- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
total90 #40117 üzenetére
Akkor nézd meg Kai összehasonlító videóját a digital rev tv keretén belül a youtube-on. CSúcs vázon gyenge lencse vs egyszerű váz komoly lencse.
Mondjuk abban igazad van, hogy a fotó elkészül, csak van akinek nem mindegy milyen minőségben....
Hobbi szinten, budget kategóriában és amatőrként nem fogsz látni különbséget, ugyanazon vázon (24 Mp-es szenzorral szerelt).
pl 18-105 vs 18-140. Elméletileg az utóbbi már a 24Mp-es szenzorokat alapul véve készült. Én nem látok köztük igazán különbséget. Talán pixelkukkolva, de 2 képet nézve jelöletlenül nem mondanám meg, hogy melyik melyik. -
mikrofon
veterán
válasz
total90 #40047 üzenetére
Ez igaz, de nem szeretnék ennyi mindent begyűjteni...
Egyébként valóban drága obi. Jó lenne valami használt. Figyelem is még nemzetközi fronton is...Mondjuk a Nikon 20/1.8-as obi se olcsóbb csak az van használtan. Egyébként nem nagyon láttam beltérre jó alternatívát... Igazából egy tamron sp alternatíva lenne most jó nekem...
Tamron 15-30 nagyon jó csak néha kevés a 2.8. Az 1.4 két FE-t jelentene. ISO-ban meg már nem nagyon lehetne feljebb menni.
Az is jó lenne ha a Nikonnal dűlőre jutna a Sigma... Valahogy a tamron obikról nem találtam ennyi panaszt az AF-re.
-
mikrofon
veterán
válasz
total90 #40043 üzenetére
A váz kalibrációja elég? Az ért kérdem, mert a Tamron SP zoom-ok miatt veszek egy Tamron TAP-in kalibrálót.
Ha a Sigma-hoz is kell a kalibráló és nem elég a váz, akkor nem veszek szigmát, hanem megvárom, amíg a Tamron kijön egy 20mm körüli fényerős fix-szel....
A szűrő hiány nem olyan probléma, mert beltéri fotókhoz használnám, amikor a F/2.8 kevés.... Vagyis kicsi -
Ed Parker
nagyúr
válasz
total90 #40021 üzenetére
sztem ennek csak egyetlen egy oka van.
amikor a d5-öt bejelentették, kész az új rakéta, visz mindent, tud mindent, jó és? mennyiért? 7000euro
itt a d850 a sebességen és a habiszti 3200000 ISO-n kivül mindent megkapott csak éppen a d810 nyitóárán.
nagyon nem mindegy, hogy mennyi az annyi és azért cserébe mit kapsz.
ha a d850-et a d5 alá pozicionálják picivel 5000-5500euro környékén, nem lenne ekkora hype körülötte.
szerintem. -
mikrofon
veterán
válasz
total90 #39847 üzenetére
Hát szerintem várj azzal a Fuji-val még egy kicsit
Olvastam a logout bejegyzésedet a Sony-ról... én keményen benne vagyok a konstrukciós világban, ezért különösen nem értem, hogy lehet típusról típusra ugyan azt a hibát elkövetni... még akkor sem, ha kiszámolták, kiszámolják és papíron bírja.... A visszajelzés alapján illene változtatni, bármit is..... Olyan nincs, hogy nem lehet, csak olyan van, hogy nem akarjuk.....
Lesz ebből d850-ad
Méret ide vagy oda... Vegyél inkább egy jó és kényelmes táskát meg valami frankó vállpántot... Ha megveszed a Fuji-t mindig sóvárogni fogsz
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
total90 #39847 üzenetére
én meg D4-ről váltok, nekem is elegem lett a súlyából
este még csinálok képeket, csak most épp meló van.
viszont nem tudom hogy van e már Adobe támogatás, ami kezeli ezeket a raw fájlokat?https://www.dropbox.com/s/xdd4swisd800kr1/_DSC0010.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/vyjpo7wzm6ujo2x/_DSC0010.NEF?dl=0
https://www.dropbox.com/s/hhwsd92w6bbg5mh/_DSC0011.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/hhitea24g20zdps/_DSC0011.NEF?dl=0 -
dualcore
őstag
válasz
total90 #39769 üzenetére
Sajnos nem engedi meg a keretem, hogy kb 250000 helyett 700000+ ért vegyek csak obit. Ha lenne, akkor inkább vázra költeném. De biztosan jó obi az, elhiszem.
szacsa82
Igen az átfogás az ami megfogott. A bridge világa után elkacérkodik vele a kezdő tükrös
Köszi mindkettőtöknek a választ, akkor egyenlőre hanyagolom a témát.
-
Sefneni
őstag
válasz
total90 #37897 üzenetére
Azért sem szeretnék használtan, mert egyrészt a D5300-ak használtan új-közeli árakon futnak, másrészt pedig egyelőre könnyen megtéveszthető vagyok fotózás terén (magyarán bármit megmagyarázhatna az eladó: miért ilyen a gép, miért viselkedik így az obi stb.), és lehet, hogy csak később derülne ki, hogy sikerült egy nem túl jó állapotban lévő fényképezőt rám tukmálni. Harmadrészt pedig jó lenne ha a gari nem akkor járna le, mikor hozzám kerül a masina
(sok fényképezőt látok, amit fél évvel adnak el a garancia lejárta előtt)
-
Tomdriver
őstag
válasz
total90 #36411 üzenetére
A Snap Bridge, de még elég gyerekcipőben jár, én le se töltöttem.
-
marcitp
őstag
-
Throme
veterán
válasz
total90 #36060 üzenetére
Ott is megy az egymás basztatása, hogy pl azért vesz vki dslrt, hogy komoly fotósnak tűnjön, vagy olyan duma, hogy bedarált a marketing gépezet? Vagy ott azért vesz valaki belépő tükröst, mert neki az elég, még ha lenne zseton komolyabbra? Ott is a milcet tolják a fanboyok?
-
-
aleister
veterán
válasz
total90 #35651 üzenetére
Azért nem.
A Tamron SP 45 f1.8 VC van olyan jó.
A másik, hogy egy sima Nikkor 50 1.8G is tök rendben van. Felhasználók sokasága használja a legnagyobb megelégedéssel. Az tény, hogy az art jobban karcol, ellenben 4x annyiba kerül. Szóval ár-érték viszonyban egyáltalán nem jobb a Sigma art.Helyén kell mindig kezelni a dolgokat.
-
szkotniczky1
csendes tag
válasz
total90 #35634 üzenetére
Azért a Nikon 24-70 2.8-on sokkal jobb mint a Tami legalább is nyitva. Eladtam a Tamit mert 2.8-on lágynak találtam. Vettem a Nikont ami a Tamihoz képest dimenziókkal élesebb nyitva.
Minek 1 drága 2.8 -as obi ami 2.8-on csak korlátozottan használható. Kicsit zárva (f4,f5.6) marha éles a Tamron de nyitva igen is lágy!
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
total90 #35549 üzenetére
+1
En sem szeretem a fixeket bar minosegben talan azok a legjobbak de mivel en csak kocafotos vagyok sokszor se helyem se idom nincs fixekkel komponalni meg varialni.
Ha lenne sok penzem lehet lenne egy egesz fix sor gyujtemenyem de sajnos ehhez egy lotto otos kene minimum
-
Roachy
senior tag
válasz
total90 #35008 üzenetére
Még szerencse, hogy egyedül vagy a véleményeddel és az is, hogy a nikon.de-n is pro kategória a D500.
Az a baj, hogy neked van egy téves véleményed, miközben a tények gyökeresen ellent mondanak. Talán be kéne ismerni, hogy tévedtél és nem egy ostobasághoz ragaszkodni. -
-
Roachy
senior tag
válasz
total90 #35002 üzenetére
Ne haragudj, de elég nagy ostobaságokat írogatsz.
Igenis van ilyen elvárás. Nem a legjobb ötlet egy esküvőn megjelenni pl egy MILC-el, még ha végeredmény tökéletes is lesz, mert komolytalannak tűnsz. Ahogyan egy bankár is, ha begurul a parkolóba egy Dacia Logan-el. Persze nem ez az elsődleges ok amiért pro gépet veszünk, hanem az átlagon felüli strapabírás és egyéb szolgáltatások.
Nem rég voltam Nikon pro workshopon, ahol pont a D500 és a D5 volt a téma. A D500 bizony profi gép. Fentebb is írtam már, a D5 "kistesója". Ugyanaz az AF rendszer és processzor, magnézium ötvözet váz, stb. Ezt csak egy pro gép kapja meg. -
matyi012345
őstag
válasz
total90 #34995 üzenetére
Marhaság. Ilyet csak az mond aki életébe nem használta a cuccát munkára és fogalma nincs a vevők igényeiről. Mindenki azt hiszi, hogy munkára csak FF vagy MF kell, a valóságban meg az ügyfél közli hogy 800*600 (de volt már 300*450 is) kell az x webshopmotorjához, meg hogy 100kb-nál ne legyen nagyobb mert drága a tárhely. 1 kezemen meg tudom számolni, hogy tőlem hányan kértek 2mp-nél nagyobb képet. Ekkora marhaságokat mindig az mond, aki hallott róla, meg akinek van ismerőse aki dolgozik benne és hasonlók, és ettől nagy a szája és osztja az észt. Aki meg benne van, az sokszor elő se veszi a nagy gépet, inkább kattogtatja a másodváz zárját a 800*600-as packshotokhoz.
Persze van ahova kell az iso meg a komoly AF, de ahova nem elég egy D500 oda lehet menni credo80-al is, az se lesz elég.
-
aleister
veterán
válasz
total90 #35001 üzenetére
De. Pont, hogy a Nikon oldala is a pro kategóriába sorolja. Kattints szépen a termékek, dslr, majd választ ki a kategória szerinti szűrésnél a pro-t. A D610 hiába FX, nem pro, hanem haladó. A D500 pedig hiába DX pro.
-
Throme
veterán
válasz
total90 #34995 üzenetére
Úgy érted akkor pro egy kamera, ha pro-fi használja?
A hivatásos fotósok, vagy akik publikálják a fotóikat valószínűleg az elvárások miatt is "kénytelenek" FF vázakat és komolyabb lencséket használni.
Itt valamelyik fórumon már volt erről beszélgetés, hogy egy esküvőfotós hiába tudna király képeket lőni egy milc-cel, az ügyfelek elvárják a nagy batár tükrösöket, mert ez a sztereotípia. Jó kép = FF dslr.Szerintem ezért se biztos, hogy kapsz DX-es profi fotós nevet, de ne legyen igazam.
-
Mirman
őstag
válasz
total90 #33176 üzenetére
Többször lőtt mellé lényegesen autofocussal mint ahányszor betalált. Ha betalált az biztos hogy az eredmény pazar volt számomra . Azelőtt Olympus MILCem volt , azt is 1.8on használtam és ott nem találkoztam mellé lövés problémával . Hogy lehet ez az én hibám és nem a gépé?
Őszinten érdeklődők , szeretnék tanulni .
-
aleister
veterán
válasz
total90 #33003 üzenetére
Ismi most vett Nikkor 180 f2.8-at. Ez nem kifejezett makró, sőt, de majd összevetem a kettőt.
Egyre inkább elültetitek a bogarata a fülembe ezzel a rohadt 50-es artttal.(#33002) Loner:
Szerintem nem. Esetleg próbálj meg fordítógyűrűvel egy 50 1.8-ast. Nehéz helyzetben vagy, mert a D-s nem lesz jó a 3200-ün, pedig makrózáshoz azzal jobban jártál volna. -
aleister
veterán
válasz
total90 #32999 üzenetére
Szép kis kollekció!Azért a 14-24-et és az artot irigylem. A másik kettő megvan.
"Volt alkalmam így mindkettővel lövöldözni. Fókusz sokkal gyorsabb a Nikkorba, de a képminőségben Tamron alázza."
Pontosan. Bár mindjárt jön valami okos kívülálló, és majd megmondja, hogy csak azért mondod, hogy jobb a Tami képminőségben, mert az van.
-
aleister
veterán
válasz
total90 #32997 üzenetére
Szerintem jól döntöttél. Ha az AF lett volna az elsődleges, akkor megfontolandó lett volna a Nikkor.
Mások is kerestek már emiatt. Sajna most megint állatira el vagyok havazva munkával. De egyébként is pár itteni ember miatt nemigen van már kedvem az ilyesféle konstruktív munkához.
-
aleister
veterán
válasz
total90 #32990 üzenetére
Kb 2 éve csücsülnek a vinyómon a tesztképek, tesztvideó az Af-ről a 2 24-70 összehasonlításáról. Nikkor/Tamron 85 1,8G /VC dettó. Nikkor 50 1.8 D és G dettő. Tamron 35 1.8 vs Nikkor 35 1.8 dettó, Tamron 45 1.8 vs Nikkor 50 1.8 G dettó.
Szerintem sosem lesz kedvem megírni belőlük a cikket.Ropi biztos tud linket adni valami tesztre. Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni, no meg, hogy amikor a Csurgó Lacinál volt, akkor azt mondta, hogy bitang jó képe van, ezek után nincs értelme Nikkort venni.
-
szaki1986
tag
válasz
total90 #32928 üzenetére
Akkor vszínű, hogy inkább az obi lesz a hibás. Ha lenne AF fine tune a gépben akkor talán be tudnám állítani, hogy kb 2-3 méteres távolságban legyen fasza, és a többit meg a dokkolóval hozzá húzhatnám. Viszont nincs, szóval ez felejtős.
(#32925) *Ropi*: Uhh, ennyi szarravaló, szemét embert...
-
aleister
veterán
válasz
total90 #31192 üzenetére
A többrétegű üvegre én is gondoltam. Írtam is korábban, de az elméletem szerint -az egymáshoz képest fix helyzet miatt- ez csak korlátozottan lenne használható.
A kérdés már csak az, hogy vajon a lineáris polárszűrőt a negyedelő szűrőhöz vagy a szenzorhoz képest kell forgatni. Ezt majd kipróbálom napsütésben. Most szerintem nem sok változást látnék az egybefelhők miatt.
Bevallom kicsit elbizonytalanodtam, mert a Lee dobozán valóban ott van a "circular", és ez már az a márka, amit komolyan kell venni.(#31195) t_a_m_a_s:
Füred óta tudjuk, hogy nem veszi le. -
aleister
veterán
válasz
total90 #31188 üzenetére
De ez a Lee nem CPL, hanem csak sima PL! Ezt mondom. Az sima "Polariser". Tehát nem circular, hanem linear. Egy rétegből áll az egész, miközben a CPL 2-ből. Először van egy sima lineáris polárszűrő, majd egy negyed hullámhossznyit elfordító 2. szűrő. Ezért áll 2 külön részből a CPL.
Amiket linkelsz egyetlen lapból állnak. -
aleister
veterán
válasz
total90 #31179 üzenetére
CPL nincs lapszűrőben. Hogy oldod meg?
Esetleg valami fixen beállítottat tudok elképzelni, de annak a felhasználási köre roppant korlátozott lenne. Egyetlen napállásnál tudnád használni.(#31178) daa-raa:
Jogos a kérdés. Célszerű slim kivitelűt venni. Annak alacsonyabb a pereme. Így nekem gyakorlatilag fix 16-on használható FX-en a Tokina. DX-en viszont 11mm-től peremsötétedés nélküli képet ad. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
total90 #29742 üzenetére
És miért?
Nem, ne válaszolj, nem akarok flémelni. Legyen elég annyi, hogy ez is felhasználó és felhasználás függő, nem mindenkit csap meg az utólagos képbaszkurálás szele. Én majd' 10 éve egész jól megvagyok nélküle.
Fanti: egy új akksinak normál körülmények között (tehát nem kint a -10-ben) szerintem a 4-500 képet röhögve hoznia kell, még beépített vaku használata esetén is, amit leírtál az tök reális. Nekem van egy régebbi, utángyártott vakum, azt meg tudja viselni a kinti hidegben fotózás,a 70-300 VR-e vagy a hirtelen nagy igénybevétel (egymás után sok fotó gyorsan, vakuval), de egy 8-9 éves akksiról beszélünk. A D5000 gyári akksija még így 5 év után is érezhetően jobban teljesít.
-
*Ropi*
félisten
válasz
total90 #28299 üzenetére
"...ND-re egy dzsungelbe nem hinném, hogy szükséged lesz. Vagy is nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy kelljen..."
A dzsugelben (talajszinten) mondhatni félhomály uralkodik a páfrányok és az egyéb növényzet árnyékoló hatása miatt: ha olyan képet akar készíteni, amin az ég is rendesen látszik nem pedig kiégve akkor jól jön az az ND.
Ha két polárt rak egymás elé, az meg gyakorlatilag egy szabályozható ND.
-
gaben75
tag
válasz
total90 #28227 üzenetére
Szia,
Ha tényleg jót akarsz akkor sajnos LEE.
Amire figyelj hogy olyan gyűrűt vegyél ami nagylátóhoz van a sima sajnos bele fog takarni.
Én is kénytelen voltam a Lee Filters 77mm Lens Adaptor Wide Angle Adaptor Ring 100mm system,-et
venni mert a sima betakart és utángyártottat nem találtam.
A tartó jó bármi utángyártott viszont a gyűrűt lehet nem úszod meg.
Lapszűrőbe én Haidát vettem bár így utólag nézve kb a LEE is ugyanannyi (32000 volt).
Remélem tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest