Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Achill3uS

    veterán

    válasz HSM #3723 üzenetére

    mennyi marhaságot írtok össze szegény szlobignak... mióta kéne egy uncore-t vagy qpi frekvenciát korlátozni, és még csökkentse a ramok alá?!
    megnéztem a fentebb linkelt beállításait és nem láttam semmi kivetni valót benne, ram 1800, nb freki a duplája, qpi fesz jó, vdimm jó, mint az ábra mutatja stabilak is.
    pár dolgot viszont tisztázzunk. magas sávszélességet 2 dolog fog hozni. 1 minnél magasabb ram órajel, 2 minnél magasabb ucore frekvencia. előbbi alappillére egy jó ram de ahogy emeled a ram órajelet annál több vqpi-t fog igényelni a rendszer tetszik vagy sem, ezt vdimm-el se fogod tudni ellensúlyozni. a magas uncore pedig már nem csak a ramodon, hanem a procidon is múlik, illetve az imc-n! hcf0 chipekkel a cl7-et marhság erőletetni (pl 2000 cl9-el is lehet elérni irdatlan magas sávszélességeket, magasabbat mint egy 2000 cl8-al akár. csak nyomani kell az nb frekit, subtimingok, trfc és miegymást is), azonkívül nem is profitál annyit az alacsony időzítésből mint annyit amennyit gondolsz. nálad persze, hogy addig kell szűkíteni a timingokat ameddig csak lehet, mert az a szerencsétlen kingmax nem bir magasabb frekiket.

    [ Szerkesztve ]

    "De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

Új hozzászólás Aktív témák