Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VGYke

    addikt

    válasz 04ahgy #39044 üzenetére

    cinkoxid,zeix, Geri Bátyó, cinkoxid, 04ahgy, köszönöm!
    04ahgy: nem írtam, hogy alapbeállításról, azonnal ezzel kezdtem a próbálkozásom. Igen is betartottam az BCLK 5GHz lépcsőket (140,145,--160)!

    BCLK155-nél, 10x mem szorzónál, feszültségek "normal"-on, kivéve QPI/Vtt=1,215V, még minden stabil volt IntelBurnTestV2 szerint.
    Aztán 160-nál már nem indult a win. Elkezdtem emelgetni 2db feszültséget (hol Vcore, hol QPI/Vtt lépésenként), de nem segített, így írtam. Szóval igyekeztem betartani minden tanácsot!

    Nem volt sok időm kísérletezni, de a lényeg: BCLK155 minden jónak tűnik, 160 minden rossz.
    Annyit sikerült azóta kiderítenem, hogy lehet az IntelBurnTestV2 nem az igazán jó teszt (vagy rosszul állítom be), mert BCLK155-nél probléma nélkül lefut, viszont a Linx, a 2-3 sornál újraindította a win-t (gondolom ez a hibajelzése). Viszont BCLK150-nél még minden jó, a Lynx is végigfut.
    Azért akkor sem értem a 155-160= 5MHz ugrással együttjáró win el nem indulást.
    cinkoxid: nincs kék halál, a bejelentkező képernyő alatt (win7=amikor forog a logo vagy mi), utána újraindul a gép. Ujraindulás után meg választhatok, hogy csökkentett módban indítom, vagy normál módban, mint ha szabálytalanul állítottam volna le. Ezek után ha BIOS-ban visszatöltöm az utolsó működőképes beállítást, simán, probléma nélkül elindul.... Lehet tényleg újra kellene telepítenem :F

    [ Szerkesztve ]

    kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

Új hozzászólás Aktív témák