- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
t72killer #47377 üzenetére
Amikor elkezd minoseget gyartani, azt addig azert dotalt aron arulja, mig a konkurencia tonkremegy. Meg ugye, nem kell kifejleszteni, csak ugy lemasolni, hogy azt tudjak mondani, hogy nem ugyan az, es mehet evekig a pereskedes, mire valami tortenik, hacsak nem jar ugy a gyarto, int a Qualcomm, hogy hiaba volt igaza, megis oket kaszalta el a kinai birosag.
De mindegy is...(#47379) peti_s
Lehet, hogy nem olyan mar, mint regen volt, de semmi sem olyan mar!..(#47381) Roachy válasza tvamos (#47376) üzenetére
"paradigmavaltas" = corporate bullshit. (Meg ilyeneket szoktunk mondani, hogy portfolio tisztitas.) Azert adta el, mert rontotta az OP-ot. (Nem jott belole eleg penz.)(#47378) gaben22 válasza t72killer (#47377) üzenetére
Arra szokott elmenni a rengeteg penz, hogy a management elcseszi. Az R&D is sok penz, de hulyesegekre tobb szokott elmenni. Amikor nagyon sok penz kell az R&D-re, akkor tokeemeles, tovabbi investorok...
En ugy latom, hogy a Nikon arbevetele 709 milliard Yen volt, a profit 83 milliard, az R&D meg 64. (Ez a 64 nem a profitbol jon le.) Szoval atlagosan 9% az R&D. -
Peczek
aktív tag
válasz
t72killer #47366 üzenetére
Segíts már légyszíves, neked sikerült ezeket a görbéket felrakni egy Nikonra? Én próbáltam, felraktam és extra szarok lettek. (Egyébként a D70-es még tudod fogadni curve-ket, egy pár volt, a Whitewedding meg pointandshot nevű görbék voltak, azok szépek voltak). De ez az oldal, amit belinkeltél, én is használtam, D7200-n sz@r lett, de nagyon.
-
-
Roachy
senior tag
válasz
t72killer #47344 üzenetére
Pont az tud zavaró lenni.
Megszületik a fejemben egy elképzelés, ami sokszor olyan beállításokat kíván, aminek az utómunka nélküli végeredménye pl túl sötét, vagy túl világos lenne. És mivel azt látom a keresőben nem a valóságot, lassítja, nehezíti a munkát.
De ha pontos képet látok, akkor is hajlamos vagyok eljátszadozni a beállításokkal mert mondjuk az aktuális látott eredmény nem tetszik, ezért amiatt állítok. Pedig utómunkával gond nélkül korrigálható lenne. De ha csak rá gondolok, hogy esetleg állítani kéne, már az is döntő lehet.
És miközben ezek zajlanak lemaradok egy fontos pillanatról pl egy esküvőn.
Adott körülmények között egy vagy két próbaképből pontosan tudom a nekem megfelelő beállításokat, és tudom hogy a kívánt hatás érdekében mit, merre kell állítanom. Gyakorlatilag onnantól csak egy egy kósza pillantást vetek az lcd-re. Max élességet ellenőrzök.
Ilyenkor az az előnyös ha csak a nyers valóságot látom a keresőben, és pontosan akkor amikor történik és nem vonja el semmi a figyelmem. -
Roachy
senior tag
válasz
t72killer #47339 üzenetére
A lemezjátszóra gondoltam, nem magára a bakelitre. Azért gyártanak, fejlesztenek még mindig lemezjátszókat, mert van igény a bakelit hangzására = azért fognak tükrös rendszereket gyártani, fejleszteni, mert lesz igény az optikai keresőre. Lehet hogy a végkifejlet lesz a hibrid gép, ahol valamilyen módon megoldják, hogy válthatsz elektronikus és optikai kereső között. De persze az is bőven elképzelhető, hogy végleg megszűnik, ennek én nem annyira örülnék.
-
rekid
addikt
válasz
t72killer #47327 üzenetére
"Szimplán annyit, hogy DSLR rendszerbe erősen nyomott áron érdemes csak beszállni akkor, ha tisztában vagyunk a kompromisszumokkal: nincs normális videó, nincs vázstabi. Ezektől eltekintve még persze szuperül használhatók, sőt, jelen pillanatban pl gyors mozgások lekövetésére még jobbak a tükrösök. Kérdés kinek mi a fontos."
Ilyenkor mindig arra emlékeztetem magam, hogy a mostani gépemnél 3x "rosszabbal" is lőttek 3x jobb képet az enyéimnél. Elég kevés olyan user van akit mondjuk egy d750 tudása korlátoz az alkotómunkában.
Szvsz. a MILC-ek legnagyobb előnye, hogy nincs focus issue. -
Roachy
senior tag
válasz
t72killer #47327 üzenetére
A Nikon állítja, hogy nem állnak le a dslr-el. Nem pletyka.
Ha egy másik oldalról nézzük, a Nikon kicsit többet tud harapni majd a tortából ha kielégíti a létező dslr igényt is.
Én is inkább dslr párti vagyok, főleg az ovf és aksi miatt.
A legjobb lenne ha a Nikon tényleg előállna valami hibrid masinával. -
Roachy
senior tag
válasz
t72killer #47318 üzenetére
Pedig azt kommunikálják, hogy nem akarják elengedni a fullframe dslr-eket. Gondolván azokra a profikra, akik jobban szeretik az optikai keresőt az evf-nél. És már régen is voltak pletykák egy fajta hibrid megoldásról, ahol váltani lehet evf és ovf között. Erre van valami levédett szabadalmuk is.
-
-
válasz
t72killer #47314 üzenetére
csak egyelőre nincs APSC fix a z-s piacon
Mondom, ez a probléma - de ez nem új szitu, F-mountra is előbb jött a 18-70 első direkt DXes obi (ohne VR!), aztán csak rá pár évvel jött a 35/1.8 DX. (Amit szerintem még a legelső 18-55 ED is beelőzött, de erre most hirtelen nem esküdnék meg... ) -
válasz
t72killer #47311 üzenetére
Értsd: ahogy anno ott megoldották az autofókuszt az AF-S obikkal, itt is megoldották a stabit azzal, hogy a Z-s DX kitobikban van VR.
"ha feltennél egy fixet, buktad a stabilizálást"
Ha ez alatt azt érted, hogy a mostani fix Z lencsékkel bukod, hát hogy a viharba ne - azok számítanak arra, hogy ott az IBIS. De ettől még miért ne ne lehetne stabis fixet gyártani DX Z-re...?
Vagy tudsz arról valamit, hogy ha - urambocsá - ha FT-Z adapterrel feldobsz egy stabis F fixet (85 DX VR, 105 FX VR, csak hogy még a megfizethetőbbeknél maradjunk...), akkor már az sem fog stabizni...? Mert ez azért meglepne.
-
pergabb
senior tag
válasz
t72killer #47290 üzenetére
Amúgy néztem a Z6-ot D750 váltás esetén, lehet szintén a netet található rawok a ludasak, de azokban borzalmas volt. Lr alapból úgy húzta be, hogy élesség lehúzva zajszűrés feltolva, stb... közben meg emeltem picit az árnyékokon és olyan színzaj lett, amit canonnál láttam anno, azaz hatalmas pacákban jelent meg, amit képtelenség szűrni. A valóság lehet teljesen más, ezt valószínűleg jobban tudod, ha már neked van
Mint új váz, a D750-nek a legjobb az ára amúgy most -
tvamos
nagyúr
válasz
t72killer #47272 üzenetére
Ez azert eleg relativ. Valahol feluton van ujonnan az A7 es a Canon RP kozott. Pont, hogy rohadt nehez legyen donteni. Mert ugyan az RP nem tul rossz, de akkor meg mar meger egy kis pluszt a Z6... de akkor meg mar ott az A7III.
De a hozzaszolas lenyege nem ez volt, hanem az, hogy az A7+ random UWA objektivvel erheti kellemetlen meglepetes. Nezzen utana!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Fotó állvány eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest