- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Mercutio_ #22631 üzenetére
Nem tudom majd megnézem.
Nyilván tök kezdőnek felesleges, viszont haladó amatőröknek (aki nem ebből él) annak megérheti.
Nem tudom hol alakult ki ekkora félreértés,de nem emlékszem hogy csúcs gépet ajánlottam volna valakinek első váznak.
Az iyf-nek szóló kommentem a már géppel rendelkező és feljebblépésben gondolkodóknak szól.Nem hasznalok jpgt, igy passz.
Anaqer: ez a komment nem neked szól, tekintsd tárgytalannak.
-
quby
őstag
válasz
Mercutio_ #21980 üzenetére
Egyenlőre egy 18-105-öm van és egy 50 1.8 G-m meg a kitobi a d3000-hez. De egy új 3300 (innen indultam) ~150-be kerül - még nem nagyon van használt, és ha van az se sokkal olcsóbb. 7000-et meg kapok ugyanennyiért, igaz az nem uj, és nem is mai de a 3300 tol sokkal jobb még igy is....a d3000-ről nem is beszélve
(#21985) Rent Nekem a 7200 biztos nem fér bele a "büdzsébe". bár még nem tudom mi lesz az ára, de olcsobb nem lesz mint most a 7100 az tuti
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #21678 üzenetére
Jaja
Oly most nagyokat akcióz.
@ m3ss: és megjött az ultimate bünti. Komolyan mondom, CaNikon Kodak úton zötyög, ha nem lép gyorsan. Ha választanom kéne egy ajándék ilyen és egy ajándék VW Passat között, ezt választanám
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #21670 üzenetére
Amúgy igaz
10-ből 10 és pixelszinten éles a szem a kép sarkában is, fulltág 1.8-on. Ezt így aláhúzva, vastagon. Hogy rohadnának meg. Szerintem FX-OTUS szintet simán hoz az Oly 75mm üvegcséje, csak szenzorban kell még, hogy fejlődjenek az emnegyvenhármak. Az meg pikkpakk meg fog történni, ahogy állnak át kisebb és kisebb csíkszélességre a szilíciumlapka gyártók.. és vége a tükrös jólétnek meg a bealvásnak CaNikon módra, mert gyakorlatilag minden más funkcióban megeszi már őket a milc.
-
-
Byk01
őstag
válasz
Mercutio_ #18575 üzenetére
De írtam, hogy 35 alatt keresek (igaz, azt nem, hogy nem 4 milivel)
Mondjuk az a 70-es jó lenne még.
És ha már a Tami 17-50 ott van, akkor nem ártana, ha legalább ezt a fényerőt elérné az a fix is
(#18577) Freddy76: Van időm keresgélni, sőt, még a Nikonnak is van ideje kihozni egy jó 24/1.8-at olcsón, mire odáig jutok, hogy meg is valósítsam a tervem
Előbb legyen meg a 11-16-om
-
Byk01
őstag
válasz
Mercutio_ #18571 üzenetére
Amiatt az egy szem 14/2.8 miatt? Mert a többi minimum 35-ös, azt meg megtalálom canikonéknál is (a Nikonnál a 14-est is 3x-os áron)
(#18572) imyourfriend: Az a 20/1.8, amit 5.6-ig kell rekeszelni, hogy ne csak a kép közepén kapjak értelmezhető felbontást? Na jó 4-nél már kezd éledezni. De nem azért vesz az ember egy 1.8-as obit, hogy több mint két FÉ-t sötétítsen rajta.
-
Balinov
titán
válasz
Mercutio_ #18284 üzenetére
szigony?
Rent: Nikon imaging szerint a D5200 vaz mind az SDXC-t, mint az UHS1/I-t tamogatja. Az, hogy neked megeri-e viszont nem tudom eldonteni.
Az a transcend olvaso szerintem okes. nekem a P6-os elodje van, mig nem lett ceges lapos, sd olvasoval, azt hasznaltam mindig, annyi nem penz erte. szerintem.
-
atok666
őstag
válasz
Mercutio_ #18189 üzenetére
Nem az enyem a motyo, csak nalam van egy ideig. Probaltam az m43 vonalat anno egy epl(3?) mal, de nem volt az igazi. Most ez van soron. A fo problemam a merete. [TROLLMODE] meg a pici szenzora
[/TROLLMODE] A kenyelmes fogashoz - nekem - kicsi, de ahhoz meg nagy, hogy csak ugy zsebre vagjam. ([TROLLMODE]Meg hat ugye ezzel a kezemben nem nezek ki komoly fotosnak
[/TROLLMODE]) - amugy egesz rendben van.
Atok
-
MC Pite
veterán
válasz
Mercutio_ #16988 üzenetére
Tényleg, ott van erre a félhivatalos topik
Valószínű időben már nem jön össze ismerősnek (holnapra kéne), de D7K-hoz bérelne a héten vakut, Esztergom környékén nem tudok ilyenről, relatív jutányosan Bp-n ismertek ilyen helyet?
szerk: Nem rossz ez az öves rendszer, bár elsőre elég nagyok a táskák rajta, nem zavaró lépés közben?
K1-be azt szeretem hogy séta közben kezem mögött van hátul, de egy mozdulattal előre fordítom, úgy sem nehéz ha derékpánt be van kapcsolva - magától ha lehajolok szerencsére nem qur fejbe -
MC Pite
veterán
válasz
Mercutio_ #16950 üzenetére
Jah igen, a kijelzőről fotózást tükrössel ki is felejtettem
/
Naná, néha még a temp picassás albumból is leszedet képeket
. Tegnap egyébként már 2 mosogatást ajánlottam fel egy órás sétálós fotózásért, de arra is azt mondta hogy nem... De szerencsére a 14milis tesztje közé befért 1-2 kép róla is, ha épp nem is flickr kompatibilisek. Általában az ismerősök menekülnek ha arról van szó hoyg fotóznék egy kicsit, mert már rájöttek hogy nem két perc, és több időt nem akarnak rá szánni, vidéken meg a tfcd nem igazán pörög
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #16938 üzenetére
Mikor hogy, de mindkettőre ők kérnek fel engem. Műteremben még úgy nem voltam, hogy én írok rá egy modellre, na menjünk.. (ha jól emlékszem), de amikor ott dolgozol bent (tökmindegy, mennyiért és milyen indokból), mindig hozni illik a maxot, ami Tőled telik. Naaaagyon nagyon kényelmes tudna lenni egy ilyen workflow.
Anyuról nincs kép (még), de tegnap kért meg, hogy csináljunk már valamit. Mondtam oké.
De ő nem az a piszkafa típus ám, de gyönyörű az arca, agyalok valami hozzá illő dolgon, ami előnyösen mutatja őt.
A fotózás nálam hobbi, apa. Kitermeli vagy nem termeli, who-the-fuck-cares kategória. Úgy tolom, mint volt főnököm, aki összeállt egy másik fotóssal és betolták egy lakás árát egy stúdióba - csak én nem invesztáltam még ekkorát, de értsd jól, az örömért csinálom, élvezem, szeretem és nem érdekel, kitermeli-e magát az LCD a falon, vagy a wifi akármi.
Olyan nekem a fotózás, mint egy debreceni számtech boltos ismerősömnek a Cessnája. Semmi értelme, de szereti, élvezi, és mivel megteheti, felszáll néha vele. (És elvisz egy ingyen körre, mert rendes csóka).
Tervezek most egy műtermi-féle komolyabb beállítást makeup-al, stylist-al, de nem műteremben. De meg kell majd ügyesen fényelni a dolgot.. ezek jobban vonzanak manapság, mint az ilyen-olyan hátteres dolgok. A Beschle svájci csokoládégyár képeire kattanok erősen, ezekből (van sok) fogok megpróbálni egyet.
(Nem ezt... csak minta).
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #16436 üzenetére
Sok koncertet fotoz (lowlight) es amugyis agyalt vmi FX-en (mert miert ne)
- D600 olajfonomito, 610 draga, betrollkodtam neki egy 6D-t par hete, nagy iso, dual AF micro adjust, fullframe, D610 alatt arban, 20 MP. Idealis neki. Elultettem a bogarat a fuleben es kis matek utan meglepte. Szerintem szeretni fogja nagyon
Ez az ideologia mogotte, zarojelben. A fo indok tovabbra is a miert-ne.
Jo dontes volt. Megtapiztam, uhh nagyon mas vilag es meg a 7000 utan is lesz mit tanulnia
kezeles, stb.
Durva, hogy ergonomikusok a Nikonok is es a Canonok is, megis mennyire A es B utat jar a ketto. Mokas lesz atszokni, de a kepek karpotoljak majd
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Mercutio_ #16428 üzenetére
Ez úgy indult, hogy szaladjunk le Andrew31 hez Békéscsabára mekizni, de ha már ott vagyunk akkor vegyünk már egy haddét gyorsba, de csak azért hogy Eperkutya tudjon trollkodni
Igen, váltás
Larry303: a FF re való váltás így olcsóbbra jött ki. Helyesebben szólva, viszonylag kis anyagi ráfordítással (kápé) Nikon cuccok eladásával, tud majd létrejönni a totális váltás. 7000 ről váltottam. A miérte pedig nagyon egyszerű: miért ne....
Nem akarok flamet meg vitákat generálni. Hogy nem használom ki stb stb meg D7K mindenre elég. Lehet. De megtehettem, és igy megléptem a váltást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest