- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
Hát végülis igen lehet vele jókat csinálni csak hobbiszinten ez kicsit már drága megoldás.
Ha meg nem hobbira használja az ember akkor venni kell FF gépet melózni.
Ott ugyis a cég nevére veszi az ember, max leköltségeli.
Én is nézegettem a D610-et használtan , kevésexpóval ,garival. De rájöttem minek.:-)FF elképzelésben maradok az A7 variációnál következőleg. Olcsók a manuál obik, van választék bőven.
A statikus témákhoz meg nem kell af ugysem. :-)Ha kell az AF van egy d5200-am az engem kiszolgál egyenlőre.:-)
-
80hun
addikt
Egyébként mi az a téma amihez ekv.28mm f1.8 fényerővel kell? Tehát egy 18mm-es obi 1.8-as fényerővel..
Mert ép a portréra alkalmatlan. Tájfotóhoz ekkora fényerő minek. Épüéetfotózáshoz megincsak minek ekkora fényerő. De a tájhoz meg az épüéethez rekeszelni kell ugyis.De van más nagylátó zoom is nemcsak a sigma. Akár a gyári nikkor..
Vagy a sigma 18-35mm f1.8 ha ennyire különleges fényerős obi kell. -
Karima
őstag
Nem működött volna egyik sem
Ha jobban megnézed a képet, látszik a legalján, hogy vmin ül. Na az egy kb 50cm-es betonkorlát volt, tehát ha alul nem lenne ilyen szűk a kép, akkor csak az látszódna, a városból több nem. És ezt már guggolva csináltam, tehát az sem lett volna jó elképzelés (pedig nekem is eszembe jutott és ki is próbáltam, h csak az ég látszódjon, mert akkor meg nagyon sokat kellett volna vágni a modellből, ugyanis lejjebb már nem nagyon tudtam menni a géppel.
-
Larry303
addikt
ja vicc kabaré...
art sorozat nekem is bassza a csőrőm, bár nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki jó a 85 is fine tune nélkül.
egyelőre nem tesztábráztam mert jók a képek, mármint a a fokuszsík jó helyen vana focalt megvenned nem lenne értelme? vagy csak mégjobban leolvadna az agyad?
amúgy amondó vagyok most már, hogy az obinak több köze van hozzá, mint a váznak... -
flash-
veterán
Saját negatív élményem nincsen, d3100 al nekem jól működik a 35mm 1.8g AF-je, nagyon szeretem ezt az obit,az élességén kívül - amiről nem nagyon szoktak írni - a színei is sokkal szebbek mint egy zoomos kitobinak.ill dinamikája is jobb..(18-105 vagy 18-55)
Viszont régebbről olvastam itt d7k vs 35mm gondokat, de nem tudom ki milyen megoldásra jutott a dologgal, azért kérdeztem..
-
-
aleister
veterán
Így van.
Szerintem a D6xx és a D8xx szépen el van szeparálva egymástól. A D750-et nemigen tudom hova tenni. Szerintem tök felesleges ebbe a szegmensbe.(#23270) Throme:
Egyetértek.(#23272) Freddy76
"Biztos volt valami oka, hogy az evolúció egy szigetre kényszerítette őket..."És azóta is áldjuk ezt az okot.
-
torzo
őstag
-
törölt tag
Az enyém is durván pontos..
@torzo, szeva000: amúgy nincs szent grál, attól függ, mire kell. Ha nem kell a magas iso, jó a D7100, ha kell, akkor D800, ha ultramagas kell, akkor 6D, ha dinamika kell és tájkép, akkor megint D800, ha sport/eksön kell, akkor Canon 7D, ha atompontos AF kell viszonylag mozdulatlan témával, de a 16 megapiel elég, cserébe nagy iso-t FX-et megszégyenítő szinten tűri, akkor meg APS-C-s Fuji X-T1 a
kissé körülményes(nek mondott)nem-bayer X-Trans szenzorával. Muhaha. -
*Ropi*
félisten
Hogy a 6D AF rendszerével mit tud arról nincs tapasztalatom, de az enyémnek nem kell AF segédfény.
Szó szerint: anélkül is 100%-os találati rátája volt szélső AF pontokkal, ráadásul olyan fényszegény környezetben, ahol ISO 12800 volt az alap.
A TX-et nem kellett volna tavasz előtt megrendelned (én is ezért nem vettem még: szerintem mondtam is korábban), mert sok bolt még a régi HW / SW revíziót árulja, aminek a rádiós része vagy működik pár méteren túl is, vagy nem...
-
szeva000
addikt
mondom...mikor leraktam este,semmi gondja nem volt....másnap bekapcs és ez fogadott...pontosan fel sem tűnt akkor.Ellőttem vagy 200képet, akkor néztem rá a képekre
Úgy legalább a 24-70 hasznáálható aránylag,ha fent van a vaku
Viszont levéve, kint szabadban már teljesen más kalibráció kell.....A 70-200 200-on -17-en penge is csak a TC már halott ügy.
Az eredeti korrekciókkal a 24-70-es tami -3 volt, a 70-200 szinte nullás. TC1.4-el -7 a TC20-al meg +5.
Ja, és volt egy olyan nap,mikor helyrejött a váz...1 csodanap
-
szeva000
addikt
áááááá.....végül is ez nem fókuszál félre....folyamatosan sz*rt lő
Még 26-án be volt vállalva egy meló...háát azt hittem lesz...m magam,mire valamit kihoztam a vázból,hogy éles kép legyen...
Jönni fog egy másik váz,én nem eszem az ideget ezekkel a fostalicska nikonokkal.
Csak tudnám,hogy mitől lett rossz egyik napról a másikra..... -
hemaka
nagyúr
Nekem volt mindketto, az 1.4-et meg nagyon frissen vettem, elso szerias lehetett. d5k-n hasznaltam CA nagyon durva volt es teljesen nyitva a hattermosason kivul mastol nem estem hanyat. Most az 1.8 van, fele annyiba kerul, kevesebb ca es a hattermosasban sincs akkora kulonbseg, hogy kiadjak erte 2x amnyit, akkor inkabb egy hasznalt 85/1.8g.
-
dabgergo
őstag
Hát nekem csak a bokeh kellene... meg néha számítana az 1.4 az 1.8 helyett (most az 50/1.8G van) Pénzt még ki is adnék az új ART-ra de az rosszabb bokehban mint a régi Sigma.
Most találtam egy eladót a régiből, 90ről 80ra lealkudtam, holnap próbálom ki. CA-tól félek a legjobban, meg attól h nem fogom majd tudni eladni ha megunom vagy nem leszek vele megelégedve...
Kicsit elegem van h nincs egy igazán jó 1.4-ese a Nikonnak. Bezzeg Canonnal még 1.2-es is van.
(Egyébként a N 50/1.4 G sok szempontból rosszabb mint az 1.8G, azért nem akarok arra váltani.)
-
Larry303
addikt
az em5 öt elég gyorsan sikerült megszoknom, fogása sem rossz, kereső frankó, gyors gombokkal, sztem frankón programozható. az kéne bármikor, a kistesója már nem tetszett annyira, nem bírtam normálisan fogni, kereső hiánya sem jött jól.
arcfelismerő, meg közelebbi szem stb funkcio jó, de a lányom nem várta meg sokszorhiába találta meg, lányom gyalogolt a gép fele rendületlenül...
rawba nem tudom mennyi lehet, mindkettő gépet jpg re kellet "gyúrni" -
törölt tag
Wáááh, nem akartam flémet, majd megbeszéljük élőben, vagy fogj egyet
Oly-nál lehet tesztelni, klassz support, minden jóság + folyton akcióznak valamit.
Alma és körte. Én mondjuk a fekete pénteken Media Markt-ban árult E-PL5-öt a duplakitben 99-ért álom vételnek találom
és aki nem raw-zik, mint mi, az sokkal jobban jár ilyenekkel, mint D3200 vagy EOS 700D és társai. Haver meg is vette, mikor szóltam neki..
Most 24-300-at lefed két üveggel egy csinos kis milccel.
Persze most jön a tél, kell a kesztyű, abban könnyebb tükrös (kis-)tankot nyomkodni
Na off, passz, vegye mindenki, amit akar, én csak azt írtam le, hogy mit vennék
Ráparancsolni nem fogok senkire, hogy mit vegyenMentem most, pápá, majd benézek még később. Tudod, have a life
-
Throme
veterán
Találtam egy ilyen összehasonlítást.
A 70D keresztszálasai azért jobban szét vannak "dobálva", mint a nikoné, ami egy tömbben van.
Nem értem miért jó ez így.... Talán könnyebb legyártani egy tömbben, mint a kép szélek felé is betenni párat... -
törölt tag
Troll
Amúgy a Tamim -3-on van, normál üzemre (fázisalapú, keresős használat) lőve, így f4-en és szűkebben már végig jó. De szombaton fotózok, félalak, portré, akkor 0-n lesz és LiveView rulz
.. megnézzük, sumákol-e a hölgyike kontaktlencsével valamit..
@ Ed Parker: még nem halott, de 2-3 év és felzabálják a fullframe milc-ek az összes csattogót. Ez eddig nem volt választás, hogy milcet akarsz-e: ahogy madgie írta, a gyártó megszabhatta, hogy kis szenzor milc, nagy szenzor -> tükör, fázisalapú AF, stb. és ennek minden nyűgje (közbe meg fossa alá az ultraborotva felbontóképességű 24-36 MP-s AA filter mentes szenzorokat, csak minek).
A trend fordulni fog: az emberek nem akarnak már féltéglával csattogni. Az eb ott van elhantolva, hogy eddig a tükrös, nagy, bumfordi és nehéz gépek voltak a minőséget produkáló szettek. A pórnép fejében ez maradt meg, csak azóta eltelt pár év, fejlődött a félvezetőipar egy rohadt nagyot (és teszi mai napig) és már jó ideje jönnek ki olyan "zsebgépek", amik elképesztően szép képeket köpnek ki magukból pici létükre, bőven meghaladva az átlag igényeit. És mikor egy ilyen "komolyabb" valami megvan 150-ből és látják a végeredményt, esze ágában nincs senkinek tükröst venni, erre rájön még a hipster faktor, a design-gépek (hófehér, stb), lassan az android integráció, wifi, egyéb megosztó képességek és a tükrös hullát, miután jól agyonverték, szépen beborítják a sírba, hogy örökre nyugovóra térjen.
Egész Ázsia milcezik már, itt meg linkelgetjük a komolyabb milcre váltó professzionális fotósokat, akik ebből élnek, ebből etetik a családot, fel merik tenni életüket kvázi egy totál más technológiára és hozzák ugyanazokat az eredményeket, ha nem jobbakat...
Ez a topic 5 év múlva szerintem kongani fog, néha benéz ide valaki a szokásos kérdésekkel, például: "Sziasztok, 7 éves D800 vázat szabad még venni, 300e expóval, 100e Ft-ért?" és jön rá a válasz, hogy ááá a gumi megnyúlt, meg berázza a gépet, meg a szenzora elavult, stb, hasonlók, míg lesz majd egy Nikon MILC topic, ami naponta generál 2-300 hsz-t és a legnagyobb problémánk az lesz, hogy kinek milyen firmware frissítés után hány másodperc alatt tölt fel Facebook-ra a legfrissebb képe (vagy Picasa-ra, 500px-re, és a többire). Vagy hogy van-e 4G-je, 3G-je, akárhány G-je a hegyekben
de még azt a morbidot is el tudom képzelni, ahogy a professzionálisabb felhasználóknál, akiknek kell a méret, a jó fogás, a tank felépítés és az, hogy télen a hóban síkesztyűben is tudjanak fotózni vele, lehet ők még telefonálni is fognak vele egy bluetooth headseten keresztül, mert az áramkör és a SIM foglalat ott lesz a CF és SD kártya slotok mellett. Például sorozza a focimérkőzést, vagy kint van F1 terepen, miközben a fotós stábbal kommunikál, akik akár még azt is láthatják a pálya szélén a bódéban ülve, amit maga a fotós lát a munka közben (sőt, innen már csak 1 lépés a távvezérelt fényképezés a pályán fotósok nélkül három lábon álló gépekkel, lol).
Kiii tudja, mit hoz a jövő és létjogosult minden, amit leírtam, egyedül a piac mondja majd meg, mire lesz igénye és ma már nincs olyan, hogy trendet diktálunk: ahogy Kína elkezdte az autógyártást, BMW koppintásokat, Dél Korea, stn.. ugyanúgy elkezdi majd egyszercsak a Nicon és Kanon nevű márkákat gyártani, amik megszólalásig hasonlítanak Japán eredetű tesóikra, csak éppen állva lesz**nak ha kéred. Na, akkor lesz majd móka és kacagás ....
Én úgy látom, most van kicsúszóban a teljes professzionális fényképezőgép-piac (potenciál) a két nagy kezéből. Még tudnak reagálni. Még. Ha van a polcon, de legalább félkész állapotban DX és FX milc nagyvasuk.
Az Oly mérete amúgy cukiság volt. És abszolút nem legó, wow, egy kis mini öntöttvas darab hatását kelti. Súlya van, semmi nem kotyog benne, masszív kis dög. De egyszerűen vigyorgás van.. hát JohnyBlue fejét kellett volna látni, miután az első pár képet elkattintotta vele a modellről.. kérdeztem vigyorogva, "na???" - erre ő rámnézett félszeg-vigyorral és "áááá....." csóválta a fejét, hogy ilyen nincs.
De, van
-
törölt tag
Hát figy, az Art-ok dokkolójával legalább be lehet azt lőni, hogy egy zoom különböző gyutávokon ugyanannyi vázkorrekciót kérjen (vagy akár semmit) és a Nikonosok bentebb vannak eggyel máris (a Canonosok is, csak ott eleve lehet két gyutávra finomhangolni, nálunk csak egyre). De butuskák amúgy, hogy CaNikonék nem adnak ki dokkolót úgy, mint a Sigma. Sok szervízkínt spórolnának meg vele. Az olyanok, mint mi innen a legtöbben, simán értenénk hozzá, hogy szépen belőjük az üvegjeinket a vázhoz és kész, go. De a shift-re ez sem megoldás, tehát a mostani nullából eljutnánk úgy kb. félútra.
Az is valami..
-
törölt tag
Sajnos igen.. telibe, atom pontosan, zéró tévesztés, 2.8, 5.6, tökmindegy min vagyok, leszarja a shift-et és mindent + arcfelismer és szemfelismer. Iszonyú jó. Kéne egy D900, milc verzióban: külső marad, belül meg legyen full milc tech, a 810 szenzorával. Bocs, nem, inkább egy 40MP-ssel, az natív 8K-ban fotózna. Jujujuj, ébresztő kutyi ...
-
madgie
titán
Keresek neked pár RAW-ot ezzel a két Fuji fix-szel, ha kell
Színekben meg nem, nagyon nem, volt egy lagzim, amit három különféle vázzal nyomtam végig (nem fizettek érte, nyugi, családi volt), ne tudd meg, mint összesz*ptam a színekkel... látni, hogy néz ki Fujin ugyanaz, aztán a Pana döglött színivel zsonglőrködni. Agyhalál.
szerk: a videóban kontrasztos kerítésen szórakozott a peaking-gel, azt hiszem. Arcon azért jóval kevesebb a kontraszt.
-
madgie
titán
Sony-tól mit vársz?
Az A7 széria ezer sebből vérzik (és mégis veszik a fullfrém-fetisiszták).
szerk: egyébként az Olympus hajlamos még időnként arra, hogy a fejre húzott AF mező ellenére elmenjen az élesség a (kontrasztosabb) háttérre. AF-ben a Pana igazán jó, de ott meg a színek...
-
törölt tag
Nem tudom.
De még köhögnek a milcek is kicsit. A sima A7 például az EVF-ben az Oly EVF-hez képest irdatlant laggolt, a kezelőszerven meg tekersz a tárcsán kukucskálás közben mondjuk f/4-ről f/2.8-ra kettőt és a gép majdnem fél mp-es reakcióidővel követi le, nem instant. Rohadt szar feeling. Lusta egy valami, idegtépés ON.
Forrnia kell még ezeknek is..
-
törölt tag
Jaja, Kühn is milccel tolja főleg, Sony A7R-es képét láttam ma reggel az ágyban nyomkodva a facsét
Beállítja a modellt, arcfelismerő aktiválva, úgy, hogy a közelebbi szemre lőjön és kész, megnyomja az expó gombot úgy, hogy a modell bőven egy hagyományos tükrös fázisalapú AF pontjain kívül van az arcával.. a milc rámér és katt, majd újra, katt, katt .. és mind telibe, mind borotva, mind jó, egyszerűen nincs hiba.
Na ez a nem gyenge.
Na meg azok a Sony(-Zeiss) bokeh-k.. mmm
-
törölt tag
Jaja egytértek, annyi módosítással, hogy Londonban mindenki kő Nikonos...
Egy fia Canont nem láttam a nyakakban, az összes sárga sárgán jött
Amúgy ja, ha szűkre félalakozok (amit imádok), máris nem tudná a D800 a legszélső fókuszponttal se lekapni.
Ellenben LiveView-ban annyira de annyira istenkirályul követi az arcot a vas, saroktól sarokig, ahogy az Oly sem. Sokkal nagyobb frissítéssel, atomfolyékonyan arrébb téve a sárga négyzetet és AF korrekció nullára, mivel kontraszt alapúnál nem kell.
Aztán elsütöm, a kép vadállat jó lesz, utána meg pihi másfél, ha nem 2 mp-re, míg megint felcsapja a tükröt ..
Óriási potenciál van egy milc-re alakított mai jóféle Nikon FX-ben. Amúgy ha nem kellene feszt le-fel csapkodnia a tükröt meg nem lenne ilyen tetű lassú, esküszöm a 800 közel járna a grálhoz
De így idegtépő kicsit.
-
matyi012345
őstag
Szerintem meg egy D70+18-55 határait sem éri el az akinek még életébe nem volt gép a kezébe. Látványosabb? Mitől? Mert dofbuzizik vele? Nem eszem meg
Meg mondtam, hogy nem egy életre vesz, csak azért addig mégse öljön bele többszázezret amíg azt se tudja mit akar. D5100+valami zoomon tökéletesen rá lehet jönni pár hónap alatt hogy mi hiányzik, mi kéne, és tudatosabban tovább lépni. Ha megvesz egy D750-et így hogy életébe elolvasott két könyvet, az sötétben tapogatózás és nagy az esélye hogy kidobott pénz.
Ez persze vélemény, nem tény, szóval ha másnak más akkor én elfogadom, de ne ajánlgassunk már D750-et vakon.
-
-
törölt tag
Eskire es egyeb mindenfele targytavolsagu szituban huzos, nem MF-eznek. De tagon is akkorat karcol, olyan gyonyoru szinekkel es keptelenul alacsony CA-val, hogy jajjdefinom. Tajra a legjobb es a borotvaeles, szep kepu 2.8 miatt Tejutrendszerre es hasonlo egi esti fotokra.
Es amugy vicc, de pont az AF hianya az, amivel pl. egy Zeiss OTUS-szal sem tudnek eskizni vagy bulizni. Persze beallitott menne... hogyne. Szobort all a menyasszony stb. De spontan, vagy kezbol... aaa felejto az MF.
-
Frigetrus
aktív tag
Nem, nem csoda D90 (Bár szerintem alapból elég korrekt szenzor ez, amikor megjelent akkor mindenhol áradoztak, hogy bőven használható ISO3200-at tud, ma meg már lesajnálják. Igaz, a többi új gép lett jobb, de attól még ez nem lett roszabb, szóval nem értem miért lett mostanra 1600-on necces, meg vállalhatatlan 3200-on..
)
Semmi szelektív szűrés, csak amit a DxO kiad, azt hiszem minimálisan egyediek a beállítások, gyárilag is szép munkát végez. Némelyiknél természetesen volt egy kis szín és kontraszt macerálás.
Előtte képet tudok feltenni, talán egy darabból nincs meg az eredeti RAW fájl, mert annyira tesztkép jellegű volt. Majd ha megint gépközelben leszek, akkor nyomom fel őket. Lehet hogy felrakom majd a beállított színekkel, kontraszttal, de zajszűrés nélküli képeket, és a teljesen eredeti módosítatlan képeket, csak jpg-be konvertálba. (ugye dxo nem végez semmilyen feldolgozást ha nem állítok semmit)
Én amúgy ezt a programot használom előhívásra, utána meg retusra a PS-t.
-
aleister
veterán
A D800 tartalékban nagyon ott van. Régebben mutattam már ezt a képet:
Cserébe a Canon jobb iso-ban.
Nem véletlenül mondja MINDENKI, akinek mindkét rendszerhez volt szerencséje, hogy a 2 gyártó gépeiből lehetne megcsinálni a tökéletes fényképezőgépet.
Na jó, a milcesek kedvéért hozzátenném, hogy természetesen mindezt tükör nélkül. -
m3ss
veterán
najo, kb 1 stop. nehez osszehasonlitani uazt nem lottem veluk.
en amugy nem vennek d300-at, kb annyiba kerul mint egy d7k? bar lehet kicsit olcsobb.
annyival nem lehet jobb az af rendszeremeg sportra is (amire kb szantak a d300-at) inkabb d7k-t vennek. nagyobb felbontas, magas iso...
-
Colonel993
senior tag
Ezért is mondtam, hogy KÖZEL ugyanolyan
Illetve nem elhanyagolandó, hogy a D7000 még 12800 -on is használható képet dob.
A D90 nem hiszem, hogy itt most játszó partner lehetne.
Lévén a D300 egy Középkategória legfelső szegmensébe készült gép mai szemmel (anno meg Professzionális APS-C volt) D90 meg egy középkategóriát surló gép ami amatőröknek többet nyújt a belépő tükrösöknél.
Ezt a képeken is látni... de nem ezen kellene gombfocizni... tekintve, hogy itt már egyéni ízlés kérdésről is szó van ami nem feltétlen fedi 2 karakternél ugyan azt. -
p_adam
addikt
A Canon objektívek sokszor jobbak mint a Nikon-ok (pl. 70-200 2.8 meg a telék) csak nem olyan szenzorokon tesztelik őket. A Nikon még csak most kezd felzárkózni a 800/5.6 és 400/2.8-al a többi még mind régi fejlesztés.
Szóval a pontokba bele kell számolni hogy mivel készült vagy legalább hasonló pixelszámú és szenzorméretű vázat nézni az összehasonlításhoz.De egyébként ha valaki belemegy részletesen a tesztbe, akkor látszik mi a különbség.
Tény, hogy nem ebből áll a fotózás, de ettől függetlenül hasznosak az adatok, ha valakit épp ez érdekel.
Szerintem a Canon az új 46MP-es gépét csak a Dxo miatt fogja kihozni
-
törölt tag
Túl jól ismersz már
Igen, rekeszelnék rajta vmennyit
Egyébként most kezdek rákattanni erre az ultra nagy bokeh-s vaku nélküli beltéri glamour akármire (vagy akár vakuval is finoman), a lényeg, hogy megint valami 50-es fixen agyalok, 1.4G-n, amim már volt egyszer.És régen nekem ez a műfaj abszolút nem jött be, most meg .. kb. csinálni szeretném én is. Teljesen "gáz"
Itt viszont semmi karcnézés, ACR-ben bele sem nagyítok, nehogy elbőgjem magam..
Beállítom wb-t, expót és irány első lépésként PS alatt a villámgyors resize
Amúgy a zaj a másik szempont, szebben "épül be" a képbe (tűnik el kicsit).
-
törölt tag
Nem azért kell, hogy karc legyen, hogy jobb legyen a portré. (Illetve igen).
Finomabban tudsz nagyfelbontású képen retusálni úgy, hogy a végső képen ez ne látszódjon.Finomabban nyúl hozzá minden ecset, a ráncokhoz, erekhez, mindenhez. 3-6 pixeles ecsettel húzok ki vérereket a szemből 800-as raw-ból, és 1 pixelessel a régi 450D raw-jaimból (12MP), azt is óvatosba.
A 3 pixeles kihúzáskor ha az ér vékonyodik, átváltok kettő pixelre, majd 1-re, ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni.
Ez csak példa, ritkán csinálok ilyen durva munkát, de két ilyenem már volt. A retus teljesen más dimenziói nyílnak meg nagyfelbontáson. Amúgy meg egyetértek azzal, amit mondasz, csak hát na, a technika az technika.
De kinek a pap...
-
torzo
őstag
D600-zal előfordult af tévesztés 24-85-tel, néha 50/1.8-cal is. 24-70 mindig pontos volt rajta. A d800 semmilyen optikával nem tévesztett, mindig csak user error volt pontatlanság esetén.
A d600 zárcsere után már rendben volt. Zajban pedig kicsit jobb, mint a d800, de ez nem nagy diffi.
A d600 a mostani nyomott áron szerintem igen jó vétel. -
pamesz
tag
Sziasztok! Délelőtt rohantam, és sikerült megvennem a gépet (70-re lealkudtam
). Minden stimmel, papírok, doboz, expószám, minden, még polárszűrőt is kaptam, viszont volna egy kérdésem. Az objektíven a lencsét körülszegő védőpapír, vagy nem is tudom minek nevezzem, a helytelen lencsevédő felrakása miatt megsérült, béna volt az előző tulaj. Képeken semmi nem látszik, viszont esztétikailag csúnya. Találkoztatok már ilyennel? Úgy vettem észre hogy csak sima fekete papírgyűrű.
Itt látszik, hogy szakadozott a széle.
Mit lehetne vele kezdeni? Vagy hagyjam úgy. Így eladni is cinkesebb, úgyis tervezem lecserélni 18-105-re. -
törölt tag
Tegnap kicsit félre-félre mért a D800 (aminek a fénymérése amúgy tényleg nagyon pöpec): hajlamos volt az eget kiégetni picit, minden képen. De csak éppenhogy. Nekem pedig kellett a felhő. (Mindig kell).
Tudva azt, hogy a szenzorom highlight-ból is tud rántani nagyot vissza, de shadow-ból meg főleg (felfele), utóbbira gyúrtam: az összes képet először -0.7, majd -0.3 EV alexpóra lőttem, helyszíntől függően, hogy hisztogram jobbszélére lekonyuljon minden görbe szépen. Shadow-ban utána ezt visszaadtam a képnek ACR alatt, highlight-ban nem, természetesen - és lőn csoda
De 2-3 hétről ezelőttről kleroo volt itt nálam Debiben és lődözgettünk egy másik modell hölgyikét. Innen van vadabb dolgom is...
Derítőlap ?
AEB ?
Ugyan... -
törölt tag
Mivel a félrefókusz ad-hoc jellegű, a shift pedig 10-ből 10-szer megvalósuló dolog (optikai "adottság")
ezért kijelenthető, hogy:
- a focus shift minden félrefókuszált képben ott van, ha nem korrigáltad ki.
- És minden jól fókuszáltban is, ha nem korrigáltad ki.
- nem minden félrefókuszált kép oka a focus shift, ha kikorrigáltad.
- tegnap fotóztam Pesten, 256 kép lett, ebből félrelőtt fókusz miatt kb. 6-ot töröltem. Ez nem rossz arány egy Tamitól(Nem túlzok).
Itt egy egyszerű kép a tegnapiból. Ez shift-esen olyan, hogy élesítéssel menthető. Ja. ISO100-on. De ha 6400-en lőttem volna a fények miatt, azt a kását ha elkezded élesíteni, abból nagy baj lesz. Itt -5-re volt lőve az obim, mert tudtam, hogy f/5.6-on ennyi fine tune kell neki, hogy élesre lőjön. Az is lett. (Csak én nem szoktam PS-ben annyira túlélesíteni, hogy lépcsős legyen már minden görbület)
-
dabgergo
őstag
Lehet vele dolgozni tényleg, csak egyszerűen furcsa és nehézkes mondjuk D3 után. Egyszerűen az irány nem tetszik nekem. Minden féle (egyébként azért nem teljesen haszontalan) apróságon javítanak, de sok lényegesen nem, ami azért azoknak fontos akik egész nap kézben fogják (ld. gombok, AF-ON button stb.).
Egem személy szerint picit még a kihajthatós LCD is zavar mert szerintem könnyebben sérülhet így.
De mégegyszer mondom: legtöbbeknek ezek pozitív fejlesztések és az ár is nagyjából korrekt, de egyszerűen nem tudom h hol vannak a régi PRO vázak D800 alatt...Tényleg nem annyira bonyolult h mire vágynak nagyon-nagyon sokan:
D810 mindenestül csak mondjuk 24MP és kicsit gyorsabb kivitelben, na azt nem kritizálnák ennyien még akkor se ha eléggé megkérnék az árát. -
Freddy76
addikt
Az az 1/4000 több, mint érdekes... Nem igazán fér a fejembe, hogy egy fullframe pro vázba hogy a viharba képesek beletenni az 1/4000-ret. Ez egy értelmetlen butítás. Ez számomra azt mutatja, hogy a gyártó semmilyen tiszteletet nem mutat a felhasználói irányába. Akárhogy gondolkozok, a d800 36 megapixele óta nem igazán láttam olyan innovációt a Nikontól, amire felkaptam volna a fejemet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest