Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    válasz LZs?! #47020 üzenetére

    Re. M470-2

    Ma feltelepítettem a W10Pro-t, minden driver-t és egyéb csingilingit szépen megtalált magának.

    Ez szerencsés is volt, miután a Fujitsu support site-ja...hát, ha nem is botrányos, de legalábbis kalandos.

    Egyedül a BIOS-szal sz0ptam egy markánsat, mivel alapvetően 4 lehetőség van:

    1) Flash via Windows BIOS Update Utility (standalone) - elindul, csekkol, figyelmeztet, hogy levegőt se vegyek, majd nekiáll flash-elni...oszt közli, ilyen model márpedig nem létezik és kilép

    2) A DeskView, illetve DeskUpdate nevű menedzsment csoda-alkalmazásokon keresztül - az első elindul, majd hivatkozik pont a BIOS buzgeráló illesztő hiányára és kilép; a második elindul, majd ez is közli, hogy ez egy 'nem eleme R-nek model' és kilép

    3) USB Stick Creator - egyszer lefutott és közölte, hogy minden kész...csak magát a pendrive-ot nem írta meg. Utána nem volt hajlandó többet lefutni, mivel nem tudott hozzáférni a pendrive-hoz: 'device is physically locked'...WTF?! Egyébként én simán formáztam/írtam a stick-et, sz'al valamit nagyon betrippelt.

    4) Floppy Disk Creator - előljáróban: LOL; másodszor: na, kinek van itthon elrakva a 2000-es évek elejéről egy USB csatolós Floppy Drive és egy csomag 3M / Verbatim floppy vegyesen. This guy!

    Szóval már kezdtem beleélni magam, hogy közel húsz év után aktívan használhatok majd floppy-t...de aztán a jobbik énem felülkerekedett, és gyorsan letöltöttem a 7-Zip-et, hátha! Megnéztem vele mi van a USB Creator-ban: valami proprietary pendrive író progi és a felírandó IMG file. Oh, mondom: sínen vagyunk! Letöltöttem a Rufus-t is, és 5 perc múlva a megírt pendrive-ról bootolva flash-elte a cuccost.

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák