Keresés

Aktív témák

• KrissszG

tag

válasz balpis #33513 üzenetére

:) Köszi. Végül is igazad van. Tudom, hogy lesz ez még ilyenebb is... :) Asszem nbem csesztetem tovább a kütyüt... :)

Az elején még zavarja az embert, aztán hozzászokik. Nekem ez az első cserélhető objektíves gépem, szóval én még a hozzászokik résznél tartok. :)

Köszi még1x.

• KrissszG

tag

válasz Degeczi #33510 üzenetére

Először is... köszi, a válaszokat, tök jó fejek vagytok, hogy foglalkoztok az amatőrök nyűgjivel is. :R :R

Igen, újról van szó. Ezért is zavar annyira. Elég sokáig rágódtam rajta, míg rászántam a pénzt, és kicsit azért csalódott vagyok, hogy az első hetekben már ez a helyzet. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt,hogy ennél már csak rosszabb lesz, de akkor is.

Szóval... van a 11 AF fókusz pont, de azoktól lényegesen távolabb, a jobb felső sarok felé, az jobb oldalon lévő utolsó AF pont és a jobb felső sarok között kb. fél úton van. kb. 1-2 mm lehet, nem tudom megállapítani. Nem 100%-ban egyenes, ráadásul feketén látszik. Ehhez hasonlít az alakja ~

Sajnos a kereső szemem felőli része sem esélyes, mert azt is alaposan kifújtam levegővel, ráadásul ha a gépet fix ponton tartom, de a szememmel változó szögekből nézek a keresőbe, akkor is egy helyen, ugyan azon a ponton látszik. Ebből arra kovetkeztetek, hogy azon a sík lapon van, kizárásos alapon a prizmán.

Kezdetben tuti nem volt ott, mert nagyon alaposan megnéztem. Persze az esetleg elképzelhető, hogy a kereső és as prizma közötti térben ott volt, aztán a mozgástól előjött és rákerült a prizma (?) belső, számomra nem elérhető oldalára. :F

Két dologtól tartok. Az egyik, hogy ezt nem fogják nekem gariba kitisztítani, a másik, hogy nem lesz kész 1-2 nap alatt, heteket kell majd rá várni... :F
    Őszintén szólva, nem nagyon van kedvem 10-10e -t költeni egy tisztításra egy pár hetes gépnél...

Vannak tapasztalatok, h mennyit szoktak ezért elkérni Nikonék?

• KrissszG

tag

válasz j.bravo #33507 üzenetére

D3100 vázról van szó egyébként.

Azért gondolom, hogy nem a tükrön van, mert azt már alaposan (de nagyon óvatosan) lefújta, valamint levettem az objektivet, fény felé tartottam, egy nagyon vékony papir lapot tettem a tükör és a mattüveg közé, amin tökéletesen látszott, hogy a szösz élesen látszik, nem lett kitakarva. Ha a tükrön lett volna, akkor a papir lap kitakarja.

A mattüvegen azért nem lehet, mert amikor kivettem a mattüveget, ismét belenéztem fény előtt és akkor is ott vola az a "valami". Mattüveg nélkül.

Ráadásul amikor nem volt benne a mattüveg, nekem valami miatt nagyon olyan érzésem, volt mintha egy karcolás lenne... ami baromira furcsa... hogy karcolódhat meg magától, mindenféle behatás nélkül a mattüveg fölötti pentaprizma/pentatükör? :F

• KrissszG

tag

Sziasztok!

Egy kis "anatómia"... :)
    Amikor leveszem az objektivet, ott van ugyebár a tükör (alatta a CMOS, de esetünkben nincs sok jelentősége), fent vizszintesen pedig a mattüveg.

Ha kiveszem a mattüveget, mi van még fölötte?
    Azért kérdezem, mert szeretném kizárni, hogy hol lehet a szösz/karcolás? A mattüveget nagyon óvatosan kivettem már, de amikor belenézek a keresőbe, továbbra is látom a szöszt/karcolást. (nem tudom eldönteni, hogy pontosan mit). Tehát, ami tuti:
    1. Nem az objektiven van
    2. Nem a CMOS-on van
    3. Nem a tükrön van
    4. Nem a mattüvegen van

Hol lehet még olyan helyen, ahová hozzá férek levegő fúvóval?

Tudom... fölösleges foglalkoznom vele, mert előbb-utóbb lesznek szöszök a gépben, de ez a kütyü még csak 2 hetes, azért nehogy már ilyen korán... és van garancia... ráadásul ha ez nem is egy szösz, hanem mondjuk egy hajszál repedés, akkor pedig szépen javitsák.

Amúgy mik a tapasztalatok a Nikon szervizzel kapcsolatban?

Köszi.

• KrissszG

tag

Degeczi & Cayman,

Köszi a válaszokat a mattüveg-es kérdésemre (#33410). Engem az lepett meg, hogy 2 hetes a gép, úgy vigyáztam rá mint a hímestojásra, s megjelent a szösz. El bírom képzelni, hogy az már ott volt amikor megvettem (mármint a kereső és a mattüveg közötti térben) aztán a használattól szépen előjött és rátapadt a mattüveg belső oldalára. Végül is nem gáz annyira, mert a fotókon valóban nem látszik, de bosszant kicsit, h kb. 2 hétig volt tökéletesen tiszta.

Köszi még1x! :R

• KrissszG

tag

válasz Throme #33411 üzenetére

Szia!

Sajnos nem, mert ez egy kb. 0,5-1 mm hosszú fekete, egyenes szösz/repedés... sajnos nem igazán tudom megállapitani mi lehet. A kijelző jobb felső harmadában van.
    Emlékszem, hogy nem volt ott korábban.

• KrissszG

tag

Sziasztok!

Uj Nikon tulajdonos vagyok, nemrég újitottam be egy D3100-as gépbe. Tudom, alap gép, de mivel még sohasem volt DSLR (de még SLR se) gépem, úgy gondoltam, kezdésnek tökéletes.

Minden jó is volt vele, amikor megvettem szépen alaposan megvizsgáltam az objektivet, belenéztem a keresőbe, hogy látok-e rajta valami sérülést... nem volt semmi.

Használtam egy darabig, 1-2 hétig, amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy megjelent egy kis vonal a kijelzőn. Sikerült beazonositani hol van... azon a nagyiton, ami pontosan a tükor fölött vizszintesen helyezkedik el...
    Két opció van:
    1. A szösz belülől van, vagyis a nagyitónak azon az oldalan, ami a kereső és a nagyitó közötti részben van, de magán a nagyitón.
    2. Hajszálrepedés a nagyitón.

Sajnos az már biztos, hogy nem a nagyitó külső oldalán lévő szöszről van szó, mert azt az oldalát már megtisztitottam. A belső részhet pedig értelem szerűen nem férek hozzá. A hajszálrepedés azért lepne meg, mert egy kb fél-egy mm-es dologról beszélünk, másrészt SOHA nem esett, de még csak nem is koccant/ütődött a gép.

Van valami ötletetek erre? A képeken szerencsére nem látszik, de engem nagyon zavar, a tudat különösen, hogy nem tudom eltávolitani... :S Meg persze az, hogy mi a fene lehet?

Nikon szervizzel érdemes próbálkozni? Tartok tőle, hogy rögtön rám fogják, h leejtettem, pedig tényleg nem!

Mit javasoltok?

Előre is köszi a hozzászólásokat. :R (Bocsi, hogy hoszúra sikeredett a mondókám :B )

Aktív témák

Hirdetés