- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lex Icon
senior tag
válasz
matyi012345 #51449 üzenetére
Szervizben/szakemberrel célszerű lenne megnézetni.
-
kuyarashi
őstag
válasz
matyi012345 #51449 üzenetére
Igen, a középsőnek kell hoznia a legpatikább' képet. Ez az objektív brutál éles képeket tud lőni, de a legtöbb nem megbízható.
(Egy barátom vett egyet Canonra, amikor kiadta a Sigma. Nála is ugyanez volt, úgyhogy utána olvasott. Ezen kívül egy másik ismerős kettőt tart belőle (videózáshoz) és azok is rendesen le lettek tesztelve, illetve a haveré is másik vázon. A lényeg, hogy sajnos ezek szórnak. Lehetséges, hogy a tiéddel más probléma is van, ami nem általános, de az tuti, hogy nem vagy egyedül vele.
Haver megtartotta videókészítéshez, ahol úgyis manuálisan használja. Kár érte, mert ha betalál, akkor tűéles és egyébként is nagyon szépen rajzol. -
nikkor
aktív tag
válasz
matyi012345 #37196 üzenetére
Cégnek vásárolok, arra úgy tudom, hogy nem vonatkozik az elállási lehetőség.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
matyi012345 #36768 üzenetére
Ketszer emlitettek a rendszervakut elotted, mind a ketszer azt irtak "sokmindent" nem azt, hogy mindent
Tobben szoltak az eros vas ellen is, foleg kezdoknel. Igy igazabol nem ertem most ezt a kommented. Biztos ideszantad? Mert en mast olvastam.
7 vakus osszeallitas en is megneznek, magyarazattal. Nem vonom ketsegbe, csak nem lattam meg ilyet. Kivancsi vagyok.
-
válasz
matyi012345 #36771 üzenetére
"Én 7 vakut tudok egy tablóba pakolni max, amit még meg is tudok magyarázni melyik miért ad hozzá a képhez"
Tedd meg akkor.
-
randras_83
addikt
válasz
Akkor három vakuval
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Csak jeleztem, hogy drága lesz. Azt Neki kell eldöntenie, hogy mi mennyit ér meg.
-
válasz
matyi012345 #36755 üzenetére
Egyből vetess vele 10-et.
1 szál rendszervakuval is meg lehet oldani sok mindent, csak tudni kell használni.
Amúgy a Flash-mob nem alkalmas folyamatos fényű megvilágításra, a led-es fénye, max fókuszáláshoz elég. Az előnye, hogy akkus és így nagyon mobilis.
Az 5R-ben viszont van rendes kapacitású folyamatos fény lehetőség.
Mielőtt jön, mindegyikem van, és vicces, de még keverni is szoktam őket...
Sőt ráadásul a folyamatos fényt és a vakufényt, ami szín-hőmérsékletben eltérő. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
matyi012345 #36755 üzenetére
-
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #36435 üzenetére
"Annak kell az utólagos segítség a váz részéről aki nehezen oldja meg a fényeket."
Utólagosan nagyon sokan húzgálunk expo korrekciót. Én csak a mértékét vitatom/vitattam. Itt fórumozók nagy többsége - szerintem - 4, vagy 5 Fé-t már nem húzgál, inkább kuka és "újratervezés".#36429) zool1
A leírt értékekkel sosem volt gond. Ha megnézed mások képeit itt, mint tesztképek, ott nagyobb mértékű korrekcióra lett volna szükség, a 0,7 - 1 értékeknél. Ez utóbbiak teljesen normális, értékek és az így készült képek jó eséllyel nem kuka kategóriák. -
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #36418 üzenetére
Arra akartam csak rávilágítani, hogy aki forceberg és korábban Ropi által leírt megoldást/technikát alkalmazza, miszerint alexpóból dolgozik, azok tudják mit akarnak, nem itt érdeklődnek milyen gépet vegyenek, és így tisztában vannak azzal, hogy ilyen esetben nem vesznek d7100 vázat. Sőt inkább FF-et, mert annak a szenzorában még több tartalék van még egy d500-hoz mérten is.
Lehet sokan élnek ezzel a megoldással, de itt a fórumon tuti kisebbségben vannak, ha vannak egyáltalán.
Az én felvetésemre hozták fel ezt példának, és erre mondom, hogy itt nem hiszem, hogy bárki erre keresne gépet.Te, ha jól tudom tárgyfotózol (is). Csak sejtem, hogy nem -5 Fé beállítással lősz képet.
Sőt, megkockáztatom, hogy a 7100-zal se lenne problémád, mert állványról fotózva alacsonyan tudod tartani az iso-t. -
marcitp
őstag
válasz
matyi012345 #36088 üzenetére
A fix 35 nálam lévő kölcsönpédány pl sem a D300-on, sem a 7200-on nem tökéletes 3m felett. És nem af fine tune, vagy ilyenek, valami nem klappol.
-
Imifej
senior tag
válasz
matyi012345 #36047 üzenetére
Egy jó vaku az, amit nem tudsz rápattintani egy akármilyen csilli-villi mobilra. De igazából a lehetőség megvolna rá, ha valaki megálmodná, hogy egy kioldót rá lehessen kötni a telóra, akár vezetékest, akár vezeték nélkülit. A lehetőség adott,előbb utóbb a kínaiak megcsinálják. Majd súgok nekik. De én akkor is maradok inkább egy D5200 mellett.
-
Throme
veterán
válasz
Én azért gondolom hogy le van maradva, mert ha megnézed mikor jött ki pl érintő hátsó LCD-vel (már a canonnak is volt), aztán mikor rakták be a wifi-t.
Azt nem is tudom van-e arcfelismerő funkció LV módban...
Ilyeneket jó ideje tudják a mobilok és milcek.
Tudom, hogy ezekre mind fújnak itt a fórumokon, de sok embernek számít mondjuk egy wifi.
Írom mindezt arról a nikonról, aki a tükrös szekcióban talán elsőként rakott forgatható lcd-t , vagy videó funkciót. Ok, olyan amilyen, de volt.Már a jobb képminőség miatt is előnyösebb aps-c szenzoros tükröst használni, független attól, hogy turista- kattintgatós az illető.
szvsz
(#36050) gergo5991: Jah kicsit drágább a kelleténél. A nikont nem féltem, majd a piac eldönti sikeres árpolitikája van, vagy sem. Bár amilyen beképzeltek a japók egy esetleges sikertelenség esetén se nagyon "olcsósítanak". De hát az embernek ott az internet és találhat olcsóbb alternatívát.
-
válasz
Sok fúfrémesnek is...
-
r.levente75
addikt
válasz
matyi012345 #35873 üzenetére
Egy takaró biztos nem fogja megkarcolni, ilyen szinten. A fotoplusba vettem.
-
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35689 üzenetére
És ez szériahiba, vagy csak egyedi ese? Nekem az utóbbinak tűnik...
-
tvamos
nagyúr
válasz
matyi012345 #35687 üzenetére
Na ne izélj már!
-
tvamos
nagyúr
válasz
matyi012345 #35674 üzenetére
Mi ez a D7000+35 dolog?
-
aleister
veterán
válasz
matyi012345 #35677 üzenetére
Nekem hála égnek nem volt ilyen, csak olyan, hogy sorozatkioldásnál nem töltött elég gyorsan fel a vaku. Viszont ebben az esetben meg született több jó kép is a mozzanatról, szóval nem volt szükséges felhúzni.
-
válasz
matyi012345 #35671 üzenetére
Ereszd már el...
-
Gulyopapa
addikt
válasz
matyi012345 #35674 üzenetére
Mi baj van a D7100-zal?
Nekem évek óta hibátlanul működik.
Amúgy meg nincs hibátlan gép.
A több milliós gépnek is van valami nyűgje... -
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #35671 üzenetére
Jó lenne ha tárgyilagos lennél. Közöd nincs a megnevezett vázhoz, csak olvastál egy hírt (annak is az első 5 sorát) és mást se tudsz szajkózni.
Én is bedobhattam volna a d750 esetében, hogy szériahibás, és egy régi cikket belinkelve pampogom, hogy a tulajdonos most mit szívja fel magát.
Féligazságokkal jössz, mert sávosodik, na de milyen körülmények közt, arról mélyen hallgatsz.
Olvasod is amit belinkelgetsz?
El van neked mentve a hsz-ed és robot módjára a d7100 karakterek megjelenésekor már tolod is a hsz-t?
A d600-zat is irónia miatt említettem.
Amúgy nincs vele gond.Valószínűleg a nikonnál is tudják, hogy nincs olyan hülye, aki 5 fényértékkel rángatna egy képet, kukázás helyett.
Sajnos téged mindig ki kell egészíteni, ez van.
-
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #35587 üzenetére
Az rendben is van, hogy tudjon róla, csak akkor valami magyar nyelvű leírást linkelj légyszi, mert a szériahiba is magyarul van és ettől hamarabb kiveri a víz, és lehet az angol fordításba bele se kezd...
szvsz
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
matyi012345 #35574 üzenetére
Köszi a mem. kártyás tippeket és köszönöm, hogy szóltatok a szériahiba miatt.
Mikor megláttam a szériahiba szót..fú eléggé leizzadtam.
Nem tudtam erről és még nyilván elállhatok a vásárlástól hisz csak szerdán nézem meg a masinát, de talán minden oké lesz.
-
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #35585 üzenetére
Ok, csak a szériahiba úgy hangzik, mintha használhatatlan terméket készülne venni a kérdező. Az az 5 fényértékes rángatás messze nem szokványos dolog. Na ezt nem tudja jól prezentálni. De ha valakinek a linkelt remek mintaképek a cél, akkor tényleg ne vegyen d7100-at
Ha jó áron van és működik megfelelően a gép, akkor jól fog vele járni. Jobban, mint mondjuk egy d5100-zal, vagy a d90, d300 vázakkal
szvsz
-
Throme
veterán
válasz
Hát nem tudom te, hogy vagy ezzel, de nálam olyan kép, amiből 5 fényértéket kell húzni, az kuka. Még a 3 is.
Ha ilyen fotókat lősz, mint a link mintaképei, akkor tényleg ne vegyél 7100-at, véletlenül se, ha egyszer váltanál...
Aki viszont nem csinál ilyen sületlenséget, annak nagy öröme lesz benne.Szerintem írjátok bele az összefoglalóba is, hogy ne ezzel kelljen előrukkolni minden d7100 és most már d5200 kérdésnél.
-
Aaron14
őstag
válasz
matyi012345 #35579 üzenetére
SB-700-as a vakum, bocsánat, ezt elfelejtettem leírni.
-
válasz
matyi012345 #35576 üzenetére
Ja, mert nem huzigálják a képeket
Szerintem ez a szenzor sajátossága. -
Acula M.D.
tag
válasz
De hiszen az oldalon amit linkelsz, azt állítja, hogy az ÖSSZES nikon d5200/d7100 érintett.
Így nagyon meglepetés nem érheti... -
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35192 üzenetére
Az AF csak kényelmi extra. Nem attól lesz jó, vagy rossz egy kép. Rengeteg helyzet van, amikor kézzel sokkal gyorsabb és pontosabb az élesség állítás. Sőt, van amikor kifejezetten zavaró az AF. Akár F1 fotózásakor is adódhat ilyen.
-
válasz
matyi012345 #35189 üzenetére
Mert mondjuk 2/3 annyiba kerül és hosszabb. 200-ig meg igen jó képet produkál.
Persze, szép és jó cucc, de nem kikerülhetetlen.
Ilyen esetekre én azt mondom, több fog múlni a témán, mint, hogy mivel lett lefotózva.
Ellenpélda, a Nikon 14-24-en kívül is van élet nagylátó tartományban. -
válasz
matyi012345 #35187 üzenetére
Csak kihegyezed az egészet erre a 70-200-ra.
Mintha F1-et egy Tamron 70-300VC-vel nem lehetne meglőni... -
törölt tag
válasz
matyi012345 #35182 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy Nikon topicban Canont promózni nem trollkodás?
-
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35182 üzenetére
De ajánlottam. Akármilyen váz (nem kell, hogy Nikon legyen
), egy ultrazoom és egy fix. Majd később lehet fejleszteni, ha van hozzá kedv, olyan irányba amibe csak jól esik.
De rögtön 70-200-al kezdeni fölösleges (kivéve ha az F1 a fő téma).
Ez van, én így gondolom még akkor is, ha ez neked nem tetszik. Bocsi!
Nem hülyéztelek le! Sőt, teljes mértékben egyet értek veled abban, hogy az imádott Canon optikád tényleg bitang jó darab és nincs valós megfelelője Nikon vonalon. -
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35180 üzenetére
Meghajlok a tapasztalatod előtt.
Akkor elmondom miért nincs értelme veled vitatkoznom.
Szerintem kezdőként, teljesen felesleges az a 70-200. Pláne köré építeni a szettet.
Nagyon beszűkíti majd a témákat. Mivel ég és föld lesz a különbség közte és a mellé vásárolt kitobi között, bele fog esni abba a csapdába, hogy mindent azzal szeretne majd fotózni.
Én azt gondolom, első körben kell egy ultrazoom optika, és mellé egy fix, nagy fényerejű 50 vagy 85. Ezzel a kombóval minden téma le van fedve amit írt és tanulásra ösztönzi.
És ez a válaszom is egyben erre a kérdésre:
De ha otthon a saját kutyusról csinálsz fotót, oda alkalmas lehet kiváló képek készítéséhez akár egy nagy fényerejű fix 50mm-es obi is ugye?
Aztán ha ráérzett az ízére és szeretne tovább fejlődni, jöhetnek a komolyabb lencsék is.
Ezért a te általad javasolt 70-200-ra nem akarok és nem is tudok valós alternatívát ajánlani.
Viszont ha az elsődleges szempont a minél kitűnőbb minőségű F1 fotók, akkor tökéletes a te ajánlásod. -
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35157 üzenetére
Nem vitatkozom veled, teljesen igazad van. Vegyen Canont, a Nikon sz@r. Szerintem töröljük is ezt a topikot.
Tény, az a Canon 70-200 egy igen csak jól sikerült darab, de azt erős túlzásnak tartom, hogy egyetlen optika döntsön a rendszerről.
A Nikon vs Canon téma örök és soha nem lesz végeredmény. Mindkét márka minden feladat megoldására tökéletesen alkalmas.
Nüansznyi különbségek vannak mostanra. Régebben még kicsit tágabb volt ez, de ez már rég nem így van.
Szerintem aki most ismerkedik a dslr-ekkel, menjen el egy boltba, fogdossa, próbálgassa őket, nézzen bele a menübe, és amelyik szimpatikusabb neki a mellett döntsön. Nem mellesleg, ha nem akar komolyabban foglalkozni a fotózással, akkor már nem is csak a Nikon és Canon jöhet szóba mint reális alternatíva. -
marcitp
őstag
válasz
matyi012345 #35169 üzenetére
100-ért full jó lenne Nikonra is
Más:
Légyszi nem leoltani a minek az a gagyi kitobi dologgal... inkább tényszerűen, ha lehet.
D7200-on a 18-55 af-p működik?
külhoni lapokon nem találtam egyértelműt...
illetve ha nem af-p, melyik típus ebből a "legjobb", van vkinek tapasztalata?
köszi előre is! -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
matyi012345 #35162 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz ebből.
Azért akkor lehet bemásolom a kérdésemet a másik fórumba, bár egyelőre úgy gondolom, hogy nem akarok milc-et. (Ezt megint csak olvasás alapján mondom, de elvileg drágábban kínál hasonló képminőséget és a mérettel nincs bajom)
Lényegesen egyszerűbbnek hittem a döntést korábban. Úgy tűnik nem fektettem kellő hangsúlyt az objektívre. Gondoltam a korábban felsorolt két Nikon valamelyike tökéletes lesz valamilyen kit obival, meg mondjuk egy fix obi-val a jobb képekért.
Már értem, akkor az 50d-nél a Canon 70-200 f4L USM objektíven volt nálad a hangsúly. Lehetne ehhez 60d, vagy akár 70d is, csak az már nem fér bele a keretbe. Tetszik egyébként ez a kombináció, objektívet találtam is többet, csak kicsit tartok az 50d-től a kora miatt. Egyáltalán nem félek a használt cuccoktól, de azért ezek a gépek már jó pár évesek.
Ami még felmerül itt az a videó hiánya, de persze nem ez az elsődleges szempont.Na még agyalok kicsit.
(Kíváncsi vagyok mit mondanak a másik fórumban, tényleg egy milc-et javasolnak-e
)
Köszi az eddigieket!
-
marcitp
őstag
válasz
matyi012345 #35162 üzenetére
Kicsit utánanéztem ennek a 70-200/4L-nek, csinálhatott volna ilyen obit a Canon Nikon véggel
Csak akkor tuti rádobott volna az árára egy 2x szorzót.
130k körül láttam ilyen obit, 90 körül van 50D, gondolom, egy alap 18-55 meg nem brutál..
Ez az 50D (nem ismerem a C-t) valahol D7000 kategória egyébként?
Sajnos Nikonból ennyiért mintha tényleg nem lenne meg... obifronton fogja a dolgot ez a 70-200 úgy tűnik.
De valahol meg az is nonszensz, hogy objetív alapján veszünk rendszert, mintha gombhoz a kabátot, de érdekes a setup, amit írsz.
off: Képeidnek van vmi gyűjtőhelye, ami publikus? Múltkor raktál kezdőkbe fotókat, nagyon kíváncsi lennék azok alapján a többire is. -
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #35157 üzenetére
Hát most már kíváncsi leszek a végeredményre, milyen gépre esik a választás...
Pláne, ha még a cserélhető obisba is benéz - ahogy ajánlottad - , mert ott még bővítik a lehetőséget milc és kompakt irányban is (all in one obi, fényerő az elején, zoom tartomány, kicsi könnyű...stb)...Állatok (állatkert), F1 témára valóban nem tökéletes a kitobi, de egy 18-200 VC-vel már el lehet indulni. Tudom ez nem fényerős, meg nem olyan penge, mint a 70-200-ak, viszont értékelhető képeket lehet készíteni vele, max beltérbe (család) kell vaku is.
Tükrös vonalon jó kiinduló alap akár canon, akár nikon vázzal. Aztán úgy is eldől merre hova.Szerintem a stabilizátor nem csak a bemozdulás miatt kell. Könnyebb komponálni is. 200/300 mm-en egy repülőnap repülőt, vagy kiránduláson egy madarat követni könnyebb.
#35159) N.GÁBOR: az az 5-70mm ( ekvivalenciában kb 25 - 350mm ha jól gondolom),
az itt kb a 18-200 -as (kb 27-300mm ) obi.Szóval megvalósítható, csak nem 18-105-tel... -
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35150 üzenetére
Kis szerencsével ~220 ezerből, D300, 80-200 f2,8, és valami kitobi. Ez még ütősebb kombó az általad írtnál. Ok lehet egy picit nagyobb szerencse kell hozzá, de simán összejöhet.
Kénytelen vagyok ismételni magamat, mivel ő kimondottan Nikon gépekről kérdezett a Nikon topikban, ezért jó helyre írta a kérdését.
A témához választunk fényképezőgépet és hozzá rendszert, nem pedig a márka választ témát.
Nos ez tök hülyeség! Ennek akkor lenne egy kicsi értelme, ha korlátlan pénzmaggal rendelkeznénk. De még akkor sem. -
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #35150 üzenetére
Az a helyzet, hogy kiemelted a felsorolásból az állat és F1 fotózást.
Gondolom 220k-t használtan értetted a váz + telére, mert a legolcsóbb 70-200 f4 l is 210k újonnan.
Ebben nincs stabilizátor, ami egy kezdőnek gond lehet (nekem se kéne stabi nélkül tele, mint kezdő), az f4 meg nem f2,8 vagy 1,8 hogy ne is kelljen.Család fotókra meg kirándulásra is akar a kérdező megoldást.
A 18-55 megint elmarad a 70-200-tól. Szóval középzoom lehet gyenge...szvsz
-
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35141 üzenetére
Szerintem nincs igazad, mert ö kimondottan Nikon gépekről kérdezett és nem általánosságban. És az is hülyeség, hogy ilyesmi témára nem Nikon vonalon indulnál el. Ettől függetlenül az 50D is(!) jó választás. De most Nikon gépekről volt szó.
-
rekid
addikt
válasz
matyi012345 #35091 üzenetére
Közben megtaláltam a "gyári" verziót is. Valóban.
Köszi. -
rekid
addikt
válasz
matyi012345 #35091 üzenetére
Gondoltam google első találat nem lehet olyan rossz...
-
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35019 üzenetére
Nem, szerintem ez inkább olyan, ha már a szakácsos példával jössz, hogy a szakács odaadja a tökéletes hozzávalókat, majd a vendégnek kéne megfőzni belőle az ételt. Amikor készítek egy képet én tudom, mit szeretnék, milyen legyen a végeredmény. Nekem az utómunka szerves és elválaszthatatlan része a fotózásnak. Vannak persze kivételek, pl tárgyfotózás webshopra, ahol megcsinálom a képeket, és a képszerkesztő az aki végül megmunkálja őket.
-
Roachy
senior tag
válasz
matyi012345 #35014 üzenetére
Én speciel nagyon utálnám, ha a megrendelő utómunkázná az én általam készített képeket. Raw fotót csak indokolt esetben adok ki a kezemből.
-
aleister
veterán
válasz
matyi012345 #35014 üzenetére
Igen, ebben igazad van. De ezt nem is Neked írtam hibának, hanem említettem, hogy megrendelői oldalról rossz a megközelítés.
(#35015) forceberg + (#35016) OPiiPO
Hibázott. Volt egy kis kicsi a rakás, de azért a földön fekvőbe rúgni már nem túl elegáns. -
RexMaximus
senior tag
válasz
matyi012345 #35005 üzenetére
A fajl merete helyett inkabb az oldal betoltesi ideje miatt kell az alacsony fajlmeret megrendeloi oldalrol. Foleg ha kompetitv piacon versenyzik az oldal. Sajnos ott nincs mese, muszaly letomoriteni mint a barom.
En nagyon sokaig egy Pentax ist DS-el fotoztam emiatt ilyenekt. Az azzal keszult kepeket gyrosabb feldolgozni is, talan a rawja akkora mint egy ujabb gep jpg-je
. Mindezt kitobival.
Ha nem kene a vakupapucs akkor lehet meg egy regebbi kompakt gep is megfelelo erre a celra. Csak manualis beallitasi lehetosegei legyenek es raw mert az sokszor jol jon.
Viszont van egy erdekes jelenseg. Vlsz a mobilos szelfik miatt. Profi fotos kepeit sok megrendelo nem tudja hova tenni a melysegelleseg hianya miatt. Nem tudjak pl portrenal miert nem fontos, hogy mi van 3 kilometerrel mogotte
-
aleister
veterán
válasz
matyi012345 #35005 üzenetére
Mondjuk ez elég rossz példa, mert pont, hogy a belépő DX-ek szálltak nagyon el felbontásban. Nem a felbontástól lesz egy váz pro.
A példa megrendelői oldalról is rossz. Attól, hogy aktuálisan kis méretben kell egy adott fotó (jelen esetben termékfotó) könnyen meglehet, hogy szükség lesz majd rá nagyobban is. Pl szórólapra, katalógusba. Ennek úgy kéne működnie, mint a moziiparban a filmfelbontások. Alapesetben böszöm nagy méretben készülnek el, melyet később a felhasznál igénye szerint lebutítanak.
-
Alien13
tag
válasz
matyi012345 #34872 üzenetére
Jól értem, hogy kevés fény esetén nem lehet a fotóhoz hasonlóan manuálisan állítani a kép fényerejét? Mert az lenne a lényeg, hogy pl. szobában vagy kevés fény esetén is lehessen videózni. Akkor ez azt jelenti, hogy külső fényforrást kell/ene használni?
Ez minden videózni képes fényképezőgép esetén így van? -
quby
őstag
válasz
matyi012345 #32869 üzenetére
Nálam árban nincs barátság...A másik alapszabály, hogy bárkinek bármit mondok találkának, amig a kezmben az áru és nincs kezemben az ára, addig nem kelt el. ha bárki érdeklődik akkor megvan, lehet jönni megnézni. Azt a vevőt aki ott áll előttem és lóbálja a lóvet, nem fogom elhajtani egy olyanért aki mondott valamit a telefonba...Engem sem vár meg senki....Ezért nincs még mindig nagylátóm
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #32595 üzenetére
Csak a vakut nem tudom úgy forgatni, hogy ne csillanjon be az üvegfelületen, ezáltal gyakorlatilag használhatatlanná téve az eredményt. Reprózáshoz közvetlenül kell megvilágítani a témát, nem jó az indirekt vakuzás.
Egy lámpát viszont elég csak 4-5°-os szögben megdönteni, és márig nem fog becsillanni az üveglap. Viszont továbbra is meglesz a közvetlen megvilágítás.
-
Balinov
titán
válasz
matyi012345 #32484 üzenetére
pontosan ,en is azt akartam kidadogni, csak kicsit docogosebb lett
-
szmayer1
senior tag
válasz
matyi012345 #32411 üzenetére
Nekem összességében egy picit mindenbe jobban bejött, de mint írtam ez csak is az én döntésem volt. Így hogy volt alkalmam kipróbálni mindkettőt, valahogy a Nikkor jobban meggyőzött. Igazából leírhatatlan hogy miért, érvek ellenérvek mind a kettőnél vannak, de valahogy a Nikkor jobban bejött.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
matyi012345 #32121 üzenetére
Jobb vaku?
-
metal01
őstag
válasz
matyi012345 #32099 üzenetére
Teljesen igazad van. Mások a szokások...
-
metal01
őstag
válasz
matyi012345 #32073 üzenetére
"Én utazásra maximum telefont viszek és azt se használom túl sokat."
Ha egy olyan helyre mész utazni, nyaralni, ahol megismételhetetlen emlékeket tudsz fotózni, akkor azt telefonnal fogod? Vagy azzal sem?
-
válasz
matyi012345 #31873 üzenetére
D3300, vigyázat - azzal a Sigmával nem lesz AF (de ha nem kell, akkor mehet).
-
szmayer1
senior tag
válasz
matyi012345 #31869 üzenetére
Értem, de én erről az obiról írtam előszőr AF-S Micro Nikkor 40mm 2.8G. Vagy netán ezzel is van valami bajság?
r.levente75 csak azt írta, hogyha egy 50-es fixet vennék akkor az mellé lehetne alternatívaként egy közgyűrű. De az eredeti elgondolás az a fent említett obi lenne.
-
Byk01
őstag
válasz
matyi012345 #31718 üzenetére
Egy rövidet beleszólok én is (nehogymár kimaradjak a jóból). Talán nem számítok egyik irányból sem elfogultnak, mert D7100-am nem is volt, és nem is szándékoztam venni.
Amiből ez a vita kiindult, egy 2 és fél soros hozzászólás volt, ami leginkább egy konkrét gépről szóló véleményt tartalmazott, és volt benne egy közbeszúrás a D7100 hibájáról.
Szerintem két dolog miatt alakult ki ez a lufi: egyrészt keveredett az adott gépről szóló véleménnyel az általános jelzés, és így volt egy olyan értelmezési lehetőség, miszerint úgy egyben nem érdemes foglalkozni a D7100-akkal. Beidézem: "Azzal a géppel összességében kár foglalkozni szvsz.."
Úgy gondolom, te csak az adott ebay-es gépre gondoltál, azonban ez után a másfél mondat után "plusz a D7100 amúgy is problémás. Banding, lilás elszíneződés, már többen jelezték itt a fórumon." értelmezhető valamennyi D7100-ra is.A másik, hogy ennyi, amit leírtál túl sommás ahhoz, hogy azok, akikben még csak formálódik az elképzelés, hogy jó lenne nekik egy középhaladó váz utánanézzenek a problémának, inkább élből el is vetik a D7100-at, mint lehetőséget, hisz leírtad, hogy problémás, nem pedig van közöttük problémás, vagy problémás lehet.
-
andrisms
aktív tag
válasz
matyi012345 #31700 üzenetére
A magam nevében beszélhetek csak, én semennyire sem vettem sértésnek, mint D7100 tulaj. Egyszerűen zavar a nagyfokú ferdítés.
Anno volt egy elképzelésem vázválasztás terén, utánaolvastam, és végül emellett döntöttem, itt kijelentem hogy nem rosszul.
Viszont ha ideesik valaki, aki nem követi nap mint nap a topikot, meglátja a hozzászólásaid, azonnal elmegy az életkedve is ettől váztól.
Azért annyira nem rossz ez sem, pláne hogy kezd lemenni az ára.Vannak hibás darabok, tényleg mint leírtátok. Ugyanúgy a komolyabb kategóriában és árszegmensben is(D800), plusz az előd a 35mm-es fixel, de mégsem kellene ennyire elásni egyik típust sem ezek miatt.
Azért is bátorkodtam jelezni, hogy kicsit túlzásba estek nehányan. És itt nem csak rád gondolok, kérlek ne vedd magadra.
És ne legyen ebből vita, én lezártak tekintem ha nem jön olyan valasz, ami miatt újra elő kellene vennem ezt a témát.
Szerk: igen, lehet ez a magam részéről szubjektív vélemény, és lehet nem így vélekednék ha velem is előfordult volna, de új gép esetén nem erre való a garancia? Ezt komolyan kérdezem, nem tudom javítják-e emiatt. Használtnál meg ellenőrzi a vevő ha tudja.
-
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #31700 üzenetére
"Ez a topik része lenne, hogy azokra a problémákra amik eddig kiderültek, felhívjuk a figyelmet"
Valóban, de jó lenne tényszerűen. Nekem csak ezzel van gondom.
Leírtam milyen észrevételek voltak azok, amikre csak nagy általánosságban hivatkoztál...."A gond az, hogy ezt az adott típus tulajdonosai személyes vérigsértésnek veszik és egyből jön a kardoskodás."
3 felhasználó és fórumozó leírta a véleményét, és ami fontosabb, a tapasztalatát mindenféle fanboy-oskodás nélkül, egyikünk sincs vérig sértve szerintem. Ti olyat nem tudtok úgy sem.
Ha az kardoskodás, hogy az általánosságban bedobott féligazságokra kaptok tapasztalati reakciót, akkor legyen. Még egyszer leírom, senki nem állította, hogy nem léteznek a hibás jelenségek. Ha minden helyzetben , minden kép szar lenne, akkor igazatok lenne, de nincs így. Szóval ajánlható a szóban forgó váz és nem fog vele rosszul járni senki (ill. rajtatok kívül ugye...).Aztán kapod a támogatást ((#31702) daa-raa), amiben gyakorlatilag lehülyézik az embert, mert mi csak buta kiscserkészek vagyunk, akik nem veszik észre a hibát, de ti profik a youtube-ról, a 'hallottam és valamit írtak a fórumon is' szakmaisággal simán tudjátok a frankót...
Ezzel tényleg nem lehet mit kezdeni. -
Throme
veterán
válasz
matyi012345 #31687 üzenetére
Kb 3 éve kint van a termék. Eddig itt egy valaki jelezte, hogy normál körülmények közt előjött a lila színhiba, sávosodás.
Egy másik készített egy képet, majd -5Fé-vel korrigálta és akkor jött elő. (ha jól emlékszem)
Most olyanra gondolok akinek volt/van ilyen váza.Van még itt kb 3-4 júzer aki nem jelzett hibát, mert valszeg nem kellett extrém módon húzni a képen.
Aki munkára keres gépet nem ezt a kategóriát és nem a d7100-zat keresi.
Felteszem ezért se árasztja el a topikot a lila sávosodás.
Hobbistáknak meg bejön a masina."Akinek meg jó az örüljön neki, de attól még ne tegyen úgy mintha ez egy nem létező dolog lenne."
Nem úgy teszünk, hogy nem létező probléma. Senki se állította!
Pont ti állítjátok, hogy egy ez olyan dolog, hogy bármit fotózol ott a sávosodás és ne vedd meg.
Ne lepődj meg, hogy erre kapsz reakciót."arról nem beszélve hogy egy optikát lehet kalibrálni"
Csak megemlítem Freddy esetét D7k + 35 fix. Kalibráció után is szar volt.
Akkor most kiáltsuk tele a fórumot , hogy szar a D7k (ja és a fix 35) és meneküljön tőle ki merre lát! Az összes elégedett D7k tulaj meg hazudik és ömleni fog a sok átvert fórumozó ide a topikba wwhhháááá. -
energomatt
őstag
válasz
matyi012345 #31621 üzenetére
Többen használjuk itt a fórumon és ilyet nem jeleztünk, éppen ellekezőleg, azt jelezzük, hogy jelenleg az egyik legjobb választás, ami a típust illeti. A konkrét ajánlatról nem tudok véleményt alkotni, mert ahhoz tudni kellene, mennyi lenne a javítás költsége. Még akkor is, ha nem állna szándékodban javíttatni.
-
kulerr
őstag
válasz
matyi012345 #30955 üzenetére
Szia.Köszönöm a tanácsot.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
matyi012345 #30845 üzenetére
Igyekeztem de nem ment át teljesen, sajnos programozható gombra nem tudom rakni. Az van hogy manuál módban, élőkép be, látom milyen lesz a videó. Rekeszt tudom állítani,iso érték, aszerint változik az élőkép, illetve záridőt is, de csak 1/50 ig ez fölé nem enged(mert a videóm 50fps re van állítva).
Ez videóhoz van, tudok ugye így fényképezni is, az volt a kérdésem hogy fényképezéshez van e valami ilyen hasznos funkció.
Nem lenne néha rossz ha nem kellene ellőni pár felesleges képet, hanem így rá lehetne ellenőrizni. -
glaci
őstag
válasz
matyi012345 #30162 üzenetére
És (#30163) Colonel993 is:
Köszi srácok!
Az a baj, hogy én ha lehetséges, akkor inkáb egy tökéletesen működő üveget szeretnék.
De most ezzel nagyon befürödtem ...
Már nem cserélnek 3 napon belül, ha a termék hibája a rendeltetés szerű használatot akadályozta? -
válasz
matyi012345 #30156 üzenetére
Igen, az meg a másik problémám... még pár hónapig garis, szerintem megfuttatom egy körre, hátha tudnak vele mit kezdeni.
-
matyi012345
őstag
válasz
matyi012345 #30155 üzenetére
Na most meg is néztem a képet
Azt gondoltam jobban csíkosodik. Viszont alul a lilás elszíneződés 1/6 másodpercnél az brutális. Most próbáltam az 1200D-men, 6400 1s és semmi. Ez engem jobban aggasztana.
-
rottbali
csendes tag
válasz
matyi012345 #30133 üzenetére
Jó néhány éve megvan már a d3100 és párszor eljátszottam a bővítés/fejlesztés gondolatával és mindig oda jutottam, hogy nem tudtam eldönteni merre érdemes fejleszteni. Vakum, állványom, jó táskám, időzítős távkioldóm van. Egyedül a tamron 70-300 di ld-t nem használom mert nagyon lassú és a vele készült képek sem nyűgöznek le... -
Larry303
addikt
válasz
matyi012345 #30091 üzenetére
látod mégsem értik
(#30081) pont ez a lényeg...ezt nem változtatod, hanem más üveget tekersz fel
-
_füles_
csendes tag
válasz
matyi012345 #30091 üzenetére
Ennyi. +1
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
matyi012345 #28433 üzenetére
Nem tisztáztuk az attitűdöt.
Ha a kolléga szeret fotózni, akkor szerintem nincs kérdés, egy ilyen körútra normális fotóscuccot visz.
Ha nem szeret fotózni, akkor meg mindegy mit visz. Ezzel sincs gond, nekem is van ilyen ismerősöm, bejárja a világot, aztán feltesz a facséra egy csomó ferde, zajos, bemozdult izét. Ő az akit írtál, megéli az utazást.A milcet direkt írtam én is, de ne a kompakttal említsük egy halmazban. Telefon/kompakt, illetve DSLR/milc amiket össze kellene vetni.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
matyi012345 #28427 üzenetére
Nem kövezünk, de azért...
Ha a súly nagyon számít, akkor inkább valami milcet. De egy váz + 18-105 nem a világ vége azért. Egy 10-szeres zoomos kompakt kb annyit ér mint a telefon. Egy kalap sz*rt... Hamár elmegy az ember fia a világ másik végére, ne egy SD kártyányi zajtengerrel térjen haza.
Meg lehet élni azért a látnivalókat úgy is, hogy fotózgat közben az ember, de az igaz, hogy nem a keresőn keresztül kell a világot nézni abban a bárhány napban, mert annak sincs értelme. Én úgy vagyok vele, hogy szívesen nézegetem az évekkel ezelőtt készült külföldi képeim, segítenek felidézni az emlékeket.
-
terra052
őstag
válasz
Van benne valami, vagy fotózol, vagy nézelődsz.
Vagy fotózol, és majd itthon megnézed, amit ott élőben láthattál volna. -
Komgeri
csendes tag
válasz
Igen ez a "B" opcio, de abban pedig nikon 1 J5 10-100mm-t neztem. De az is ~180e pénz. Ennyit kiadni egy "csak rohangalosra" vagy akkor a nikon 1 AW1-t? Es akkor nem kell felteni a viztol sem? Vagy megkockaztatom hogy beruhazok es benyelem azt a 40-50e-t amennyiert kevesebbert el tudom adni hazateres utan.
-
torzo
őstag
válasz
matyi012345 #26621 üzenetére
Majd daa-raa tanár úgyis szétseper mindent, hiába szimatol itt a kiskutya. Amúgy meg biztos nem bántana, mert az ő vázát vettem meg és éppen jön le a gumija!
-
flash-
veterán
válasz
matyi012345 #26141 üzenetére
abszolút gondolkodom rajta, egy fotó szine,szinezete kb eldönti hogy egy kép jó vagy nem,
Lr preseteket-templatek-et meg nem sokra tartom.. -
spanyoll
addikt
válasz
matyi012345 #26141 üzenetére
Valami olyan rémlik, hogy az olcsóbb verziók elég szarok és csak nagyjából félszürkék, a rendesek meg 25 körül vannak; aztán tévedhetek is.
-
w.miki
veterán
válasz
matyi012345 #26127 üzenetére
hogyan kell a jpeg-et paraméterezni a gépen?
(jobbára automatán használjuk, és jpg-et mentünk, mert annyira még nem értünk a fotózáshoz, hogy biztos kézzel állítgassuk a manuális módokat)
-
DonRazzino
senior tag
válasz
matyi012345 #25807 üzenetére
Real_Necro, matyi012345: Köszi a válaszokat. Haver végül elverné a plusz pénzt 3300 helyett 5300-ra (jobb AF és flipout screen miatt), így végül marad a 18-55VRII. Majd eljön az ideje, amikor egy családi bulin kijön a kit sötétsége, ami a túrákon nem. Majd rábeszélem 35 1.8G-re.
-
t.imi
addikt
válasz
matyi012345 #25574 üzenetére
Háttal a falnak közlekedni.....óó nem
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #25442 üzenetére
Azt ne mondd, hogy Te nem tartasz Sztálin-gyertyát a zsebedben. Ilyen felkészületlenül elindulni fotózni...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
matyi012345 #24965 üzenetére
A 18-105-ről olyan 5 évnyi tök átlagos használat után kezdett es lejönni a zoomgyűrű... párezerér orvosolták a nikon szervízben. Ezek sjna ilyen építési minőségűek, nikkor létükre.
-
törölt tag
válasz
matyi012345 #24965 üzenetére
Próbáld ki, hogy sokáig kint van a napon. Elég szépen fel tud melegedni, és kissé meg is lágyulhat emiatt a gumi. De az a 70-300VR inkább úgy néz ki, mint amit szétszedtek, lehúzták róla a gumigyűrűt, de nem tudták rendesen visszatolni a helyére.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
matyi012345 #24951 üzenetére
Nem védeni akarom, de én speciel vigyáztam, vigyázok a 18-105-ömre, de a használat során nekem is hasonlóan lejött a zoomgyűrű... Ez azért még nem jelenti automatikusan azt, hogy ütve-vágva volt, egyszerűen csak azt, hogy használták (ez mondjuk az objektívsapkán is látszik). Persze én is szívesebben vennék maku állapotot.
-
OTika
aktív tag
válasz
matyi012345 #24945 üzenetére
-
w.miki
veterán
válasz
matyi012345 #24942 üzenetére
de a nikkor 70-300 vr is ugyanebben az árban van nem?
akkor mire gondoltatok, mint olcsóbb alternatíva? -
w.miki
veterán
válasz
matyi012345 #24898 üzenetére
még annyit, hogy amikor Tamron-ra ajánlottátok erre az obi-ra gondoltatok, igaz?
-
lmaresz
aktív tag
válasz
matyi012345 #24921 üzenetére
Itt van a fólia
-
matyi012345
őstag
válasz
matyi012345 #24920 üzenetére
Most jut eszembe..a gépbe eleve van OLPF ami nem engedi át az infrát tehát eleve azt a tartományt sem amiben a hősugárzás történik.
-
hangyi
csendes tag
válasz
matyi012345 #24874 üzenetére
Köszi a gyors választ. Az AF-S nem követi a mozgást , ha jól tudom, a fókuszcsapda beállítást elmagyaráznád ? Rákerestem , pont ebben a témában volt , de sajnos angolul.
-
spanyoll
addikt
válasz
matyi012345 #24817 üzenetére
+1/2
Van de lefosom, főleg ha dolgozni kell és cserélgetni az obikat. Ha valakinek nagy szívfájdalma akkor vesz a neten vagy Bp-en aprópénzért első hátsó kupakot és potkívánok. -
Larry303
addikt
válasz
matyi012345 #24662 üzenetére
az csak egy dolog...az abból nem derül ki, hogy user error, vagy félrehord a fokuszrendszer...
-
aleister
veterán
válasz
matyi012345 #24632 üzenetére
Az objektíves topicban ott is van az első hsz-ben.
Ez a Nikon DSLR topic. -
Larry303
addikt
válasz
matyi012345 #24626 üzenetére
f 16 ra max a csillogás miatt rekeszeli, és külön rárakja a már általad is említett foksusorozatra.
amúgy a nikon is tud 1:1et közelponton.
btw sztem a kitüvegnek eleve 30cm körül van a közelpontja, szép egy kompo lenne az termék fotoként
mondjuk 600x400 ra még kropolni is lehetne simán- csak hát kérdés mennyire igényes amegrendelő- és a fotos...ha már az ember egyszer megcsinálja... -
xXxian
senior tag
válasz
matyi012345 #24346 üzenetére
kispiroscsík? háromszög..vagy mia tosz
-
Colonel993
senior tag
válasz
matyi012345 #23923 üzenetére
Azóta a helyzet az, hogy 15e HUF...
Sokazmánérte?
(55e expo, tartalék u.gyártott akku, IR kioldó, meg SD kártya, de az nem oszt nem szoroz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- VMware
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Insta360 X5 8K Akciókamera, ÚJ, számla, gari - AKCIÓ!
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest