-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laby
őstag
válasz
Roachy #49469 üzenetére
Gyakorlatilag ha jól értem, akkor ha megveszem használtan, akkor Nikon AF 28mm F2.8 D 50e forint alatt megúszós, ha más fajtát szeretnék akkor jóval 100 fölött leszek.
35mm-t akkor elengedtem, igazad van.#49467rekid
A keretet azért nem akartam belőni, mert igyekezném megúszni 100 alatt (akár használtan is), de ha nem találok olyat akkor nyilván tovább kell nyílnia a pénztárcának. -
Laby
őstag
válasz
Roachy #49461 üzenetére
#49461Roachy
Valamelyik fix alatt mondjuk Nikon AF 28mm F2.8 D ezt is érted? Ebből látok megfizethető hirdetést.#49459anaqer
18-35 AF-D már beleesik abban az árkategóriába, ahol van egy rakás ami jó lenne, csak igyekeznék annál olcsóbban megúszni.
Tamron-ból nem találtam 11-16-ot, csak Tokina-t. Amúgy sosem volt dolgom olyan nagy látószöghöz, ott nincs már bazi nagy torzítás?#49460VivienR
Sigma Art szériából volt egy zoom objektívem, az nagyon bejött. Köszi a Tamron tippet is! -
Byk01
őstag
válasz
Roachy #49303 üzenetére
Sikeresen kiválasztottad azt a méretkategóriát, amiben igazad van (bár ott is csak annyiban, hogy az elérhető kártyák árait nézed, miközben a specifikációkat nem). Ha 256-ost néznél, az xqd labdába sem rúg, mert nincs (szigorúan árukeresős kereséssel, ha már azt hoztad). 64 GB-nál az xqd sebességét hozó kártya olcsóbb, az meg, ami egy árban van az xqd-vel 3x olyan gyors (az Extreme Pro SD kártya is drágább, mint a Class 4-es)
-
VivienR
tag
válasz
Roachy #49303 üzenetére
Nincs nagy ár differencia:
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07HFR54FL/?coliid=I3QQHVDJKCSHJL&colid=37O2V1LUJ0S9U&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_ithttps://www.amazon.de/-/en/ProGrade-Digital-256GB-CFexpress-Memory/dp/B0863981FZ/ref=sr_1_2?crid=2IJIUZEZHECOR&dchild=1&keywords=cf+express+typ+b+256+gb&qid=1603043796&quartzVehicle=138-360&replacementKeywords=cf+typ+b+256+gb&sprefix=cf+express%2Caps%2C189&sr=8-2
Továbbá, mennyi ideje is volt a lejtőn lennie az XQD kártyának? -
Roachy
senior tag
válasz
Roachy #49302 üzenetére
Hupsz rossz volt a link, szóval még egyszer:
Tényleg olcsóbb lenne? -
-
-
válasz
Roachy #49135 üzenetére
Igen, jellemzően studiós ismerősök vannak, de kimennek terepre is, viszont portrékra, ami azért megint csak statikus többnyire. Rekesz prióval nyomom én is, ha biztos eredmény kell, de ha van idő, szeretek próbálkozni. A másik, hogy ha vakut használsz, ott megint nagyon sűrűn mellényúl a TTL miatt a gép félautomatában, legalábbis az enyém. Fix villantás + manuál nekem jobb eredményt ad, legalábbis konzisztensebbet, ismét csak portré esetén. Pedig alapból TTL párti voltam, de az élet meggyőzött. Minden más esetben aboszolút igazatok van, én is a rekesz vagy a záridő priót használom.
@kovsol: azért 200, mert az alap 100 ennél a gépnél, viszont azt vettem észre, hogy sokkal hajlamosabbak úgy bebukni az árnyékok, mint 200-ban. Zajt tekintve meg minimális az eltérés. A kezed pedig sokkal stabilabb, mint az enyém a jelek szerint (vagy a Tamron VR nincs a helyzet magaslatán), nekem bőven mozdul annyit (vagy a modell fészkelődik, jó ég tudja), hogy a szem már sokszor nem éles, például.
A beragadó beállítást múltkor én is beszoptam, igaz, nem vagyok profi. Felhúztam két redőnyt a stúdióban, és pechemre 4-5 kép után néztem csak vissza az eredményt...
-
updog
őstag
válasz
Roachy #49135 üzenetére
"A különbség, hogy a profi ezt is tudatosan használja"
++
Rendszeres téma pl. fb-csoportokban hogy ki milyen módban fotóz (már a kérdés se értelmes
), és jönnek a válaszok hogy fujj automata, csakis a manual, még fókuszálni is csak kézzel. Hát izé
Persze, helyzetfüggő, meg aki élvezi, vagy így tanul, az csinálja. Tárgyfotónál én is besötétítek, és a lámpától a szenzorig minden foton az én kezemben van, de bármilyen terepen ahol nincs idő vacakolni, szinte mindig legalább egy dolog automatán van. Nem azért mert nem tudnám villámgyorsan beállítani max. 1 rontott kép után ha észreveszem, hanem mert minek zökkentsem ki magam ilyenekkel.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Roachy #49123 üzenetére
Ha Te így látod, megnyugtattál, lehet túl nagyok az elvárásaim, hogy útomunka nélkül legyen minden tökéletes. Köszönöm a részletes leírást!
(#49124) mazsi70 : Köszi a választ Neked is.
(#49125) kovsol : Igen, igazad lehet, a szar beállítás is nagyban közrejátszik. Erre majd oda kell figyelnem. Köszi, h. figyelmeztettél rá.
Ezek csak teszt képek, minden téma nélkül, csak ide szántam.Bevallom valami hardveres problémára gondoltam, hogy nincs pariba a váz az obikkal, esetleg a szenzorral lehet gond... de nem értek hozzá technikailag, összehasonlítási alapom is csak az D5600 meg a teló van, ezért is nyugtatnak meg a válaszok.
A többit remélem majd megtanulom. -
válasz
Roachy #49081 üzenetére
Nem az lep meg, hogy van különbség, hanem hogy ekkora, de persze értem, amit írsz, nyilván a vázak árában is van egy 8-as szorzó. Sejtettem, hogy az objektívek is cserések lennének, ezért nem léptem meg eddig sem a váltást, de köszönöm a megerősítést! Neked is, oszy!
A D610-nek nem lesz egyébként ráncfelvarrása? Ha jól látom, ez 7 éves modell, vagy helyére jött a Z5 a palettára?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Roachy #49037 üzenetére
Szerintem meg nagyon fontos lenne, hogy legyen valami A6100 / M50 alternativa, hogy behuzza azokat, akik rajonnek, megsem olyan nagyon jo az a mobilos kep, ha belenagyit! Aki most M50-et vesz, az nem nagyon hiszem, hogy Nikon full frame-re fog valtani. Megszokja a menut, a kezelest... vegy egy RP-t.
De ez csak az en velemenyem, persze.
Azert nem veszem meg elorendelesben a Z5-ot, mert soher vagyok. -
tvamos
nagyúr
válasz
Roachy #48786 üzenetére
Szerintem egy pixelre pont ugyan annyi fény jut. Csak kevesebb pixelre jut, azokra, amik közepén vannak
Én pont ugyan oda állítottam a dx objektívvel a d750-et fx módban, mint dx módban. A szélén nagyon vignettál, főleg végtelenen, de az Aliexpresszről tudom, hogy ez művészi fícsör...
De majd megint kipróbálom, mert izgat a kérdés. -
80hun
addikt
válasz
Roachy #48768 üzenetére
Megpróbálom másképpen.
Ha egy V12-es motorból lekapcsolsz 6hengert akkor csökken a teljesitmény.
Na ez történik egy FF-m vázban is amikor átváltasz apsc módraEgy 46mp-es FF-m apsc módban 20mp
Egy xy apsc váz mondjuk 20mp
Egyformák az ablakok
Minimálisan jobb lesz a d850 szenzor Apsc módban egy gyári apschez képest de igy is elmarad durván a FF-m teljesitményéhez képestIgy érted már ami próbálok elmondani
-
80hun
addikt
válasz
Roachy #48762 üzenetére
Szted de rosszúl tudod Sztem
Értsd meg hogy apsc szenzor lesza FF-mben crop módban .
Egy apsc szenzor teljesitményét fogja hozniÉrdekes téma egyébként
Melyik az az oldal a dxon kivül ahol grafikonon ábrázolják a szenzorok teljesitményét?
Az az ahol a valódi isot is megmutatják
Na ezt keresem -
Roachy
senior tag
válasz
Roachy #48757 üzenetére
Meg is van.
https://www.digicamdb.com/compare/nikon_d7200-vs-nikon_d850/
Itt lehet kb mindent mindenhez is hasonlítani. Érdekes oldal, lehet vele szórakozni. -
80hun
addikt
válasz
Roachy #48752 üzenetére
Ja de a d500 gyengébb mint a d7200. A nikonnak sohasem ment jól a szenzorgyartás. De a sony szenzorok köré mindig is kiválóan épitkezett.
De a d500 nem sony szenzor.Egyébként meg próbáld ki, bármilyen FF-m megteszi a teszthez.
De az egyik szenzortesztoldal le is tesztelte is ezeket de nem találomA pikszelméret.
Egy 24mp-es FF-m 10mp apsc módban. De ettől még nem lesz belöle A7S. -
válasz
Roachy #48752 üzenetére
Szerintem keveri a D7200-at a D(7)500-zal - az előbbi 24MP, az utóbbiak csak a ~20MP (ami majdnem pontosan a D850 46MP-je a 1.5*1.5-tel leosztva).
(Szerk: nem, mintha ez végeredményben is iszonyat nagy difit csinálni pixel pitchben... ha helyesek a számításaim, akkor a D850 pixelei mindkét irányban ~3.2% nagyobbak, mint a D7200-é. Tehát legalábbis pusztán(!) fizikai kiterjedést illetően DX módban nyugodtan összehasonlíthatóak. )
-
Throme
veterán
válasz
Roachy #48708 üzenetére
Ugyanígy köpködtek a 24 MP DX vonalra. Az még sűrűbb azt hiszem, mint az FF 36 MP. Aztán mégsem jött a világvége. Simán jó, én még jobban is szeretem, mint a korábbi 12-t.
Nagyon vártam a nikon aps-c milcet. Még előtte ugrottam bele másba, más szempontok miatt. De ha nem tettem volna, akkor is kivárnék. Egyrészt hiányolom a vázstabit a Z50-ből, másrészt az obipark felduzzasztására is kíváncsi leszek, mik jelennek meg, milyen áron. Szó volt a Z50 alá pozícionált vázról is. -
.mf
veterán
válasz
Roachy #48705 üzenetére
"Igen tuti elmennek Milc irányba, fasza lv Af és IBIS. És szerintem erősen valószínű a 100MP, vagy akár még több. Az én titkos vágyam is remélem teljesül, egy hibrid milc/dslr."
Szerintem az IBIS is valószínűtlen, hát még a 100 MP, vagy egy hibrid."2013-ban már a D800 -ra is azt mondták, hogy a 36MP"
2013-ban volt a Sonynak 36 MPx-es szenzora, az A7R is akkor és azzal jelent meg. Jelenleg 150 MPx a "nagy-KF", 100 MPx a "kis-KF" és 61 MPx a FF, jelenleg ilyen pixel pitch-et tudnak.
-
p_adam
addikt
válasz
Roachy #48709 üzenetére
A Canon is rendelkezik hasonló szabadalommal, de a gyakorlatban nem látom az értelmét, túl komplikált és még drágább lenne, mint egy D6 (ha az optikai keresőnek nincs köze az optikához és az AF-hez, mint a Fuji X-Pro esetén, az már reálisabb, de az sem olyan, mint egy 'sima' EVF).
Alapvetően olyan modell kell nekik, ami valamilyen szinten eladható, egy nagyon specializált 100MP-es F-mount kamera nem feltétlen ilyen (kivéve ha nem drágább, ugyanúgy kompromisszummentesen tud 24MP-es képet is készíteni, stb.) -
p_adam
addikt
válasz
Roachy #48705 üzenetére
60MP a legvalószínűbb (A7RIV), így még az ISO, video is jó szinten maradhat, és pixel-shift üzemmódban bőven 200MP fölé tud menni.
A hibridet csak egy D6 méretű kamerában tudnám elképzelni, vagy egy Frankenstein Z modellként cserélhető keresős tükrös adapterrel, de egyik sem tűnik reálisnak, kellően komplexek már így is. -
-
helixP
nagyúr
válasz
Roachy #48642 üzenetére
Kac-kac.
Azért kérdeztem, mert ezek nagy részét végig néztem. Van, amelyik buta, van amelyik 1 képet tud licensz nélkül exportálni, van amelyik fagy. Hátha volt már valaki hasonló cipőben.Amúgy, ha ennyire nem akartál segíteni, simán megspórolható lett volna ez a hsz. De hát gyűljön a hozzászólás, nem igaz?
-
A Zéé
addikt
-
Throme
veterán
válasz
Roachy #48567 üzenetére
Csak vitázom, pedig nem akartam...
Ezt írtam az elején:
"Max saját szórakoztatásra, és akkor anélkül szerzel tapasztalatot (mert fogsz), hogy kellemetlen szituba keverednél...."
Ebben az lenne benne, hogy ha nem fontos felkérés, akkor mehet a próbálkozás, tapasztalatnak jó lesz....
Nem értelek, mi a gond ezzel.Lehet biztatni, de fenntartom, hogy a gyakorláshoz is kell a gép használatának ismerete.
Aztán egy eseménynél meg pláne, plusz mindezt gyorsan.
Látok különbséget abban is, hogy valaki ismerkedik a vázzal, otthon kattintgat, és megkérdezi, hogy mi a 9, 51 pontos AF, vagy eseményre készül és előtte kérdezi meg ezeket. -
tomboy0013
veterán
-
Throme
veterán
válasz
Roachy #48559 üzenetére
Ezen nem akarnék vitatkozni.
Nem írtam semmi bántót (szvsz).
Igen a családot is írta, meg azt is, hogy "Egy rendezvényen hip táncosokat kéne fotóznom." Ez a két dolog lehet persze ugyanaz, de nekem úgy tűnik valaki felkérte erre ("kéne" nem hangzik határozottnak)Nekem az jön le, hogy a gép kezelésével kapcsolatban nem magabiztos. Vaku + 18-140 tud jó eredményt adni, de inkább szobában. Tornaterem szerű helyen adódhat probléma.
Anno barátaim felkértek az esküvőjük fotózására. Szerencsére rá tudtam őket beszélni fotós megbízására a ceremóniára.
De tudod mit?! Megfordítom a dolgot, szerintem meg nem kéne nagyon biztatni a leírtak alapján....
Nekem nem fog fájni akárhogy is dönt... -
Fishor
senior tag
válasz
Roachy #48553 üzenetére
Szia, köszi a választ. Nem csináltam még, nem fotós vagyok, csupán szeretném a család pillanatait megörökíteni. A használatiban benne vannak ezek az opciók, csak azt nem értettem (és ezt nem találtam a leírásban), hogy ha van ott a 9 meg még több pont lehetőség, akkor miért nem mutatja azt is, holott autó módban van hogy az egész kijelzőn megjelennek az élesség pontok, amit az automatika fontosnak tart. Meg amit szintén nem találtam, de gondolom nincs is, hogy M álláson nem lehet e beállítani pl ilyen arcfelismerő funkció vagy ilyesmi.
Üdv: Fishor
-
pergabb
senior tag
válasz
Roachy #48329 üzenetére
Köszi a választ
vmi ilyesmire tippeltem volna, bar sajnos valtozatlan nem ertem, hogy miert lesz pontosabb a single point koveto fokusszal, mint az osszes fokuszpontot, vagy 3d-t kivalasztva es nem csak kutya eseten, temafuggetlen. Lehet objetiv kerdese is, hogy melyik mennyire gyorsan kepes korrigalni es ott a problema
-
robi1979
aktív tag
válasz
Roachy #48311 üzenetére
Nem feltétlen. Én pont ezért vettem egy ilyen fénymérőt: Sekonic 478D. Ha van valakinek tapasztalata fénymérőkkel (vagy pont ezzel a típussal) kapcsolatban szivesen venném egy másik topicban vagy privátban hogy ne offoljuk szét a Nikon topicot.
Ez pl iszonyat sok mindent tud: color chekker profiltól kezdve teljesen a géped dinamika tartományára lehet szabni. Amit viszont nem nagyon értek pl a két lámpás megvilágításnál a direkt fény és a vissza vert fény aránya. Hogy mikor kell kitolni a kis kupolát meg mikor nem?!Az addig OK hogy behúzva a vissza vert fényt méri.
Illetve azt honnan lehet tudni hogy a külső fénymérő valóban helyesen mér e? Az addig OK, hogy helyes az expo - nem ég ki - de mi van akkor ha az LCD sz@rul jelenít meg, pl Sony a6300?
-
törölt tag
válasz
Roachy #48311 üzenetére
Persze nem muszáj számolni, mert a fénymérő (ha épp működik) úgy is reagál.
De nem tudom, hogy értette a hozzászólását: a jónál is jobb expozíció megtalálása (amiről te is írtál), vagy egyfajta inicializálás, adott fényviszonyok mellett hogy induljon el a beállításokkal. Utóbbihoz elég a fénymérő.
-
válasz
Roachy #48187 üzenetére
Lekopogom az eddigi 9 gépem mindegyikéhez volt 2-2db utángyártott akksi + a még cserélhető akksis telefonomban(!, sgs2) is járt 4db, nem volt semmi probléma, csak az, hogy az utángyártott kapacitása kevesebb valamivel az eredetinél. Viszont tényleg hallottam már bedagadt akksiról, azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy az aliexpress-es 10$-os daraboknál ennek nagyobb az esélye, mint a 60€-s nikon matricás csodánál.
A nikon egyébként kihúz ingyen a sz.rból, ha a saját akksijuk dagad a gépbe?
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Roachy #47576 üzenetére
Azért nálam még tervben van jövőre egy D750 vagy D760. Remélem, a D760 is kompatibilis lesz annyiféle üveggel, mint a D750.
A Nikon kedvelt szórakozása ez utóbbi években, hogy szűkíti az újonnan kijövő gépekkel a használható objektívek halmazát.
A MILC engem különösebben nem hoz lázba. Mai napig használok manuális obit, és még a D200 AF-képességeit sem használom ki teljesen. Az F801s-emét már igen. -
törölt tag
válasz
Roachy #47552 üzenetére
Az Iphone a tökéletes svájci bicska a youtuberek szerint. A drága (100k feletti) fejhallgató sem vágyik másra, csak hogy egy iphone táplálja, a drága erősítő meg pénzkidobás, nem ad "semmi pluszt". És ezt mindenki meghallgathatta youtube-on keresztül a saját audio motyóján (már itt bukik a dolog). Szóval ezek a reklámvideók elég manipulatívak.
Egy DSLR-nek gyakran még a jpeg-jeit sem arra hegyezték ki, hogy az "fogyasztásra kész" legyen, hanem utómunkára (ehhez meg a laposabb, puhább kép a szerencsésebb választás), már csak ezért sem fair az ilyen jellegű összevetés. -
törölt tag
válasz
Roachy #47544 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a full HD az 2 megapixelnek felel meg. A D80 10, a D5600 meg 24 megapixel, és ezek valós megapixelek mindkét esetben (megfelelő obival). A mobilok is rég túlhaladták a 2 megapixelt, legalábbis elméletileg, mert gyakorlatilag, ha full HD erejéig igaz csak a felzárkózás, akkor 2 megapixelről beszélhetünk.
-
-
*Ropi*
félisten
-
-
rekid
addikt
válasz
Roachy #47406 üzenetére
"Mert míg a világ más részein ha lassan is de próbálják ezt államilag is csökkenteni és az emberek is nyitottabbak, addig Kínában ez még nem elsődleges szempont, szemben a gazdasági fejlődéssel."
Mr Trump most kakkantott bele a párizsi klímaegyezménybe és nyitja újra a szénbányáit mint a föld második legnagyobb környezetszennyezője..
-
tvamos
nagyúr
válasz
Roachy #47406 üzenetére
"Miért érzek a szavaidban némi kínai elfogultságot? Csak nem valami alvó ügynök vagy?
" Nem alszom kerem tisztelettel. Volt konfliktusom kinai beszallitokkal. De sajnos muszaly veluk dolgozni.
Angolul mar egy ideje tanul a gyermek, es nagyon szeretnem, ha tanulna Kinaiul, mert ahogy most allnak a dolgok, az elony lesz. En igy gondolom. Vannak Kianiak, akik beszelnek Europaiul, de ok kinaiul gondolkodnak. Jo lenne, ha a gyermek megtanulna egy kicsit a nyelvuket, meg a gondolkodasukat.
(#47402) t72killer
Hat igen... Az nem lenne jo, ha a Nikont megveszi kilora valami kinai befekteto csoport. Sok naluk az erzekeny technologia. -
tvamos
nagyúr
válasz
Roachy #47394 üzenetére
"A kínaiak tudnak jobbat, olcsóbban gyártani, de önerőből fejleszteni nem igazán."
Ezt mondtak a Japokrol is, most meg nezd meg, hol tartanak. A consumer fenykepezogepek kategoriat gyakorlatilag letaroltak.
Most a kinaiak jonnek fel. Csak ido kerdese, hogy jobbak legyenek abban, amiben jobbak akarnak lenni. En egyutt dolgozom Kinai mernokokkel, ott is van jo is, meg rossz is, es vannak hasonloan lelkesek, mint nalunk, vagy Japanban. Es mar most is vannak dolgok, amit onerobol fejlesztenek, nem fognak megallni.
Csak nezd meg, a Kinaiaknak komolyabb az urkutatasa, mint Japannak, vagy talan az egesz EU-nak. Persze, tudom, vettek technologiat a Ruszkiktol. De akkor is van, es szepen eltanuljak, mig majd maguktol csinaljak, es tovabbfejlesztik."És mindemellett kétes és követhetetlen az anyaghasználat és összeszerelés minősége, a szoftverek biztonsága, a különböző egészségügyi, elektronikai normák betartása."
Ez itt nyugaton is igy volt 100 eve. Sot, a keleti blokkban eleg visszamenni 40 evet, (talan 30-at,) es itt is voltak csunya dolgok. (A tiszai cianozas, vagy a vorosiszap meg meg csak annyira sem volt regen, de itt ugye elindulhat egy masik vita, hogy baleset, de en ugy tudom, hogy mind a ketto hanyagsagra, es a normak be nem tartasara vezetheto vissza.)Nekem ez a velemenyem, de persze lehet, hogy tevedek. (Sokkal jobb lenne... )
(#47396) Roachy
"Kína drágul, úgyhogy sokan mennek el máshova gyártani."
Dragul is, meg ott nem lehet a sajat cegedben kizarolagos tulajdonod, es nem tudod a sajat embereidbol felallitani a board-ot.Amugy lassan, de talan komolyan lehet majd ott is venni a szabadalmi oltalmat, meg a szellemi tulajdont. Remelem. Legalabbis erre haladnak a trendek allitolag.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Roachy #47374 üzenetére
Szerintem tokeletes pelda a Lenovo. Sokaig nem is hallottunk felole, aztan kiderult, hogy hosszu evek ota gyartjak az IBM cuccokat. Mar most is ott van egy csomo CaNikon cuccon, hogy made in China. Es bar meg kinevetjuk a YONGNUO EF YN 50-et, vagy a YI M1-et, de meg 5-10 ev, es siman ott lesznek a versenyben. Ugyan ugy, mint ma mobiltelefonban. Fiatalok, akik mobilrol mozdulnanak a kamera iranyba, mert akarnak dedikalt macro objektivet, vagy egy nagy telet, azoknak valoszinu a Xiaomi nev jobban hangzik, mint egy Nikon. A Canont esetleg ismerik, mert van olyan nyomtatojuk otthon.
Termeszetesen nem a pro szegmensben fognak ok versenybe szallni eloszor, hanem a budgetben, es onnan kezdve fogjak kiszoritani a ma nagy gyartokat. Abban a szegmensben esetleg van meg ideje a nagyoknak vakarozni egy kicsit, de ha megroppan valamelyik, akkor ugyan ugy meveszi valaki oket, mint az IBM laptopot a Lenovo. (Ugyhogy szerintem meg mindig all a pelda.)
Persze, csak akkor, ha akarjak. Penzuk tutira van ra. Szerintem mar most is siman meg tudnak venni valamelyiket, ha meg nem tettek meg ezt.(#47375) t72killer válasza tvamos (#47373) üzenetére
"Egyébként valszleg nem véletlen vitte pl a nikon Thaiföldre az obigyártást," Valoszinuleg azert vittek oda, mert Kina mar dragabb."A mitakon/zongyi/rokinon cuccok 2/3-ada meg hulladék." Igen, hulladek, de a kiani mobilok is hulladekok voltak 8 eve. Tele volt a piac a hasznalhatatlan iphone utanzatokkal. Most meg a Huawei ott van az Apple meg a Samsung mellett a top gyartok kozott, es a Xiaomi is ott verseng mar veluk. Persze, az optika nehezebb dolog, de megtanuljak.
Es azert a Venuslensnek vannak jo darabjai... -
tvamos
nagyúr
válasz
Roachy #47368 üzenetére
"Azért a telefonok képei max egy telefon kijelzőjén mutatnak jól." Most, hogy mediat, hireket ott fogyasztunk, nem is nagyon van szukseg tobbre...
Amugy egyre jobb uvegeket gyartanak a kinaiak. Egyreszt a nagyoknak is gyartatnak objektiveket, amikhez regebben a lencseket meg Japanban csiszoltak, de mar az is kezd atvandorolni kanaba, masreszt sajat jogukon is.
Egyszer felszivjak magukat, es elkezdenek vazakat is csinalni, logikusan Androiddal, es eloszor belepo szinten letaroljak a piacot, mert ott lesz a tele objektivhez a beepitett AI is. Es utana mennek majd tovabb a profi szegmens fele.
Canon, Nikon, Sony, mennek majd a levesbe, mint a IBM, meg a tobbi. (Tudom, hogy van ma is IBM, de nem gyartanak mar hardware-t, es mar nince is IBM irva a laptopra. Persze... Lenovo... pont igy.) -
A Zéé
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon )
- Insta360 X5 8K Akciókamera, ÚJ, számla, gari - AKCIÓ!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest