Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Remus389 #45509 üzenetére

    A lap igazából akkor téma, ha tuningolni akar az ember. Mert egyéb esetben tonnányi workstation kapható üresen. Én HP z600-at vettem rongyos 20k-ért, ebben egy dual lap van+egy 600W-os gold táp+ a kb. elpusztíthatatlan ház (igaz, nem csilivill gamer). :-) (Nincs ezeknek ára, vettem egy komplett gépet is 2db x5675-el vagyis 12C/24T, 24GB 1333 ECC RAM-al és még egy 4 portos SAS vezérlő meg egy Quadro VGA is volt benne, mindezt potom 120k-ért. Úgy renderelt Max-ban, hogy öröm volt nézni)

    Fogyasztásban persze nem versenyezhet az újakkal -bár az x5675 már a hűvösebb, 95W-os széria, de 2db esetén még így is zabál terhelésen-, ugyanakkor ilyen teljesítményt, ilyen minőségű és ennyi memóriával hol kapni ennyiért? Most ugyanezt eljátszottam 2011-en, mert már nincs áruk ezeknek a gépeknek sem, sorra dobják ki a cégek. Pedig mai napig elképesztő a teljesítményük.

    Persze ha tuningolni akar az ember, akkor ez felejtős. Én nem húzom a procikat, viszont fontos a sok RAM támogatása (48GB+), és az, hogy ECC-t is kezeljen, valamint a dual CPU lehetősége.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák