Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mpierre

    veterán

    válasz #90933760 #39021 üzenetére

    Nincs itt semmilyen számítás. Csak "fizika".

    Az uncore-nak max 1,35V-t illik adni, természetesen az igaz, hogy a vcore és a vtt közötti 0,5V max eltérés engedélyezett. Tehát ez alapján elmehetsz tovább is, ha betartod a 0,5V eltérést. De a hosszú proci élettartamhoz ez nem igen javasolt...

    A procik kb 90-95% max 3,8GHz körüli uncore tempót hoz 1,35V mellett (lehet ezzel is sokat mondtam, de a laptól is függ). A 4GHz uncore-t igen kevés proci futja meg 1,35-1,4V között. Itt a topikban egy kézen meg lehet számolni, hogy mennyi bírta / bírja.

    Mivel a bloomok esetében kötött az eltérés a ram és az uncore között, és mivel fizikailag nem sok proci futja meg a 4GHz uncore-t, így következik, hogy 2000MHz-s, vagy gyorsabb ramot venni lehet, de a gyári órajelen valószínűleg sose fog tudni futni.

    Lehet szerencséd is, mert tuningos darabot fogtál ki. Akkor örülhetsz, de vigyázz rá, mert volt már ilyen tuningos darab, ami megdöglött. És pont a memvezérlő része.

    apollo12: Vtt = Uncore fesz.

    [ Szerkesztve ]

    #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

Új hozzászólás Aktív témák