-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lip06
csendes tag
válasz
energomatt #40813 üzenetére
Jogos, a Dxo talán a legjobbnak tartja, mármint D7100 vázhoz, élességben legalábbis. De a 17-70 is ott van a szeren, meg hát az a fránya plusz átfogás jól jönne...
-
válasz
energomatt #40589 üzenetére
Én meg a Holdról szoktam megvilágítani a Tejutat és a Földről fotózom. Teljesen jó kép lesz belőle.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
energomatt #40541 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, átnyálazom a forrást. Nyilván dokumentálni szeretnék, de a lehető legjobban, ízlésesen, különben elég lenne egy mobil, nem is kéne dslr
-
Throme
veterán
válasz
energomatt #40517 üzenetére
Hát én elgondolkodnék, hogy iso 3200 , 6400-on f1.8-cal, vagy jó lesz iso 200-on, vakuval a kitobi is
-
vrbst
tag
válasz
energomatt #35824 üzenetére
[ Módosította: #65675776 ]
-
kulerr
őstag
válasz
energomatt #35824 üzenetére
Szia. Kösz a választ
A dilemmám akkor már csak, hogy a 24-35 közti tartomány megér-e ekkor felárat. -
*Ropi*
félisten
válasz
energomatt #33266 üzenetére
Ez aláírásgyanús.
-
válasz
energomatt #33266 üzenetére
Lightroomba legfelső csúszkának! Default 100%
-
Geripapa
aktív tag
válasz
energomatt #33182 üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
energomatt #32974 üzenetére
Szerintem meg kicsit túltolod a relativizálást.
Pont a városi fotózás, a természetkép*, az asztro az elég egyértelműen a nagylátó-normál tartomány felé mutat. (Portré igényt én nem olvastam tőle.)
*kivéve persze, ha vadazni/madarazni akar... akkor 18-55 meg egy 70-300 ennyiből.
-
válasz
energomatt #32972 üzenetére
Úgy már trükkösebb. Használt 16-85 és mellé 35 (vagy 55-200, ha kell a tele)... ?
-
Throme
veterán
válasz
energomatt #32943 üzenetére
Nem akartam feltételezésbe bocsátkozni. Kitalálni más igényét nehéz.
Ha nem segít, ajánlani is nehéz. Mind2 gépnek van előnye/hátránya a másikkal szemben.szvsz
-
Geripapa
aktív tag
válasz
energomatt #32867 üzenetére
Esetleg egy nd szürö félig az obi elé. Ami szüri a város fényeit...
@(#32861) quby : köszi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
energomatt #32710 üzenetére
persze,mindkétszer. de vastag párnás tokban, kb 20-30cm-ről esett le, és már nem birta ki. Pont rossz helyen találta el, gondolom én. De nyaralás első napján nem kis bosszúság.
-
marcitp
őstag
válasz
energomatt #32534 üzenetére
...de ha kiég a leírás alapján pl a kék (a helytelen WB miatt), azt már nem igazán tudod visszahúzni sehogy utólag... nem? Nem értek hozzá, csak nekem így tűnik.
-
szmayer1
senior tag
válasz
energomatt #32209 üzenetére
Köszi mindenkinek
-
törölt tag
válasz
energomatt #32131 üzenetére
Múlt hónapban töltöttem csak a 17-et ezért a nyelvtani fordulatok nekem csak később esnek le
bocsi...
-
Real_Necro
veterán
válasz
energomatt #32106 üzenetére
Tényleg ügyes, méghozzá kikapcsolt géppel lőtte.
-
r.levente75
addikt
válasz
energomatt #32092 üzenetére
Vannak párhuzamos topikok, amik a fotózással kapcsolatosak, vagy mivel, én arra gondoltam.
-
aleister
veterán
válasz
energomatt #32084 üzenetére
Igazából nem hagysz kétségek között. Pont, hogy igazoltad az eddigi sejtésem.
-
válasz
energomatt #32084 üzenetére
Ennyi.
-
aleister
veterán
válasz
energomatt #32081 üzenetére
Nem feltétlenül erre a témára vonatkozik csak a forceberg által felvetett kérés. Láthatóan "nagyon" tudod, hogy mi a követendő út a fotózásnál, csak hát még nemigen láttunk tőled semmi fotót, hogy társíthassunk egy minőségi szintet is a véleményhez.
-
válasz
energomatt #32056 üzenetére
Az objektívek képe közötti legnagyobb különbség gyakran a user error...
Láthatnám azon saját képeidet, ami alapján ezt írod?(#32050) Throme : kevés olyan nem túl régi kiadású objektívet láttam, ami használhatatlan képminőségű lenne.
-
Byk01
őstag
válasz
energomatt #32042 üzenetére
Mivel a kérdező a 17-50-et élből elvetette, ezért ahhoz mérni felesleges, az utazózúmoknál meg lényegesen jobb (még ha ez nem is látszik
)
-
válasz
energomatt #32042 üzenetére
Bullshit a legtöbb esetben a képminőségről ódázni...
Egyik modern zoom sem fog senkit korlátozni a képminősége miatt. Az AF meg kb. mindnél lutri.
Erről a témában kezdők szoktak kisarkítva diskurálni(+pixelkukkolni), hogy csak ez meg az a jó.
Nagy méretű nyomat kell ahhoz, hogy látszódjon, vagy hibás objektív(fotós, de inkább nevezzük "gépkezelőnek"). -
catroot
veterán
válasz
energomatt #32044 üzenetére
Köszi!
-
Throme
veterán
válasz
energomatt #32034 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, hogy vegyél ezt azt, mert nálad bevált.
Szokások, igények és szituáció függő.
Utazásba sok minden beletartozik.
Van aki azért divat tamronozik, mert mondjuk esélye nincs 2 gyerek mellett cserélgetni, de kompaktnál jobb minőséget akar, úgy hogy közben tükrös vonalon marad.
Ha már a gyártó szerint se ciki (kitben adják/adták pl 18-140/200/300) ilyen obival családot megörökíteni, kirándul...stb, akkor itt se lehet fura igény.
Tudom, már említetted, hogy akkor minek a dslr és a cserélgetős obi rendszer....
Hát mert erre is van igény, és van hozzá obiszvsz
-
WinZol
aktív tag
válasz
energomatt #32034 üzenetére
Az én javaslatom: D7100 + Sigma 17-50 + valamilyen ajánlott tele, vagy egy 85 1.8g
Kicsit nagyobb átfogás kellene.
Egy 17 - 100 -on már elgondolkodnék.Zoltán
-
metal01
őstag
válasz
energomatt #31943 üzenetére
Webes, vagy egyszerűen gépen nézegetés céljából sincs értelme a jpg-nek?!
-
metal01
őstag
válasz
energomatt #31928 üzenetére
Végül is nem írtad, hogy hagyományos negatívra fotózol, ezt nem tudhattam. Ezt hogy érted?
Jelenleg tanulom a fotózást, és baromi sok dolog van amit még szeretnék elsajátítani. Bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek vagy mondok, de a hibáiból tanul az ember.
Most visszaolvasva látom, hogy az UV szűrőknek nincs igazán értelme. Inkább vigyázzon az ember az objektívre. De minden tanácsot szívesen fogadok.
-
válasz
energomatt #31920 üzenetére
Az UV szűrő megléte csak az eladást könnyíti meg.
Ha a piac azt kívánja, hogy rózsaszín masnival átkötött objektívet könnyebb eladni, akkor azt teszek rá (mielőtt megköveztek,adószámmal, vállakózáskeretében, adófizetés mellett csinálom ezt, nem úgy mint sokan, "csak úgy")
Ha 500 forintos UV szűrő van, akkor nem emelem a lencse árát +10.000 forinttal, korrekt vagy sem, a piac ezt kéri! -
metal01
őstag
válasz
energomatt #31916 üzenetére
Egy B+W-t és mivel az a drágább, elé pedig egy Hoyat, ami a B+W-t védi.
Uhh, ez ugye nem komoly?
Kicsit túlgondoltnak érzem. Szóval akkor úgy gondolod, hogy abszolút nincs értelme mezei UV szűrőre költeni az obi védelmére? Karcok, egyéb sérülések. A videót megnéztem, elég meggyőző.
(#31918) chipi-85: A mindenféle noname/bayes szűrők elég gagyik lehetnek. Fényáteresztés, rétegek, bevonatok, stb. Ezek pedig jelentősen befolyásolják a kép minőségét amit lősz a géppel. a Hoya 12 bevonatos, ~100%-os fényáteresztéssel. Ami gyakorlatilag nem ront a kép minőségén. Viszont, ha az obi frontlencséje megsérül, az ~30-35k. Nem kis összeg. Ezért gondoltam az UV szűrőre. De ha tapasztalatból azt mondjátok, hogy nincs szükség rá a gyakorlatban, akkor elfogadom.
-
randras_83
addikt
válasz
energomatt #31885 üzenetére
Jelenleg ez a park:
N18-105 VR
N50 1.8 G
Tami 70-300 VCMax 35-40k. Az elképzelés pedig tájkép és ami eszembe jut.
-
catroot
veterán
válasz
energomatt #31810 üzenetére
Persze. Aztán már lencse sem kell majd...
Viccet félretéve: ha most vennék 50-es fixet, akkor tényleg olcsón megvennék egy E szériásat, vagy egyből a G-t.
De szvsz inkább a 35 kell DX-re.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
energomatt #31796 üzenetére
Tanulást abszolút megér. Ha olyan alapgépet sikerül venni, amit lehet fejlesztgetni (kiegészítőkkel) objektívvel, állvánnyal és ilyen olyan apróságokkal, akkor miért ne?
-
Serius1974
tag
válasz
energomatt #31778 üzenetére
Nem a kérdésben szereplő objektívet linkelted, és szerintem nem is jó választ adtál. [link]
Én láttam már profi fotósnál a kérdezett objektívet, és a linkelt oldalon nézheted, hogy milyen képe van teljesen nyitva. A tesztek, pedig nem rosszak, amit hoz. Fele áron a Nikonnal szemben, szerintem megéri. -
válasz
energomatt #31778 üzenetére
Amit linkeltél, az 70-es végű, a kolléga 80-ast kérdezi!
-
Throme
veterán
válasz
energomatt #31734 üzenetére
El kell adni az új vázakat. D7k kifutásánál AF hibákat hoztak fel és a d7100 volt a fasza, most el kell pattintani a d7200-zat és az előd váz a fekete bárány...
Kereskedő se mindig a tényállásnak megfelelőt mondja, vagy nem árul el minden részlete, hanem üzleti érdeket helyez előre, amennyiben nagyobbat szakít egy friss megjelenésű vázzal ...De tudjuk immár, hogy szaradéhétezeregyszáznevegyélilyethajótakarsz....
-
törölt tag
válasz
energomatt #31722 üzenetére
A Nikon gépeket külső szemlélőként nézve számomra kb. a D5100-zal jött el az a kor, mikortól a gyártó kínálatában már csak jó és jobb gépek vannak...
-
Throme
veterán
válasz
energomatt #31682 üzenetére
Ha funkciókról, vagy beállításokról kellene több infó szerintem ebben a user mód segít.
Na nem a megjelenítésben, mind inkább a gyors átállásban/visszaállásban.
Ha mérési adatokra van szükséged, akkor arra nincs gyógyírA státusz kijelző amúgy is limitált hellyel rendelkezik. Több adat k_rva kicsi karakterek, vagy olvasható, de kevés infó.
Bár a 7200 esetében inkább "megmagyarázásról" van szó szvsz...Valószínűleg azért se hiányzik annyira, mert közelre már kezdek nem látni rendesen én se....
Előfordul, hogy valamit a hátsó LCD-n kell megnéznem
Szemüveg le-föl idegesítő lenne.... -
törölt tag
válasz
energomatt #31677 üzenetére
Az a baj, hogy én sem, mielőtt megvettem volna a D7200-at... Csak egykét ilyen hülye beböfögéssel miszerint a D7100-tol komolyan félni kell. Valamint egy pár hozzaszolasos flickr fórumot olvastam róla ahol szintén nem nagyon volt a dolog részletezve. Ezért utólag sajnos ugy gondolom, hogy a D7100-al is bőven elégedett lettem volna.
Hosszú zaridorol: én amikor hosszú zaridorol beszélek az nálam minimum 10-20 mp-et jelent, persze igaz amit te mondasz már az is hosszú. De hogy a lenyegre terjek vannak olyan szituációk amikor a 20mp eléréséhez mindenképpen ND szűrő kell, viszont a szűrő felrakása után meg már olyan sötét lesz az ISO100-200hoz hogy hosszú percekig kellene exponalnom noha elég lenne fél perc is. Olyankor kell felcsavarni az iso-t akár 400-800-ig is ami relatíve magas. De látva a tapasztalatokat utólag úgy tűnik hogy a D7100-nak sem lett volna gondja ilyen téren sem. -
törölt tag
válasz
energomatt #31642 üzenetére
Remélem nem leszek ezért a hsz-ért kitiltva, szerintem a témához tartozik és nem is személyeskedek. Szóval ha nem lett volna a fórum valószínűleg megvettem volna a D7100-at, ami egyébként tudom hogy egy nagyszerű gép illetve bizonyos szempontokból a 7200-tol is jobb, de valszeg én kifogtam volna a szériahibasat amilyen mazlista vagyok. Illetve ha régebben többet jártam volna ide a fórumra akkor biztosan nem vettem volna meg a D7000-et sem.
-
aleister
veterán
válasz
energomatt #31642 üzenetére
Pontosan erre utaltam a hozzád intézett előző kommentemben. Tipikusan neked voltak korábban olyan megnyilvánulásaid, amik a topic hasznosságát firtatták, no meg nesze-semmi-fogd-meg-jól jellegű megnyilvánulások a kérdező felé. Ezek után meglehetősen visszás, hogy felhozod a módot és a milyenséget.
Bár meg kell jegyeznem, hogy amióta utoljára ezt szóvá tettem, egész konstruktív vagy.
-
törölt tag
válasz
energomatt #31630 üzenetére
Most komolyan ezt meg kerdezted utana 5 hsz-el kesobb meg te magad irtad, hogy ironia volt az elottem szolo? Ne maar
Komolyra forditva a szot, a forum azert van, hogy az emberek leirjak a szemelyes tapasztalatukat a termekrol, nem igaz? Melyek alapjan aztan konnyebben valasztunk leendo vasarlok. Legalabbis ez lenne a celja. Osszefoglalva, ha nem lenne ez a forum valszeg a legtobben kozulunk teljesen butan es irracionalisan dontott volna, mielott Nikon DSLR-t vasarolt.
-
aleister
veterán
válasz
energomatt #31515 üzenetére
Ez pont a te szádból állati hiteltelen, amikor a 10 kommentedből 9 úgy hangzik, hogy "ne itt kérdezd meg, hanem keress rá youtube-on".
(#31522) fanti
Ebben tökéletesen igazad van. Ha jól emlékszem anno beleírtam az első hsz-be pár követendő kérdést gépajánlással kapcsolatosan, amit eddig tán egy kérdező alkalmazott is. A többség az 1. hsz-t sem olvassa el. -
catroot
veterán
válasz
energomatt #31624 üzenetére
Az lesz.
Amúgy nekem kicsit "kevés" benne az a 4000 expó.
Bár külföldön lehet hamarabb megveszi a D7xxx szériát is az, aki csak hébe-hóba fotózza a gyereket szülinapozás közben.
-
catroot
veterán
válasz
energomatt #31622 üzenetére
Az az igazi gondom, hogy nem tudom mi lehet az oka annak, hogy nem csapódik fel a vaku. Lehet leejtették.
Maga a dolgot, hogy kézzel kell felhajtani nem zavarna, mert amúgy is rendszervakum van.
Csak hát a rizikó, hogy ki sem tudom próbálni. Maximum visszaküldeni.
-
metal01
őstag
válasz
energomatt #31614 üzenetére
Köszönöm a segítséget
A VR-ről írak kicsit magasak még nekem. Tudsz egy kicsit konyhanyelven írni erről? Mikor érdemes és mikor nem bekapcsolni?
-
pcsabat
őstag
válasz
energomatt #31602 üzenetére
köszi! Sandiskel használom ahogy fentebb is írtam, én is úgy gondolom, hogy maradok a márkánál, még ha lehet picit lassabb is az ultra mint az evo+.
-
metal01
őstag
válasz
energomatt #31588 üzenetére
Ezek szerint nem fogalmaztam jól. A fentebb idézett régebbi hsz szerint a raw-nál mindegy a színtér beállítás a vázon. A jpg-nek az sRGB jobb. A kérdés arra irányult, hogy mi a jobb beállítás, ha mindkét formátumban ment a gép egyszerre.
-
metal01
őstag
válasz
energomatt #31586 üzenetére
Itt a kérdés számomra az, hogy abban az esetben mit állítsak be, ha raw+jpg egyszerre kerül mentésre a kártyára.
-
metal01
őstag
válasz
energomatt #31577 üzenetére
Kicseréletem a két kártyát és minden OK. Két teljesen ugyanolyan SanDisk SecureDigital SDXC Extreme Pro kártya. A fene sem érti
Mindegy most minden OK vele. THX mindenkinek!
-
metal01
őstag
válasz
energomatt #31573 üzenetére
Természetesen az be van állítva...
-
metal01
őstag
válasz
energomatt #31570 üzenetére
(#31571) quby
Próbáltam már ezt is, de ilyenkor a raw kerül csak az első kártyára. A jpg sehol.
-
Zilko87
aktív tag
válasz
energomatt #31567 üzenetére
Látod ezért is érdemes fórumozni! Megmondom őszintén az OS-t teljesen figyelmen kívül hagytam, annyira elszoktam tőle. Ez kézből videózásnál sokat számíthat...köszi a hozzászólásod!
-
fanti
addikt
válasz
energomatt #31539 üzenetére
Igen, mi csoda számba megyünk t_a_m_a_s kollégával, mert mi tudunk is örülni annak amit csinálunk, és azzal amivel csináljuk.
De mindkettőnket elszomorít az, hogy vannak olyan emberek akik mindenre és mindenkire morognak.
Ez a tipikus semmi sem jó hozzáállás kissé fárasztó már.Igen, én nagyon örülök a cuccomnak, amit lehet hogy pont rám terveztek, és az is lehetséges, hogy a kezdő gagyi cuccaimmal nagyságrendekkel jobb képeket lövök mint te a tiéddel.
Még jó, hogy vannak itt ilyen emberek is mint t_a_m_a_s, vagy Anubis_9, mert ha történetesen az első kérdésemre anno te adod a választ, akkor valószínűleg jól el is ment volna a kedvem az egész DSLR vásárlástól.
-
törölt tag
válasz
energomatt #31546 üzenetére
Ezt most nem kizárólag rád értve mondom, csupán a te hozzászólásod ébresztette bennem ezt a gondolatot. Ezt általánosságban értettem.
-
törölt tag
válasz
energomatt #31543 üzenetére
Nem akarok az erdeti temaval kapcsolatban értekezni, csak a képekkel való igazolásrol jutott eszembe egy rovidke gondolat.
Nem arról van szó, hogy bármit is igazolni kellene-e vagy sem, de ha például lenne itt a szomszéd forumban egy topik aminek az lenne a neve hogy Gibson gitár topik, amiben mindenki az adott témáról adna úgy tanácsot mintha egy olyannal a nyakában született volna, akkor azért az emberben felmerulne a kérdés hogy az illető aki tanácsot ad, azért legalább egy akkordot le tud-e vajon játszani a hangszerrel?Bizonyára több hitele lenne annak a hozzászólónak/tanácsadónak aki el tud pengetni egy rövid dalocskat legalább...
-
Throme
veterán
válasz
Én egyetértek ezzel a kezdeményezéssel, ahogy jeleztem is.
Tökéletesen nem tudja ez sem lefedni persze az összes lehetőséget, mert olykor a kérdezős se tudja leszűkítve, hogy mit akar.
Abban viszont sokat segít, hogy elkerüljük az olyan kérdéseket, hogy "mit vegyek, mondjátok meg?".
Természetesen a bevezetését követően - ha lesz - a válaszoknak is komolyabbnak kéne lenni a "vedd meg ezt" szinttől.Amúgy a két említett fórumozó esetében sem csodáról beszélhetünk, hanem egy olyan kompromisszumos döntésről, ami bejött nekik.
szvsz
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Ne haragudj már meg, de mi olyan nagy csoda azon, hogy egy 5x00 váz meg egy 18-105-ös vagy 18-200-as optika meg esetleg egy rendszervaku valakinek az igényeit olyan 90-95%-ban lefedi?
Hát elárulom, semmi. Te, és a sok rejtőzködő, olvasgató tag bizonyára iszonyat nagy fotóművészek vagytok, iszonyat igényekkel, és bizonyára olyan képeket lőttök a speciálisan, magatok számára nagy körültekintéssel kiválasztott vázaitokkal meg üvegeitekkel, hogy leesne az állunk ha meglátnánk. Csak sajnos soha nem fogjuk meglátni, mert soha senkitől egy képet nem láttunk még... De a most itt fórumozók zöme - bántódás ne essék, nem ilyen szándékkal írom, és természetesen magamat is beleértem - viszonylag szerény tudással megáldott kezdő fotós, szintén a zöme nem is akar olyan nagyot ugorni erről a szintről, mert sem ideje sem pénze sem kedve nincs hozzá. Ezeknek az embereknek mégis mire lenne szükségük? Milyen vázra? Milyen optikára? Ahhoz, hogy egy-két hangyafasszal előrébb legyenek mint fent említett szettel? Mi olyan nagy csoda azon, hogy ezzel a szettel elégedett az ember? És ha elégedett, ajánlja másnak is?
A te felfogásoddal ezt a topikot be lehetne zárni, mert úgyis mindenki maga dönt. Tesztek olvasásához ez a topik nem kell, a másik véleménye meg ugye olyan mint a s*gglyuk. Mindenki önnön maga tudja az igényét, tud dönteni, minek itt ez a sok szócséplés? Te is csak ezért vagy itt, hogy ezt bölcsen mindig mindenkinek a tudtára add... Csak tudod már - tetézve a sajátságos stílusoddal - már ez is kezd unalmassá válni...
-
fanti
addikt
válasz
Igen, tájékozódjon mindenki maga.
De esetleg nem erre is való ez a topik? Tájékozódásra, ismeretanyag gyűjtésre, prók és kontrák olvasására.
Látom, nagyon ellenszenves vagyok neked a sok leírt sorommal, de azért írtam le mindezt, mert kialakult egy vita, amit egy kérdés indított el. Én igyekeztem leírni pár dolgot, kissé bő lére engedtem? Lehet! De a saját véleményemet írtam le, és mindenki más is leírhatja ugyanezt, nemdebár?
Így a kérdező több válaszhoz is jut, amiből aztán elindulhat már, hogy mit miért.
Nyilván, utána döntsön ő maga, ez itt csak véleményütköztetés, de gondolatébresztőnek pont jó. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Ilyen ez, elkalandozunk néha... Úgyis mindenki maga kell, hogy döntsön, mint azt mindig megjegyzed, mi csak mondjuk a magunkét, gyűjtjük a hsz-eket
-
fanti
addikt
válasz
energomatt #31513 üzenetére
Miért, szerinted miről volt szó?
-
fanti
addikt
válasz
energomatt #31508 üzenetére
De kértem tanácsot, és kaptam is! És azért lett az a cucc ami lett. Szerencsémre a témában kompetens, és józan értékrendű emberek tanácsai alapján döntöttem váznál, vakunál, obiknál.
Persze, bizonyára elégedett lennék egy D5200-al is, meg egy D7200-al is, és talán még akár egy D5-el is.
Csak ezekhez nem volt elég pénzem, és utólag milyen jó hogy nem volt, mert így lett a jó kis D3300, amivel ugyanolyan elégedett vagyok így -a végkövetkeztetésed alapján- mint egy sokkalta komolyabb bármilyen vázzal. -
Throme
veterán
válasz
energomatt #31490 üzenetére
Az a baj, hogy megveszi a d3300-ret és akkor minden első gépes vegyen azt, mert neki az tetszik.
-
r.levente75
addikt
válasz
energomatt #31490 üzenetére
+1 az 5200-ra egyetértek veled.
-
bippeti
tag
válasz
energomatt #31394 üzenetére
Egyetértek. Szerintem is fontos a mérlegelés. Nekem spec. pont emiatt volt szükségem a váz tudására. Most, hogy már tudom, tudok is mérlegelni.
"Pl. gyorsíthatja a beolvasást külső olvasóból PC-re"
Ez most így nem releváns, mert a kártya írási sebességéről volt szó, nem az olvasásiról. -
rekid
addikt
válasz
energomatt #31382 üzenetére
Köszi.
-
r.levente75
addikt
válasz
energomatt #31285 üzenetére
Te itt egy felügyelő vagy, aki mindenre reagál, ha valaki hozzászól valamihez?
-
r.levente75
addikt
válasz
energomatt #31283 üzenetére
Megkockáztatom, hogy vennék egyet.
-
törölt tag
válasz
energomatt #31270 üzenetére
A bőven belefér elég nagy túlzás. Átlagosan 95k körül látom őket, és azoknak tipikusan van kisebb nagyobb baja.
Hol lehet bőven 100k alatt kapni? A bőven az én szememben azt jelenti, hogy max 80k. Tokkal, vonóval, postával.
-
rekid
addikt
válasz
energomatt #31277 üzenetére
Szia!
Köszi!
Azzal kezdtem, és azt is olvastam, sőt még az itteni keresőt is használtam. De miután az általam linkelt terméken nincs normálisan leírva az összetevők listája -ellenben széles körben kapható- így nem tudom, hogy mi van még benne ami pl. már károsíthatja a felületet. Ezért a kérdés.Időközben találtam normálisabb leírást róla. "pure" 99,7 izopropil szóval jó lesz.
-
válasz
energomatt #31270 üzenetére
Szerintem is!
Simán lehet kapni 85-90 körül (indexen volt 75ért is, de gondolom az olyan is)
jó, biztos vannak elvetemültek is, akik 110-120ért rakja fel, de az fent is lesz hónapokig! -
quby
őstag
válasz
energomatt #31256 üzenetére
Igazából csak gondolkodom a beszerzésén egy ilyennek, csak ha már obit cserélek akkor mostanában azt is belekalkulálom, hogy ha esetleg beesik egy FX váz, nem kelljen mindent cserélni. Jelenleg sajna nincs 2x annyim....még agyalok.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
energomatt #31197 üzenetére
A kérdésnek története van
Füreden nagyon komoly kísérletet végeztünk erre vonatkozóan, sok-sok rozé fröccs közben/után...
-
szecsgeri
tag
válasz
energomatt #31164 üzenetére
Konkrétan azért jöttem ide a fórumra, hogy itteni, saját tapasztalatokra alapozzak, ne bizonyos internetes oldalakra, amiket már én is alaposan átbogarásztam. Nekem fontosabbak a saját tapasztalatok a való életből. Fel ne vedd, nem ellened irányul, csak egyszerűen ezzel én nem érzem teljesnek a keresett kérdésemre a választ.
De tényleg nem ellened irányul!
-
Hínár929
tag
válasz
energomatt #31161 üzenetére
Tény, hogy jobb, de az 40-50% tűnt soknak.
-
Hínár929
tag
válasz
energomatt #31150 üzenetére
Szia!
Pusztán csak kíváncsiságból kérdezem, mivel már adott a helyzet, párhónapja megvettem a D7000-et.
Mi az a különbség ami miatt megéri az 45-50% felár?
Én is 7100 ban gondolkodtam használtan, de sikerült még új 7k-t venni ami 18-105tel 30 ezerrel volt kevesebb mint az új 7100 váz.
De ami a legtöbbet nyomta a latba az a barátom véleménye volt aki főállásban fotózik és már régóta fotóscuccok kereskedelmével foglalkozik és mind a kettőből megfordult már jó pár a kezében. Szerinte ebben a felállásban jobb vétel a régebbi típus és külön kiemelte, hogy szerinte jobb a sony szenzor a 7k-ban mint a toshiba a 7100-ban. -
szecsgeri
tag
válasz
energomatt #31150 üzenetére
Ja, igen tudom mit felejtettem ki...
Használtan venném, sajnos az újat nem engedhetem meg magamnak. Köszönöm a válaszod!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
energomatt #31138 üzenetére
Nem olyan nagy cső az a 18-200
(#31134) zolikaDB: El lehet vele portrézgatni, nomeg nem kötelező 200-ig kitekerni
-
szaki1986
tag
válasz
energomatt #31093 üzenetére
Igen, a panorámás meglátásod teljesen jogos. Úgy gondolom, hogy ha vennék UWA-t akkor azt nem kreatívkodásra használnám, hanem olyan tájképeket lőnék inkább amiket sztem panorámázással is ki lehetne váltani (tudom, nem lenne ugyanaz az érzete a fotónak mint egy UWA-val készült kép esetén). Az fstoppers és Elia Locardi által készített Landscape és Cityscape tutorialok nézése közben tört rám ez a nagylátószög mánia amúgy.
Viszont akkor adódik a kérdés, hogy ha nincs feltétlen szükségem ultranagylátóra, akkor a Sigma 18-35 ajánlott obi-e? Használtan 180 körül már kapni, plussz ha eladom a két obimat (~60k) akkor már 120 körül hozzájutnék. A fotóim nagy része ezen a gyútávon készült, ezért gondoltam erre, a tesztek alapján nagyon jó minőségűnek tűnő obira.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
energomatt #31066 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsaidat.
(#31057) glaci:
Tervben van, de hát sajnos nem úgy van az. Lehet csak karácsonyra lesz belőle valami. Az meg nem most lesz -
Geripapa
aktív tag
válasz
energomatt #31054 üzenetére
Akkor szerintem úgy lesz hogy kiválasztok egy rekeszt amivel elég mélységélesség érhető el. Majd kiválasztok egy olyan iso értéket amivel 1/125-250 körüli zársebességet kapok. Utána meg megnézem a képet és ha nem tetszik kuka...
Amúgy jelenleg raw+jpg ben fotózóm. Sok képnél tetszik a jpg sőt többször előfordul hogy jobbat csinál a fényképező mint én a rawból
de az ellenkezőjére is bőven van példa (főleg beltéri képeknél). Igaz még teljesen új a számomra ez a világ és minél jobban beleásom magam annál szerteágazóbb és bonyolultabb kb mint minden
.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
energomatt #31021 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Konkrét példával élve mondjuk otthon az étkezőben ülünk 10-15 en az asztalnál (hosszú téglalap alakú), és szeretném ha mindenkinek az arca éles lenne. -
Zotya21
senior tag
válasz
energomatt #30924 üzenetére
hát ja inkább egy használt d610 mint egy d7200, énse igen láttam sehol ahol ajánlották volna a 7200at
-
válasz
energomatt #30889 üzenetére
Szerintem a 339 ojró már majdnem magas ár. Annyiért van használt G-s itt!
Köszönöm szépen az infót!
Esetleg használt valaki ilyen üveget?
Vélemény? esetleg összehasonlítás a G-sel szemben?! -
szaki1986
tag
válasz
energomatt #30866 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy te hol vetted?
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
energomatt #30862 üzenetére
-
r.levente75
addikt
válasz
energomatt #30798 üzenetére
Szerintem nem egészen egy dologról beszélünk, de mindegy is.
-
r.levente75
addikt
válasz
energomatt #30795 üzenetére
Csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy egy jó képhez nem feltétlenül kell a jó technika, inkább az emberi kreativitás. Ha az megvan, "fél siker" aztán jöhet a tecnika. Lehet nagyon jó felszerelés, ha nem tudunk érdekes képeket készíteni.
-
Imifej
senior tag
válasz
energomatt #30786 üzenetére
Meg egy műterem. Igazából a beépített is lehetne harmadik, de igen, a 3db külső lenne az igazi .Bár a beépített lehet csak rontana a helyzeten.
-
fireman123
őstag
válasz
energomatt #30777 üzenetére
Köszi...akkor ez a "New other" felejtős részemről....
-
contaxg
veterán
válasz
energomatt #30706 üzenetére
Az volt a célom, hogy tisztába tegyük: az FP sync nem sima derítő vakuzás, hanem annak egy picit szofisztikáltabb módja...köszönöm a gondolataidat..
-
contaxg
veterán
válasz
energomatt #30704 üzenetére
http://prohardver.hu/teszt/a_fotozas_alapjai_masodik_resz/zar_redonyzar_zarido_vakuszinkron_ii.html
Természetesen lehetséges a vakuzás rövidebb záridők esetén is, ebben az esetben a vaku stroboszkópszerűen működik, így biztosítva, hogy a zár lefutása alatt folyamatosan érje fény az érzékelőt. Az üzemmód neve FP-Sync (Flat Peak Sync) vagy HSS (High Speed Synchronization). Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy a vaku teljesítménye erőteljesen lecsökken, valamint csak rendszervakukkal valósítható meg ez a működési mód (általában beépített vakuknál nem is áll rendelkezésre ez az üzemmód).
http://www.fotovilag.hu/cikk/317/
Derítés beépített vakuval....(de akár külső vakuval is)Kevéssé gyakorlott fotósok számára fura látvány, hogyha valaki szikrázó napsütésben a vakuját villogtatja. Persze az is előfordul, hogy csak véletlenül bekapcsolva maradt a villanó, de az az egyik lehetséges módszer arra, hogy az árnyékos személyekből, tárgyakból némi részletet varázsoljunk elő. Kapcsoljuk be a vakut, a vakumódok közül pedig válasszuk a derítő vakuzást (fill-in flash), amivel némi plusz fényt adhatunk a sötétebb támának. Figyeljünk arra, hogy a vaku fénye ne nyomja rá a bélyegét az egész képre, ugyanis ebben az esetben kemény árnyékokat, vörös szemeket és természetellenes arcokat kapunk. A legjobb, ha a menüben felülbírálható a villanás teljesíménye (érdemes ezt kissé csökkenteni), de az is egy lehetőség, ha a derítővaku üzemmódot bekapcsolva az AE gombbal fényt mérünk (és rögzítünk) a háttérre, úgy hogy az előtérben ott legyen a megörökítendő személy is. Ilyenkor a vaku kis teljesítménnyel elvillan, a közeli személyről ez a fény verődik vissza, a háttérből pedig a természetes fény jut a kamerába. Ez alapján számítja ki a gép az expozíciós értékeket, amit 1-2 kép kísérletezéssel helyesnek fogunk találni.
-
contaxg
veterán
válasz
energomatt #30702 üzenetére
Biztos, hogy az FP kifejezés, egy egyszerű vakus derítést takar balatoni naplementés portréhoz??
-
JohnyBlue
addikt
válasz
energomatt #30584 üzenetére
A céges hótra lekorlátozott gépemen ez simán megy...
Nincsen más dolgod mint letölteni, kicsomagolni és a ExifToolGUI.exe-t elindítani. Bal oldalon kiválasztod a megfelelő mappát. Kikeresni a kívánt képet, jobb oldalt pedig az exif, itpc, xmp alatti nyilakra rákattintani adatokat módosítani és elmenteni
-
bippeti
tag
válasz
energomatt #30584 üzenetére
Gugli után több helyen is ezt ajánlották exif-szerkesztésre, de nem próbáltam. Ha még egy próbát rászánsz, esetleg próbáld ezzel, kíváncsi vagyok, hogy ezt a mezőt tudja-e szerkeszteni. (Tuti van olyan progi, ami átírja, igazából ez a pár karakter is csak 0-kból és 1-esekből áll, csak tudni kell, hogy melyik regiszterben.
)
-
glaci
őstag
válasz
energomatt #30580 üzenetére
Nekem a multi kijelölés miatt nem volt minden adat szerkeszthető.
A Te esetedben egymás mellé teszed a 2 képet. Az eredetiből kimásolsz mindent és átrakod az egészet a módosítottba. Így a 2 -nek ugyanazok lesznek az exif adatai és akkor elvileg megeszi majd a géped. -
bippeti
tag
válasz
Jól értem a problémát? Azt szeretnéd, ha a vázad megjelenítene egy egyéb fényképet?
Próbáltad azt, amire aleister célzott? Mi lenne, ha az Exif tulajdonságok közül a "Software" (vagy "Program neve") attribútum-ot átírnád arra az értékre, amit a géped készít? Ezt meg tudod nézni egy olyan képen, amit a géppel készítettél... -
Geripapa
aktív tag
válasz
Probáld ki ezt:
Exiftool
ugyan nem tudom hogy milyen rendszerre kell, de ez van mindenhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest