- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz
#40935168 #23980 üzenetére
Olyan jó az a balszélső, hogy azóta csak azzal lövök. Ha netán jobb oldalra kerülne a téma, akkor meg fejreállítom!
@Telomanikus: Mindenki ugyanezt a sablonszöveget kapja meg. Én onnan tudtam meg, hogy zárcsere volt (nem ismerték el, csak mosolyogtak), hogy a felhasznált alkatrészek listájában ott díszelgett a shutter! Te ilyet nem kaptál?
-
Real_Necro
veterán
válasz
#40935168 #23660 üzenetére
Nincs köze ahhoz, hogy most 16MP-t lesel, előtte meg 40MP? Utóbbinál hol van már a 100%?
Nekem is gyönyörű szép éles képek születtek D90-el 12MP-en, aztán jött a D7100 meg a 24MP... át kellett szokni rá, nem jöttek elsőre olyan könnyen a dolgok, mint ahogy azt megszoktam. Igaz nem is pixelkukkolom.
De szerintem ez nálad erősebb kütyübuzulás, korábban is tudtál penge képeket lőni és nem panaszkodtál egészen addig, míg nem szaladt meg az ujjad a nagyításon.
-
gab.m
senior tag
válasz
#40935168 #23646 üzenetére
Nem tudom mi a bré van, magyar boltokban még úgy látom rendesen van készleten... Nem tudom, hogy ez a becsillanásos történet miatt van-e.. Kicsit fura a dolog, mert asszem még tavaly év végén kiadtak egy nyilatkozatot, hogy a hibás példányokat javítják. Létezik hogy csak emiatt visszahívják a gépeket? Én sajnos tartok attól, hogy van valami más is a háttérben... Ettől függetlenül valamilyen szinten leszarom, használom a gépet, teljesen jól teszi a dolgát, valós körülmények között nem találkoztam még a becsillanással.
-
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #23611 üzenetére
oda pontosan az ultimate uwa zoom kell nikontól, csak a szűrőzést kell vhogy megoldani
filoztam most, hogy melyik üveg legyen 18-35G és a 16-35 vr között, de úgy döntöttem nem ér meg annyi pluszt az 2mm meg vr, inkább most az "olcsóbb" viszont azt is eldöntöttem, hogy következő spórolás a 14-24 re lesz
amúgy igen még az 50es meg a 85ös mellé és kösszönöm szépen -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #23543 üzenetére
Tudom, de épp egy olyen képet kaptam, ahol megjelenik a váz típusánál a D800E. Gondolom exif-ből szedi ki ehhez az infót.
Ami a fura, hogy IV pluginnal tökéletesen olvasható minden képem minden exif adata. Ellenben a camerashuttercount.com-ra feltöltve mindkét vázammal "It looks like your camera doesn't supply the necessary information." hibát kapok.Ezért kérdeztem, hogy nálatok müxik-e.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #23343 üzenetére
Egyetértek.
A Sigma nekem is sokkal szimpatikusabb. Érdemes elolvasni ezt az összehasonlítást. Tulképpen mindegyik üvegnek van valami kehéje.
A Sigmával a böszöm súly (majdnem 1 kiló!! ) a bajom. Az a kis focus shift engem nem zavarna. -
torzo
őstag
válasz
#40935168 #23022 üzenetére
Jaaajjjj, ne is mondd! Ekkora barmot, mint én! Klerooooooooooóóóóóóóóó! Visszaveszeeeeem!
Ja, X-T1 tényleg brutál, hogy mit eltűr magas iso-n, de az af gyengusz, lassú. Ha tudná kicsit gyorsabban, a dslr azonnal menne a levesbe!
De hiába kínáltam neked, hogy gyötörd meg! Nem bírod a szagát? -
-
bandigno
senior tag
válasz
#40935168 #22792 üzenetére
dec 24-ig tervezem beszerezni a vázat! D600-at néztem ki, de még a hétvégén agyalok! jelenleg 50 1.8G és tami 70-300 usd vc maradt meg, amik kirajzolják a ff-et! hogy milyen áron sikerül beszerezni a vázat, attól függően lesz vmi alapzoom v kicsit szélesebb, mivel az jobban vonz!
most beleszaladtam egy ilyen tami 17-35 reviewba, nem hangzik rosszul!csak eladó nincs nagyon!
-
válasz
#40935168 #22792 üzenetére
Teljesen vakvágány, hogy csak über drága üvegekkel lehet ellenni FX-en. Az olcsó 50-esek, makró obik mind-mind kiválóak FX-re is.
Igazán csak az újabb 1.4-es üvegek és a jó melós zoomok(24-70/70-200) a drágák, de azok is csak akkor, ha mindent akar az ember, stabi, gyors-pontos AF és remek kép.
A nagylátó rész talán a legnehezebb, a sarkokban és a szűrőzhetőségen sok minden elvérzik. -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #22440 üzenetére
Olyan nincs.
Jól látod, hogy nincs alul érzékelősor a vázon. Egyedül akkor lehetne kábel nélküli kivitelt csinálni, ha lenne rádió a D5100-ben, de az sajna nincs, csak IR.
Az én vázamat fater örökölte meg. Neki sem tetszett a kábel, ezért kivette. Így is ellátja a legfőbb feladatát a markolat, mert kényelmes lett a váz fogása. Pluszbónusz a használati idő is duplájára nőtt a 2 aksi miatt, de ez ebben az esetben másodlagos.Engem sosem zavart a kilógó kábel.
-
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #22440 üzenetére
Persze, hogy kell...
De amúgy a plusz fogás miatt (ami teszem hozzá ezeken a gépeken csak az 5300-nál használható, a többi vicc) simán érdemes... meg a 2X -es akkutárolás miatt is. (olyan 2,3X -os teljesítmény pluszod van így, az exponenciális terhelési felület többlet miatt.Kábelt meg kilehet húzni ha nagyon nem akarja használni azt a vertikális gombot / félti, hogy magával rántja a fél világot...
Más megoldás nincs.
Korábban volt egy érdekes megoldás más gépekre is; IR jelet küldött a markolat és ez alapján sült el a gép...
Egy vicc kategória volt, nincs AF time (ha csak nem be nem állítottad) és folyamatosan Remote módban kell lennie a gépnek ami eszi az aksit.
És mindezt úgy, hogy TALÁN működik is.
Üzletekben az eladók is inkább lebeszélnek róla, olyan -
Colonel993
senior tag
válasz
#40935168 #22381 üzenetére
Ha már ilyent lehet akkor akkor én is bedobnék valamit;
Valakinek nincs D7K-n figyelő com. csatiba való dugója ? [esetleg, hogy hol kapni?]
Amibe a távkioldó és a többi daganatszerű szörnyűség megy.Akarok kendácsolni századmásodperc pontosságú automatizált kioldót de ez nem csak egy nyomi Jackdugó mint egy Pentaxen
-
Freddy76
addikt
-
nesa
veterán
válasz
#40935168 #22313 üzenetére
4/3 adapter hasznalataval van van ra 150/2 zuiko olyan eles b+ hogy levagja a fejed
persze ettol meg nem lesz a vaz ff de erdemes kiprobalni, a mintaboltba tuti van nekik.
-
m3ss
veterán
válasz
#40935168 #22206 üzenetére
de hol van zaj a linkelt kepeken? nehogy mar ez neked sok legyen
sztem iso200-on tobb zajt csinal nekem 5d. iso6400-on milyen?
nekem a szenzormerettel van bajom. racsavarsz egy 50-est egy ff vazra, ott mar 1.8-on egesz szepen meg lehet szuntetni a hatteretrelative olcson. na most egy 25 0.9-es uveg ami eles is gondolom nem (lenne) olcso...nagyobb szenzor kell.
meg azert kivancsi lennek hasznalatban, mennyire jo a kezeletoseg,mennyire lehet gyorsan valtani a fokuszmezoket...van-e olyan gyors akcioban mint egy joystickos fenymasoloiyf: attol hogy kicsi, meg lehet jo markolata, fogasa.
-
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #22204 üzenetére
jó rendszer, de szvsz nincs akkora előnye, mint amennyivel drágábban hozza ki uazt a képminőséget.
volt nálam kb egy hétig a kistesó, meg majd két hétig az omd em5 is
az alap kit obival, egyeltalán nem dőltem hátra tőle. a fényerős fixekkel más a helyzet, de a kiadás isLassú Víz: a hdr hole
még mindig tudok rajt röhögni
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #22204 üzenetére
Ilyen a d600+105/2.8VR is, csak az 2.8-on karcol.
Biztos jóféle az a kombó, de annyi pénzért már d610+85/1.4G-t is adnak (nem mintha a 85/1.8G nem lenne elég). Csak az a furcsa nekem hogy idejön egy illető aki zöldfülű még a dolgokhoz és összeszedte a pénzért egy tükrös gépre de Ő vegyen mást mert az a nyerő most pl szerinted.. holott biztos jó dolgok azok, csak lehet már kézbevétel után azt mondanám hogy nekem nem kell ilyen kis váz mert elveszik a kezeim között (nincs semmiféle méretfétis, de a d600 is csak markolattal megfelelő méretű) az E-M1 meg kisebb nála. AF terén bizonyára jobbak, csak ha el van a kérdező egy d3200+18-105-el is és azért jött ide hogy megerősítést várjon, személy szerint én nem örülnék ha teljesen mást ajánlanának. off
-
atok666
őstag
válasz
#40935168 #22200 üzenetére
Ismerosom szinten tukrost szeretett volna venni, aztan vegul vett egy em10et kitobival meg egy 45/1.8at hozza - az ajanlasomra
Ha most vennek ismet gepet, valszinu megvennem azt amim van, vagy egy mk3mat. En elvagyok vele, a shiftelessel, meg sulyaval meg minden nyugevel egyutt. Majd ha raunok, vagy elkap a kutyubuzulas ismet, akkor ... akkor majd meglatomAtok
-
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #22176 üzenetére
Esetleg konkrét példát is írnál?
Engem is érdekelne rohangálós gépnek egy milc,de most anyagi okok miatt cancelled lett a projekt. Aztán valaki ajánlotta az egyik oly-t, mert 260 helyett 170-ért adták MM-ben. Ránéztem DXO-ban, és már a D5100 után sem lett volna alternatíva képminőségben (kb 10 ponttal volt lemaradva szenzorban), nem hogy a D5200-nél. -
-
gatesz
tag
válasz
#40935168 #22176 üzenetére
Biztos igazad van, nem minősítem a véleményed!
Nekem nincs gyakorlati tapasztalatom! Annak idején szemezgettem a MILC-ekkel, amikor a MM-ban akciósak voltak az OLYMPUS gépek, de engem nem fogott meg!
Végül is az obik fényereje ugyanolyan a kit-ben vásárolható gépeknek, az árak hasonlóak, vagy szerintem drágábbak (objektívek). Elméletileg kisebb szenzor.
Egyedül SZÁMOMRA a méret amit "előnyként" látok. De nekem az előző gépem sem volt annyira kicsi, és szívesen hurcolásztam. És voltam a Tátrában is egy-két érdekesebb
túrán, és nem okozott gondot!
De nem mennék bele vitában, mert nem vagyok szakember, és nincsen komolyabb tapasztalatom egyik téren sem!
-
quby
őstag
válasz
#40935168 #22132 üzenetére
Elmondanám, hogy amikor ilyen hiba van az adatokkal, pláne ugy hogy, hogy senitel azt mondja hogy no error, meg formázás után minden jó, olyankor 99,9%-ban nem maga a kártya a hibás hanem az irási folyamat közben van valami hiba. Ez lehet firmware hiba, váz kontakt hiba. Azt már ki sem merem mondani, hogy bármilyen furcsa még az obi (vagy bármilyen fogyasztó ami a rendszer akksit használja) is lehet az okozója.
-
Andrew31
senior tag
-
MC Pite
veterán
válasz
#40935168 #21940 üzenetére
Az enyémet (pláne a bőrtokban) mosolyogva analógnak szokták gondolni
- sokszor mikor odaadom hogy rólunk is csináljanak képet, akkor mentegetőznek hogy filmessel nem tudnak fényképezni
. Főleg mikor X100at HVF (ovf) módban használtam
Megszokhattad volna, az a komoly fényképező ami nagy és fekete (akár dslr, akár
bridgeultrazoom). Ha nem olyanod van, nem vagy komoly fotós, ennek előnyeivel/hátrányaival; ennyi.Real_Necro: Perverz japók a komoly gépeket is képesek rózsaszín/Hello kitty gúnyával vásárolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Honda topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest