- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az előbb írták, hogy a hasamra ütöttem, onnan jött a 8MP.
A DXO-ék ütöttek a hasukra, nem én.
Úgy látom sokan a DXO böngészése közben még addig nem jutottak el, hogy két rész van minden grafikonon.
1. 100%-os pixelméretben nézve.
2. 8MP-re(8"x12" @ 300DPI) leméretezve.Innen jött a 8MP, naívan azt gondoltam, hogy ezzel mindenki tisztában van, hisz annyi sarat dobáltak már ezen a fórumon azzal az oldallal...
-
törölt tag
Egyetértek azzal amit mondasz, részben. Azért nem teljesen, mert eddig nem erről volt szó, hanem arról, hogy 8 megapixelre a D800 a D4-hez képest mennyi zajt tol, ergo milyen k* jó (vagy nem) és a leméretező algoritmustól nagyban függ a végeredmény, lehet így is, úgy is, amúgyis.
Az fair, ha fogod a két képet, eredeti méretében, és elkezded számolni rajta a zajpixelek ööö .. hát, számát ne. Területét inkább.
Ez pedig megadja amit korábban szintén elmondtam és ismételsz, hogy a teljes képmérethez képest annak hány %-a lesz zaj. (Mivel a teljes képméret a teljes FX szenzorról jön leméretezés nélkül, ugyanazt beszéljük).
-
Kleroo
veterán
És ha a 16MP-es 1FE-t ráver a 24MP-esre?
Dare2Live: Igen,igazad van,az jó támpont. De én kicsit többre gondolok.
pl: elhangzik,hogy van egy 8, egy 6, és egy 2 MP-es kép, melyik a legjobb? Hát a nyóóóóc!De aztán elárulják,hogy a 8MP-es egy galaxy s2, a 6MP-es egy átlag kompakt, míg a 2MP-es,egy FF váz+85 f/1.4G párosának végterméke,akkor fordul a dolog. Na de hogyan? Annyira sokrétű a dolog,hogy a végén senkit sem fog érdekelni,hogy mi hány MP-el,csak hogy mekkora a szenzor,és mennyire jó az optika.
Eperkutyus: Hú,na igen. Ez tényleg egy örök,nem eldönthető kérdés,hogy adott méretezést,vagy adott képkivágást kell hasonlítani. Vagy adott nagyítást(gyútávval ellensúlyozni a felbontás beli különbséget)
Én a leméretezés híve vagyok: A lényeg,hogy pl A1 méretben melyik mennyire zajos. Tehát egy fix méretre lett levilágítva mindkettő.
Ezt a "digitális" világban az egy méretre módosítással lehet a legjobban utánozni. -
törölt tag
Ezt sosem értettem. Miért pont a D4-ére ? Ha D4-em lenne, azt is netre maximum (nagyon maximum!) 1920x1280-ban (vagy 1080-ban) nyomom fel, innentől kezdve meg a zaj full relatív mérés szempontból, mindenki olyan szinten mér, ahogy akar. Max nincs értelme az egésznek.
De amíg azt mondom, hogy két szenzor zajszintjét akarom összehasonlítani, nem a leméretezett a mérvadó, hanem mondjuk mindkét szenzorról mintát venni - éspedig ugyanakkora mintát.. hogy ez a teljes képnek hanyadrésze, majdnem mindegy (nyilván egy 10x10 pixeles minta mindkettőből kevesebbet mond a képességekről, mint egy 2000x2000 pixeles minta).
A D800 nagy képméretéből és az annak leméretezéséből adódó zaj-"eltűnés" nem a szenzor érdeme, hanem szimpla pixelmatek a számítógéped szoftvere által.
Ugyanakkora méretű mintából a D4 cipóra veri a D800-at zajban, ami utóbbi amúgy már önmagában is állat jól teljesít szerintem.
-
-
Throme
veterán
Nagyon egyszerű, a filmessel nehezebb fotózni. Ha nem akarsz szar képet lőni 2x meggondolod mit és hogyan kapsz le. Mivel én nem vagyok jó fotós, ezért kell a digi adta lehetőség, hogy gyorsan és kvázi ingyen korrigáljam az esetleges tévedést. Az eredmény is hamar látható legyen és mutogatható (nem FB, meg ilyesmire gondolj)....
Nekem egy nagyon egyszerű kis gépem volt (ill. meg is van még valahol). A képeket meg előhívattam. A digin nagyon élvezem, hogy saját kedvem szerint formálhatom a kép végleges arculatát, szerény beavatkozással persze... -
flash-
veterán
nem én találtam ezt ki,olvasgatva a topicot hozzáértők(pl fotósok ph-n és másutt)(én egy 0 vagyok) írtak ilyesmit emlékeim szerint zajosodással meg más egyéb hibával kapcsolatban...
D5200 es grafikonok meggyőzőek,érdekesnek tartom hogy olyan képe van iso 3200nél mint a d3100nak iso 1600nál
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest