- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
Helo, nem tudom mennyit fogod használni, de ha viszonylag sokat, akkor esetleg pár hónap múlva üzend meg majd hogy bírja a gyűrődést. Lehet sokaknak jól jönne egy olcsó de jó alternatíva. Eső/vízállóság talán nem fog kiderülni, de varrások, zipzár, egyebek, ha jól bírják, az már elég jó lehet sokaknak.
-
szmayer1
senior tag
Tehát ha jól értelmezem, akkor nem egy rossz gép ez.
Viszont ahogy irtad a középső 9 fókuszponton kívül, nehezen talál fókuszt gyengébb fénynél, de a középső 9 az atomjó, a közepe meg bombabiztos??
Az elrendezés nem hiszem hogy zavarna, de még nem láttam.Viszont iso 2000-nél kezd zajosodni
azért az már nem rossz. A d7000 az max iso 800 de tényleg!!
Iso 2000 az eszméletlen jó.
-
updog
őstag
"Mindenkinek D850 18-400 1.2 VR-rel"
A 18mm nekem még túl szűk, és szeretnék egyúttal mélyegezni is, egy 6-1200 1.2 VR nekem jobb lenne.
Anno nekem választani kellett, hogy D5200 vagy D3200 (én mondjuk újonnan vettem, de meglett volna a keret), végül a D3200 mellett maradtam, és nem bántam meg. Persze én fókuszpontból többnyire a középsőt használtam, illetve sosem volt szükségem a kihajtható kijelzőre. De így használtan, sok év után szerintem is kb. tökmindegy, illetve ha egy árban van akkor D5200, ha az állapota indokolja.
-
rekid
addikt
Így elsőre teljesen minőséginek tűnik, gyors összeraktam a tesztekkel ellentétben nekem nem "lóg" egy picit sem ez a nagy méret. Amint lesz időm fotózni ki is próbálom.
Ennyi pénzt tuti megért.. most már csak időt kéne vásárolnom fotózni.. -
Mirman
őstag
Voltak MFT milceim több is , nincs velük baj , de amire nekem főként kell a gép (portrezni) arra nagyon drága ha viszonylag kicsi dofot akarsz. Fuji , Sony a vázak fogása miatt kiesik úgyhogy marad a Canikon tükrösök kb 2 évig aztán váltás FF MILC-re , addigra fogok ott tartani anyagilag hogy beleférjen.
Erre az időre szeretnék egy normális rendszert 4-5 obival amiből utána lehet feljebb lépni MILCre .
-
randras_83
addikt
Megmondom őszintén hogy miután egy ugy akksi púpos lett a D5300 mellett töltés után vettem észre, pontosabban nem töltés közben-csak villogott gyorsan a töltő- na azóta nem foglalkozom ilyenekkel. Csak a gyári, még akkor is ha 20k itthon. Szvsz egy 400k-s váz mellé bele kell hogy férjen egy eredeti pót akksi
-
rekid
addikt
-
hotkar
senior tag
Hagyd a fenébe. Nagyon rosszul nem járhatsz vele.
A D750-hez kapott EN-EL15 (eredeti) akksi pl. az általad vásárolt és az e-bay-en linkelt változatnak az ötvözete:
- az akksi hátulján a hologram fölött Nikon felirat van úgy, mint a tiéden, de eltérően az e-bay-en közölt fényképpel;
- viszont az enyémen egyáltalán nincs QR kód, pontosan úgy, mint az e-bay-es fényképen.
Szerintem várd meg, mit produkál, de egzakt mérést úgysem tudsz végezni.
-
i-sti
senior tag
Innen van a hamisított akksi.
Most töltödik meglátom gépben mennyit bír. Van valami sztressz teszt akkuknak?Eladó állítása szerint van 30 napom hogy küldjem vissza Londonba és vissza kapom a pénzem.
Mondjuk azt is állította, hogy eredeti az akksiEsetleg a topic leírásba is belehet tenni, hogy ettől az eladótól csak az vásároljon, akinek hamisított akksi kell.
-
Csomagolás passz, de nekem az akksin az a totál olvashatatlan mátrixkód rettentően büdös...
Konkrétan a bal és az alsó oldalának egybefüggő fekete csíknak kellene lennie - szabvány szerint -, itt pedig még a feltöltés képminőségénél is elég egyértelműnek tűnik, hogy szőrösödik mindkettő. Ilyen hibát Nikon aligha csinál...
-
pergabb
senior tag
írtam, kalibrálni tudom, pusztán canon oldalon az élességi tartomány 1/3-ad része esett a fókusz elé és 2/3-ad része mögé, ezt mondta még Ropi, itt meg fordítva van, a 2/3-ad része esik elé, ezért is kérdeztem, hogy kalibráljam e úgy, mint canon oldalon, vagy maradhat így, hogy az élességi pont mögé 1/3-ad jut és elé 2/3-ad.
-
Mirman
őstag
Nem tudom hova valósi vagy országilag , de itthon az Ikeaban olcsóbb az elem lényegesen .
-
i-sti
senior tag
-
-
Throme
veterán
Nálam régebbi YN vakuba a ladda tölthető ceruza akksik váltak be. Szóval +1 a ladda-ra. Árban is jobban jössz ki.
Markolat csak a + akksi miatt kell?
Nálam nem opció a markolat, így a táskában van mindig a tartalék akksi. Minek is cipelném azt kézbe, mikor nincs rá mindig szükség? -
-
fireman123
őstag
Ja, még az árban is....
, viccet félre téve, nem hinném, hogy a képeken nagy különbséget látnál, de nézz képeket a flickr-en, hátha meggyőző lesz, kérdés. hogy megéri-e az árkülönbség vagy marad a 18-105 és veszel mellé valami mást +ban.
Amúgy a +35 mm nem igazán látványos..... [link] -
marcitp
őstag
Nézz rá erre a portfólióra esetleg, meg az exif-re.
-
bandigno
senior tag
értelmezhetetlen számomra a kérdés azután, hogy 9000 képet szondáztattál egy programmal!
rottbali: először azt találd ki, hogy teljes rendszerváltás mennyire zuhantaná meg a brifkót és bírja-e az új vázat etetni üvegekkel! HA maradsz a megszokott vonalon, akkor a 7200 jó választás, tényleges előrelépést fogsz tapasztalni a felsorolt problémáidnál
azt a 18-105-öt meg gondol át, hogy kell-e új 2x annyiért, mint amiért most elmegy a 3100 mellé!
-
i-sti
senior tag
-
szacsa82
tag
Eredeti kontra utángyártott... Örök vitatéma... én olcsó utángyártott párti vagyok, még sosem volt bajom velük, persze kicsit gyengébbek általában, de pótnak bőven megfelelnek, vannak majd 10 éves pótaksijaim, amiket már szigszallag tart össze, és még mindig dolgoznak. Mivel ötöd áron lehet venni őket, számomra nem kérdés...
-
Mondjuk van némi értelme amúgy az ExposurePlotnak is - jó, hát NEF-et nem annyira szereti, de ez úgyis mindegy, megkerülhető probléma.
IrfanView-val simán leméretezheted az összes képedet mondjuk akár 64x64 pixeles JPEGre (a méret hótmindegy, az EXIF a lényeg), aztán azt eteted meg az ExposurePlottal.
-
Érdekes, nekem ez nem igazán kajálja meg a NEF-eket...
Egyébként IrfanView + metadata plugin is használható - batch rename, name pattern-hez $E37386_$N, aztán alfabetikusan sorbarendezve a fájlokat meg tudod saccolni, hogy melyik gyutáv a leggyakoribb. (Utána meg egy regex-szel letörlöd a fájlnév elejéről a cuccost.)
-
hotkar
senior tag
-
Motaba78
addikt
Amikor, én váltottam gondolkodtam a 24-70 2,8-on, de árban jóval több lett volna, illetve nekem kevés volt a 70-es vég. (tudom megvágva a képet kaphatok 105mm-ert)
Ekkor jött képbe a sigma 24-105 f4 "C" széria, meglátni és megszeretni érzés volt.
A nagyobb átfogás nekem fontosabb volt mint az 1fé előny a 2,8-al szemben.Szép rajzolat, kellően éles nyitott állapotban is, nekem elég gyors fókusz, jó építési minőség.
Képet estefelé tudok esetleg küldeni.
-
marcitp
őstag
ühüm...
nem szégyen az
valaki kérdezte a bőrszínt.
D300 és 7200-al fotóztam tegnap este a családot felváltva, öreg vs új szenzor--> elég nagy különbségek vannak. Raw-ban természetesen, D300-nál erősen meg kell dolgozni, hogy "hasonló" legyen, mint a 7200-al. Szóval ez a bármilyen bőrszínt kihozol raw-ból lehet igaz, de van amelyikkel jóval könnyebb. Az auto WB is sokkal pontosabb, árnyalatok stb, teljesen más a kettő. -
Throme
veterán
Ezt el is felejtettem, hogy Karácsonyra fotóalbumot szoktunk ajándékozni.
Ezekből elég gyorsan összejön az ingyenes szállításra az összeg.
(mondjuk biztos benne van, mert senki nem dolgozik ingyen, csak jól hangzik...sz@r belegondolni, hogy ha nem ingyenes, akkor a szimpla termékben mennyivel több a szállítási költség.... nem 2000 Ft).Szóval ja, a cewe nálunk is felmerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest