan és nézegess, én aztért kérdeztem itt, mert engem a fozózás isérdekel! De lehet, hogy rossz topicban vagyok!
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #21618 üzenetére
Pedig milyen jót röhögtem én is anno, amikor láttam egy T-s matricát egy komolyabb bömösön
Amúgy értem én amit mondasz és igazad van. Találja ki, hogy kell-e neki az FF vagy sem.
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #21614 üzenetére
Ki? Én? Én nem
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #21478 üzenetére
No majd legközelebbi fotós talin...
Ok, de mikor lesz? A múltkor is a Balcsin vótatok
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro #21475 üzenetére
Ha neked is lenne legalább ennyi vakud és te is így beszélnéd a német nyelvet akkor téged ismerve 16db ot raknál egy csokorba
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #21471 üzenetére
Arról lemaradtam, csak a címet meg a videóablak alatti szöveget néztem. Mindkettőben 8 db SB-900 van
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro #21429 üzenetére
Tündi unatkozik? Az csak téged minősít
-
MC Pite
veterán
válasz
Real_Necro #21429 üzenetére
Eléggé ül a fényképezés szekció...
-
fireproof
őstag
válasz
Real_Necro #21424 üzenetére
Jaja tudom, sajnos viszonylag hosszú idő. Sserébe mondjuk olcsó....
Az a durva viszont hogy Németországból 5 nap alatt megjött a steadycam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest